Sparta – Třinec 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Litvínov 3:2 (2:1 po s.n.) | K. Vary – Olomouc 3:4 (po pr.)
Motor ČB – Pardubice 0:1 (kon.) | Vítkovice – Zlín 3:0 (kon.) | Kometa Brno – Mountfield HK 3:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Úterý 09.02.2021, 17:20 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Brankář Kacetl odjel na střídačku a Oceláři to zkusili v šesti. Nicméně posléze hosté posílají puk až na zakázané uvolnění.
     
    59:25
    Třinecká střídačka si vyžádala oddechový čas na poradu a je zřejmé, že Oceláři zkusí hru se šesti bruslaři v poli.
    57:23 Andrej KUDRNA - 3:2
     
    57:23
    Sparta právě vstřelila branku!
    Necelé tři minuty před koncem třetí třetiny se sparťané dostávají poprvé v tomto utkání do vedení! ANDREJ KUDRNA se dobře zorientoval před brankářem Kacetlem a posléze zametl puk do sítě! Asistence: Robert Říčka, Matúš Sukeľ.
     
    54:50
    Velká příležitost také na druhé straně! Růžička už uklízel touš do branky, ale gólman Salák se svojí defenzivou celou situaci zvládli.
     
    53:59
    Zajímavá rodící se šance domácích! Roman Horák s Řepíkem spěchali do přečíslení, ale jejich souhru vystihl jeden z beků Třince.
     
    53:19
    Byl to útočník Lukáš Pech (SPA), jenž se ve středním pásmu provinil podrážením a už sedí na trestné lavici. Třinečtí budou hrát další přesilovou hru.
     
    41:58
    Velká šance Sparty! Andrej Kudrna chtěl zasunout kotouč pod ležícím Kacetlem, ale třinecký brankář celou situaci ustál.
     
    41:47
    Bude se vylučovat na straně Sparty. Obránce Martin Jandus (SPA) přidržel unikajícího Martina Růžičku a rozhodčí vykazuje mladého beka na trestnou lavici.
     
    39:52
    Sotva se vrátil na led obránce Adámek, nyní ho vystřídá na lavici hanby Tomáš Kundrátek (TRI), jenž se provinil sekáním. Domácí pokračují v přesilovce.
     
    37:58
    Pozor! Útočník Miloš Roman (TRI) podrazil v útočném pásmu Romana Horáka a třinecký forvard posílá svůj tým do tří. Velká příležitost pro Spartu.
     
    37:42
    Sparťané mají k dispozici svoji první přesilovou hru v tomto utkání. Obránce Marian Adámek (TRI), jenž vyhodil kotouč do hlediště. Třinečtí budou hrát ve čtyřech.
     
    37:30
    To byla šance! Daniel Kurovský udělal těsně před Salákem kličku do bekhendu, ale domácí beci mu zablokovali hokejku.
    35:59 Adam POLÁŠEK - 2:2
     
    35:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pozor, v O2 areně máme vyrovnáno! ADAM POLÁŠEK obdržel přihrávku do jízdy a vzápětí prostřelil Kacetla mezi betony. Začínáme znovu od začátku. Asistence: Miroslav Forman, Ladislav Zikmund.
     
    33:23
    Dobrá šance Třince! Erik Hrňa střílel z levého kruhu pro vhazování a Salák viděl kotouč na poslední chvíli. Sparťané měli štěstí.
    31:51 Michal ŘEPÍK - 1:2
     
    31:51
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté si konečně mohou oddychnout! Roman Horák našel před brankou dobře najetého MICHALA ŘEPÍKA, jenž propasíroval kotouč do sítě. Asistence: Roman Horák, Lukáš Rousek.
     
    27:25
    Pozor také na druhé straně! Kudrna byl u kotouče jako první a posléze hledal před brankou Matúše Sukeľa, který ovšem nezakončil.
     
    23:46
    Tomáš Marcinko servíroval puk do jízdy svému spoluhráči, ale v obranném pásmu včas zapracoval svou hokejkou útočník Horák.
     
    16:45
    Další velká šance Sparty! Lukáš Pech šikovně tečoval puk těsně před Kacetlem, ale třinecký brankář stihl včas sklapnout své betony.
     
    15:42
    O pár okamžiků byl v dobré střelecké pozici útočník Robert Říčka, kterému se ale zřejmě zamotal kotouč na čepeli. Škoda pro Spartu.
     
    11:59
    První náznak šance Sparty v tomto utkání! Řepík si v přečíslení počkal na Romana Horáka, který však v dobré pozici nezakončil ideálně.
     
    08:26
    A pozor! Sparťanští trenéři se rozhodli prostřídat své brankáře, místo Matěje Machovského nastupuje do branky Alexander Salák.
    08:26 Daniel KUROVSKÝ - 0:2
     
    08:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    A je to už 2:0 pro Oceláře! DANIEL KUROVSKÝ vystřelil z levé strany po otočce a povedlo se mu trefit volný prostor Machovského branky. Asistence: Tomáš Marcinko.
     
    04:56
    První přesilová hra pro Třinec v tomto utkání. Kapitán domácího mužstva Michal Řepík (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za hákování. Domácí se musí bránit.
    02:50 Marian ADÁMEK - 0:1
     
    02:50
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nyní už to hostům vyšlo! Obránce MARIAN ADÁMEK napřáhl na vrcholu pravého kruhu a propálil Machovského. Asistence: Erik Hrňa, Daniel Kurovský.
     
    01:00
    První potyčka v tomto utkání! Sudí ihned vylučují, na straně Sparty jede pykat Andrej Kudrna (SPA) a na straně druhé Ralfs Freibergs (TRI). Oba za hrubost.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 32. Řepík (Horák, Rousek), 36. Polášek (Forman, Zikmund), 58. Kudrna (Říčka, Sukeľ) – 3. M. Adámek (Hrňa, Kurovský), 9. Kurovský (Marcinko)


    HC Sparta Praha: Machovský (9. Salák) – Tomáš Dvořák, M. Jandus, Košťálek, Polášek, Kalina, O. Němec – Rousek (A), Horák, Řepík (C) – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Šmerha, Pech (A), Forman – Dvořáček, Vitouch, Zikmund.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Štěpánek) – Gernát, M. Doudera, Freibergs, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Roman, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Hrehorčák, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Kofroň, Marcinko, Kurovský – Dravecký (A), Peterek, Hrňa – Ramik.

    Rozhodčí: Hodek, Šír – Lederer, Lhotský
    thejrc.org