Čeljabinsk – Nižněkamsk 6:3 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | Čerepovec – Jekatěrinburg 2:1 (kon.)
Minsk – Spartak Moskva 0:3 (kon.)
konec
Traktor Čeljabinsk
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Neftěchimik Nižněkamsk
Neděle 18.10.2020, 13:30 • Ledová aréna Traktor • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:05:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) výhra, 3 obdržené góly, úspěšnost zákroků 87,5%

    Tomáš Hyka (CLJ) 1+1, 7 střel na bránu, čas na ledě – 21:54.

    Lukáš Sedlák (CLJ) 1+1, 4 střely na bránu, 12/21 vyhraných vhazování, 2 hity, čas na ledě – 22:51.

    Libor Hudáčel (NIZ) 1+0, 2 střely na branku, 3/9 vyhraných vhazování, čas na ledě – 19:05.
     
    Dnešní utkání sledovalo 3025 diváků.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely na branku: 33 – 24
    Trestné minuty: 8 – 12
    Vhazování: 30 – 29
    Zblokované střely: 12 – 14
    Hity: 11 – 14
     
    Je konec! Domácí nakonec vítězně poměrně jasným výsledkem 6:3! Hosté na začátku poslední periody využili početní výhodu, když se parádní ranou trefil Libor Hudáček. Jenže to bylo od hostů vše. Za Čeljabinsk se poté ještě prosadil v početní výhodě krásno ranou Alexej Byvalcev, kterého pár minut před koncem zápasu následoval ranou zápěstím Jacob Berglund. Traktor dnes zvítězil naprosto zaslouženě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Jeden z hostí to chtěl vzít na sebe a vstřelit alespoň nějakou branku. V tu chvíli však dostal hit, po kterém puk ztratil. Zde vyhrají domácí o tři branky.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:08
    Nyní už je to opravdu jasné, Čeljabinsk bude z tohoto utkání brát dva body a ukazuje, že se s ním letos prostě počítat musí. Nehraje totiž vůbec špatně!
     
    57:28
    Maxim Grošev to vzal individuálně skrze střední pásmo, což se ukázalo jako dobrá varianta. Hosté se sice dostali k zakončení, jenže s tím Will potíže neměl.
     
    56:45
    Libor Hudáček si sjel z druhé vlny na přihrávku a zkoušel střelu někam na zadní tyč. Jeho pokus byl ale sražený obranou, nebyla to ale vůbec špatná střela.
     
    56:13
    Nižněkamsk už nemá moc času na vstřelení nějaké branky. Navíc se mu nepovedl přechod skrze neutrální třetinu, a tak musí touš znovu vybojovat.
     
    55:56
    Bulat Šafigullin byl aktivní u tyčky, kde se snažil dorazit puk za brankovou čáru. To se mu ale nepovedlo, jelikož český brankář má puk pod lapačkou.
     
    55:18
    Jenže domácí hráči se během několika vteřin dostali s pukem na druhou stranu a také vyzkoušeli pozornost gólmana. Ten ale zasahovat nemusel.
     
    54:54
    Čeljabinsk pěkně kombinoval v útočném pásmu, ale ke střele se nakonec nedostal. Tu jsme tak viděli na druhé straně a Roman Will kotouč vyrazil.
     
    54:02
    Bulat Šafigullin bojoval u zadního mantinelu, kde měl proti sobě hned dva soupeře. Nakonec z toho byl souboj na dva, který vyhráli domácí hokejisté.
     
    53:30
    Nižněkamsk se ale ještě sympaticky snaží, rozhodně by ještě mohl zdramatizovat dnešní utkání. Na nějaký bodový zisk už to ale nevypadá.
    52:32 Jacob BERGLUND - 6:3
     
    52:32
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tady je nejspíše rozhodnuto, jelikož domácí dávají další gól a vedou už o tři! JACOB BERGLUND zachytil špatnou rozehrávku hostí a vjel do otevřené obrany. Nakonec se dostal i do střelecké pozice a parádní ranou zápěstím se trefil mezi ruku a tělo gólmana. Bez asistence.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. A. Michejev (Jevenko, Manuchov), 21. Sedlák (Hyka, Bailen), 26. Kalinin (Pilut, Berglund), 27. Hyka (Sedlák, Osnovin), 48. Byvalcev (Pilut, Kalinin), 53. Berglund – 9. Bucajev (Šarifjanov), 24. Chafizov, 43. L. Hudáček


    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Pilut, Manuchov, Bailen (A), Isajev, Tělegin, S. Garejev, Jevenko – Berglund, Byvalcev, Kalinin (C) – Sedlák (A), Osnovin, Hyka – Polygalov, Šarov, Kosov – A. Michejev, Lukin, Avcin – Švarjov.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Ivannikov) – Rantakari, Bryncev (A), Volgin, A. Osipov, Puzanov, Loginov (A), Semjonov – Chajrullin, Kučerjavenko (C), Chafizov – L. Hudáček, Šiksatdarov, Bikmullin – Bjakin, Galuzin, A. Kosticyn – Grošev, Bucajev, Šarifjanov – Šafigullin.

    Rozhodčí: Bondar, Bukin – Zacharenkov, Osipov

    Diváci: 3025
    thejrc.org