Třinec – Vítkovice 6:0 (kon.) | Sparta – Motor ČB 2:1 (kon.) | Zlín – Plzeň 2:1 (kon.)
Liberec – K. Vary 7:3 (kon.) | Litvínov – Pardubice 1:2 (0:2 po s.n.) | Olomouc – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Mountfield HK – Mladá Boleslav 3:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:4 (0:1, 2:2, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Úterý 15.12.2020, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Už to vypadalo, že Petr Šidlík bude na posledních pět sekund vyloučen za úmyslné posunutí branky. Rozhodčí se ale radí mezi sebou a po relativně dlouhé debatě trest pro Šidlíka odvolávají! Nařízeno je jenom vhazování po pravici Růžičky, tohle Boleslav asi zvládne.
     
    59:14
    O čtyři sekundy později se to zase před Růžičkovou brankou rvalo, závěr zápasu je emocemi doslova napěchovaný. Tentokrát to bylo po střele Hronka, kterou Růžička nadvakrát zpracoval.
     
    58:32
    Ohromný závar po Hronkově bombě v zásadní šanci nevzešel, naopak krátce poté rozhodčí vykazují hru do středního pásma po postavení útočícího hráče v brankovišti!
     
    58:19
    101 sekund před koncem si bere domácí střídačka oddechový čas, Lukeš zůstává na střídačce!
    56:00 Jordann PERRET - 3:4
     
    56:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí čtyři minuty před koncem jdou znovu na dostřel! Jank dostal puk na modrou a rozhodl se střílet. Před brankářem byl ale dobře postaven nekrytý JORDANN PERRET, který si střelu stáhl na svoji hůl a před Růžičkou nezaváhal – 3:4! Asistence: Bohumil Jank, Kevin Klíma.
     
    52:24
    Vyhození obloučkem bere Hronek a hned z toho byla šance. Hronek zatáhl hru do útoku a nastřelil puk z úhlu do klubka těl v předbrankovém prostoru. Tam se kotouč ztratil, až nakonec vyskákal těsně vedle tyče Růžičkovy klece!
     
    46:38
    Lukáš Cingel (MHK) žádal vysvětlení jeho vyloučení za sekání, hlavní rozhodčí jej však okamžitě posílá bez debat na trestnou lavici. Boleslav tak má další přesilovou hru.
    46:01 David CIENCIALA - 2:4
     
    46:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté odskakují znovu do dvou branek náskoku! Dlouhý pas od Šidlíka napříč ledovou plochou přejmul na hokejku DAVID CIENCALA, který překvapil Zámorského a natlačil se zprava do předbrankového prostoru. Svoji dlouhou kličku Cienciala úspěšně zakončil a Lukeš poprvé v tomto utkání inkasuje – 2:4! Asistence: Petr Šidlík, Jan Stránský.
     
    43:15
    Brandon Alderson přebruslil hradeckého obránce a najel si až před Lukeše, na kterého zkusil bekhendové zakončení k tyči. Domácí gólman ale v tomhle případě předvedl skvělý zákrok!
     
    39:46
    Podobně jako Kotala, i Petr Zámorský (MHK) musel zatáhnout za záchrannou brzdu. V přečíslení 2 na 1 sekl přes hůl Kotalu, který ale i tak měl prostor na přihrávku pro Zohornu, který nadějný blafák ale do konce nedotáhl.
     
    37:17
    42 sekund 5 na 3 pro Hradec! Pavel Kousal je vyloučen za podrážení ve středním pásmu a domácí mají velkou možnost na srovnání!
     
    35:59
    Jakub Kotala (MBL) tahal v přečíslení Hradce 2 na 1 za záchrannou brzdu, když nasadil Sklenářovi zezadu takovou menší kravatu. Klasifikace přestupku jako držení a domácí rozehrají další přesilovku.
    35:13 Radek SMOLEŇÁK - 2:3
     
    35:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    31 sekund před koncem přesilovky se Hradec nakonec dočkal! Pavlík posunul podél lajny puk na Hronka. Jeho střelu ještě tečoval na kruzích Koukal a Růžička vyrazil jenom do předbrankového prostoru. V něm ukázal největší důraz RADEK SMOLEŇÁK, který pohotově propálil hostujícího brankáře mezi betony – 2:3! Asistence: Petr Koukal, Filip Hronek.
     
    33:44
    Kdyby se hrála druhá třetina permanentně s otevřenými vrátky, ničemu by to nevadilo. Boleslav tentokrát špatně střídala a po komerční přestávce bude sedět na trestné Flynn.
     
    31:38
    Hradec hraje přesilovku ve velkém tlaku, ale gól z toho stále není! Nejblíže zásahu byl Orsava, když chtěl dorážet Hronkův pokus z pravého kruhu, ale na protější straně minul zcela prázdnou branku!
     
    31:00
    S vyloučeními se vůbec nešetří. Joona Jääskeläinen (MBL) strčil pod brusli Smoleňáka svoji hůl a okamžitě dostává menší trest.
     
    29:41
    O trestu pro Bohumila Janka (MHK) není sporu. Řízný obránce totiž za brankou přesnou ranou na bradu seslal Flynna k zemi a za hrubost dostává dvě minuty. Neunikne však ani zmíněný Oscar Flynn (MBL), i on dostává stejný trest a klasifikaci. Tentokrát se hraje 5 na 5.
     
    29:41
    Současně s koncem oslabení Hradce se rozpoutala potyčka za hradeckou brankou a zajisté se bude vylučovat! Otázka je, v jakém poměru.
     
    27:42
    Ne, domácím hokejistům se vůbec nedaří. Tentokrát přichází další trest, Richard Nedomlel (MHK) se dopustil hákování a jako čtvrtý vyloučený plejer Lvů jde na trestnou.
     
    25:01
    Vůbec poprvé v letošním ročníku střídá Hradec brankáře! Marek Mazanec je odvolán na střídačku a do hry vstupuje na začátku 26. minuty Štěpán Lukeš!
    25:01 Oscar FLYNN - 1:3
     
    25:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Další individuální chyba a Hradec je opět mínus dva! Kevin Klíma až moc lehkovážně hrál s kotoučem v obranném pásmu a Najman mu jej snadno sebral. Mladý útočník pak přistrčil pouze na hokejku OSCARA FLYNNA, který pohotovou střelu vyhání Mazance na střídačku – 1:3! Asistence: Ondřej Najman.
    22:29 Filip HRONEK - 1:2
     
    22:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec ale rychle snižuje a přesilovku prakticky využívá i tak, neboť se Zohorna ještě pořádně nezapojil do hry! Kevin Klíma měl dost prostoru za brankou Boleslavi a všiml si volného FILIPA HRONKA, který si sjel napříč pásmem až do předbrankového prostoru. Hronek následně prostřelil Růžičku a okamžitě tak dostává domácí na dostřel – 1:2! Asistence: Kevin Klíma.
    21:15 Jan STRÁNSKÝ - 0:2
     
    21:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Velký nedůraz hradecké obrany a ve vlastním oslabení Bolka odskakuje na dvě branky! Nepřesnou rozehrávku zachytil ve středním pásmu JAN STRÁNSKÝ a probruslil si bez komplikací až před branku Mazance. Ani dva obránci Lvů mu nezabránili v gólové střele – 0:2! Bez asistence.
     
    20:25
    Radim Zohorna (MBL) ale snahu Boleslavi ukončuje po 25 sekundách. Zasáhl totiž Hronka holí do obličeje a dostává tak dvě minuty.
     
    15:52
    Třetí trest pro hradecké barvy. Filip Pavlík (MHK) nešikovným zákrokem podrazil obránce Bernada a míří si nedobrovolně odpočinout.
     
    12:24
    Do konfliktu se u hostující branky dostali Jordann Perret (MHK) a Martin Pláněk (MBL). Perret doslova serval z Pláňka na ledě helmu a vypadalo to poměrně zajímavě, čároví rozhodčí ale radovánky ukončili a hlavní vynesl verdikt, dvě minuty pro každého za hrubost. Hrajeme 4 na 4.
    11:41 Radim ZOHORNA - 0:1
     
    11:41
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Dlouhou pasáž bez přerušení nakonec rozsekla branka Boleslavi! Podél mantinelu se do útočné třetiny protlačil havířovský odchovanec Kotala a našel přesnou přihrávkou pod sebe na kruzích RADIMA ZOHORNU, který svižnou střelou propálil Mazance okolo vyrážečky – 0:1! Asistence: Jakub Kotala, Conor Allen.
     
    05:45
    Conor Allen (MBL) inkasuje trest z kategorie zcela zbytečných. Za hezká slova vůči hlavnímu rozhodčímu ze střídačky schytal dvě minuty za nesportovní chování.
     
    01:03
    Přichází první trest v zápase. Radim Šalda (MHK) u mantinelu potáhl za ruku projíždějícího Bernada a dostává za držení dvě trestné minuty.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 23. Hronek (Kevin Klíma), 36. Smoleňák (Koukal, Hronek), 56. Perret (Jank, Kevin Klíma) – 12. R. Zohorna (Kotala, Allen), 22. J. Stránský, 26. Flynn (Najman), 47. Cienciala (Šidlík, J. Stránský)


    Mountfield HK: Mazanec (26. Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Hronek, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, Zámorský, Čáp – Orsava, Cingel, Kelly Klíma – J. Sklenář, M. Zachar, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Kevin Klíma – R. Pilař, Lev, Jergl.
    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Allen, Moravec, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Hrdinka – Lunter, R. Zohorna (C), Kotala – Jääskeläinen, Cienciala, Alderson – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský.

    Rozhodčí: Pražák, Micka – Brejcha, Gerát
    thejrc.org