Štěpán Guba - Matěj Kuzník Vítěz: M. Kuzník (TKO) (kon.) | Andrej Kalašník - Ole-Jorgen Johnsen Vítěz: A. Kalašník (KO) (kon.)
Vlasto Čepo - Mateusz Strzelczyk Vítěz: M. Strzelczyk (submise) (kon.) | Karlos Vémola - Thomas Robertsen Vítěz: K. Vémola (submise) (kon.)
David Kozma - Máté Kertesz Vítěz: D. Kozma (na body) (kon.)
konec
Karlos Vémola - Thomas Robertsen

Vítěz: K. Vémola (submise)

Sobota 17.10.2020, 20:45Oktagon MMA
Předzápasové kurzy
     
    Vítěz: K. Vémola (submise – north south choke) (21:03:57)
     
    Karlos Vémola zvládl důležitý zápas po svém návratu do oktagonu. V dnešním duelu celou dobu držel svůj plán, dařilo se mu svého soupeře držet na zemi, což platilo celé dvě kola. V úvodu třetího kola ovšem přišly krušné momenty, Nor totiž Vémolu zaskočil několika přesnými údery v samotném úvodu, avšak poté se opět nechal vzít na zem, což bylo osudové. Vémola nakonec svého soupeře ukončil na north south choke.
     
    Konec zápasu.
     
    01:00
    Je konec! Karlos Vémola si nakonec na zemi připravil north south choke, který se mu povedlo utáhnout. Robertsen tento okamžik zaspal a v tomto duelu prohrál.
     
    00:55
    Vémolovi se ovšem povedlo dostat soupeře pod sebe, což je klíčem k úspěchu. Každopádně jsme sledovali nejhezčí momenty v podání norského zápasníka.
     
    00:20
    Hned v úvodu třetího kola se Robertsenovi povedl high kick, který Vémola vůbec nečekal. Nor najednou vycítil šanci a přidal několik dalších čistých úderů.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    04:15
    Sudí si od obou vyžádal aktivitu, což Vémola vzal za své. Ihned vypustil několik velice tvrdých úderů, které ve větší míře skutečně našly svůj cíl.
     
    03:44
    Vémola se konečně dostal do plného mountu, jenomže Robertsen výborně pracuje rukama. Dost možná se český zápasník nenápadně pokouší o submisi.
     
    03:11
    Pochopitelně jsme opět na zemi, kde nějaký ten čas ještě zůstaneme. Oba borci se zdá být hodně unaveni, zejména Vémola dýchá hodně ztěžka.
     
    02:18
    Nyní se nacházíme u pletiva, kde se snaží něco předvést také Thomas Robertsen. Zatím nesledujeme nic moc zásadního, půjdeme opět na zem?
     
    01:48
    Nor se však nachází poblíž pletiva, což není nikterak špatná pozice. Mezitím Vémola přešel zpět do half guardu, sudí však duel postavil zpět na nohy.
     
    01:17
    Thomas Robertsen se pokoušel postavit, jenomže měl na to opravdu málo času. Vémola to opět dokázal zachytit a sám se snaží pracovat několika údery.
     
    00:48
    Robertsen však nepřipouští žádné větší ohrožení, Vémolovi se naopak nedaří dostat se do plného mountu. Otázka je, zda mu nepomůže spíš side.
     
    00:20
    Vstoupili jsme do druhého kola, v jehož úvodu jsme sledovali celkem slušnou přestřelku. Vémola však neponechal nic náhodě a už má soupeře opět pod sebou.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    Skončilo první kolo.
     
    04:11
    Jsme v poslední minutě prvního kola a zatím jsme se nedočkali ničeho zásadního. Karlos Vémola stále pracuje na zemi, Thomas Robertsen však nemá problém.
     
    03:33
    Už to vypadalo, že by se Thomas Robertsen mohl postavit zpět na nohy, jenomže Vémola to dokázal přečíst. Navíc se mu povedlo odtáhnout duel do středu.
     
    02:58
    Vémola je i nadále v pozici na boku, Robertsen zatím nepředved vůbec nic. Český zápasník tak stále hledá optimální pozici pro případné ukončení skrze submisi.
     
    02:14
    Karlos Vémola se pokoušel o submisi, jenomže ta se mu zatím nedaří utáhnout. Nor se zdá být v pořádku, jeho soupeř tak bude muset najít jiný recept.
     
    01:47
    Karlos Vémola tak splnil první dílčí úkol, tedy vzít duel na zem. Tam se pokouší najít nějakou lepší pozici pro údery, jenomže je i nadále pouze vb sidu.
     
    01:14
    Letecký den pro Nora. Vémola trpělivým způsobem hledal možnost pro takedown, načež svého soupeře doslova hodil o zem. Jsme tedy poprvé na zemi.
     
    00:30
    Robertsen ubránil také další takedown, při tom dalším už ale šel na zem. Nor ovšem rychle vstal a momentálně sledujeme bitvu u pletiva.
     
    00:15
    Aktivní nástup v podání Vémoly, který okamžitě vypustil pravou zadní. Následně se pokoušel o single leg takedown, ten se mu alespoň prozatím nepovedl.
     
    Začalo první kolo.
     
    Přichází Thomas Robertsen, po něm přijde na scénu také Karlos Vémola.
     
    Thomas Robertsen (8-3)

    Na opačné straně se postaví norský zápasník Thomas Robertsen, který se pokusí o velkou senzaci. Robertsen má na svém kontě jedenáct duelů, ve kterých se mu hned osmkrát povedlo utkání dovést do vítězného konce. Nor však z poslední tří zápasů hned dvakrát prohrál, naposledy tomu tak bylo na turnaji GIT Sech Pro proti Vladimiru Vasiljevovi. Robertsen je však skvělý i na zemi, což by Vémolovi mohlo dělat problémy. Norský bijec totiž hned polovinu svých výher ukončil na submisi, navíc pouze jediný duel skončil až po limitu.
     
    Karlos Vémola (27-6)

    Jméno Karlose Vémoly netřeba dlouho představovat. Terminátor se totiž poprvé po prohraném duelu s Attilou Véghem vrací na bojovou scénu, kde se pokusí o nastartování nové vítězné série za cestou k odvetě právě s Attilou. Vémola doposud nastoupil do třiatřiceti duelů, ve kterých prohrál pouze šestkrát. Právě před duelem s Véghem číhala Vémolova bilance jedenáct výher v řadě, tato série však skončila. Vémola se zcela určitě pokusí dnešní utkání ukončit před limitem, naposledy se mu to ale povedlo v březnu loňského kalendářního roku v bitvě s Pawlem Brandysem. Následovaly dvě výhry, které ovšem skončily až po limitu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.

    David Suchý

    thejrc.org