Pardubice – Opava 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Zlín 1:2 (kon.) | Slovácko – Olomouc 0:0 (kon.)
Příbram – Ostrava 0:4 (kon.)
konec
FK Pardubice
1:0 (0:0)
Slezský FC Opava
Sobota 07.11.2020, 14:00 • Ďolíček, Praha-Vršovice • FORTUNA:LIGA • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 7. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a SFC Opava. Výkop v Ďolíčku je naplánován na 14:00.
     
    Pardubice si při své premiéře v nejvyšší soutěži zatím nevedou vůbec špatně. Před vynucenou pauzou odehrály šest ligových zápasů, ve kterých hned třikrát zvítězily a jen dvakrát poznaly hořkost porážky. V posledním utkání, které se hrálo na začátku října, porazily Slovácko gólem Michala Surzyna z poslední minuty zápasu.

    Po tomto utkání, ještě před přerušením soutěží, Východočeši představili novou posilu. Tou se stal 26letý Pieter Langedijk. Holandský křídelník přišel jako volný hráč po angažmá v Top Oss, Go Ahead Eagles, Waalwijku a Spartě Rotterdam. Svůj debut na místních trávnících si odbyl při prohře B týmu Pardubic v ČFL.
     
    Opava víceméně pokračuje ve stejných kolejích jako v předchozích letech. Slezané jsou totiž na první nesestupovém místě, když mají na svém kontě pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. Právě poslední zápas byl tím prvním vítězným, svěřenci trenéra Radoslava Kováče porazili v domácím prostředí Teplice 2:1 díky gólům Žídka a Mondeka.

    Tento zápas bude mít speciální náboj pro záložníka SFC Jana Řezníčka. Ten je totiž odchovancem Pardubic a do svého aktuálního působiště přišel před sezónou 2018/19 právě z FK Pardubice. Na straně Pardubice poté působí Tomáš Čelůstka, jenž během zmíněné sezóny putoval opačným směrem.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Boháč – Prosek, F. Čihák, Toml, Surzyn – Jeřábek (C) – Tischler, Solil, Hlavatý, Cadu – P. Černý.
    Náhradníci: Letáček – T. Čelůstka, Langedijk, Sláma, Pfeifer, Huf, Ewerton.

    SFC Opava: Fendrich – Didiba, Žídek (C), Večerka – Zavadil – Mondek, Texl, Helešic, Lukáš Holík – Juřena, Dedič.
    Náhradníci: Šrom – Harazim, Jan Řezníček, Darmovzal, Pikul, Blažej, Rataj.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Caletka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Cadu si nedokázal zpracovat míč na prsa a přišel o něj. Hosté tak získali balón a zatím kombinují na své polovině.
     
    3
    Dlouhý nákop, který za obranu Pardubic vyslal Joss Didiba, skončil v náruči brankáře Boháče. Po náběhu Tischlera za obranu soupeře se k zemi skácel Jan Žídek, je pískán nedovolený zákrok.
     
    3
    SFC se snažil o konstruktivní rozehrávku, Didiba ovšem podklouzl a hosté tak přišli o míč.
     
    4
    Pardubice ale nedokázal tohoto zaváhání využít a tak musely bránit protiútok soupeře. Karol Mondek vedl míč po pravé straně, kapitán Jeřábek ukázal, že i ve svém věku stačí mladším soupeřům.
     
    5
    Černý skvělou přihrávkou hledal za obranou Cadua. Ten se sice na konec tohoto pasu nedostal, domácí tým ale i tak zůstává na útočné polovině.
     
    6
    Michal Hlavatý poslal velmi těžkou přihrávku Tomáši Solilovi, který s ní nemohl nic dělat. Nyní se snaží něco vymyslet hráči Opavy.
     
    8
    Opavský Joss Didiba je zatím téměř u všech postupných útoků hostů. Tentokrát to ale nevyřešil ideálně, když si nechal vypíchnout míč Solilem.
     
    10
    Po deseti minutách jsme se dočkali první střely zápasu. Postaral se o ní opavský Karol Mondek, jeho technický pokus zpoza pokutového území ale neohrozil branku Boháče.
     
    13
    Před malou chvílí rozjížděly Pardubice protiútok po levé straně, ale přihrávku na Surzyna skvěle vystihl Mondek. Opava se poté dostala do útoku a poprvé musel zasahovat Boháč, který si poradil se skákavou střelou Texla.
    13. Skákavá střela od Texla brankáře Boháče nepřekvapila
     
    14
    Michal Hlavatý se šajtlí snažil převést hru na levou stranu, ale neprovel to ideálně. Chvíli poté udělal stejnou chybu také Cadu.
     
    15
    Poprvé vystřelili také hráči domácího celku. Po protiútoku, vedeném po pravé straně, zakončoval levou nohou Michal Hlavatý. Svou slabší nohou zamířil mimo.
     
    16
    Po pěkné kombinaci Pardubic Cadu vysunul na levou stranu Michala Surzyna. Ten volil střelu, z úhlu pouze přestřelil branku soupeře.
     
    17
    Pavel Černý udržel na zádech Dalibora Večerku, mladý obránce Opavy následující centr tečoval na první roh zápasu.
     
    20
    Pardubice v posledních minutách ožily a zvýšily svou aktivitu. Nyní z levé strany centroval Cadu, na zadní tyči míč sbíral Tischler, do zakončení se ale červenobílí nedostali.
     
    22
    Žídek se sice dostal z obtížné situace u své brankové čáry, Opava ale i tak o balón přišla. Pavel Černý kolmicí hledal jednoho ze spoluhráčů, ti ale nepochopili jeho úmysl.
     
    23
    Filip Čihák (FK Pardubice) faulem zastavil Pavla Zavadila, který rozjížděl rychlý protiútok a vidí za to žlutou kartu.
     
    25
    Na vlastní polovině se skvěle zbavil soupeře Michal Hlavatý a nastartoval tak rychlou akci. Solil následně hledal na pravé straně Tischlera, na správném místě ovšem byl obránce Večerka.
     
    27
    Texl dostal přihrávku do pokutového území, ale rychle ho odzbrojil Jeřábek. Pardubice se o pár desítek sekund později dostaly na křídlo a Tischler vyslal přízemní centr do pokutového území, kterým nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    28
    Nyní je hra jako na houpačce, nyní se znovu do útoku dostala Opava. Martin Toml míč raději odkopl na rohový kop pro hosty.
     
    29
    Zavadil poslal roh přímo do náruče Marka Boháče a domácí šli do otevřené obrany. Míč v pokutovém území dostal Hlavatý, jeho přihrávka na Solila ale nebyla přesná.
     
    31
    Filip Čihák nejdříve nepřesně rozehrál a ihned poté v hlavičkovém souboji fauloval svého soupeře, hosté mají volný přímý kop.
     
    31
    Přímý kop rozehrál Pavel Zavadil na zadní tyč, kde číhal Lukáš Holík. Před ním ale hlavou zakročil Černý, následuje druhý roh Opavy.
     
    33
    Už to vypadalo, že přihrávka Hlavatého na Proska vyšla domácího obránce do gólové šance, byla ale až příliš dlouhá. Prosek poté nabil před vápno Janu Jeřábkovi, jeho střelu ale zastavil obránce.
     
    35
    Trenér Jiří Krejčí (FK Pardubice) se dožadoval žluté karty pro Didibu, místo toho ji ale dostal on sám.
     
    36
    Michal Surzyn si rovnal míč na střelu před pokutovým územím, na poslední chvíli ho zastavil Jiří Texl.
    36. Tischler přihrál Surzynovi, který se při zakončení srazil s Texlem
     
    37
    Michal Surzyn (FK Pardubice) napoprvé zahrál čistě, poté ale skluzem Mondeka fauloval a dostává žlutou kartu.
     
    38
    A žlutí se i na druhé straně, za ostrý faul je napomínán Lukáš Holík (SFC Opava).
     
    40
    Pardubice nyní uzavřely Opavu v jejím pokutovém území a snažily se hrozit vzduchem, ani jednou ale přímo neohrozily branku Fendricha.
     
    42
    Centr z pravé strany propadl na nohu Lukáše Holíka. Ten si míč na střelu rovnal až příliš dlouho a trefil tak jen dobře postaveného obránce.
     
    44
    Domácí kombinovali v blízkosti pokutového území. Jan Jeřábek se snažil přenést hru na Filipa Čiháka, ale místo toho jen rozjel protiútok Opavy. Ten skončil poté, co byl Texl přistižen v ofsajdu.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Při předchozí akci Dalibor Večerka (SFC Opava) fauloval Černého a dostává žlutou kartu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Zatím nebyly k vidění žádné gólové šance a hra je převážně vyrovnaná. Uvidíme, zda se dočkáme branky ve druhé půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Opava se málem dostala do gólové šance! Jiří Tecl dostal přihrávku v pokutovém území a ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, dobře ale zakročil Čihák.
     
    47
    Zajímavá situace také na druhé straně. Protiútok vedl po pravé straně Emil Tischler. Jeho přízemní centr si našel na hranici pokutového území Cadu, který ohrozil jen lidi na přilehlé tramvajové zastávce.
    47. Tischler přízemí přihrávkou našel volného Cadua, ten ale mířil vysoko nad Fendrichovu bránu
     
    Domácí nyní dostali ve středu pole hodně prostoru a mohli tak rozjet rychlou akci. Cadu dostal přihrávku na levém křídle a centrem našel Pavla Černého, jehož pokus z voleje přeletěl branku Fendricha.
    Povedené přenesení hry od Cadua na Černého gól nepřineslo
     
    50
    Cadu sice stáhl k zemi v protiútoku jednoho z protihráčů, akce ale pokračovala. René Dedič se dostal do dobré situace, kterou ale nevyřešil ideálně.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Cadu (FK Pardubice).
     
    51
    Hosté se provinili proti pravidlům nedaleko svého pokutového území. Volný kop bude rozehrávat právě Cadu, jenž nyní hraje se žlutou kartou.
     
    52
    Centr Cadua do pokutového území odvrátil Didiba na roh. Brazislký záložník Pardubic si znovu staví míč.
     
    54
    Matěj Helešic (SFC Opava) si až příliš předkopl balón a při snaze ho vypíchnout Proskovi svého soupeře fauloval. Dostává za to žlutou kartu.
     
    56
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Cadu, přichází Lukáš Pfeifer.
     
    58
    Černý prodloužil vzdušnou přihrávku za sebe na Emila Tischlera, který z obtížné pozice dokázal zakončit, brankáře ale nijak zvlášť neohrozil.
     
    58
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Karol Mondek, přichází Štěpán Harazim.
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Václav Juřena, přichází Bartosz Pikul.
     
    60
    Čihák dal svému brankáři hodně obtížnou přihrávku, kterou Boháč dokázal odkopnout jen k Lukáši Holíkovi, který následně byl faulován Jeřábkem.
     
    61
    Bartosz Pikul ve sprinterském souboji překonal Tomla a snažil se dostat míč před branku, jeho tvrdý centr ale skončil jen na boční síti domácí branky.
     
    63
    Na levém křídle si Surzyn píchl míč kolem soupeře a byl faulován. Nyní si sám rovná míč na volný přímý kop.
     
    63
    Michal Surzyn našel hlavu Filipa Čiháka, který míč hlavou tečoval směrem na branku. Vilém Fendrich pokus vytáhl z brankové čáry a domácí se domnívají, že míč přešel brankovou čáru!
     
    64
    Rozhodčí Fendrich konzultuje situaci s VAR, ten ale potvrzuje, že míč brankovou čáru nepřešel.
     
    66
    Emil Tischler napřáhl ke střele z velké dálky. Střela mu sice příliš nesedla, Žídek však balón tečoval na rohový kop.
     
    67
    Pardubice právě vstřelily branku!
    A z následného rohového kopu přichází první branka zápasu! Michal Surzyn přesným rohovým kopem našel na penaltě EMILA TISCHLERA, který se akrobaticky prosadil přesnou střelou na levou stranu brány! Asistence: Michal Surzyn.
    67. Emil TISCHLER - 1:0
     
    69
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází David Huf.
     
    71
    Pardubice i po vstřelené brance zůstávají s míčem na kopačkách na útočné polovině. Nyní mají autové vhazování z pravého rohu hřiště.
     
    73
    Nyní hraje Opava, v okolí půlící čáry si ale Texl zpracoval míč rukou, kvůli čemuž znovu mohou rozehrávat Pardubáci.
     
    75
    Večerka nyní přihrávkou přestřelil Matěje Helešice, což znamená další ztrátu balónu v podání Opavy.
     
    78
    Přihrávka za obranu mířila na Bartosze Pikula, jako první byl u balónu brankář Boháč, který dobře vyhodnotil situaci a vyběhl z branky.
     
    79
    Po faulu na Pfeifera poslal centr do pokutového území Michal Surzyn, tentokrát odvrátila obrana na rohový kop.
     
    80
    Nyní už Pardubice z rohového kopu nazahrozily, Surzyn našel jen rukavice brankáře Fendricha.
     
    81
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Pavel Zavadil, přichází Denis Darmovzal.
     
    83
    Obrana hostů trochu zaváhala a u míče byl první Tischler, ten ale Hufa nenašel. Následně míč nakopl co nejdále od vlastní branky Jan Žídek.
     
    84
    Michal Surzyn si chytře dal před Harazima tělo a následně byl hostujícím hráčem stáhnut k zemi.
     
    85
    Helešic našel v pokutovém území Václava Juřenu, ten ale nedokázal dostat míč pod kontrolu. Následně míč odkopl Filip Čihák.
     
    87
    Opava se snažila rozehrát od vlastní branky, přihrávka Fendricha ale šla mimo hrací plochu.
     
    87
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Jiří Sláma.
     
    88
    Po autovém vhazování David Huf vybojoval rohový kop.
     
    89
    Hra se nyní odehrává v dobrém prostoru pro domácí. Opava je zavřená na vlastní polovině a ne a ne se dostat do útoku.
     
    90
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Jiří Texl, přichází Tomáš Rataj.
     
    90
    Rozhodčí nastavují tři minuty.
     
    90+1
    Jiří Sláma vyvinul tlak na rozehrávku Večerky, který zahrál jen do autu.
     
    90+3
    Rataj se snažil obejít Proska jen neúspěšně. Aut pro Opavu u pokutového území.
     
    90+3
    Útočný faul Oapvy. Hosté už tak pravděpodobně nebudou mít šanci na vstřelení vyrovnávajícího gólu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:20.
     
    Je dobojováno! Pardubice si díky brance Emila TIschlera po rohovém kopu připisují potřetí za sebou všechny tři body. Naopak Opava po výhře s Teplicemi už počtvrté v této sezóně nezískala ani bod. (15:58:51)

    David Klier

    Branky: 67. Tischler (Surzyn)

    Karty:   23. F. Čihák (PCE), 35. Jiří Krejčí (PCE), 37. Surzyn (PCE), 51. Cadu (PCE) – 38. Lukáš Holík (OPA), 45+1. Večerka (OPA), 54. Helešic (OPA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:20.
    FK Pardubice: Boháč – Prosek, F. Čihák, Toml, Surzyn – Jeřábek (C) – Tischler (87. Sláma), Solil, Hlavatý, Cadu (56. Pfeifer) – P. Černý (69. Huf).
    Náhradníci: Letáček – T. Čelůstka, Langedijk, Sláma, Pfeifer, Huf, Ewerton.

    Slezský FC Opava: Fendrich – Didiba, Žídek (C), Večerka – Zavadil (81. Darmovzal) – Mondek (58. Harazim), Texl (90. Rataj), Lukáš Holík, Helešic – Juřena (58. Pikul), Dedič.
    Náhradníci: Šrom – Harazim, Jan Řezníček, Darmovzal, Pikul, Blažej, Rataj.

    Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Caletka
    thejrc.org