Obří slalom žen, 1. kolo, Sölden Vítěz: M. Bassinová (ITA) (kon.) | Obří slalom žen, 2. kolo, Sölden Vítěz: M. Bassinová (ITA) (kon.)
konec
Obří slalom žen, 2. kolo, Sölden

Vítěz: M. Bassinová (ITA)

Sobota 17.10.2020, 13:00 • ledovec Rettenbach • Sjezdové lyžování • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych Vás přivítat u druhého kola Obřího slalomu žen. O této sobotě se koná první závod, a tak budou všechny lyžařky rozhodně natěšené. Náš přenos bude startovat v 13:00 a věříme tomu, že s českou účastí v podobě Ester Ledecké.
     
    Konečné pořadí světového poháru 2019/2020:
    1. Federica Brignoneová (ITA) 1288 bodů
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) 1196 b.
    3. Petra Vlhová (SVK) 1076 b.
    4. Corinne Suterová (SUI) 837 b.
    5. Wendy Holdenerová (SUI) 754 b.
    ...
    10. Ester Ledecká (CZE) 503 b.
    88. Martina Dubovská (CZE) 29 b.
    100. Gabriela Capová (CZE) 21 b.
     
    Konečné pořadí obřího slalomu 2019/2020:
    1. Federica Brignoneová (ITA) 407 bodů
    2. Petra Vlhová (SVK) 333 b.
    3. Mikaela Shiffrinová (USA) 314 b.
    4. Marta Bassinová (ITA) 309 b.
    5. Alice Robinsonová (NZL) 300 b.
     
    Pořadí po prvním kole:
    1. Marta Bassinová (ITA) 1:09,54
    2. Federica Brignoneová (ITA) +0,58
    3. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +0,92
    4. Michelle Gisinová (SUI) +1,18
    4. Alice Robinsonová (NZL) +1,18
    6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +1,39
    7. Wendy Holdenerová (SUI) +1,72
    8. Sofia Goggiaová (ITA) +1,76
    9. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,92
    10. Petra Vlhová (SVK) +2,02
    11. Katharina Truppeová (AUT) +2,08
    12. Tina Robniková (SLO) +2,36
    13. Meta Hrovatová (SLO) +2,41
    14. Tessa Worleyová (FRA) +2,66
    15. Maria Therese Tvibergová (NOR) +2,76
    16. Franziska Gritschová (AUT) +2,83
    17. Paula Moltzanová (USA) +2,89
    18. Sara Hectorová (SWE) +3,18
    19. Ramona Siebenhoferová (AUT) +3,30
    20. Priska Nuferová (SUI) 3,32
    21. Nina O'Brienová (USA) +3,44
    22. Romane Miradoliová (FRA) +3,47
    23. Katharina Liensbergerová (AUT) +3,49
    24. Jekatěrina Tkačenková (RUS) +3,59
    25. Andrea Ellenbergerová (AUT) +3,64
    26. Ana Bučiková (SLO) +3,68
    27. Ester Ledecká (CZE) +3,76
    28. Alex Tilleyová (GBR) +3,80
    29. Valerie Grenierová (CAN) +3,90
    30. Kaja Norbyeová (NOR) +3,91.
     
    Už je za námi první kolo na ledovci v Söldenu! Po prvním kole možná trochu překvapivě vede italská závodnice Marta Bassinová, která má náskok 58 setin sekundy na druhou Federicu Brignoneovou. Do ztráty jedné sekundy se vešla ještě Mina Fürst Holtmannová. Každopádně rozhodně se dá čekat ještě tuhý boj a žádná ze závodnic nemá nic jistého.

    V druhém kole také uvidíme slovenskou závodnici v podání Petry Vlhové. Ta je v současné době na desátém místě se ztrátou 2,02 sekundy, ale rozhodně bude chtít jít výše. České fanoušky také potěší, že v druhém kole uvidíme i Ester Ledeckou. Ta se nachází na sedmadvacáté pozici se ztrátou 3,76 sekund. Na patnácté místo ovšem ztrácí vteřinu, která se dá rozhodně dohnat.
     
    Lyžařky na lyžích samozřejmě pojedou podle umístění z prvního kola, takže jako první se na start postaví Kaja Norbyeová, Ester Ledecká pojede jako čtvrtá. Nejdříve nám odjede patnáct závodnic, po kterých nás čeká pauza. Následovat bude dalších sedm lyžařek a další pauza. V posledním "kole" nám ze svahu pojede osm závodnic. V druhé skupině uvidíme Petru Vlhovou.
     
    Dobrou zprávou je, že nám zmizela mlha! Závodnice tak uvidí na celou trať...
     
    30
    A už nám začalo druhé kolo! Kaja Norbyeová se spustila ze svahu jako první, dokáže vylepšit své umístění?
     
    30
    Kaja Norbyeová už je v cíli. Její celkový čas je 2:25.38, což je teda čas, který budou chtít ostatní závodnice překonat. Podaří se jim to?
     
    29
    Valérie Grenierová je druhou závodnicí! Ta postoupila do druhého kola s vysokým číslem, ale na prvním mezičase už trochu ztrácí.
     
    29
    Valérie Grenierová už je také dole a propadne se. Udělala totiž pár chybiček na trati, takže nestačila na norskou závodnici o 0,41 sekund.
     
    28
    Alexandra Tilleyová je třetí a hned po ní se můžeme těšit na Ester Ledeckou. Zástupkyně Velké Británie to má rozjetí dobře, povede po své jízdě.
     
    28
    Což se také potvrdilo! Alexandra Tilleyová sice vedla o vteřinu, jenže následně udělala obrovskou chybu! Do cíle tak přijíždí se ztrátou 2,40 sekund...
     
    27
    A na startu je Ester Ledecká!
     
    27
    Ester Ledecká byla po prvním kole dvacátá sedmá, což bude chtít rozhodně zlepšit, zatím vede a nejspíše se dostane do průběžného vedení.
     
    27
    Je to tak! Poprvé se nám mění vedoucí závodník a Ester Ledecká bude spokojená po dnešním závodě. Do cíle dojela s náskokem 65 setin sekundy a možná vylepší své umístění.
     
    26
    Ana Buciková měla na Ledeckou náskok jen minimální. Navíc už nahoře na trati ho začala ztrácet. Dokáže ještě svou ztrátu nějak smazat?
     
    26
    Ana Buciková to ale nedokáže, spíše naopak! Dostala se až do manka 0,60 sekund. To sice ještě statečně stahovala, ale nakonec dojela druhá.
     
    25
    Ani Andrea Ellenbergerová neměla zrovna velký náskok, jenže ten se už nahoře na trati zvyšuje, a to poměrně hodně. Asi půjde do vedení.
     
    25
    Andrea Ellenbergerová zajela opravdu fantasticky a bude se šoupat průběžným pořadím! Češku porazila o vteřinu a půl a jde na první místo!
     
    24
    Jekatěrina Tkačenková nezajela dobrý vršek trati, na kterém už začala ztrácet.
     
    24
    Čím více se Ruska dostávala po trati, tím větší byla ztráta na vedoucí Švýcarku. Nakonec ztratila něco přes vteřinu a jde na průběžné druhé místo.
     
    23
    Katharina Liensbergerová skončila po prvním kole třiadvacátá. Jenže své umístění nevylepší! Naopak. Tato Rakušanka si špatně najela, a tak minula jednu z branek! Tím pádem to znamená konec šancí a poslední bodovaná pozice. To pro ní bude nejspíše zklamání.
     
    22
    Romane Miradoliová je zástupkyní Francie, která začíná svůj náskok ztrácet už na vrchní části trati. Zatím to ale nevypadá na fatální ztrátu.
     
    22
    Tato Francouzka navíc startovala s číslem 68! Parádní výkon už nyní. Nakonec jela pěknou jízdu, ale o 0,15 setin sekundy nestačí na vedoucí Ellenbergovou.
     
    21
    Nina O'Brienová je zástupkyní Spojených států amerických ve druhém kole. Začala sice slušně, ale postupně už ztrácí...
     
    21
    Ale tato Američanka nejspíše bude s výkonem spokojená. Na první ani druhé místo to sice nestačí, ale průběžně se dostává na třetí pozici.
     
    20
    Priska Nuferová už měla náskok nějakých tří desetin vteřin, ale ten ztrácí už na prvním mezičase. Tady nejspíše přijde slušný sešup pořadím.
     
    20
    Což se také nakonec stalo. Zástupkyně švýcarského týmu neměla ideální rychlost na spodní trati, hodně ztratila a průběžně je až sedmá.
     
    19
    Ramona Siebenhoferová sice také měla podobný náskok jako lyžařka před ní. I ona ale začíná poměrně rychle ztrácet, tady taky přijde pád dolu.
     
    19
    Ano, tak se také stalo. Rakouská závodnice ztratila 1,36 sekundy a dostává se na páté místo a posouvá Ledeckou na šestou příčku.
     
    18
    Sara Hectorová startovala s číslem devět a měla také velký náskok. Jenže přišel první mezičas, na kterém už začala ztrácet...
     
    18
    Švédská lyžařka ale ještě zabrala ve spodní části! Původně ztrácela dokonce půl sekundy, ale nakonec to stáhla na sedmnáct setin sekundy. To jí však stačí na průběžnou třetí pozici.
     
    17
    Paula Moltzanová startovala s vysokým číslem 62, takže pro ní je úspěch, že se vůbec dostala do druhého kola. Vylepší ještě umístění?
     
    17
    A nám se po velmi dlouhé době mění pořadí na prvním místě! Američanka odjela dobrou jízdu a na Ellenbergovou má náskok sedmi desetin sekund! Udrží své vedení stejně dlouho?
     
    16
    Franziska Gritschová by trošku potřebovala zvednou prapor rakouského týmu. Na vršku trati se jí zatím daří a navyšuje svůj náskok.
     
    16
    Jenže nakonec přijde jen velký propad! Velká chyba, kterou udělala na stejném místě jako její reprezentační kolegyně. To znamená zpomalení a jedenáctá pozice...
     
    15
    A po krátké pauze se už zase jezdí! Maria Therese Tvibergová se však do cíle nepodívá! Zahranila jí lyže v zatáčce, což znamená konec.
     
    14
    Tessa Worleyová startovala s číslem čtyři a měla by se posouvat dopředu. Navíc vršek trati rozjela dobře a navyšuje svůj náskok.
     
    14
    Francouzská závodnice sice ve spodní části trochu ztrácela po menším zaváhání, ale nakonec vede o dvě setiny sekundy!
     
    13
    Meta Hrovatová je zástupkyní Slovinska, také ona rozjela druhé kolo celkem solidně a lehce navyšuje na prvním mezičase svůj náskok.
     
    13
    Meta Hrovatová předvedla fantastickou hlavně spodní část! Na předposledním mezičase vedla jen o dvě setiny sekundy, ale nakonec má náskok tří desetin a vede!
     
    12
    Tina Robniková je hned další Slovinkou, která se spustila z trati. Jenže ona se nedostane do cíle! Neměla dobrý rytmus a netrefila jednu z branek.
     
    11
    Katharina Truppeová rozjela druhé kolo skvěle! Vede o solidní čas, podaří se jí to udržet?
     
    11
    Katharina Truppeová ale udělala několik chybiček a má velmi nízkou rychlost... Druhá polovina proto byla hodně pomalá a nyní je sedmá...
     
    10
    Na startu je Petra Vlhová!
     
    10
    Slovenská lyžařka jede horní část dobře! Navyšuje svůj náskok, pokud nebude chybovat, povede.
     
    10
    Je to tak! Petra Vlhová parádně navyšovala svůj náskok, což znamená vedoucí pozici. Nakonec je to náskok 1,34 sekund! parádní výkon, zatím nejrychlejší jízda v druhém kole!
     
    9
    Stephanie Brunnerová je zástupkyní Rakouska, kterému se zatím nedaří ani trochu! Na horní části trati už ale začíná poměrně ztrácet.
     
    9
    Jenže rakouská závodnice měla hodně malou rychlost na spodní části trati, Rakušankám se nedaří. Nyní je Brunnerová až desátá.
     
    Pořadí po 22 závodnicích:
    1. Petra Vlhová (SVK) 2:20.82

    2. Meta Hrovatová (SLO) +1.34s
    3. Tessa Worleyová (FRA) +1.66s
    4. Paula Moltzanová (USA) +1.68s
    5. Andrea Ellenbergerová (SUI) +2.41s
    6. Romane Miradoliová (FRA) +2.56s
    7. Sara Hectorová (SWE) +2.58s
    8. Nina O'Brienová (USA) +2.70s
    9. Katharina Truppeová (AUT) +2.70s
    10. Stephanie Brunnerová (AUT) +2.83s
    ...
    13. Ester Ledecká (CZE) +3.91s
     
    8
    Sofia Goggiaová nestačí a slovenskou reprezentantku. Propadla se o jedno místo a dostává se na dělenou druhu pozici s Hrovatovou.
     
    7
    Wendy Holdenerová sice měla náskok, ale už na vrchní části trati udělala obrovskou chybu. Na prvním mezičase ztrácí 3,5 sekundy!
     
    7
    Tak tohle se švýcarské závodnici opravdu nepovedlo, už třetí branka jí zradila! Přesto chtěla závod alespoň dokončit, řadí se na dvacáté místo.
     
    6
    Lara Gutová-Behramiová měla náskok šesti desetin po prvním kole, ale náskok už začíná ztrácet.
     
    6
    A švýcarská závodnice svou ztrátu už jen navyšovala. Petr Vlhová je blízko k zisku cenného kovu! Lara Gutová-Behramiová je čtvrtá.
     
    4-5
    Alice Robinsonová startovala s číslem pět a po prvním kole byla na děleném čtvrtém místě. Navíc náskok si zatím drží na horní části.
     
    4-5
    Alice Robinsonová své loňské vítězství neobhájí, přestože měla skvělý start! Bohužel pro ní přišla chyba, kdy se přetočila, to je konec naději. Petra Vlhová tak nadále vede a může myslet na medaili!
     
    4-5
    Michelle Gisinová nejela tak dobře jako její slovenská soupeřka. Nejela tak rychle, nakonec je v cíli se ztrátou 0.17 setin sekundy, chyběl kousek.
     
    3
    Mina Fürst Holtmannová měla ale na Vlhovou obrovský náskok v podobě vteřiny a desetin setin. Náskok se jí však pomalu tenčí. Bude to stačit?
     
    3
    Jenže norská závodnice se na první místo nedostane! Mina Fürst Holtmannová prostě neměla takovou rychlost a Petra Vlhová bude nejhůře třetí, parádní posun!
     
    2
    Federica Brignoneová už měla náskok téměř vteřiny a půl. Vršek sjezdovky jede slušně. Uvidíme ale, jestli s tímto tempem vydrží.
     
    2
    Federica Brignoneová sice nakonec ztratila kus ze svého náskoku, ale na spodní části trati ještě zabrala, nakonec vede o vteřinu! Itálie bude mít minimálně jedno zastoupení na stupních vítězů.
     
    1
    A na trať se spustí vedoucí žena po prvním kole! Marta Bassinová vedla o 58 setin sekundy.
     
    1
    Italská závodnice zajela skvěle a zapisuje druhé vítězství ve své kariéře! Držela skvělé tempo, ve kterém si přibližně držela svůj náskok, občas přidala, občas ztratila. Nakonec dojela do cíle s náskokem čtrnácti setin sekundy a Itálie bere zlato a stříbro z tohoto závodu!
     
    Je konec! Závody v Söldenu nakonec ovládly italské závodnice. Své druhé vítězství v kariéře bere po skvělých dvou jízdách Marta Bassinová, jež je následována další Italkou, a to Fredericou Brignoneovou. Třetí místo však je po prvním kole lehčím překvapením. Z desátého místa se totiž na třetí pozici posunula Petra Vlhová, která nakonec může být s výsledkem spokojená, vždyť se ve druhém kole posunula o sedm míst!

    Své první body v kariéře v obřím slalomu bere také Ester Ledecká! Ta byla po prvním kole dvacátá sedmá, ale po druhém bude také rozhodně spokojená. I ona se totiž posunula o sedm míst a uzavřela elitní dvacítku.
     
    Konečné pořadí:
    1. Marta Bassinová (ITA) 2:19.69
    2. Federica Brignoneová (ITA) +0.14
    3. Petra Vlhová (SVK) +1.13
    4. Michelle Gisinová (SUI) +1.30
    5. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1.75
    6. Sofia Goggiaová (ITA) +2.47
    6. Meta Hrovatová (SLO) +2.47
    8. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +2.56
    9. Tessa Worleyová (FRA) +2.79
    10. Paula Moltzanová (USA) +2.81
    11. Andrea Ellenbergerová (SUI) +3.54
    12. Alice Robinsonová (NZL) +3.65
    13. Romane Miradoliová (FRA) +3.69
    14. Sara Hectorová (SWE) +3.71
    15. Nina O'Brienová (USA) +3.83
    15. Katharina Truppeová (AUT) +3.83
    17. Stephanie Brunnerová (AUT) +3.96
    18. Jekatěrina Tkačenková (RUS) +4.78
    19. Ramona Siebenhoferová (AUT) +4.90
    20. Ester Ledecká (CZE) +5.04
    21. Ana Buciková (SLO) +5.37
    22. Priska Nuferová (SUI) +5.39
    23. Kaja Norbyeová (NOR) +5.69
    24. Franziska Gritschová (AUT) +6.05
    25. Valérie Grenierová (CAN) +6.10
    26. Wendy Holdenerová (SUI) +7.28
    27. Alexandra Tilleyová (GBR) +8.09
    Maria Therese Tvibergová (NOR) DNF
    Katharina Liensbergerová (AUT) DNF
    Tina Robniková (SLO) DNF
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (14:08:35)

    Denisa Józsová

    Konečné pořadí:
    1. Marta Bassinová (ITA) 2:19.69
    2. Federica Brignoneová (ITA) +0.14
    3. Petra Vlhová (SVK) +1.13
    4. Michelle Gisinová (SUI) +1.30
    5. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +1.75
    6. Sofia Goggiaová (ITA) +2.47
    6. Meta Hrovatová (SLO) +2.47
    8. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +2.56
    9. Tessa Worleyová (FRA) +2.79
    10. Paula Moltzanová (USA) +2.81
    11. Andrea Ellenbergerová (SUI) +3.54
    12. Alice Robinsonová (NZL) +3.65
    13. Romane Miradoliová (FRA) +3.69
    14. Sara Hectorová (SWE) +3.71
    15. Nina O'Brienová (USA) +3.83
    15. Katharina Truppeová (AUT) +3.83
    17. Stephanie Brunnerová (AUT) +3.96
    18. Jekatěrina Tkačenková (RUS) +4.78
    19. Ramona Siebenhoferová (AUT) +4.90
    20. Ester Ledecká (CZE) +5.04
    21. Ana Buciková (SLO) +5.37
    22. Priska Nuferová (SUI) +5.39
    23. Kaja Norbyeová (NOR) +5.69
    24. Franziska Gritschová (AUT) +6.05
    25. Valérie Grenierová (CAN) +6.10
    26. Wendy Holdenerová (SUI) +7.28
    27. Alexandra Tilleyová (GBR) +8.09
    Maria Therese Tvibergová (NOR) DNF
    Katharina Liensbergerová (AUT) DNF
    Tina Robniková (SLO) DNF

    Pořadí po prvním kole:
    1. Marta Bassinová (ITA) 1:09,54
    2. Federica Brignoneová (ITA) +0,58
    3. Mina Fürst Holtmannová (NOR) +0,92
    4. Michelle Gisinová (SUI) +1,18
    4. Alice Robinsonová (NZL) +1,18
    6. Lara Gutová-Behramiová (SUI) +1,39
    7. Wendy Holdenerová (SUI) +1,72
    8. Sofia Goggiaová (ITA) +1,76
    9. Stephanie Brunnerová (AUT) +1,92
    10. Petra Vlhová (SVK) +2,02
    11. Katharina Truppeová (AUT) +2,08
    12. Tina Robniková (SLO) +2,36
    13. Meta Hrovatová (SLO) +2,41
    14. Tessa Worleyová (FRA) +2,66
    15. Maria Therese Tvibergová (NOR) +2,76
    16. Franziska Gritschová (AUT) +2,83
    17. Paula Moltzanová (USA) +2,89
    18. Sara Hectorová (SWE) +3,18
    19. Ramona Siebenhoferová (AUT) +3,30
    20. Priska Nuferová (SUI) 3,32
    21. Nina O'Brienová (USA) +3,44
    22. Romane Miradoliová (FRA) +3,47
    23. Katharina Liensbergerová (AUT) +3,49
    24. Jekatěrina Tkačenková (RUS) +3,59
    25. Andrea Ellenbergerová (AUT) +3,64
    26. Ana Bučiková (SLO) +3,68
    27. Ester Ledecká (CZE) +3,76
    28. Alex Tilleyová (GBR) +3,80
    29. Valerie Grenierová (CAN) +3,90
    30. Kaja Norbyeová (NOR) +3,91.
    Pořadí po patnácti závodnicích:
    1. Paula Moltzanová (USA)
    2. Andrea Ellenbergerová (SUI)
    3. Romane Miradoliová (FRA)
    4. Sara Hectorová (SWE)
    5. Nina O'Brienová (USA)
    6. Jekatěrina Tkačenková (RUS)
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT)
    8. Ester Ledecká (CZE)
    9. Ana Buciková (SLO)
    10. Priska Nuferová (SUI)
    11. Kaja Norbyeová (NOR)
    12. Franziska Gritschová (AUT)
    13. Valérie Grenierová (CAN)
    14. Alexandra Tilleyová (GBR)
    15. Katharina Liensbergerová (AUT)

    Pořadí po 22 závodnicích:
    1. Petra Vlhová (SVK) 2:20.82
    2. Meta Hrovatová (SLO) +1.34
    3. Tessa Worleyová (FRA) +1.66
    4. Paula Moltzanová (USA) +1.68
    5. Andrea Ellenbergerová (SUI) +2.41
    6. Romane Miradoliová (FRA) +2.56
    7. Sara Hectorová (SWE) +2.58
    8. Nina O'Brienová (USA) +2.70
    9. Katharina Truppeová (AUT) +2.70
    10. Stephanie Brunnerová (AUT) +2.83
    ...
    13. Ester Ledecká (CZE) +3.91
    thejrc.org