Štěpán Guba - Matěj Kuzník Vítěz: M. Kuzník (TKO) (kon.) | Andrej Kalašník - Ole-Jorgen Johnsen Vítěz: A. Kalašník (KO) (kon.)
Vlasto Čepo - Mateusz Strzelczyk Vítěz: M. Strzelczyk (submise) (kon.) | Karlos Vémola - Thomas Robertsen Vítěz: K. Vémola (submise) (kon.)
David Kozma - Máté Kertesz Vítěz: D. Kozma (na body) (kon.)
konec
David Kozma - Máté Kertesz

Vítěz: D. Kozma (na body)

Sobota 17.10.2020, 21:25Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.
     
    David Kozma (26-11)

    David Kozma bude v tomto duelu favoritem, z posledních desíti duelů totiž vyhrál hned devětkrát, poslední porážka přišla na turnaji organizace RCC, kde Kozma nestačil na místního Romana Muchamedšina, kterému podlehl viz submisi. Kozma má na svém kontě hned šestadvacet výher, přičemž rovnou polovinu dokázal ukončit právě skrze submisi. Kozmovi se však poslední dvě výhry nepovedlo ukončit před limitem, přesto pouze šest celkových vítězství skončilo na bodování sudích.
     
    Máté Kertesz (8-2)

    Dnešním soupeřem bude velký objev bojové scény, kterým je Máté Kertesz. Maďarský zápasník má sice mnohem méně profesionálních zápasů, avšak přesto se mu z celkových deseti duelů povedlo uspět hned v osmi případech. Kertesz se navíc dokázal oklepat z porážky proti Robertu Bryczekovi, při svém posledním vystoupení se mu totiž povedlo porazit Roberta Wittnera skrze TKO. Právě hned 63% výher skončilo via KO/TKO, Kerteszovi se navíc ani jeden zápas nepovedlo ukončit na submisi. Povede se maďarskému zápasníkovi překvapit Kozmu?
     
    Probíhá nástup Kertesze, zanedlouho přijde také Kozma.
     
    Začalo první kolo.
     
    00:25
    Pochopitelně začínáme hodně opatrně, uběhlo zhruba dvacet vteřinek a zatím jsme se nedočkali žádného úderu.
     
    00:36
    Až poté si oba zápasníci vyměnili první calf kicky, i tak sledujeme opatrný úvod.
     
    01:25
    David Kozma v krátkém časovém sledu předvedl další calf kick, což by mohla být v tomto duelu zbraň. Zatím ale čekáme na jakákoliv údery rukou.
     
    01:55
    Kozma se pokoušel o bleskový start, jenomže Kertesz dokázal včas uskočit. Maďarský zápasník si dal posléze dal pozor na případný calf kick.
     
    02:08
    Máté Kertesz ovšem poté schytal poměrně dobrou ránu přímo na obličej, Kozmovi totiž vyšla pravá zadní. Průběh prvního zatím jde na konto Čecha.
     
    02:44
    Nyní jsme přešli k pletivu, kde se Máté Kertesz pokoušel o takedown. Ten se mu sice nepodařil, avšak přesto svého protivníka drží pod sebou, což jsme nečekali.
     
    03:33
    Kertesz si navíc našel dobrou pozici, přičemž Kozmu trápí pod sebou. Druhý jmenovaný má na zemi nečekané problémy, tohle pojetí boje mu moc nechutná.
     
    04:12
    Máté Kertesz se dostal do plného mountu, přičemž pracoval na tvrdém ground and pound. Kozma se dostal do problémů, avšak se dostal zpět na nohy.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    00:20
    Celkem nečekaně aktivní vstup do druhého kola. Máté Kertesz navíc doručil již třetí takedown, avšak Kozmovi se povedlo situaci úplně přetočit.
     
    00:56
    Máté Kertesz drží svého soupeře u pletiva, načež v nejméně vhodnou dobu inkasoval loket. Následně jsme se dostali zpět do středu oktagonu.
     
    01:36
    Pokus o high kick v podání Kozmy absolutně nevyšel, naopak se sám dostal na zem. Máté Kertesz toho dokázal využít a opět pracuje nad svým soupeřem.
     
    02:11
    Kozma má v tomto duelu na zemi nečekané problémy. Nyní se však sám pokusil útočil, poté použil také up kicky. Máté Kertesz však situaci kontroluje.
     
    02:59
    Kozmovi se stále nedaří dostat se zpět na nohy, Kertesz má zatím tento duel pod kontrolou. Zároveň si ale musí dávat pozor na případné protiútoky.
     
    03:36
    Už to vypadalo, že Kozma bude mít prostor k tomu, aby vstal, jenomže Máté Kertesz neponechal nic náhodě a svého soupeře si přitáhl směrem k pletivu.
     
    04:12
    Tak přeci jenom jsme se dostali zpět do postoje. Také David Kozma se pokoušel o první takedown, ten mu vyšel a najednou má problémy Kertesz.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    00:25
    Máté Kertesz v úvodu třetího kola svého soupeře přivítal low kickem. Naopak Kozma to zkoušel high kickem, avšak ten putoval přímo do připraveného bloku.
     
    00:48
    Sledovali jsme další pokus o takedown, tentokráte v podání Kertesze. Kozmovi se obrana u pletiva povedla na jedničku a sám přidal jeden přesný loket.
     
    01:22
    Zdá se, že Kozma začíná mít fyzicky trochu navrch. Navíc předchozí loket vyvolal na hlavě soupeře nečekaný cut, který se zatím nezdá být nikterak drastický.
     
    02:18
    Pokus o round kick v podání Kertesze, který před malým momentem raději od svého soupeře utekl. Kozma se dostal zpět a povedl se mu takedown.
     
    02:59
    Máté Kertesz však předvádí velice dobrou obranu, bez problémů se totiž dostal zpět na nohy. Kozma je však na jeho zádech, hrozí totiž další takedown.
     
    03:33
    Kozma je skutečně na tom fyzicky lépe a to nám zbývají ještě dvě kola. Růžový panter však nyní investoval hodně sil na pravačce, kterou nedokázal trefit.
     
    04:12
    Levá přední od Kozmy našla svůj cíl, tentýž bojovník posléze promáchl další důraznou pravačkou. Máté Kertesz už přes minutu nemá žádný úder.
     
    Skončilo třetí kolo.
     
    Začalo čtvrté kolo.
     
    00:25
    Vstoupili jsme do předposledního kola. Kozma pochopitelně pokračuje v aktivitě, tentokráte se mu sice nepovedl rychlý nástup, ale přesto je aktivnější.
     
    00:58
    Kertesz je poslední dobou bez většího pohybu, navíc se už ani nepokouší o takedowny, který slavily úspěch v prvních kolech. Maďar se zdá být bez sil.
     
    01:33
    Dobrý calf kic v podání Kozmy, který znovu mířil naprosto přesně. Aby toho nebylo málo, tak Kertesz na poslední chvíli uhnul hlavou před high kickem.
     
    02:18
    Kozma to častokrát zkouší tvrdou pravačkou, avšak ta jen málokdy skutečně najde cíl. Kertesz pracuje nohama, jeho údery však nejsou moc tvrdé.
     
    02:55
    Je za námi polovina čtvrtého kola. David Kozma má stále více z boje, sám se snaží působit aktivně. Máté Kertesz rovněž zkouší neudělat žádnou chybu.
     
    03:14
    Pro změnu hned dva vnitřní low kicky, které jdou na konto David Kozmy. Ten navíc promáchl při pokusu o kontr atak, Kertesz marně hledá recept.
     
    04:33
    Pro změnu několik úderů levačkou v podání Kozmy, který i nadále tlačí na svého soupeře. Zcela jistě půjdeme do posledního pátého kola.
     
    Skončilo čtvrté kolo.
     
    Začalo páté kolo.
     
    00:30
    Dobrý zvedák hned na úvod pátého kola v podání Kertesze, který najednou ožil. Tohle kolo bude nesmírně důležité, nyní máme dost možná srovnáno.
     
    00:47
    Máté Kertesz se dokonce pokoušel o takedown, se kterým si Kozma alespoň prozatím dokázal poradit. Stále se však nachází poblíž pletiva.
     
    01:25
    David Kozma to pro změnu zkoušel calf kickem, který byl naprosto přesný. Vzápětí náznak takedownu, po kterém Kozma promáchl dalším high kickem.
     
    01:44
    Kozmovi se však následný takedown už povedl, jenomže soupeř nemá problémy. Máté Kertesz opět rychle vstal, jenomže se nemůže vymanit ze sevření.
     
    02:36
    Máme za sebou polovinu posledního kola. Po celkem dlouhém klinči se Kozmovi povedlo ideálně trefit, následně jsme přešli zpět ke středu oktagonu.
     
    03:13
    Máté Kertesz dostal Kozmu na zem, což může být zlomový moment tohoto zápasu. Nacházíme se tedy na zemi, Kozma je v nepříjemné pozici.
     
    03:47
    Kozma se pokusil o armbar, jenomže Kertesz včas utekl!
     
    04:22
    Máté Kertesz se snaží tento duel ponechat až do poslední vteřiny na zemi, což se mu zatím daří. Kozma však vyvíjí veškeré úsilí k tomu, aby se postavil.
     
    Konec zápasu.
     
    Hlavní zápas tohoto turnaje je u konce! Pětikolová bitva nakonec vyzněla pro Davida Kozmu, který tak obhájil titul weltrové váhy. Růžový panter měl ale zejména během prvních dvou kol nečekané problémy, nečekalo se mu téměř nic. Kozma však od druhé poloviny zápasu naprosto obrátil a nakonec jednomyslným rozhodnutím sudích ovládl tento titulový zápas.
     
    Vítěz: D. Kozma (na body – jednomyslně) (21:59:44)

    David Suchý

    thejrc.org