Everton – Liverpool 2:2 (kon.) | Chelsea – Southampton 3:3 (kon.) | Manchester City – Arsenal 1:0 (kon.)
Newcastle – Manchester Utd. 1:4 (kon.)
konec
Everton FC
2:2 (1:1)
Liverpool FC
Sobota 17.10.2020, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mě z tohoto nervydrásajícího duelu vše. Děkuji za pozornost a doufejme, že podobný náboj bude mít i dnešní zápas Manchester City – Arsenal. (15:34:35)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
     
    Everton sice zase podal výborný výkon, ale proti úřadujícímu mistrovi to tentokrát stačilo jenom na remízu, kvůli čemuž přichází o neporazitelnost. Stále se však vyhřívá na prvním místě tabulky, které mu ještě nějakou chvíli zůstane. Předehnat ho může Aston Villa, která má o čtyři body méně a dva zápasy k dobru.
     
    To bylo drama! Dnešní duel nakonec končí remízou, za kterou může být jednoznačně rád Everton, který dvakrát dotahoval a navíc v závěru inkasoval potřetí, gólovou radost Liverpoolu však zkazil těsný ofsajd, který potvrdilo video. Celkově byli asi aktivnější Reds, kteří si tedy výhru zasloužili, jelikož hráli velmi dobře i bez svého tahouna Virgila van Dijka. Dnes jim ale prostě nebylo přáno, takže se musí spokojit s bodem. Rozhodně ale napravili předchozí porážku s Aston Villou a pokud budou hrát takhle i nadále, určitě přijdou další výhry.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    James Rodríguez sice svým centrem našel Dominica Calverta-Lewina, ale ten míč posílá přímo do rukavic Adriána, který tak definitivně potvrdil remízu.
     
    90+6
    Sadio Mané si chtěl splnit obranné povinnosti, ale místo toho jenom fauloval Alexe Iwobiho, díky čemuž Toffees budou rozehrávat standardní situaci.
     
    90+5
    Také Everton se ještě zkusil prosadit, ale to se mu nepovedlo, takže Reds okamžitě zahajují protiútok, ale Andrewu Robertsonovi míč utekl jen mimo hrací plochu.
    90+2. Neuznaná branka Liverpoolu
     
    90+2
    Tak pozor, gól neplatí! Sadio Mané byl na hranici ofsajdu, situace se ale nechala dohrát, takže míč přihrál do středu šestnáctky, kde byl připraven k zakončení Jordan Henderson, který se štěstím překonal Jordana Pickforda. Jeho radost ale nakonec byla zbytečná!
     
    90+2
    Liverpool se samozřejmě pokouší o využití krátké přesilovky, Andrew Robertson tak dostával přihrávku na hranici vápna, ale zde si míč moc předkopl, čímž ho poslal k bránícímu protihráče.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Fabinho, přichází Georginio Wijnaldum.
    90. Červená karta
     
    90
    Richarlison se na středu hřiště provinil opravdu zákeřným skluzem, za který nemohl čekat nic jiného než červenou kartu. Poté se ještě nechával ošetřovat, takže rozhodčí Oliver musel čekat pár minut na to, aby mu červený kartónek mohl ukázat.
     
    87
    Liverpool získal další standardní situaci, kterou si zase vzal na starost Trent Alexander-Arnold, jemuž se ale tentokrát zakončení moc nepovedlo, protože se zatočilo jenom mimo bránu.
     
    86
    Na Dominica Calverta-Lewina už letěl další vysoký míč, ale ten tentokrát letěl moc blízko bráně, takže si pro něj v klidu došel Adrián.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Allan (Everton FC).

    Lukáš Mihal

    Branky: 19. M. Keane (James Rodríguez), 81. Calvert-Lewin (Digne) – 3. Mané (Robertson), 72. M. Salah

    Karty:   45. James Rodríguez (EVE), 69. A. Gomes (EVE), 85. Allan (EVE) – 67. Mané (LIV), 84. Fabinho (LIV)   90. Richarlison (EVE)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 15:9.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C) (31. Godfrey), Y. Mina, M. Keane, Digne – Doucouré (78. Iwobi), Allan, A. Gomes (72. G. Sigurdsson) – James Rodríguez, Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Olsen – Godfrey, Delph, G. Sigurdsson, Davies, Iwobi, Bernard.

    Liverpool FC: Adrián – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk (11. Joe Gomez), Robertson – J. Henderson (C), Fabinho (90+1. Wijnaldum), Th. Alcântara – M. Salah, Firmino (78. Diogo Jota), Mané.
    Náhradníci: Kelleher – Joe Gomez, Wijnaldum, Milner, Jones, Minamino, Diogo Jota.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org