Vrchlabí – Vsetín 2:3 (kon.) | Litoměřice – Kolín 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Šumperk 4:1 (kon.)
Přerov – Prostějov 4:2 (kon.) | Havířov – Třebíč 1:2 (kon.) | Kadaň – Sokolov 4:6 (kon.)
Kladno – Benátky n/J 2:1 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Pondělí 11.01.2021, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Chance liga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 35:18. (20:18:10)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kladna, které svého soupeře porazilo výsledkem 2:1. Sledovali jsme možná až překvapivě vyrovnaný hokej, který nabídl pouhé tři branky. Kladno si s bodovým ziskem pořádně zahrávalo, v průběhu třetí třetiny pustilo soupeře do několika šancí, avšak Brízgala pokaždé odolal. Rytíři se přesto dočkali kýženého vedení, v přesilové hře se dokázal prosadit Adam Kubík, který tak svému celku vystřelil tři body. Kladno sice získalo plný počet bodů, s výkonem ale nemůže být spokojeno.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Brízgala znovu přikryl kotouč, na vyrovnání už nezbývá moc času.
     
    59:20
    Benátky nad Jizerou nahodily kotouč za domácí branku, zatím se ke střele ale nedostávají.
     
    58:40
    Brízgala podržel touš, Benátky to zkusí v šesti!
     
    58:40
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:15
    Frye zmatkoval za brankou, kde nakonec přišel o touš. Kladno se přesto dostalo na druhou stranu, Guman ovšem nedokázal na modré najít kolegu Mikliše.
     
    57:01
    Jágr alespoň protečoval touš do pásma soupeře, jenomže Benátkám se nepovedlo kvalitně rozehrát a po icingu se hra stěhuje před brankáře Žajdlíka.
     
    56:07
    U modré čáry měl hodně prostoru hostující Kovář, který mířil do připravené vyrážečky brankáře Brízgaly. Benátky nad Jizerou nyní musejí spěchat směrem vzad.
     
    55:25
    Posléze jsme sledovali hodně tvrdý projektil v podání Frye, který ovšem mířil o poznání vedle branky. Poté to vypadalo zakončení Gumana, který soupeře nepřetlačil.
    54:01 Adam KUBÍK - 2:1
     
    54:01
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Obrovský tlak domácích nakonec končí brankou! Kladno doslova ostřelovalo hostující branku, jenomže k úspěšnému zásahu to prostě nevedlo. Poté u levého kruhu operoval Marosz, kterému se sice nepovedlo najít ADAMA KUBÍKA. Hodně mu v tom ale pomohla brusle soupeře, od které se touš odrazil právě ke Kubíkovi, který zamířil pod břevno.
    Asistence: Rostislav Marosz.
     
    53:15
    Kladno se sice usadilo v pásmu, jenomže Marosz trefil pouze levou tyč. Domácí dnes trefili čtvrtou brankovou konstrukci!
     
    52:50
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Petr Šafařovský – 2 min., podrážení).
     
    51:33
    Sám na branku nyní uháněl Jiruš, který se dostal za záda Zacharčuka. Puk si poté navedl do bekhendu, jenomže Brízgala ho dokázal vychytat.
     
    51:13
    Benátky nad Jizerou dokázaly prodloužit puk do středního pásma, což jim pochopitelně vyhovuje. Další útočný výpad domácích táhl Guman, který se daleko nedostal.
     
    50:00
    Hodně podezřele si před malým momentem počínal domácí Hlava, který dost možná na červené čáře fauloval Aubrechta. Sudí se ale rozhodli nevylučovat.
     
    49:14
    Domácí znovu propadli a mohlo být zle. Nahrávka do předbrankového prostoru totiž našla Čederleho, který tečoval vedle branky. Následoval další icing.
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Hajný (Štochl, Hlava), 55. Kubík (Marosz) – 29. Vomáčka (Křepelka, Strnad)


    Rytíři Kladno: Brízgala (Košarišťan) – Frye, Mikliš, V. Sorokin, S. Zacharčuk, Kehar (A), Zelingr, Štochl – Š. Jelínek, Kubík, Plekanec (C) – Bílek, Marosz, Guman – Jágr, Machač (A), Filip – Hlava, Hajný, Pitule.
    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Vopravil) – Aubrecht (A), Cibulka, Kovář, Böhm, Had, Bieniek, Kollert – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Wiencek, Jansa, Hujer – Putz, Šafařovský, Drábek – Vomáčka, Strnad, Křepelka.

    Rozhodčí: Doležal, Dědek – Jindra, Bělohlav
    thejrc.org