Zlaté Moravce – Nitra 3:1 (kon.) | Michalovce – Dunajská Streda 2:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Sereď 3:0 (kon.)
Senica – Ružomberok 1:2 (kon.) | Trenčín – Pohronie 1:1 (kon.)
konec
MFK Zemplín Michalovce
2:4 (0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 17.10.2020, 17:00 • Mestský futbalový štadión Michalovce • Niké liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec hned pět branek, nicméně z vítězství poměrem 4:2 se raduje Dunajská Streda! Ta v průběhu druhého poločasu hned dvakrát přišla o jednobrankové vedení, což nakonec nemuselo tolik vadit. Zhruba deset minut před koncem zápasu proměnil pokutový kop hostující Kalmár, načež v nastavení pečetil výhru Fábry. Dunajská Streda se tak dokázala otřepat z prohry v minulém kole, nyní bere všechny tři body.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:19. (18:49:54)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Andrej Fábry (DUN) - 2:4
    Zdroj: www.huste.tv
     
    90+3
    Dunajská Streda dala gól! Tak tu máme ještě jednu branku' Hosté totiž podnikli jednu z posledních útočných akcí, při které to ANDREJ FÁBRY udělal parádně. S míčem se dostal až před brankáře Markoviće, kterého pohodlně překonal.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Ismar Tandir (MFK Zemplín Michalovce).
     
    90+2
    Dunajská Streda vhazuje na útočné polovině, což jí pochopitelně vyhovuje.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Sidney Friede, přichází Niklas Sommer.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Danylo Beskorovajnyj (FK DAC Dunajská Streda).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí se usadili na polovině soupeře, kde Trusa neuspěl s pádem na trávník.
     
    87
    Obrana domácích byla znovu hodně otevřená. Toho se pokoušel využít střídající Fábry, který ovšem nedokázal včas zakončit, čehož využil soupeř.
     
    86
    Nicolaescu se neúprosně prodíral až do pokutového území, kde si nakonec potáhl míč na pravou nohu, avšak poté narazil do dobře stojícího soupeře.
     
    85
    Michalovce tak budou muset potřetí v tomto duelu dotahovat jednobrankové manko. Nyní ale s rozdílem v tom, že do konce zápasu nezbývá moc času.
     
    84
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Marko Divković, přichází Andrej Fábry.
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Sergej Ivanov, přichází Christos Kountouriotis.
    83. Zsolt Kalmár (DUN) - 2:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    83
    Dunajská Streda dala gól! A ten končí třetí brankou hostujícího celku! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ZSOLT KALMÁR, který zkušeně vypálil doprostřed branky, zatímco se Marković vydal do strany.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Matej Marković (MFK Zemplín Michalovce).
    82.
    Zdroj: www.huste.tv
     
    82
    Je tu pokutový kop pro Dunajskou Stredu!
     
    81
    Do konce tohoto zápasu nám zbývá posledních deset minut, jistě nás čeká ještě hodně zajímavá podívaná. Dunajská Streda se usadila na polovině soupeře.
     
    80
    Střídající Mendez zabojoval o míč na levém křídle, kde se mu ho povedlo přeposlat na Žofčáka. Jeho centr levou nohou však obrana soupeře odvrátila.
     
    78
    Domácí Trusa se v pokutovém území dostal k volnému míči, avšak včas ho dokázal zastavit Malý.
     
    76
    Střídání v týmu MFK Zemplín Michalovce: ze hřiště odchází Dimitrios Popovits, přichází Alejandro Mendez.
     
    74
    V posledních minutách jsme sledovali celkem dost nepřesností, jednu z nich udělal také domácí Vaško, který nahrál přímo na nohu protihráče.
     
    73
    Dunajská Streda se sice dostala potřetí do vedení, avšak tato branka nakonec platit nebude! Střídající Nicolaescu se v době odrazu míče nacházel v ofsajdu.
     
    72
    Kalmár podruhé v krátkém časovém sledu ohrozil domácí branku. I tentokráte si na brankáře Markoviće nepřišel, ten totiž vytasil skvělý zákrok.
     
    71
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední dvacetiminutovka, výsledek je i nadále nerozhodný. Dunajská Streda v posledních minutách výrazně přidala na aktivitě.
     
    70
    Kalmár v akci! Hostující hráč totiž obstaral volný přímý kop, který poslal pod břevno. Tam ovšem číhal připravený brankář Marković!
     
    69
    Střídání v týmu FK DAC Dunajská Streda: ze hřiště odchází Sainey Njie, přichází Ion Nicolaescu.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Dimitrios Popovits (MFK Zemplín Michalovce).
    64. Ían Pino Soler (MIC) - 2:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    64
    Michalovce daly gól! Podruhé v tomto duelu máme vyrovnáno! Domácí totiž podnikli výbornou útočnou akci, při které Ivanov přihrál na kopačku Žofčáka. Ten pro změnu centroval na PINA SOLERA, který nekompromisní hlavičkou dokázal překonat brankáře Jedličku.
     
    63
    Skvělá standardka domácích! Žofčák ideálně načasovat centr na Trusu, jehož hlavičkový pokus se snesl do rukavic Jedličky.
     
    62
    Je za námi hodina hry, zatím jsme se dočkali tří branek. Druhý poločas zatím přináší ofenzivní momenty, směrem dopředu je aktivnější Dunajská Streda.
     
    61
    Ramírez předvedl útočnou aktivitu, díky které se natlačil mezi trojici protihráčů. Následovala přízemní nahrávka, na kterou Kalmár nedokázal reagovat.
     
    60
    Žlutou kartu dostává Sidney Friede (FK DAC Dunajská Streda).
     
    59
    Hostující kapitán Kalmár perfektním obloučkem dokázal najít svého kolegu Divkoviće. Rychle z branky ale vystartoval Marković, který stačil zasáhnout.
     
    58
    Beskorovajnyj se vracel do obrany, kde se mu povedlo zachytit špatnou kombinaci soupeře.
     
    57
    Dunajská Streda se tak podruhé v tomto duelu dostala do vedení, do konce zápasu však zbývá ještě hodně času. Michalovce to budou mít ale hodně složité.
    55. Sidney Friede (DUN) - 1:2
     
    55
    Dunajská Streda dala gól! Vyrovnaný výsledek však dlouho nevydržel! SIDNEY FIREDE to zkoušel hodně nedůraznou střelou, která přesto skončila za bezmocným brankářem Markovićem. Pravdou však je, že Pino Soler propadl v obranné činnosit.
     
    55
    Marković měl v krátkém časovém sledu další práci, tentokráte se jednalo o složitější moment. Zakončující Müller však trefil pouze domácího brankáře.
     
    54
    Divković udělal pořádné dusno uvnitř opačné šestnáctky! Nakonec se proti němu vydal i Marković, který přesto nemusel zasahovat.
     
    53
    Krátce po rozehrávce šel do riskantní nahrávky Spoljarić, který nakonec našel pouze kopačku soupeře.
    51. Matej Trusa (MIC) - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    51
    Michalovce daly gól! Tak přeci jenom máme vyrovnáno, začíná se opět od začátku! MATEJ TRUSA fantastickým způsobem udělal kličku protihráči, poté si přehodil míč na pravou nohu a nádherným zakončením překonal brankáře Jedličku.
     
    50
    Tandir se dostal do vyložené šance, nicméně v ní selhal!
     
    49
    Na opačné straně se rýsovala nadějná protiakce Dunajské Stredy. Divković nastartoval Baliće, další nahrávku ovšem dokázal zachytit Vaško.
     
    48
    Tandir si dokázal seběhnout za obranu soupeře, kam mu adresoval nahrávku právě Ivanov. Místo střely však hodně zbytečně zkoušel nahrávat vpravo.
     
    47
    Hned v úvodu druhého poločasu se Ivanov pokoušel o prudký centr, který ovšem nic moc nepřinesl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Divković. Dunajská Streda měla v prvním dějství výraznou územní převahu, přičemž rozdíl ve skóre mohl být ještě daleko větší. Michalovce toho směrem dopředu moc nepředvedly, nicméně přesto s favoritem utkání prohrávají pouze o jednu branku. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Na opačné straně si Dunajská Streda dokázala vybojovat rohový kop. Na centr si dokázal naskočit Ramírez, který ovšem mířil vedle branky soupeře.
     
    42
    Neofytidis navíc zaváhal před vlastním pokutovým územím, čímž daroval míč Kalmárovi, který ovšem nedokázal nic vymyslet.
     
    41
    Kolesár se po zpracování neposedného míče podíval vpřed, načež se dala očekávat dalekonosná nabídka. Nakonec jsme sledovali zadovku na Spoljariće.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    39
    Michalovce jsou nyní odvážnější. I díky dobrému napadání se hostující celek dopustil chyby u své šestnáctky, kterou však stačil rychle napravit.
     
    38
    Trusa se neohroženě dostal až do pokutového území, kde měl na zádech jednoho z protihráčů. Míč ovšem přesto poslal pod sebe, kde stál hráč soupeře.
     
    37
    Posléze se o centr pokoušel také Popovits, jehož nabídka málem doputovala až k Žofčákovi. Nakonec tomu tak ale nebylo.
     
    36
    Stříleným centrem z levého křídla to zkoušel Balić, který ovšem našel pouze hlouček protihráčů, jenž odklidili míč daleko ze šestnáctky.
     
    35
    Kolesárovi se sice povedlo zpracovat míč, jenomže včas se k němu dostal Müller, který ho poslal ven z hrací plochy.
     
    34
    Hosté mají hrací předmět pod vlastní kontrolou, naopak Michalovce čekají na nějakou povedenější pasáž s balónem.
     
    33
    Poté jsme sledovali spolupráci mezi Balićem a Divkovićem. Druhý jmenovaný nakonec na míč nedosáhl, jako první se k němu dostal Marković.
     
    32
    Dunajská Streda rozjela kombinaci na vlastní polovině, domácí se pokouší rozehrávku napadat.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, obrázek se nikterak nezměnil. V posledních minutách přesto sledujeme celkem dost nepřesností.
    27. Eric Ramírez (DUN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    27
    Málem to bylo o dvě branky! Hostující Ramírez se náramně opřel do kulatého nesmyslu, který skončil pouze na tyči domácí branky.
     
    26
    Rodolfo centroval k penaltovému puntíku, kde se do případného zakončení již tlačil Ramírez, ke kterému míč nakonec nedoplachtil.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Sainey Njie (FK DAC Dunajská Streda).
     
    24
    Ivanov dokázal vysunout svého kolegu Trusu, který neměl kolem sebe zrovna moc prostoru. Míč tak poslal pouze do boční sítě.
     
    23
    Hostující brankář Jedlička měl sice práci, avšak se nejednalo o nic nebezpečného. Žofčákovi se totiž centr z levé strany vůbec nepovedl.
     
    22
    Pro změnu se faulu dopustil domácí Vaško, který se dostal na polovinu soupeře, kde k zemi zatáhl Divkoviće.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám nabídla jedinou branku. Dunajská Streda je i nadále aktivnější, domácí se většinu času pouze brání.
     
    20
    Útočným faulem se před malým momentem prezentoval Ramírez, který šel do souboje se Solerem až příliš agresivně.
     
    19
    Neofytidis znovu celkem komplikovaně řešil těžkou situaci, která se mu skoro vymstila. Díky kluzkému trávníku se mu to povedlo vyřešit.
     
    18
    Po rohovém kopu se k míči málem dostal Soler, který přesto neohrozil branku soupeře, neboť měl kolem sebe málo prostoru.
     
    17
    Kolesár se postaral o provedení dalšího autu. Po jeho nabídce se k centru dostal Žofčák, který vybojoval další rohový kop.
     
    16
    Domácí se velmi těžce dostávají z vlastní obranné poloviny. Zatím se pouze jednou dostali k výraznějšímu pobytu na soupeřově polovině.
     
    15
    Michalovce to budou mít najednou hodně složité, prohrávají totiž o jednu branku. Přesto do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se může klidně otočit.
    14. Marko Divković (DUN) - 0:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    14
    Dunajská Streda dala gól! Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! MARKO DIVKOVIĆ se nekompromisním způsobem dostal až do opačného pokutového území, kde prudkou ranou zamířil přesně do domácí branky.
     
    12
    Domácí Soler se pokoušel poslat míč na útočnou polovinu, přičemž z toho nakonec byla přímá střela na branku.
     
    11
    Posléze si Kalmár doběhl pro ideální nahrávku, nicméně současně se k ní dostal také protihráč, který ho dokázal zastavit.
     
    10
    Neofytidis se na levém křídle dostal až k centru do pokutového území, který ovšem směřoval pouze do země Dunajské Stredy.
     
    9
    Žofčák poslal dopředu nakopávaný míč, ke kterému se ovšem nedostal nikdo ze spoluhráčů. Jedlička tak bude moci rozehrát.
     
    8
    Martin Kolesár se postará o provedení autu.
     
    7
    Kalmár se po narážečce dostal do pokutového území, kde dokonce upadl na zem. O penaltový zákrok se nejednalo, pokračuje se tedy ve hře.
     
    6
    Divković se znovu postaral o provedení standardní situace. Tentokráte se mu povedlo najít spoluhráče, jenž hlavičkou trefil pouze Markoviće.
     
    5
    Centrovaná nabídka se nebezpečně snášela před branku, kde Marković nakonec nemusel zasahovat.
     
    4
    Hosté si navíc vybojovali první rohový kop. Rodolfo se totiž dostával do pokutového území, kde ho ovšem dokázal zastavit Popovic.
     
    3
    Dunajská Streda se postarala o provedení autového vhazování, které si o malý okamžik znovu vyzkouší.
     
    2
    Divković hned v úvodu tohoto zápasu zahrával přímý kop. Jeho provedení nakonec skončilo na domácím Solerovi, jenž odklidil do bezpečí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Kolesár, Spoljaric, Soler, Vaško, Popovits – Neofytidis, Žofčák (C), Trusa, Ivanov – Tandir.
    Náhradníci: Dráb – Kountouriotis, Vovkun, Phillips, Vojtko, Mendez, Siopis, Hirnij.

    FK DAC Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Malý, Beskorovajnyj, Müller – Njie, Friede, Kalmár (C), A. Balić – Divković, Ramírez.
    Náhradníci: Száraz, Veszelinov – Sommer, Fábry, Nebyla, Nicolaescu, Pellegrini..
     
    FK DAC Dunajská Streda

    Soupeřem totiž bude vedoucí celek celé ligy, kterým je Dunajská Streda. Ta má na svém kontě čtyřiadvacet bodů, přičemž náskok před druhým Slovanem je pouze dvoubodový. Dunajská Streda do minulého kola držela sérii osmi zápasů bez ztráty bodu, což se po duelu proti Žilině změnilo. Hostující celek tohoto duelu totiž nepodal vůbec dobrý výkon a připsal si první porážku poměrem 1:4. I tak je Dunajská Streda druhým nejlepším venkovním celkem celé ligy, ze čtyř venkovních duelů totiž dokázala nasbírat hned devět bodů.
     
    MFK Zemplín Michalovce

    Michalovce se po devíti odehraných zápasech nacházejí na desáté pozici tabulky, přičemž se jim do této chvíle povedlo nasbírat osm bodů, což není nikterak oslnivá bilance. Michalovce mají na svém kontě pouze dvě výhry, nicméně v posledních dvou duelech neprohrály. Zemplín nejprve na domácím stadionu dokázal vyzrát na poslední Pohronie výsledkem 2:0, v minulém kole pro změnu sehrál nerozhodný výsledek s šestou Seredí poměrem 1:1. Michalovce však nebudou favoritem tohoto zápasu, avšak zcela určitě se pokusí o velké překvapení.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Slovenská Fortuna liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi MFK Zemplín Michalovce a FK DAC Dunajská Streda.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Branky: 51. Trusa, 64. Soler – 14. Divković, 55. Friede, 83. Kalmár (pen.), 90+3. Fábry

    Karty:   68. Popovits (MIC), 82. Marković (MIC), 90+2. Tandir (MIC) – 25. Njie (DUN), 60. Friede (DUN), 89. Beskorovajnyj (DUN)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:19.
    MFK Zemplín Michalovce: Marković – Kolesár, Spoljaric, Soler, Vaško, Popovits (76. Mendez) – Neofytidis, Žofčák (C), Trusa, Ivanov (84. Kountouriotis) – Tandir.
    Náhradníci: Dráb – Kountouriotis, Vovkun, Phillips, Vojtko, Mendez, Siopis, Hirnij.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Malý, Beskorovajnyj, Müller – Njie (69. Nicolaescu), Friede (90+1. Sommer), Kalmár (C) – A. Balić, Divković (84. Fábry), Ramírez.
    Náhradníci: Száraz, Veszelinov – Sommer, Fábry, Nebyla, Nicolaescu, Pellegrini.
    ocianews.com