Sheffield Utd. – Fulham 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 1:1 (kon.) | Tottenham – West Ham 3:3 (kon.)
Leicester – Aston Villa 0:1 (kon.)
konec
Leicester City
0:1 (0:0)
Aston Villa FC
Neděle 18.10.2020, 20:15 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce. Aston Villa nakonec přece jne dokázala strhnout vedení na svou stranu, a to až v 90+1. minutě. Drhý poločas byl opět vyrovnaný, šancí přibylo, přibylo i žlutých karet. Ale až Barkleyho rána v pozdním čase propadla jako první do branky. Následně už si zbývajcí čtyři minuty Villans vedení uhlídali a berou tak zasloužené tři body.

    Jen čistě statisticky: Aston Villa je na druhém místě tabulky Premier League s dvanácti body. Na vedoucí Everton ztrácí jediný bod, na třetí Liverpool má náskok dvoubodový. Oba dva týmy mají o zápas více, než Villans. Tým, který se loni zachránil až v úplně posledním kole má aktuálně nejlepší skóre – 12 vstřelených a pouze dvě inkasované branky. Za první čtyři kola je už na třetině bodů z loňské sezóny (tehdy jich Aston Villa posbírala 35 za 38 kol). Už má taktéž nastříleno více než čtvrtinu branek z uplynulé sezóny (41 branek z 38 zápasů). (22:28:44)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4.
    Střely mimo: 2:4.
    Rohy: 2:7.
    Ofsajdy: 2:3.
    Fauly: 18:18.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ještě jeden faul domácích hráčů před vápnem soupeře. I když by se asi dala udělit karta, sudí už nechce zbytečně zápas komplikovat těsně před koncem.
     
    90+3
    Leicester je opařen brankou a už hraje jen staticky. Hráči si drží pozice, ale nesnaží se už napadat a vydat se do brejku. Za to Villans vypadají, že by ještě rádi jeden gól přidali.
    90+1. Ross BARKLEY - 0:1
     
    90+1
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Tak přece jen dnes uvidíme branku! Aston Villa nakonec dokázala využít tlak v útoku z posledních minut. ROSS BARKLEY získla míč, běžel s ním před půlkruh před šestnáctkou a vyslel střelu, který se odrazila od země a zamířila k levé tyčce. Schmeichel na ní nemohl dosáhnout. Parádní sólová akce bývalého hráče Chelsea. Asistence: John McGinn.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minutky nad základní hrací dobu.
     
    89
    Traoré se v předposlední minutě základní hrací doby dostal do velké šance. Naskočil na hlavičku a mohl rozhodnout. Místo toho ale míč poslal do náruče brankáře Schmeichela.
     
    88
    Hosté stupňují tlak na útočné polovině a snaží se v posledních minutkách utrhnout vedení. Zatím se jima le nedaí pořádně vystřelit.
     
    87
    Aston Villa se dostala do šance, nejdříve do vápna vnesl míč Watkins, pak se k němu dostal Grealish, který vypálil, ale jeho rána byla zablokována. Následně se do dvou střel dostal Barkley, ale dopadlo to stejně, jako u Grealishe.
     
    85
    Rohový kop Villans moc nevyšel. Míč se rychle dostal na kopačky hráčů Leicesteru a ten zamířil dopředu. Ale taky to s jejich útokem nevypadá moc nadějně.
     
    84
    Traoré zkoušel vyslat centr na Grealishe, který byl na hranici maléo vápna. Soupeř si ale na míč skvěle naskočil a poslal ho do zámezí. Hosté si tedy kopnou roh.
     
    82
    Grealish si nyní hodně stěžuje, a má důvod. Soupeř ho poslal k zemi nedovoleně. Sudí to ale následně vykompenzoval neodpískaným prohřeškem jednoho z hráčů Aston Villy.
     
    81
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází Trézéguet, přichází Bertrand Traoré.
     
    80
    Douglas Luiz nyní soupeře poslal velmi tvrdě k zemi. Má velké štěstí, že sudí se ještě udržel a neudělil mu druhou žlutou kartu, která by ho poslala z hřiště pryč. A řekněme si to na rovinu, tohle zákrok na žlutou kartu určitě byl.
     
    78
    Střídání v týmu Leicester City: ze hřiště odchází Nampalys Mendy, přichází Hamza Choudhury.
     
    77
    Hosté mířili do šance tři na tři. Maddison si ale míč potáhl až moc k brankové čáře a následně už nedokázal přihrát před branku Trezeguetovi.

    Jiří Polášek

    Branky: 90+1. Barkley (J. McGinn)

    Karty:   31. Ayoze Pérez (LEC), 41. Tielemans (LEC), 73. Castagne (LEC), 74. J. Evans (LEC) – 32. J. McGinn (ASV), 40. Cash (ASV), 70. Douglas Luiz (ASV)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:18.
    Leicester City: Schmeichel – Castagne, J. Evans, Fofana, Justin – N. Mendy (78. Choudhury) – Ayoze Pérez, Tielemans, Praet (68. Maddison), H. Barnes – Iheanacho (71. Slímání).
    Náhradníci: D. Ward – Albrighton, Choudhury, Maddison, Morgan, Slímání, Ünder.

    Aston Villa FC: E. Martínez – Cash, Konsa, Mings, Targett – Douglas Luiz, J. McGinn – Trézéguet (81. B. Traoré), Barkley, Grealish – Watkins.
    Náhradníci: Steer – El Ghazi, A. Almuhammadí, Engels, Hourihane, Nakamba, B. Traoré.

    Rozhodčí: J. Moss (Anglie)
    ocianews.com