Sparta – Třinec 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Olomouc 3:4 (po pr.)
Motor ČB – Pardubice 0:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 3:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 09.02.2021, 17:20 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že sparťané proti Třinci uhájili první místo v tabulce, se s Vámi loučím a u dalšího online textového přenosu se budu těšit, na počtenou! (19:42:38)
     
    Máme dobojováno! Ve třetí třetině překlopil zápas na sparťanskou stranu útočník Andrej Kudrna, jenž se prosadil po dobré práci třetí útočné formace Sparty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Brankář Kacetl odjel na střídačku a Oceláři to zkusili v šesti. Nicméně posléze hosté posílají puk až na zakázané uvolnění.
     
    59:25
    Třinecká střídačka si vyžádala oddechový čas na poradu a je zřejmé, že Oceláři zkusí hru se šesti bruslaři v poli.
     
    58:54
    Na ledovou plochu skáče elitní formace Ocelářů. Mezitím se hosté probíjeli do útočného pásma, ale sparťanští obránci nepouští svého soupeře do šancí.
     
    58:20
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Polášek ubránil třineckého útočníka a na druhou stranu mohli vyvést kotouč Řepík společně s Rouskem. Hra plyne dál.
    57:23 Andrej KUDRNA - 3:2
     
    57:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny se sparťané dostávají poprvé v tomto utkání do vedení! ANDREJ KUDRNA se dobře zorientoval před brankářem Kacetlem a posléze zametl puk do sítě! Asistence: Robert Říčka, Matúš Sukeľ.
     
    56:57
    Doudera nerozehrál přesně na své spoluhráče, naopak do útočného pásma se mohli podívat znovu sparťané. Třinečtí hokejisté se ale včas vrátili.
     
    56:37
    Čtvrtá formace Třineckých byla netrpělivá při svém přechodu útočné modré čáry. Rozhodčí píská postavení mimo hru, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    56:17
    Sparťané své krušné chvíle v obranném pásmu přečkali a už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím se marně do útočného pásma probíjel Kudrna.
     
    54:50
    Velká příležitost také na druhé straně! Růžička už uklízel touš do branky, ale gólman Salák se svojí defenzivou celou situaci zvládli.
     
    53:59
    Zajímavá rodící se šance domácích! Roman Horák s Řepíkem spěchali do přečíslení, ale jejich souhru vystihl jeden z beků Třince.
     
    53:34
    Sparťané po vyhraném vhazování v obranném pásmu vyhodili kotouč až k brankáři Ondřeji Kacetlovi. Třinec musí založit novou akci zpoza vlastního pásma.
     
    53:19
    Byl to útočník Lukáš Pech (SPA), jenž se ve středním pásmu provinil podrážením a už sedí na trestné lavici. Třinečtí budou hrát další přesilovou hru.
     
    53:05
    Hraje se téměř bez přerušení. Řepík vracel přihrávku Lukáši Rouskovi, který byl v hloubi útočného pásma pokrytý třineckou defenzivou. Bude se vylučovat.
     
    52:17
    Dvořák přihrál Říčkovi, který poslal puk až za branku třineckého gólmana. Domácí hokejisté se ale k dalšímu ohrožení Kacetlovy branky už nedostali.
     
    51:21
    Tomáš Dvořák nahodil touš do rohu kluziště a vzápětí Říčka posunul branku Kacetla. Hra je přerušena a za chvilku se bude vhazovat ve střední zóně.
     
    50:30
    Adam Polášek chtěl nahodit kotouč do útočného pásma, ale třinečtí hráči zablokovali puk ještě v neutrální zóně. Novou akci Sparty tak založil Ondřej Němec.
     
    49:45
    Třinečtí hokejisté byli příliš horliví při svém přechodu do útočného pásma. Rozhodčí okamžitě píská postavení mimo hru, hra je znovu přerušena.
     
    49:26
    Lukáš Pech nabral dobrou rychlost do útočného pásma a hledal svoji přihrávkou najetého spoluhráče. Pas na sparťanského útočníka přečetli třinečtí obránci.
     
    48:26
    Martin Gernát přihrál svému spoluhráči v obraně Milanu Douderovi a hosté se hnali dopředu. Růžička byl ovšem v útočném pásmu u mantinelu odzbrojen.
     
    47:41
    Kudrna bojoval o kotouč společně s Matúšem Sukeľem, ale ani jeden z dvojice slovenských útočníků nedokázal získat puk na svoji hokejku.
     
    47:28
    Brankář Alexander Salák opět v permanenci. Sparťanský muž s maskou podržel kotouč ve své výstroji a přerušil hru. Následuje další komerční přestávka.
     
    46:59
    Michal Kovařčík chtěl nahrávat v dobré pozici ještě na obránce Mariana Adámka, ale přihrávka na třineckého obránce byla příliš prudká. Hra pokračuje dál.
     
    46:20
    Doudera hledal najetého Tomáše Marcinka, jenž byl v dobré rychlosti, ale také u něj byl jeden z obránců Sparty. Domácí dostávají hru do středního pásma.
     
    45:13
    Petr Kalina si chtěl zpracovat puk na hokejce, ale sparťanského beka vyrušil útočník Roman. Třinecký forvard uklidnil situaci podržením kotouče na své holi.
     
    44:28
    Na opačné straně kluziště musel ze svého repertoáru vytáhnout další úspěšný zákrok Alexander Salák. Zkušený gólman podržel kotouč ve své lapačce.
     
    44:10
    Sparťané jsou již v plném počtu. Mezitím Lukáš Rousek chtěl střílet z nadějné pozice na levém křídle, ale jeden z obránců Třince včas zapracoval.
     
    43:31
    Hosté si neporozuměli ve své rozehrávce a kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. Bude se vhazovat v obranném pásmu třineckých Ocelářů.
     
    42:53
    Až nyní se hosté usadili v útočném pásmu. Hrňa na pravém kruhu pro vhazování při své snaze vystřelit zlomil svoji hokejku. Sparťané se osvobozují.
     
    42:18
    Třinečtí hokejisté se zatím nemohou na delší časový úsek probojovat do útočného pásma. Sparťané poslali další kotouč až k brankáři Kacetlovi.
     
    41:58
    Velká šance Sparty! Andrej Kudrna chtěl zasunout kotouč pod ležícím Kacetlem, ale třinecký brankář celou situaci ustál.
     
    41:47
    Bude se vylučovat na straně Sparty. Obránce Martin Jandus (SPA) přidržel unikajícího Martina Růžičku a rozhodčí vykazuje mladého beka na trestnou lavici.
     
    40:58
    Třinečtí už hrají ve čtyřech hráčích na ledové ploše. Martin Jandus se musel vrátit pro kotouč až k brankáři Salákovi. Hosté zatím nepouští Spartu do šancí.
     
    40:18
    Řepíkovi se podařilo posunout kotouč na Horáka a domácí kombinovali před Kacetlem. Střela Poláška od modré čáry však neskončila gólem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči už krouží po ledové ploše O2 areny, třetí třetina začíná.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:10 hodin.
     
    Prostřední a hlavně divoká třetina je za námi! Sparťané dokázali smazat dvoubrankové manko, když se prosadil Michal Řepík a vzápětí také obránce Adam Polášek. Domácí hokejisté budou ještě na začátku třetí třetiny dohrávat svoji přesilovou hru pěti proti třem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Sotva se vrátil na led obránce Adámek, nyní ho vystřídá na lavici hanby Tomáš Kundrátek (TRI), jenž se provinil sekáním. Domácí pokračují v přesilovce.
     
    38:57
    Lukáš Rousek už pomalu střílel do odkryté branky, ale jeden z třineckých obránců včas zaklekl a zablokoval kotouč. Hosté zatím zvládají nápor domácích.
     
    38:34
    Střela Adama Poláška byla hodně prudká, ale mířila vedle branky. Sparťané ale udrželi puk na svých hokejkách a nadále kombinují před Kacetlem.
     
    37:58
    Pozor! Útočník Miloš Roman (TRI) podrazil v útočném pásmu Romana Horáka a třinecký forvard posílá svůj tým do tří. Velká příležitost pro Spartu.
     
    37:42
    Sparťané mají k dispozici svoji první přesilovou hru v tomto utkání. Obránce Marian Adámek (TRI), jenž vyhodil kotouč do hlediště. Třinečtí budou hrát ve čtyřech.
     
    37:30
    To byla šance! Daniel Kurovský udělal těsně před Salákem kličku do bekhendu, ale domácí beci mu zablokovali hokejku.
     
    36:33
    Roman Horák posunul kotouč na Michala Řepíka, jenž prodloužil přihrávku do útočného pásma. V obranné třetině hostí byli třinečtí hokejisté připravení.
    35:59 Adam POLÁŠEK - 2:2
     
    35:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pozor, v O2 areně máme vyrovnáno! ADAM POLÁŠEK obdržel přihrávku do jízdy a vzápětí prostřelil Kacetla mezi betony. Začínáme znovu od začátku. Asistence: Miroslav Forman, Ladislav Zikmund.
     
    35:33
    Ladislav Zikmund hledal svého spoluhráče ihned po přejezdu útočné modré čáry a posléze rozhodčí píská hru vysokou holí. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    34:43
    Martin Jandus vyslal střílenou přihrávku na Roberta Říčku, jehož jemný pokus skončil na připraveném brankáři Ondřeji Kacetlovi. Hra je přerušena.
     
    34:10
    Rouskovi projel kotouč mezi bruslemi a třinečtí hokejisté vzápětí posílají puk do středního pásma. Tam si ho chtěl Řepík, ale hosté mu zablokovali hokejku.
     
    33:23
    Dobrá šance Třince! Erik Hrňa střílel z levého kruhu pro vhazování a Salák viděl kotouč na poslední chvíli. Sparťané měli štěstí.
     
    32:57
    Matúš Sukeľ nemohl pokračovat v akci a posléze rozhodčí přerušil hru. Následuje komerční přestávka, po níž se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    32:35
    Sparťané se znovu hnali do další střelecké akce, ale tentokrát byli třinečtí hokejisté na svém místě. Vzápětí hosté vyhazují kotouč do středního pásma.
    31:51 Michal ŘEPÍK - 1:2
     
    31:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté si konečně mohou oddychnout! Roman Horák našel před brankou dobře najetého MICHALA ŘEPÍKA, jenž propasíroval kotouč do sítě. Asistence: Roman Horák, Lukáš Rousek.
     
    31:32
    Sparťané se nyní provinili úmyslným postavením mimo hru, jelikož Forman nemohl pokračovat v útočné akci. Hra se vrátí zpět před brankáře Saláka.
     
    31:18
    Další úspěšný zákrok domácího brankáře. Pohotová střela Martina Gernáta zaplula do připravené lapačky Alexandera Saláka. Hra je tak znovu přerušena.
     
    30:52
    Tomáš Dvořák společně s Robertem Říčkou bojovali o puk v rohu kluziště, ale úspěšnější byli hosté. Ránu jednoho z Třineckých si pohlídal gólman Salák.
     
    29:54
    Kacetl zpoza branky nahrál Zahradníčkovi, který byl pod tlakem sparťanských hráčů. Domácí se poté zmocnili puku a jejich střelu zneškodnil Kacetl.
     
    29:23
    Sparťané znovu bojovali o puk v útočném pásmu před brankářem Ondřejem Kacetlem, ale kotouč vzápětí skončil po odrazu tvrzeného skla mimo hrací plochu.
     
    28:24
    Miroslav Forman bojoval o kotouč za brankou Kacetla a domácím to přineslo ovoce. Další klička Tomáše Šmerhy na levém kruhu už ovšem byla navíc.
     
    27:25
    Pozor také na druhé straně! Kudrna byl u kotouče jako první a posléze hledal před brankou Matúše Sukeľa, který ovšem nezakončil.
     
    26:53
    Marian Adámek si dojel kotouč v obranném pásmu a pomohl svým spoluhráčům založit nový protiútok. Akce bratří Kovařčíků neměla gólový efekt.
     
    26:37
    Třinečtí hráči se nyní příliš ukvapili a posílají kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat znovu v útočném pásmu domácích.
     
    26:29
    Během komerční přestávky Václav Varaďa využil čas a naordinoval svým svěřencům další pokyny pro pokračování tohoto duelu. Bude se vhazovat.
     
    26:29
    Jeden z obránců Sparty nahodil puk do útočného pásma a domácí hokejisté opět zahrozili. Po nepřehledné skrumáži v brankovišti hosté svoji klec uhájili.
     
    25:35
    Vhazování v útočném pásmu Sparty ovládl Lukáš Pech, jenž naservíroval kotouč Formanovi, jehož svižná střela zapadla do lapačky Ondřeje Kacetla.
     
    25:30
    Lukáš Pech si najel do útočného pásma na levou stranu a okamžitě pálil. Kacetl máchl svojí lapačkou a podržel kotouč ve své moci. Hra je přerušena.
     
    25:27
    Andrej Kudrna napadal třineckou rozehrávku, nicméně i přesto se hosté dostali do útočného pásma. Ještě předtím ale rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    24:40
    Gernát si zpracoval kotouč na hokejce, ale sparťané si rázem přisvojili puk zpět. Ondřej Němec střílel od modré čáry, brankář Kacetl mohl zůstat v klidu.
     
    24:22
    Další ohrožení Salákovy branky. Sparťanský brankář byl v posledních vteřinách celkem v permanenci, a tak se nyní raději rozhodl přerušit hru.
     
    23:46
    Tomáš Marcinko servíroval puk do jízdy svému spoluhráči, ale v obranném pásmu včas zapracoval svou hokejkou útočník Horák.
     
    23:08
    Miloš Roman zasekl hru v útočném pásmu, ale svého spoluhráče Martina Růžičku už nenašel. Kotouč si bere na svoji hokejku obránce Jan Košťálek.
     
    22:20
    Lukáš Pech vyhrál buly v útočném pásmu na Tomáše Šmerhu, kterého na poslední chvíli odzbrojili třinečtí obránci. Kotouč končí ve středním pásmu.
     
    21:48
    Sparťané čistě vyhráli vhazování ve středním pásmu na své hokejky. Následně zkoušel střílet Kudrna z levé strany, ale Kacetlovu branku neohrozil.
     
    21:36
    Michal Řepík nenašel v útočném pásmu svého spoluhráče, naopak na druhé straně se nedostal ke kotouči Ondřej Kovařčík. Zakázané uvolnění hostí.
     
    20:29
    Obránce Petr Kalina bojoval o puk v rohu kluziště, ale úspěšnější v souboji u mantinelu byli Oceláři. Růžičkova přihrávka na Vránu byla ovšem nepřesná.
     
    20:16
    Roman Horák si vyměnil kotouč s Michalem Řepíkem a sparťanskou souhru musel hasit svým zákrokem brankář Kacetl. Bude se vhazovat v pásmu Třince.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba celky se vrátily ze svých kabin na ledovou plochu, utkání pokračuje.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15 hodin.
     
    První třetina je za námi. Třinečtí hokejisté odskočili v utkání do dvoubrankového vedení, když se prosadil Marian Adámek a posléze také Daniel Kurovský.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Úvodní třetina se pomalu chýlí ke svému konci. Forvard Matúš Sukeľ našlápl ve středním pásmu, ale sparťané se k další gólové šanci už nedostali.
     
    19:15
    Petr Vrána přihrál Romanovi, který dorážel kotouč, ale rozhodčí píská postavení útočícího hráče v brankovišti. Hra je vykázána do středního pásma.
     
    18:51
    Miroslav Forman posunul kotouč na obránce Košťálka, který okamžitě střílel. Rána domácího beka skončila zablokovaná, hra je opět přerušena.
     
    18:12
    Kurovský si poradil se soupeřem za brankou Saláka a třinečtí hokejisté zaútočili. Jeden z hostujících beků prověřil domácího gólmana svou střelou.
     
    17:42
    Kudrnova formace nemohla pokračovat v útočné akci, jelikož sudí píská zakázané uvolnění. Hra se za malou chvíli vrátí zpět před Alexandera Saláka.
     
    16:45
    Další velká šance Sparty! Lukáš Pech šikovně tečoval puk těsně před Kacetlem, ale třinecký brankář stihl včas sklapnout své betony.
     
    16:19
    Obránce Košťálek si sjel na modrou čáru a okamžitě chtěl střílet. Sparťanskému zadákovi se vystřelit nepodařilo, ale domácí pokračují ve svém tlaku.
     
    15:42
    O pár okamžiků byl v dobré střelecké pozici útočník Robert Říčka, kterému se ale zřejmě zamotal kotouč na čepeli. Škoda pro Spartu.
     
    15:39
    Salák vyjel ze svého pracoviště, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Další sparťanský výpad zakončoval Polášek, Kacetl vytasil svoje betony.
     
    14:56
    Vladimír Dravecký zkoušel prostrčit kotouč v jízdě na svého spoluhráče, ale na ose hřiště byli sparťané připravení. Puk následně končí až ve středním pásmu.
     
    14:28
    Tomáš Marcinko se prohnal po pravé straně kluziště a vystřelil na Saláka. Sparťanský brankář byl opět připravený, následuje další komerční přestávka.
     
    14:07
    Ondřej Němec počkal, až mu dostřídají spoluhráči. Přihrávka na najetého byla však nepřesná, jelikož za útočnou modrou čárou zachytil puk Kurovský.
     
    13:26
    Tomáš Kundrátek musel hrát, ale třinečtí hokejisté se dostali jen do středního pásma. Následný výpad domácího mužstva nebyl gólově úspěšný.
     
    12:42
    Tomáš Dvořák udělal oblouk v obranném pásmu a domácí hokejisté znovu zaútočili. Košťálkův pokus z vrcholu kruhu skončil zablokován třineckými beky.
     
    11:59
    První náznak šance Sparty v tomto utkání! Řepík si v přečíslení počkal na Romana Horáka, který však v dobré pozici nezakončil ideálně.
     
    11:10
    Lukáš Rousek kličkoval s kotoučem na hokejce a sparťané se ještě zdrželi v pásmu soupeře. Horákova přihrávka na spoluhráče byla ovšem nepřesná.
     
    10:56
    Pech nahodil puk do útočného pásma, ale sparťané se následně museli pro kotouč vracet až k Salákovi. Další postupný atak Sparty zakončil útočník Říčka.
     
    10:28
    Lukáš Pech nevyhrál vhazování ve středním pásmu, o pár chvil později se kotouč vrátil zpět na domácí hokejky. Sparťanskou akci ale zastavuje ofsajd.
     
    10:06
    Michal Kovařčík prověřil pozornost sparťanského brankáře Alexandera Saláka, který přerušil hru. Bude se vhazovat po levici domácího gólmana.
     
    09:43
    Horák vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale Řepík se ke kotouči už nedostal. Vzápětí se Třinečtí provinili zakázaným uvolněním, za chvilku se bude vhazovat.
     
    09:39
    Obránce Jan Košťálek byl u kotouče v obranném pásmu jako první, což znamená jediné. Třinečtí se provinili zakázaným uvolněním, hra je přerušena.
     
    09:17
    Třinečtí hokejisté jsou nyní na koni a znovu operují s kotoučem v útočném pásmu. Nyní však zapracoval Roman Horák, který dostává hru do střední zóny.
     
    08:26
    A pozor! Sparťanští trenéři se rozhodli prostřídat své brankáře, místo Matěje Machovského nastupuje do branky Alexander Salák.
    08:26 Daniel KUROVSKÝ - 0:2
     
    08:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je to už 2:0 pro Oceláře! DANIEL KUROVSKÝ vystřelil z levé strany po otočce a povedlo se mu trefit volný prostor Machovského branky. Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    08:08
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu sparťanů. Brankář Kacetl musel následně rychle přikrýt kotouč před dotírajícím Robertem Říčkou.
     
    07:18
    Kapitán Michal Řepík se už vrátil zpět na ledovou plochu. Kudrna byl blízko zisku kotouče v útočném pásmu, ale třinečtí obránci byli včas připravení.
     
    06:30
    Hosté se již napevno usadili v útočném pásmu, ale nepřesný pas Růžičky vyhání třinecké mužstvo do středního pásma. Sparťané se zatím brání výborně.
     
    05:37
    Petr Vrána poslal kotouč po vhazování do rohu kluziště, kde byli znovu úspěšnější Pražané. Doudera se tak musí pro puk vrátit až ke svému brankáři.
     
    05:18
    Sparťané dokázali vyhodit kotouč ven z obranného pásma až k brankáři Ondřeji Kacetlovi. Třineckou rozehrávku ještě napadal útočník Roman Horák.
     
    04:56
    První přesilová hra pro Třinec v tomto utkání. Kapitán domácího mužstva Michal Řepík (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za hákování. Domácí se musí bránit.
     
    04:09
    Obránce Košťálek si vzal opuštěný kotouč v obranném pásmu a domácí zaútočili. Zikmund ovšem v rohu útočného pásma neudržel puk na hokejce.
     
    03:45
    Oba celky už hrají v plném počtu. Mezitím Lukáš Pech se snažil zaměstnat třineckou defenzivu, která si ovšem se sparťanskými útočníky dokázala poradit.
    02:50 Marian ADÁMEK - 0:1
     
    02:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nyní už to hostům vyšlo! Obránce MARIAN ADÁMEK napřáhl na vrcholu pravého kruhu a propálil Machovského. Asistence: Erik Hrňa, Daniel Kurovský.
     
    02:24
    Lukáš Rousek nedosáhl na přihrávku od svého spoluhráče a do útoku se hnali hosté. Hrňa zkoušel prostrčit kotouč na svého spoluhráče, ale neúspěšně.
     
    01:42
    Třinečtí byli usazeni v útočném pásmu. Vrána zkoušel ohrozit Machovského svým bekhendovým pokusem, ale poslední obránce Sparty včas zapracoval.
     
    01:00
    První potyčka v tomto utkání! Sudí ihned vylučují, na straně Sparty jede pykat Andrej Kudrna (SPA) a na straně druhé Ralfs Freibergs (TRI). Oba za hrubost.
     
    00:34
    Kudrna chtěl pokračovat v útočné akci po přejezdu modré čáry, ale rozhodčí přerušují hru pro zakázané uvolnění Sparty. Hra se vrátí zpět před Machovského.
     
    00:13
    Třinečtí hokejisté vyhráli úvodní vhazování a ihned se přesunuli do útočného pásma. Obránce Dvořák ovšem posílá kotouč zpět do neutrální zóny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou připraveni ve středovém kruhu, jdeme na to!
     
    Kapitánské céčko na domácí straně tradičně figuruje na dresu Michala Řepíka, třineckým kapitánem je centr elitní formace Ocelářů Petr Vrána.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým příznivcům příjemné úterní odpoledne z Prahy! Třaskavá bitva o první místo v tabulce mezi Spartou a Třincem startuje za necelou hodinu a vy si mezitím můžete níže prohlédnout sestavy obou týmů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Salák) – Tomáš Dvořák, M. Jandus, Košťálek, Polášek, Kalina, O. Němec – Rousek (A), Horák, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Šmerha, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Zikmund.

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Ramik.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Lederer, Lhotský.
    Jak si Oceláři povedou ve šlágru kola?
     
    Krásný hokejový den z hlavního města. Dnes je na programu dohrávka 10. kola Tipsport extraligy mezi Spartou a Třincem. Třaskavý duel o první místo v tabulce startuje na ledě O2 areny v 17.20 hodin.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/2021

    23. kolo: Třinec – Sparta 4:2
    36. kolo: Třinec – Sparta 5:4sn

    Sparťanští hráči společně s třineckými Oceláři sehráli v aktuálním ročníku dvě velmi vyrovnané partie. V prvním duelu Třinečtí zvítězili v poměru 4:2 a v odvetě byli opět šťastnější hokejisté ze Slezska, kteří se radovali z výhry 5:4 v nájezdech. Uspějí Pražané proti Ocelářům na třetí pokus a zapíší vůbec první skalp Třince v této sezoně?
     
    SPARTA VS. TŘINEC

    Sparťanští hokejisté prožívají v aktuálním ročníku zatím velmi úspěšné období. Svěřenci koučů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vyhráli osmkrát v řadě, když si vyšlápli na pardubické Dynamo. Proti Východočechům sparťané zpočátku tahali za kratší konec pomyslného provazu, ale díky vydařené druhé části utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů. V nich se jako jediný prosadil již zkušený útočník Lukáš Pech, jenž vystřelil svému týmu druhý bonusový bod za cennou výhru 5:4 v nájezdech.

    Obdobně jako sparťané i Třinečtí se zatím vezou na vítězné vlně. Oceláři vyhráli posledních sedm zápasů, naposledy dokázali vyzrát na zlínské Berany. Svěřenci Václava Varadi dokráčeli k výhře 5:2, přičemž dvěma body se blýskl nadějný útočník Michael Špaček, který má v dresu Ocelářů na kontě jedenáct kanadských bodů. Bude se třinecké družině dařit i v Praze?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 32. Řepík (Horák, Rousek), 36. Polášek (Forman, Zikmund), 58. Kudrna (Říčka, Sukeľ) – 3. M. Adámek (Hrňa, Kurovský), 9. Kurovský (Marcinko)


    HC Sparta Praha: Machovský (9. Salák) – Tomáš Dvořák, M. Jandus, Košťálek, Polášek, Kalina, O. Němec – Rousek (A), Horák, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Šmerha, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Zikmund.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Ramik.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Lederer, Lhotský
    thejrc.org