Everton – Liverpool 2:2 (kon.) | Chelsea – Southampton 3:3 (kon.) | Manchester City – Arsenal 1:0 (kon.)
Newcastle – Manchester Utd. 1:4 (kon.)
konec
Newcastle United
1:4 (1:1)
Manchester United
Sobota 17.10.2020, 21:00 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný sobotní večer! Vítám vás při sledování 5. kola anglické Premier League, u zápasu mezi Newcastlem United a Manchesterem United.
     
    Newcastle United

    Fotbalisté Newcastlu zažívají povedený start do nového ročníku anglické Premier League. Po čtyřech kolech mají na kontě sedm bodů a nacházejí se na deváté pozice. Straky doposud prohráli v jediném utkání, a to doma proti Brightonu, naopak získali cennou remízu v Tottenhamu, také venkovní vítězství ve West Hamu stojí za zmínku. Svěřenci kouče Bruce těmito výsledky dávají zapomenout na mizérii z konce uplynulé sezóny, kdy nedokázali zvítězit v šesti po sobě jdoucích zápasech.
     
    Manchester United

    Rudí ďáblové budou favoritem, avšak soupeř jim určitě nedá nic zadarmo. Zvlášť když ví, že Manchester United není v úplně ideálním herním rozpoložení. A to poté, co před reprezentační přestávkou utrpěli na Old Trafford hrozivý debakl 1:6 s Tottenhamem. Ani předtím Solskjaerova družina nepředváděla oku lahodící hru. Výhra 3:2 v Brightonu přišla vlastně až po závěrečném hvizdu, kdy rozhodčí ještě zpětně nařídil penaltu, týden předtím Manchester dokonce doma odevzdal všechny tři body Orlům z Crystal Palace.
     
    Úvodní sestavy:

    Newcastle United: Darlow – Krafth, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick, Shelvey, Hayden, Saint-Maximin – Joelinton, C. Wilson.
    Náhradníci: Gillespie – Almirón, Carroll, Fraser, Jacob Murphy, Manquillo, Schär.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred – Mata, B. Fernandes, D. James – Rashford.
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Ighalo, N. Matić, P. Pogba, Telles, van de Beek.

    Rozhodčí: Pawson – West, Holmes.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních bílo-černých dresech. Také Manchester United vsadil na klasiku, hraje v červených dresech.
     
    2
    Newcastle právě vstřelil branku!
    Úvod jako z pohádky pro Straky! Akci rozjel Saint-Maximin zleva, Shelvey pak ze středu přihrál na pravou stranu Emil Krafth. Do jeho přízemního centru vložil nešťastně nohu LUKE SHAV a David de Gea nehnutě sledoval, jak balón zapadá do sítě.
    2. Luke SHAW vlastní - 1:0
     
    4
    Přesně tohle Newcastle potřeboval. Vstřelit po rychlé, svižné akci rychlou branku. Nyní mohou zase o něco více hrát vytrvale z obrany.
     
    5
    Rudí ďáblové chtěli okamžitě odpovědět, avšak neúspěšně. Daniel James, který dnes poněkud nečekaně dostal důvěru v základní sestavě, nepřešel přes Lascellese.
     
    6
    Na balónu pokračují hosté. Fred mohl nahrávat doleva, avšak zvolil složitější variantu po pravé straně. A byl to Krafth, kdo vystihl rozehrávku.
     
    7
    Opět to zkoušel reprezentant Walesu James. Jako pravý křídelník vypomohl s akcí na středu. Technickou střelu úspěšně zblokoval jeden ze stoperů.
     
    8
    S útočnou agresivitou to nyní přehnal Marcus Rashford. Mladý anglický útočník nestihl zastavit pohyb v momentě, kdy si Jamal Lewis dal tělo před míč.
     
    9
    Při vysunutém presinku skvěle zapracoval Joelinton, který odzbrojil váhajícího Shawa. Anglický obránce zareagoval velmi dobře, soupeři brátil dobrý obranný zárkok.
     
    10
    Aaron Wan-Bissaka vypomohl s ofenzivou. Do vnitra pokutového území obdržel nahrávku přesně do nohy, přízemním centrem našel však jenom protihráče.
     
    11
    Juan Mata ze středu oěpt na Wan-Bissaku. Ten ukázal technické dovednosti, ovšem Jamal Lewis jej skvěle vystál a za záda ho nepustil.
     
    12
    Lewis zatím předvádí do obrany parádní výkon. Spolu se Saint-Maximinem dokázal zdvojit Jamese, ten neměl kudy pokračovat.
     
    13
    Milimetrově přesný pas Bruna Fernandese našel rozběhnutého Rashforda. Před ním stál poslední protihráč, a sice Federico Fernández. Argentinský stoper zachoval chladnou hlavu, zkopíroval pohyb soka a míč mu čistě odebral.
     
    14
    Na lavičce náhradníků sedí Alex Telles, nová posila Manchesteru United, která přišla z Portugalska, konkrétně z Porta. Lze očekávat, že postupem času tento Brazilec nahradí na kraji obrany Shawa.
     
    15
    Pěknou akci předvedl James, který na sebe navázal dva soupeře a následně přihrál pod sebe na volného Rashforda. Střela z kroku trefila Lascellese.
     
    16
    Opět v akci Marcus Rashford. před rychlonohým forwardem stopeři dlouho ustupovali, až nakonec přišlo zakončení těsně vedle pravé tyčky.
     
    17
    Při hlavičkovém souboji mezi Maguirem a Wilsonem došlo při dopadu obou fotbalistů k přišlápnutí levé nohy domácího útočníka. Rozhodčí situaci neviděl, proto nechal pokračovat ve hře.
     
    18
    Statistika střel na branku momentálně ukazuje 0:5. Ano, vidíte dobře, Newcastle vede bez jediné střely mezi tři tyče. pro připomenutí, gól padl po nešťastném zásahu Shawa.
     
    19
    Svěřenci kouče Solskjaera se radovali z gólu, ale vyrovnaný stav vydržel jen pár sekund. Bruno Fernandes sice z hranice šestnáctk parádně zakroutil střelu do horního pravého rohu, avšak asistující Mata se nacházel v postavení mimo hru.
    19. Neuznaný gól Bruna Fernandese
     
    20
    Velké štěstí teď měli hráči Newcastlu. Po rychlé kombinaci ve středu vůbec nevěděli, kde jim hlava stojí. Z této akce by si obrana měla vzít ponaučení pro příště.
     
    21
    Jonjo Shelvey útočil na premiérový zásah do sítě Manchesteru United v kariéře. Po centru z levé strany vypálil z voleje přímo do gólmana.
     
    22
    Zákrok musel předvédst i na druhé straně Juan Mata. Španělský fotbalista vypálil dělovku do brankáře, ten pro jistotu vyboxoval míč na roh.
     
    23
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Druhý gól v krátkém časovém sledu, tentokráte regulérní! Juan Mata od rohového praporku zakroutil centr na hlavu HARRYHO MAGUIRA, jehož neuhlídal Fernández. Za hlavičkou k pravé tyči se Darlow natahoval marně.
    23. Harry MAGUIRE - 1:1
     
    25
    Pár chvil po vyrovnávacím zásahu musel Harry Maguire zapracovat i v defenzivě a počínal si velmi dobře, čistým skluzem sebral balón Wilsonovi.
     
    26
    Rudí ďáblové mohli založit bleskový protiútok. Jenže Bruno Fernandes ve středu váhal příliš dlouho a nakonec nahrál Jamesovi za paty.
     
    27
    Další akce Manchesteru, opět přes Fernandese. Portugale cza sebou cítil Matu, jenže spoluhráč místo očekávaného pohybu na střed změnil směr a vydal se doprava.
     
    28
    Hosté zatím doplácejí na příliš velké množství nepřesností. Nyní došlo k nepochopení mezi Jamesem a Wan-Bissakou. První jmenovaný poslal pas do šestnáctky, pravý bek ale zůstal na lajně.
     
    29
    Ani teď Bruno Fernandes nedokázal pro spoluhráče vytvořit žádnou pořádnou příležitost. Lob za obranu určitě měl oči, Jamaal Lascelles ovšem ve výskoku zažehnal nebezpečí.
     
    30
    Propagačaní ránu z levého křídla vyslal na bránu Marcus Rashford. Karl Darlow míč dobře viděl, kulatý nesmysl ukryl v rukavicích.
     
    31
    Po půl hodině utkání panuje na St James' Parku vyrovnaný stav 1:1. Manchester United má více ze hry, Newcastle spoléhá především na defenzivní činnost.
     
    32
    Tvrdou pumelenici vyprodukoval z dvaceti metrů Allan Saint-Maximin. Brankář de Gea balón vyrazil, avšak při dopadu se mu pravá ruka zastavila o tč, zatímco zbytek těla pokračoval směrem dopředu. Španělský gólman zůstává ležet na zemi.
     
    33
    Na trávník byl povolán klubový lékař Ruých ďáblů. V tomto případě by klidně mohlo jít o vykloubené rameno, ale podle prvních projetvů to vypadá, že de Gea bude v pořádku.
     
    34
    Je to tak. Reprezentační gólman Španělska pravou ruku dokázal rozhýbat a je schopen pokračovat v utkání. Dean Henderson může zůstat v klidu zabalený v bundě.
     
    35
    Více volného prostoru využil k dalekonosnému zakončení Scott McTominay. Směr letu míče změnil Lewis, Darlowova snaha o zachycení balónu na hrací ploše byla marná.
     
    36
    Hosté zahrávali rohový kop, z něhož již dokázali udeřit. V tomto případě si však obrana Strak počínala o poznání lépe, hlavní zbraně v podobě Maguira a Lindelöfa byly pokryty.
     
    37
    První žlutou kartu střetnutí udělil hlavní arbitr Pawson Danieli Jamesovi, a to za zbytečný skluz na polovině hřiště, jímž poslal k zemi Shelveyho.
     
    38
    Těžko říct, zda chtěl Aaron Wan-Bissaka centrovat nebo skutečně střílet. Obrovsky zrotovaný balón každopádně mířil na bránu, Darlow měl se zákrokem velké potíže.
     
    39
    Brankář Darlow při rohovém kopu zaváhal, byl málo důrazný a balón nedokázal vyboxovat. Odražený míč si našel Marcus Rashford, jehož pokus odvracel z brankové čáry Lascelles!
    39. Střelu Rashforda zastavil na brankové čáře Lascelles
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se ještě nějakého gólu nebo půjdou celky do kabin za nerozhodného stavu?
     
    41
    Zakončující Rashford zůstal po střele ležet. Opakované záběry ukázaly, že forward spolu s balónem nakopl i chránil jednoho z protihráčů.
     
    42
    Darlow napravil zaváhání z před pár chvil. Dobře přečetl, že Daniel James bude chtít napříč vápnem hledat Rashforda, právě jemu sebral balón z pod kopaček.
     
    43
    Domácí strážce svatyně sei v posledních minutách na nudu skutečně stěžovat nemůže. Teďho prověřil Rashford přízemní střelou, gólman míč vyrazil před sebe, naštěstí k nohám spoluhráče.
     
    44
    S koncem prvního poločasu sílí tlak Manchesteru United, který bojuje o vstřelení gólu do šatny. Hráči v červeném pokračují v kombinaci na útočné polovině.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu tři minuty.
     
    45+1
    Luke Shaw faulem těsně za půicí čárou zabránil slibnému útoku. Calluma Wilsona zatáhl za dres, čímž zastavil jeho sprint na bránu.
     
    45+2
    Straky nikam nespěchají, s rozehrávkou přímého kopu si dali pořádně na čas. Federico Fernández může být rád, že nedostal žlutou kartu za zdržování.
     
    45+3
    V samotném závěru úvodního dějství ještě jeden zákrok pro Darlowa. Jamesovi střela vůbec nevyšla, postrádala přesnost i razanci.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po prvním poločase zápasu mezi Newcastlem United a manchesterem United je skóre vyrovnané. Domácí se dostali do rychlého vedení, už ve druhé minutě si centr Kraftha srazil do vlastní brány Luke Shaw. Rudí ďáblové vyrovnali v 19. minutě, ale gól nakonec neplatil pro ofsajdové postavení Maty. Hosté se však tímto momentem nenechali rozhodit a o pouhé čtyři minuty později už vstřelili regulérní gól, hlavičkou se prosadil kapitán Harry Maguire. Svěřenci kouče Solskjaera mají více ze hry, ale zatím se jim nedaří příliš dobře řešit koncovku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky pokračují v původním rozpoložení.
     
    48
    Jamaal Lascelles volil v těžké situaci nejsnazší možné řešení, malou domů přihrál Darlowovi. Následoval dlouhý odkop na útočnou polovinu.
     
    49
    V další obranné akci byl přítomen i středopolař Isaac Hayden. A vypadá to, že si odchovanec Arsenalu natáhl sval, což by znamenalo jeho konec v dnešním utkání.
     
    49
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Isaac Hayden, přichází Fabian Schär.
     
    50
    Marcus Rashford dlouho naznačoval střelu, nakonec ještě zkusil narážečku s Fernandesen. Zpětný pas dobře přečetl Lewis.
     
    51
    Fantastický zákrok Davida de Gey, jen jemu nyní spoluhráči můžou děkovat že to, že přetrvává nerozhodné skóre! Allan Saint-Maximin na levé straně vyškolil Shawa společně s Lindelöfem, načež odcentroval do míst, kam nabíhal Callum Wilson. Útočník jemným kopnutím poslal balón na bránu, avšak de Gea šel bleskově na zem a levou rukou zabránil pohromě.
    51. Skvělý zákrok de Gey proti Wilsonovi
     
    52
    Rychle na druhou stranu. Zde pálil z osmnácti metrů Bruno Fernandes. Portugalec dne není ve své kůži, míč napálil mizerně, proletěl vysoko nad.
     
    53
    Straky, alespoň na malou chvíli, převzali iniciativu a je to právě Newcastle, který kombinuje na útočné polovině. Presink soupeře zatím přichází vniveč.
     
    54
    Hrotový útočník Rashford zazdil slibně vypadající protiútok. Místo přihrávky vzal celou akci na sebe, Lewis mu míč odebral čistým způsobem.
     
    55
    Nebo ne? Rozhodčí Craig Pawson si ještě nechává celou situaci přezkoumávat u videa.
     
    56
    Pawson se jde sám podívat na obrazovku.
     
    57
    Pawsonovi stačily k rozhodnutí dva záběry. Bude se kopat penalta!
    57. Zákrok Lewise, po kterém hlavní rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu
     
    58
    Karl Darlow hrdinou okamžiku! Tradiční exekutor Bruno Fernandes nezvolil dlouhý náběh s poskočením, jak je u něj zvyklé, ale rovnou střílel k levé tyči. Gólman si ovšem vybral právě tuto stranu a balónu zamezil v cestě do sítě!
    58. Neproměněná penalta Fernandese
     
    59
    Brankáře překonaný, Newcastle v tomto případě zachránil Jonjo Shelvey! Harry Maguire byl blízko druhému zásahu, jenže anglický středopolař Strak se dobře stáhl na brankovou čárou, míč vyhlavičkoval pryč z šestnáctky.
    59. Shelvey zabránil gólu na brankové čáře
     
    60
    Hodina střetnutí je pryč, ještě třicet minut ale zbývá. V St. James Parku panuje i nadále nerozhodný výsledek, avšak zápas rozhodně nenudí, šance střídá šanci.
     
    61
    Karl Darlow bojuje o post jedničky, Martin Dúbravka bude mít po zranění velmi těžké vybojovat si pozici zpět. Technické zakončení McTominaye brankář zachytil v rukavicích, což bylo klíčové, na odražený míč číhal Mata.
     
    62
    A další úspěšný zákrok Darlowa. Nutno podotknout, že teď mu stačilo zůstat na středu a nechybovat, Fernandes totiž napálil kulatý nesmysl doprostřed po zemi.
     
    63
    Bruceova družina nechce zůstat pozadu, také ona ukazuje, že umí útočit. Za přetaženým centrem sprintoval osamocený Shelvey. Obrana Manchesteru měla velké štěstí, že na míč nedoskočil.
     
    64
    Luke Shaw se nechal obelstít technický výborně vybaveným Saint-Maximinem. Reflexivně pak soka zatáhl za dres, hlavní rozhodčí píská faul.
     
    65
    Victor Lindelöf si s přehledem pohlídal polovysoký centr, jenž mířil nejspíše na Wilsona. Ten ani nezkoušel vyskočit, pochopil, že souboj s protivníkem je předem ztracený.
     
    66
    Juan Mata vyslal v brejku do úniku Marcuse Rashforda. Mladý Angličan tváří v tvář gólmanovi neuspěl, navíc byl v ofsajdu a co víc, zřejmě si přivodil zranění.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Emil Krafth (Newcastle United).
     
    67
    Ležet zůstává rovněž domácí brankář, do nějž skluzující Rashford zajel a nejspíše ho kopačkou trefil přes rukavice.
     
    68
    Jonjo Shelvey umí vypálit, což právě teď potvrdil. Tvrdou dělovku de Gea dobře viděl a s přehledem zasáhl. Balón vyrazil přímo k nohám spoluhráče Maguira.
     
    69
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Fred, přichází Paul Pogba.
     
    70
    Luke Shaw vzal zodpovědnost sám na sebe. Před ustupující obranou doběhl až k šestnáctce, střelu k levé tyči podržel v rukavicích Darlow.
     
    71
    Tlak Rudých ďáblů sílí. Bruno Fernandes skvěle přenesl hru na Matu, ten však celou akci pozdržel. Než rozehrál, stihla obrana Strak zaujmout dobré postavení.
     
    72
    Scott McTominay jako by se zalekl možnosti střílet, když k němu doputoval odražený míč. Místo tvrdé dělovku trefil slabou střelou blokujícího soupeře.
     
    73
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Joelinton, přichází Ryan Fraser.
     
    74
    Po dlouhé době o sobě dal vědět rovněž Wan-Bissaka. Pravý bek v druhé půli nemá moc práce, proto podpořil útočnou složku. Vysokým centrem našel pouze Kraftha.
     
    75
    Nově příchozí Paul Pogba znovu zapojil do hry Wan-Bissaku, který tentokráte centroval z blízkosti rohového praporku. Znovu na hlavu protihráče.
     
    76
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Daniel James, přichází Donny van de Beek.
     
    77
    Vysoký presink Rashforda a Maty nadělal velké problémy Jamaalu Lascellesovi. Kapitán Newcastlu nakonec těžkou pozici zvládl, nahrál brankáři.
     
    78
    Bruno Fernandes dnes nehraje dobrý zápas. Na kontě má velký počet nepřesných přihrávek, navíc nedal penaltu. Nyní centroval nad hlavy přítomných fotbalistů ve vápně domácích.
     
    79
    Přímý kop pro Manchester, který obstaral opět portugalský záložník. Balón poslal do šestnáctky, ale přímo do rukou jistého Darlowa.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Newcastle United zuby nehty drží vyrovnané skóre, tlak favorizovaného soupeře sílí každou minutou.
     
    81
    Pěkné přenesení skotského středopolaře McTominaye parádně pohlídal Emil Krafth. Švédský obránce zvládl přehlavičkovat Rashforda.
     
    82
    Zdravotní problémy má Karl Darlow. Toho viditelně trápí pravá noha, na kterou se, když může, snaží nedošlapovat. hrdina zápasu ovšem odmítá předčasně opustit hřiště.
     
    83
    Dopředu zamířil už i Harry Maguire, jediný střelec regulérného gólu hostů. Stoper napáhl těsně za šestnáctkou ke střele, jež o metr minula pravou část brankové konstrukce.
     
    84
    Fernandes přihrál na střed McTominayovi, jenž pod domněním, že za sebou má ještě spoluhráče, pustil míč mezi nohama. Chyba, za zády záložníka byl jen Lascelles.
     
    85
    Obrovskou hrubku v rozehrávce vyrobil Luke Shaw. jeho zpětný pas vystihl Callum Wilson, útočník posléze centroval do šestnácky, kde viděl Frasera. Před ním Lindelöf hlavičkoval do rukavic de Gey.
     
    86
    Manchester United právě vstřelil branku!
    BRUNO FERNANDES prolomil smůlu a přiblížil Rudé ďábly k zisku tří bodů! Marcus Rashford skvěle počkal na náběh portugalského spoluhráče, jemuž nahrál v ideální moment. Fernandes při zakončení zachoval chladnou hlavu, padajícího Darlowa obstřelil na zadní tyč. Rána nešla umístit lépe.
    86. Bruno FERNANDES - 1:2
     
    88
    Střídání v týmu Newcastle United: ze hřiště odchází Jeffrey Hendrick, přichází Miguel Almirón.
     
    89
    Fotbalisté domácího mužstva podnikli rychlý výpad středem hřiště. Ten byl dobře provedený, kromě koncovky. Shelvey dostal nahrávku na paty.
     
    90
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! AARON WAN-BISSAKA si na středu narazil s Rashfordem a poté tváří v tvář brankáři vypálil nechytatelně pod horní tyč. Pravý obránce vstřelil vůbec svůj první gól v kariéře mezi dospělými!
    90. Aaron WAN-BISSAKA - 1:3
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavil nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90+2
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Juan Mata, přichází Nemanja Matić.
     
    90+3
    Manchester hraje závěr zápasu ve velkém klidu. Čtvrtý gól měl na kopačce Bruno Fernandes. Kdyby v poslední chvíli nezměnil směr letu míče Fernández, Darlow by se nejspíše natahoval marně.
     
    90+4
    Solskjaerovi svěřenci ještě zahrávali rohový kop, sedmý v utkání. Fernandes přetáhl centr na Maguira, ten hlavičkoval pod sebe jen k nohám Schära.
     
    90+5
    Newcastle ještě zkouší smazat dvoubrankové manko, v případě úspěchu by ještě nejspíše dostali jednu šanci na vyrovnání. Avšak snahuWilsona zastavil hvizd sudího, Pawson posoudil počínání anglického forwarda jako nedovolené.
     
    90+6
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden gól v síti domácích. Fernandes výborným nákopem uvolnil MARCUSE RASHFORDA, jenž postupoval z levé strany sám na Darlowa. Pokus k pravé tyči proletěl gólmanovali mezi rukou a nohou.
    90+6. Marcus RASHFORD - 1:4
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Poslední utkání sobotního programu anglické Premier League nabídl parádní podívanou. Dlouho vyrovnaný zápas pro sebe urval Manchester United v závěrečné desetiminutovce, v níž vstřelil hned tři góly.

    Ale pojďme od začátku. Domácí šli do vedení už ve druhé minutě po nešťastném vlastenci Lukea Shawa. Rudí ďáblové vyrovnali ve 23. minutě zásluhou Harryho Maguira a pak a se dlouho trápili se zdí jménem Karl Darlow. Ten předváděl jeden výborný zákrok za druhým, ale nakonec byl překonán, a to v 86. minutě, kdy marně zkoušel zastavit technický pokus Bruna Fernandese, který napravil zaváhání z 58. minuty, kdy nedal penaltu. Rozjetý Manchester udeřil ve zbývajícím čase ještě dvakrát. V 90. minutě vstřelil premiérový gól mezi dospělými Aaron Wan-Bissaka a v poslední minutě ještě upravil konečný stav Marcus Rashford.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 2:6. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:12.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:08:04)

    Milan Huppert

    Branky: 2. Shaw (vla.) – 23. Maguire (Mata), 86. B. Fernandes (Rashford), 90. Wan-Bissaka (Rashford), 90+6. Rashford (B. Fernandes)

    Karty:   67. Krafth (NEW) – 37. D. James (MAN)

    Neproměněná penalta: 58. B. Fernandes (MAN), brankář Darlow zneškodnil


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:14. Střely mimo: 2:6. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:12.
    Newcastle United: Darlow – Krafth, Lascelles (C), F. Fernández, Lewis – Hendrick (88. Almirón), Shelvey, Hayden (49. Schär), Saint-Maximin – Joelinton (73. Fraser), C. Wilson.
    Náhradníci: Gillespie – Almirón, Carroll, Fraser, Jacob Murphy, Manquillo, Schär.

    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – McTominay, Fred (69. P. Pogba) – Mata (90+2. N. Matić), B. Fernandes, D. James (76. van de Beek) – Rashford.
    Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Ighalo, N. Matić, P. Pogba, Telles, van de Beek.

    Rozhodčí: Pawson – West, Holmes
    thejrc.org