Zlaté Moravce – Nitra 3:1 (kon.) | Michalovce – Dunajská Streda 2:4 (kon.) | Slovan Bratislava – Sereď 3:0 (kon.)
Senica – Ružomberok 1:2 (kon.) | Trenčín – Pohronie 1:1 (kon.)
konec
AS Trenčín
1:1 (1:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Sobota 17.10.2020, 17:00 • Mestský štadión Trenčín • Niké liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    AS Trenčín
    Trenčín je určitě z průběhu nové sezóny velmi zklamán. Celek, který měl ambice hrát o první šestku a možná i více se momentálně nachází na předposledním 11. místě a na svém kontě má jen 7 bodů a to za jednu výhru a čtyři remízy. Naposledy Trenčín prohrál se Senicou 0:1.
     
    FK Pohronie Žiar n.H. dolná Ždaňa
    Pohronie mělo výborný vstup do soutěže, ale následně přišel útlum a velké zemětřesení se událo ve vedení klubu. Skončili trenér Mikuláš Radványi a i sportovní ředitel Miroslav Filipko. Hosté mají momentálně na svém kontě shodně 7 bodů ale jsou na posledním místě kvůli horšímu skóre.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Šulek, Križan, Pirinen – El Mahdioui, Zubairu – Roguljić (C), Kadák, Ghali – Ikoba.
    Náhradníci: Bergsen – Čataković, Corryn, Pires, Slávik, Tučný, Depetris.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Jacko, Pavlík, Špiriak – Badolo, Weir, Obročník, Mazan, Petrák – Blahút, Bimenyimana.
    Náhradníci: Dovec – Bangala, Fadera, Chríbik, Kramár, Matić, Župa.

    Rozhodčí: Adam Somoláni – Peter Kováč, Mário Roszbeck – Dušan Sedlák.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První poločas v Žilině je již v plném proudu, výkop měl Trenčín, který hraje dnes v červených dresech, Pohronie nastoupilo v žlutých.
     
    2
    Trenčín i Pohronie se pokusili o svůj první útočný výpad v tomto zápase, ale viděli jsme jen nepřesné přihrávky na obou stranách.
     
    3
    Hra je momentálně přerušena, jeden z hráčů hostů musí být ošetřen. Konkrétně to je Bimenyimana, zatím je tedy v péči lékařů.
     
    4
    Bimenyimana odešel za postranní čáru a dění na hrací ploše může pokračovat dál. Uvidíme, jestli se hostující fotbalista vrátí zpět do hry, nebo bude muset Pohronie vynuceně střídat.
     
    5
    Momentálně je u míče Trenčín, který se snaží o přechod na útočnou polovinu. Je to souboj tabulkových sousedů, oba týmy potřebují v tomto zápase bodovat.
     
    6
    Pohronie vysoce napadá rozehrávku soupeře, do kombinace Trenčína se zapojuje i brankář Šemrinec. Zatím tedy čekáme na první vážnější moment v prvním poločase.
     
    7
    Zubair poslal míč do pokutového území, ale jako první byl u míče brankář Jenčo, a tak domácí z této akce nic zajímavého nevytěžili.
     
    8
    Směrem dopředu pronikal hostující Petrák, byl při tom faulován, a tak Pohronie ještě zůstává u míče. Trenčín se momentálně musí bránit na své polovině hřiště.
     
    9
    Blahút se snažil prosadit v pokutovém území Trenčína, ale defenziva soupeře byla úspěšná a Pohronie vyltačilo zpět na jeho polovinu. Už i fotbalisté Trenčína vysoko napadají rozehrávku soupeře.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka v Žilině je již minulostí. Zatím jsme nic zajímavého neviděli, z obou stran je to bojovný fotbal a sledujeme i tvrdé souboje.
     
    11
    Pěkný útočný výpad Trenčína a je tu první velká šance tohoto zápasu! Kadák dostal přesnou přihrávku na hranici pokutového území, jeho střelu pod břevno vyrazil Jenčo na rohový kop!
    11. Jakub Kadák (TRE), Tomáš Jenčo (POH)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    12
    Pohronie dokázalo ubránit i rohový kop a už získává míč na svoje kopačky. Toto byl pěkný úsek hry v podání Trenčína, věřme že zajímavých momentů bude jen přibývat.
     
    13
    Další míč do pokutového území Pohronie, ale míč končí jen u brankáře Jenča a ten ho rozehrává na své spoluhráče.
     
    14
    Jenčo musel vyboxovat nebezpečný centr, k odraženému míči se dostal Roguljić, ale jeho pokus z dobré pozice byl zblokovaný do bezpečí! Trenčín pokračuje ve velkém náporu.
     
    15
    S míčem na kopačkách však nyní Pohronie, které se snaží hru uklidnit. Trenčín se přesouvá zpět na svou polovinu hřiště.
     
    16
    Ikoba se snažil rozjet útočnou akci svého týmu, ale fauloval při tom Badola, a tak Trenčín ztrácí míč. Hosté nyní směrem dopředu moc nespěchají.
     
    17
    Nedovolený zákrok ze strany Trenčína, Pohronie získává zajímavý přímý kop těsně před pokutovým územím soupeře. Centrovaný míč však nebyl úspěšný, následuje odkop od domácí brány.
     
    18
    Tempo hry nám nyní postupně opadá. Pohronie se směrem dopředu moc nehrne, Trenčín se snaží o vysoké napadání soupeřovy rozehrávky. Snad se obraz hry brzy změní.
     
    19
    Momentálně je u míče Trenčín, který se snaží o přechod do útoku. Dále jako po střed pole se však fotbalisté v červených dresech nedostávají.
     
    20
    Trenčín zahrával aut na útočné polovině, ale následně hosté znovu vytlačili soupeře do středu hrací plochy. Hosté jsou zatím v defenzivě velmi pozorní.
     
    21
    Útočná aktivita Trenčína je přerušena útočným faulem a míč tak má v moci Pohronie. Hosté stále dopředu nespěchají, snaží se o postupný útok.
     
    22
    Dostáváme se do druhé poloviny úvodního dějství. Zatím měl Trenčín dvě zajímavé příležitosti, ale Pohronie dokázal podržet brankář Jenčo.
     
    23
    Opět sledujeme kombinaci Trenčína na útočné polovině. Zřejmě je to takový typický obraz hry a ten uvidíme během celého utkání. Nechme se však překvapit.
     
    24
    I toto útočné tažení Trenčína končí nedovoleným zákrokem a míč na své polovině hřiště rozehrává Pohronie.
     
    25
    Konečně se do útoku dostalo i Pohronie, ale defenziva Trenčína včas zasáhla a znovu tak sledujeme útočnou snahu fotbalistů v červených dresech.
     
    26
    Trenčín právě vstřelil branku!
    Je tu první branka utkání! Je zde otevírací gól tohoto utkání! Výbornou práci udělal Ghali, který dostal míč do pokutového území, následně přihrál na hranici šestnáctky a odtud ASCHRAF EL MAHDIOUI skóruje přesně k tyčce – 1:0!
    26. Aschraf El Mahdioui (TRE) - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    27
    Trenčín se dostává do zaslouženého vedení a na řadě je tak nyní Pohronie, které bude muset dotahovat náskok svého dnešního soupeře.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Eduvie Ikoba (AS Trenčín).
     
    29
    Momentálně je u míče Pohronie, které se snaží o přechod na útočnou polovinu. Hosté přidávají na své aktivitě a snaží se o rychlou gólovou odpověď.
     
    30
    Půlhodina tohoto utkání v Žilině je již minulostí. Trenčín aktuálně vyhrává nad Pohronie 1:0!
     
    31
    Hosté zahrávali rohový kop, ale k ohrožení soupeřovy brány to nevedlo. Hra se však stále více vyrovnává a konečně začíná v útoku hrozit i Pohronie.
     
    32
    Do zakončení se dostal na hranici pokutového území Mazan, ale trefil jen Križana a Pohronie získává další rohový kop.
     
    33
    Po rohovém kopu hosté pokračovali v obléhání soupeřovy šestnáctky a po nedovoleném zákroku zahrávalo Pohronie přímý kop. Weirův centr dostal Trenčín do bezpečí.
     
    34
    Nepřesná přihrávka směřovala za postranní čáru, míč na své polovině hřiště získává Trenčín.
     
    35
    Následně jsme sledovali další útok hostů, Blahút poslal dlouhý centr do pokutového území, ale míč směřuje za postranní čáru a bude to odkop od Šemrincovi brány.
     
    36
    Necelých deset minut zbývá do konce prvního poločasu. Trenčín si stále drží těsné vedení o jeden gól, dočkáme se do přestávky ještě nějakého přesného zásahu?
     
    37
    Od vstřelené branky Trenčína jsme však nic dalšího zajímavého neviděli. Uvidíme, co nám nabídne zbytek úvodního dějství v Žilině.
     
    38
    Žlutou kartu dostává Michal Obročník (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    39
    K míči se dostává Trenčín, fotbalisté v červených dresech nemají kam v závěru prvního poločasu spěchat.
     
    40
    Zubair byl faulován na hranici pokutového území, a tak z toho byl nebezpečný přímý kop pro Trenčín! El Mahdioui to vyzkoušel přímou střelou na bránu a trefil spojnici!
    40. Aschraf El Mahdioui (TRE)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    41
    Brankář Jenčo a celý jeho tým tak měl nyní štěstí. Trenčín tak i nadále vyhrává 1:0 a tento stav bude chtít do poločasové přestávky minimálně udržet.
     
    42
    Nedovolený zákrok ze strany Trenčína na útočné polovině, k míči se tak dostává Pohronie.
     
    43
    Hra je nyní přerušena, na hřišti zůstává ležet hráč hostů, konkrétně to je Mazan. Po krátkém ošetření jde za postranní čáru a závěr prvního poločasu může běžet dál.
     
    45
    Hosté založili rychlý protiútok, k míči se dostal Petrák a následně z pokutového území nebezpečně zakončil, brankář Šemrinec měl co dělat aby jeho pokus vyrazil na rohový kop!
     
    45+1
    V prvním poločase hlavní arbitr nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45+2
    V závěru nastaveného času je míč na kopačkách Trenčína, který se už hlavně snaží v klidu dohrát úvodní dějství.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství tohoto zápasu v Žilině je již minulostí. Od začátku do zápasu vstoupil aktivněji Trenčín, v 26. minutě otevřel skóre El Mahdioui. Více gólů už v prvním poločase nepadlo, i když Trenčín měl stále převahu. Ze strany Pohronie zaujal moment na konci prvního poločasu, ale Balhútovu střelu dokázal Śemrinec vyrazit do bezpečí. Trenčín ještě měl během prvního poločasu dvě zajímavé šance, ale hosty podržel brankář Jenčo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas v Žilině je již v plném proudu, výkop měl Trenčín. Ani jeden z trenérů nestřídal.
     
    47
    V pokutovém území hostů chtěl zakončovat Kadák, ale do cesty se mu postavil Špiriak a po útočném faulu je hra přerušena, hráč hostí musí být ošetřen.
     
    48
    Dění v druhém poločase může pokračovat dál, Jenčo rozehrával míč od své brány. Právě Pohronie musí dotahovat náskok svého dnešního soupeře.
     
    49
    U míče je však nyní Trenčín, který se snaží o další přechod do útoku. Hosté mají ve druhém poločase co zlepšovat, pokud pomýšlejí na body z tohoto zápasu.
     
    50
    Pohronie založilo rychlý protiútok, ale po faulu získává znovu míč na svoje kopačky Trenčín. Fotbalisté v červených dresech zvolili postupný přechod na polovinu soupeře.
     
    52
    Hostující Mazan krásnou patičkou vysunul v pokutovém území do šance Petráka, ale jen v ideální pozici bránu soupeře přestřelil! Tato situace byla gólová.
     
    53
    Mnoho šancí Pohronie v tomto zápase zatím nemělo a podobné situace musí přeměňovat na gól, pokud chce v tomto zápase bodovat.
     
    54
    Trenčín se přesouvá s míčem na útočnou polovinu a v těchto chvílích drží soupeře pod tlakem.
     
    55
    Sražená přihrávka do pokutového území hostí a následovat bude rohový kop Trenčína. Hosté se tak musí i nadále bránit.
     
    57
    Druhá velká šance pro Pohronie ve druhém poločase! Opět Mazan dostal míč do pokutového území, ale Bimenyimana v ideální pozici na skórování poslal míč jen do brankáře Šemrinca!
     
    58
    Po rohovém kopu se do zakončení dostal Badolo, ten zakončoval zpoza pokutového území a Šemrinec musel míč vyrazit na rohový kop! Pohronie tak může v tlaku pokračovat.
     
    58
    Pohronie právě vstřelily branku!
    A je vyrovnáno! Pohronie výborně zahrálo tento rohový kop, Mazan poslal centr od rohového praporku před Šemrincovu bránu, tam vznikl následně velký zmatek a JAMES WEIR hlavou protlačil míč do sítě – 1: 1!
    58. James Weir (POH) - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    59
    Tento zápas v Žilině tak začíná od nuly. Pohronie zlepšilo svou hru ve druhém poločase a věřme, že ještě mnoho zajímavých momentů uvidíme.
     
    61
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Bernard Petrák, přichází Richard Župa.
     
    62
    Trenčín je s nerozhodným stavem nespokojen a okamžitě se snaží o rychlou odpověď a vrátit se tak zpět do vedení o jeden gól.
     
    63
    Pohronie je velmi aktivní při napadáni soupeřovy rozehry, hosté se pokoušejí zakládat rychlé brejky. Ještě to bude dnes v Žilině velký boj z obou stran.
     
    65
    Fotbalisté v červených dresech se pokoušejí o rychlý přechod na útočnou polovinu. Hosté se tak opět musí bránit a vyvarovat se každé chyby.
     
    66
    Bimenyimana se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, Šemrinec dokázal jeho pokus zkrotit a následně rychle rozehrává míč na své spoluhráče.
     
    67
    Následně Pohronie pěkně zakombinovalo před pokutovým územím, ale Trenčín včas zapracoval v defenzivě a soupeři neumožnil ani vystřelit.
     
    68
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Ante Roguljić, přichází Adam Tučný.
     
    69
    Momentálně sledujeme obraz hry, kde se oba celky snaží hrát aktivně, ale nedaří se jim prosadit přes obranu soupeře. Uvidíme, jak se toto utkání bude dále vyvíjet.
     
    70
    Ikoba to vyzkoušel z kraje pokutového území, jeho zblokovaný pokus brankář Jenčo pohodlně pokryl a míč už dostává na své spoluhráče.
     
    71
    Zbývá nám necelých 20 minut do konce tohoto zápasu v Žilině. Zatím to směřuje k dělbě bodů, ale v aktivitě ani jeden celek nepolevuje.
     
    72
    Hra se musela přerušit, na hřišti zůstal ležet hostující Mazan. Oba týmy se tak rychle občerství a dění ve druhém poločase může pokračovat dál.
     
    73
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Patrik Blahút, přichází Alieu Fadera.
     
    74
    Ofsajd zastavil útočný výpad Ghálího, fotbalista Trenčína příliš brzy vystartoval za dlouhou přihrávkou, a tak míč získává na své polovině hřiště Pohronie.
     
    75
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale už delší dobu úspěšně pracují defenzívy aktérů tohoto zápasu.
     
    77
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Eduvie Ikoba, přichází David Depetris.
     
    78
    Nepřesná přihrávka do pokutového území hostí, Jenčo rozehrává míč na své spoluhráče.
     
    79
    Dostáváme se do závěrečné části tohoto zápasu v Žilině. Oběma týmům už trochu docházejí síly, směřuje to k dělbě bodů, ale ještě nepředbíhejme.
     
    80
    Po sraženém přízemním centru získává Trenčín rohový kop. Pohronie se tak ještě bude muset bránit.
     
    81
    Jenčo vyboxoval točený centr před jeho bránu, tlak Trenčína ještě trvá. Pohronie se snaží narušit kombinaci domácích.
     
    82
    Hosté založili rychlý brejk, ale nic z něj nevytěžili, jelikož Fader poslal nepřesnou přihrávku a míč končí za postranní čáru.
     
    83
    Na hřišti zůstal ležet Bimenyimana, který musí být v tomto zápase už podruhé ošetřen. Hra je tak přerušena, což se Trenčínu moc nelíbí.
     
    84
    Bimenyimana musel opustit hřiště na nosítkách. Zatím je za postranní čárou ošetřován, zřejmě se už do hry nevrátí.
     
    85
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Michal Obročník, přichází Peter Chríbik.
     
    85
    Střídání v týmu FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: ze hřiště odchází Bon-Fils Caleb Bimenyimana, přichází Kojo Matić.
     
    86
    Momentálně je u míče Trenčín, ale má problémy s přechodem na útočnou polovinu. No uvidíme, co nám nabídne samotný závěr tohoto zápasu.
     
    87
    Pohronie nebezpečně kombinovalo před pokutovém území soupeře, ale k ničemu zajímavému se už hosté nedostali.
     
    88
    Hosté zahrávali přímý kop na útočné polovině, Mazanův centr našel jen obránce soupeře. Trenčín se však ještě musí bránit.
     
    90
    V závěru řádné hrací doby zahrával Trenčín přímý kop ze zajímavé pozice. Po Tučného centrovaném míči se do hlavičky dostal Pirinen, ale Šemrinec byl na místě a jeho pokus zneškodnil.
     
    90+1
    V druhém poločase nastavuje hlavní arbitr utkání pět minut nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    Přece jen se ještě oba celky snaží hrát aktivně směrem dopředu, příliš však už raději neriskují. Nebyl by už pak čas a prostor na nápravu.
     
    90+3
    Trenčín zahrával další přímý kop, ale hosté se úspěšně ubránili a momentálně mají míč na svých kopačkách.
     
    90+4
    Brzy uplyne i nastavený čas. Už to tak vypadá, že se v tomto zápase, který se hraje v Žilině, budou body dělit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 25:19.
     
    V druhém poločase padl stejně pouze jeden přesný zásah. V 58. minutě vyrovnal za hosty Wier, a tak stanovil konečný výsledek na 1:1! Až tak pohledné utkání jsme dnes v Žilině neviděli, v prvním poločase byl aktivnější Trenčín, ale v druhém poločase to už bylo vyrovnané. Souboj tabulkových sousedů tak vítěze nemá, oba celky získávají po jednom bodě.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek dnešního večera! (18:54:33)

    Adam Mitáš

    Branky: 26. El Mahdioui – 58. Weir

    Karty:   28. Ikoba (TRE) – 38. Obročník (POH)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 1:2. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 25:19.
    AS Trenčín: Šemrinec – Ligeon, Šulek, Križan, Pirinen – El Mahdioui, Zubairu – Roguljić (C) (68. Tučný), Kadák, Ghali – Ikoba (77. Depetris).
    Náhradníci: Bergsen – Čataković, Corryn, Pires, Slávik, Tučný, Depetris.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Jacko, Pavlík, Špiriak – Badolo, Weir, Obročník (85. Chríbik), Mazan, Petrák (61. Župa) – Blahút (73. Fadera), Bimenyimana (85. Matić).
    Náhradníci: Dovec – Bangala, Fadera, Chríbik, Kramár, Matić, Župa.

    Rozhodčí: Adam Somoláni – Peter Kováč, Mário Roszbeck – Dušan Sedlák
    ocianews.com