Sheffield Utd. – Fulham 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 1:1 (kon.) | Tottenham – West Ham 3:3 (kon.)
Leicester – Aston Villa 0:1 (kon.)
konec
Sheffield United
1:1 (0:0)
Fulham FC
Neděle 18.10.2020, 13:00 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce, děkujeme za pozornost. (15:03:35)
     
    Jestliže se po prvním poločase dal tento zápas nazývat atraktivním, druhá půle tento dojem jen umocnila. Viděli jsme dva pokutové kopy, po jedné brance na obou stranách a boj o tříbodový zisk do závěrečného hvizdu. Nakonec se doposud nejhorší týmy v Premier League rozcházejí smírně, což je zřejmě spravedlivé rozuzlení jejích vzájemného měření. V 56. minutě rozhodčí po ruce Jacka Robinsona ukázal na penaltový puntík, ale Aleksandar Mitrović dnes neměl svůj den a střelou z pokutového kopu pouze označkoval břevno. Fulham se gólu dočkal o 20 minut později, když Ademola Lookman povodil dvojici obránců a zavěsil míč krásnou střelou do sítě. Jenže to pořád nebylo všechno. Střídající Billy Sharp totiž v 85. minutě potrestal nepovolený zákrok Mitroviće ve vlastní šestnáctce a zaručil domácímu Sheffieldu alespoň plichtu. United se dostává ze sestupových vod, Fulham postoupil o jednu příčku, ovšem Burnley má v porovnání s oběma celky dva zápasy k dobru a jeden dohrávaný duel čeká i osmnáctý West Bromwich. Konečné skóre tohoto zápasu má hodnotu 1:1.
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 5:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Znovu to byl Mitrović, kdo ve vzduchu překonal Jacka Robinsona, ale po dalším nepřesném zakončení nezbývá než krčit rameny.
     
    90+3
    Míč se teď zdržuje v neutrálním prostoru, uvidíme, kdo bude mít větší chuť přisoudit výsledek na svou stranu.
    90+2. Mitrovićovi dnes není přáno
     
    90+2
    Mitrović se dívá k nebesům, dneska už gól asi nedá. Parádní centr Lookmana oslovil srbského snajpra na hraně malého vápna, jenže branku vůbec netrefil. Toto byla největší šance na rozhodnutí celého zápasu.
     
    90+2
    Robinson si proti Baldockovi naložil velké sousto, ovšem Mario Lemina proskákal kolem všech nástrah a znovu vypálil. I tentokrát následoval rohový kop, ale Mitrović se nevyšplhal nejvýše.
     
    90+1
    Druhý poločas bude mít i kvůli prostojům po penaltách pětiminutové nastavení.
     
    90
    Po střele Lookmana se bude kopat další rohový kop. Tentokrát si blokující John Egan dával pořádný pozor, aby nezahrál rukou.
     
    89
    Sheffield vstřelená branka hodně nakopla a ještě se snaží vymyslet konstruktivní řešení, které by přineslo druhý gól a obrat v zápase. Billy Sharp tentokrát u středového kruhu nepřebral balon ideálně.
     
    88
    Alphonse Aréola si dodává na sebevědomí po dalším parádním zákroku proti Bergemu. Jenže znovu je tato snaha vcelku zbytečná, záložník Blades postával v ofsajdu.
     
    87
    Fulham se dopředu snažil dostat rozehrávkou vzduchem. André Anguissa sice znovu ulovil balon, zatím ho ale nedokáže účinně předat do nebezpečnějších míst.
    85. Billy SHARP - 1:1
     
    85
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    Druhá penalta v tomto poločase už končí v síti. Střídající BILLY SHARP ukázal stejný recept, o který se neúspěšně na druhé straně snažil Aleksandar Mitrović. Důrazná rána do středu, Alphonse Aréola prostě neměl sebemenší šanci na zákrok. Je srovnáno.
    84. Penaltový zákrok
     
    84
    Byla nařízena penalta ve prospěch Sheffieldu. Mitrović se ve vápně neomaleně snažil o odkop, jenže místo míče zasáhl nohu Jacka Robinsona. Nejenže tak neproměnil svůj pokutový kop, ale ještě zavinil desítku na druhé straně hřiště.
     
    83
    Rozhodčí půjde zkontrolovat video. Není si jistý, zda Mitrović po přímém kopu nefauloval protihráče při svém odkopu.
     
    82
    Ivan Cavaleiro ukázal, že by se neztratil ani ve wrestlingu. Za stažení Endy Stevense spatřil žlutou kartu.
     
    82
    Volný přímý kop na středu hřiště urval příchozí Billy Sharp. Sheffield vrhá všechnu svou snahu do ofenzivy.
     
    81
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Ruben Loftus-Cheek, přichází Mario Lemina.
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Chris Basham, přichází Billy Sharp.
     
    80
    Na Sheffieldu je poprvé v utkání vidět nervozita, Aaron Ramsdale teď bezradně odkopává pouze do autu.
    79. Další veklá šance Mitoviće
     
    79
    Mitrović mohl rozhodnout, jenže dnes mu není přáno. Po vyvedené přihrávce Andrého Anguissy zkoušel Srb znovu rázné řešení, ovšem Aaron Ramsdale prokázal sílu svých reflexů a pumelici z bezprostřední blízkosti vyrazil do bezpečí.
    77. Ademola LOOKMAN - 0:1
     
    77
    Fulham právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, seznamte se s tančící hvězdou Fulhamu. ADEMOLA LOOKMAN si dnes neprožil nejšťastnější zápas, několikrát se na trávníku svíjel ve velkých bolestech, teď ale zúročil svou tvrdou práci. Nejprve stahovačkou vyřadil Bergeho, pak se mu s trochou štěstí podařilo proskočit přes Chrise Bashama. A ta rána? Luxusní, přibitá rovnou pod horní břevno. Fulham má rázem mnohem blíže úvodní tříbodový zisk. Stav je 0:1.
     
    75
    George Baldock dostal na pravé straně trochu volného prostoru, ovšem přesný centr nevymyslel ani tak.
     
    74
    Aaron Ramsdale si vyslechl uznalé výkřiky svých spoluhráčů po povedeném odkopu, který mířil téměř až k druhému vápnu.
     
    73
    André Anguissa tentokrát ve fotbalovější pozici před vápnem, nepodařilo se mu ale přenést hru do vápna a dobře se vyvíjející útok končí jeho nepřesnou přihrávkou.
     
    71
    Na zemi si chvíli poležel Rhian Brewster, kterého v souboji neúmyslně převálcoval André Anguissa.
     
    69
    Tom Cairney sice načepoval do vápna další centr, přesnost dnes ale není jeho kamarádkou. Znovu našel jen osamoceného obránce domácích, kterým byl Chris Basham.
     
    68
    Excelentní blok stopera Tosina Adarabioya znamená, že Oliver McBurnie si nezakřičí gól ani po ráně zpoza pokutového území.
     
    67
    Chvíli si teď na trávníku poleží Tom Cairney, který je hodně zklamaný, že lépe nevytěžil zajímavý pas Ademoly Lookmana, jenž geniálně propašoval útočné hráče Fulhamu do vápna.
     
    66
    Brewster se mohl uvést ve skvělém světle. Po pasu McBurnieho hledal na křídle Stevense, který se ovšem neúspěšně pokoušel vrátit mu míč zpátky.
     
    65
    Ještě 25 minut zbývá týmům k otevření skóre. Alphonse Aréola vyhazuje míč na Tosina Adarabioya, londýnský klub vsadí na postupnou kombinaci.
     
    64
    A máme tu další premiéru. David McGoldrick v dnešním utkání dohrál a jeho místo na hřišti zaujme Rhian Brewster. Dvacetiletý fotbalista určitě bude mít velkou motivaci proti Fulhamu skórovat.
     
    62
    Jack Robinson zaslouží pochvalu svých spoluhráčů. Domácí úplně propadli na středu hřiště, André Anguissa po svém sprintu posunul míč na křídlo, jenže Ivan Cavaleiro už s další přihrávkou nepřekonat nataženou končetinu domácího beka. Domácí přežili další moment ohrožení, už ale nejsou tak dominantní jako v první půli.
     
    60
    Ve vzduchu je Oliver McBurnie prakticky nepřekonatelný. Další vyhraná hlavička poskytla místo Davidu McGoldrickovi, který se ovšem po rychlé otočce mohl jen stěží zorientovat a svůj volej namířil několik metrů vedle levé tyče.
     
    59
    Domácí se snaží využít momentu překvapení poté, co jsou hráči Fulhamu po neproměněné penaltě poněkud pokleslí. Aut v podání Chrise Bashama ale nedopadl dobře.
    57. Penalta
     
    57
    Aleksandar Mitrović má hlavu v dlaních. Chtěl vsadit na jednoduché řešení a namířit míč doprostřed, jenže to přehnal s razancí a napálil pouze břevno Ramsdaleovy branky, který mířil na druhou stranu. Skóre se nebude měnit ani tentokrát.
    56. Ruka v pokutovém území znamená penaltu pro Fulham
     
    56
    Byla nařízena penalta ve prospěch Fulhamu. Jack Robinson šel hodně naivně do vzdušného souboje s Loftusem-Cheekem, s rukou nataženou proti míči, a nemůže se divit, že rozhodčí zachytil jeho nepovolený zásah.
     
    55
    Norwood byl jedním z posledních hráčů za balonem, přesto se rozhodl pro riskantní centr a rychlonohý Ademola Lookman mohl přejít do zajímavého kontru. Jenže předávka na Andrého Anguissu mu zabrala až příliš mnoho času a obránci domácího týmu se stihli vrátit do ideálního postavení.
     
    54
    Robinson znovu poslal z autu navštívenku do malého vápna, tentokrát však nebyla tolik nebezpečná. Alphonse Aréola začíná sbírat Robinsonovy náhozy rovnou ze vzduchu.
     
    53
    Lookman v souboji s Ramsadalem ještě utrpěl menší zranění, tím pádem se na hřiště vrací až nyní.
    51. Lookmana vychytal Ramsdale
     
    51
    Fulham se z ničeho nic dostal k obrovské příležitosti. Aaron Ramsdale totiž velmi špatně reagoval na centr Loftuse-Cheeka, míč před Mitrovićem srazil na zem a Ademola Lookman tak zadarmo disponoval možností pálit do prázdné branky. Jenže Aaron Ramsdale, ten se nikdy nevzdává. Tygřím skokem zachránil situaci a nemusí si tak nic vyčítat.
     
    50
    Rozehrávající Oliver Norwood si vybral centr, na zadní tyči vyhlížející George Baldock se ale k zakončení neprocpal. Z této standardní situace z ostrého úhlu se jistě dalo vytěžit více.
     
    49
    Hosté měli poměrně štěstí, jelikož Ola Aina stáhl McBurnieho kousíček před hranicí vápna. Nechybělo moc a kopala by se penalta.
     
    49
    Další dlouhé vhazování přichystal Jack Robinson. V jeho podání se zdá, jakoby Sheffield zahrával rohový kop. Tentokrát si pro merunu musel dojít až Aréola.
     
    48
    André Anguissa zaslouží absolutorium za to, jak si pohlídal McGoldricka, kterého za svými zády nemohl v žádném případě vidět. Jenže následně Ream pokazil příhru na Antoneeho Robinsona a míč tak jako tak patří United.
     
    47
    To je neuvěřitelné. Třetí hlavička McBurnieho, třetí selhání. Aréola znovu chytá. Útočník Sheffieldu se může uklidňovat pouze tím, že by branka pro předchozí postavení mimo hru stejně neplatila.
     
    46
    Tim Ream spatřil prostor k dalekonosnému centru, jenže ten mu vůbec nevyšel. Míč se stává snadnou kořistí pro Blades.
     
    46
    Zdá se, že oba manažeři jsou se složením svých sestav doposud spokojení. Střídání v poločase nepřipravili.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Přestože se v pátém kole potkávají dva týmy, kterým ofenziva v této sezoně příliš nevoní, nepředvádí hru, ze které by měly bolet oči. Viděli jsme naopak několik zajímavých pokusů a šancí, kterým ovšem proklatě schází gólový efekt. Hosté začali aktivně na míči, ale po úvodní desetiminutovce přebral iniciativu hlavně Sheffield. Nejčastěji se k zakončení dostával Oliver McBurnie, který dvakrát hlavičkoval z ideálního místa před malým vápnem. Napoprvé mířil vedle, poté ho již vychytal skvělý Alphonse Aréola, díky kterého zůstává skóre nadále vyrovnané. Jedinou branku první půle rozhodčí nemohli uznat pro ofsajdové postavení asistujícího Bergeho. Stav je 0:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Překvapivé řešení vyzkoušel Ola Aina, ovšem Ivan Cavaleiro by potřeboval tryskové motory, aby jeho přihrávku zachytil.
     
    45+2
    Oliver McBurnie zvládl ve vzduchu splnit svůj úkol, naslepo prodloužil za sebe a David McGoldrick už se chystal na průnik za obranu. Jenže špatné zpracování ho připravilo o nebezpečnou šanci a zpětnou přihrávkou minul nohy McBurnieho.
     
    45+1
    André Anguissa si neodpustil faul na útočné polovině a United se ještě jednou pokusí o nákop vpřed. Postará se o něj Aaron Ramsdale.
     
    45+1
    Bude se hrát ještě tři minuty, kvůli střídání Loweho se úvodní půle přece jen protáhla.
     
    44
    Skvěle vyhlížející spurt ukázal Sander Berge, jenže klid na přihrávku mu nedopřál Tosin Adarabioyo. Centr z nohy záložníka Sheffieldu byl tak značně nepřesný, David McGoldrick se ani nesnažil skákat do vzduchu.
     
    44
    Robinson se znovu vrátí jen k Johnu Eganovi, který musí pod tlakem předat míč na Ramsdalea.
     
    43
    Domácí už nikam nespěchají a snaží se do nebezpečných míst prokousat postupnou souhrou.
     
    42
    Aleksandar Mitrović vymyslel signál s Tomem Cairneym, vsadil na čistou sílu, jenže mu zákonitě scházela přenost. Svůj pokus namířil rovnou na brankáře domácích, kterému stačilo nastavit rukavice do správné polohy.
     
    41
    Aaron Ramsdale si svědomitě staví zeď, může totiž přijít nejnebezpečnější rána této půle.
     
    40
    Lookman znovu ohrožoval obranu domácích z levé strany, po výměně míče s Andrém Anguissou došlo k postupnému útoku a druhý jmenovaný je faulován těsně před pokutovým územím.
     
    39
    Hosté se dostali alespoň k ojedinělé standardní situaci. Ruben Loftus-Cheek děkuje za povedený míč, který pronikl do šestnáctky, jenže co naplat, když se k zakončení nedostal.
    37. Neuznaný gól domácích
     
    37
    Fulhamu se sice daří konečně úspěšně zúročit svou snahu, jenže chvíli nato letí praporek do vzduchu. Do jasné šance přihrávající Sander Berge stál v jednoznačném ofsajdu, Oliver McBurnie, který následně zakončoval, dost pravděpodobné taktéž. Stále platí bezgólový stav.
     
    36
    Zákrok v rámci pravidel na své konto připisuje Tosin Adarabioyo. Ležící John Lundstram se sice může rozčilovat, píšťalku ale v nejbližších vteřinách neuslyší.
     
    34
    Blades stále utahují šrouby. Enda Stevens se vydal až na pozici útočníka, dostal přihrávku od McGoldricka, ale Oliver McBurnie měl uvnitř šestnáctky na zakončení hodně málo času a nezamířil do brány. Navíc se sudí vrací k předchozímu ofsajdu.
     
    33
    Balón z nohy Ivana Cavaleira měl hledat Mitroviće, jenže Chris Basham byl na tuto variantu více než připravený. Záslužná práce obránce Sheffieldu.
     
    32
    David McGoldrick odvedl u rohového praporku slušnou práci, když ponechal Andrého Anguissu odpravit míč do autu. Dlouhý aut Robinsona překonal všechny nástrahy a dopadl až do malého vápna, jenže John Egan selhal v koncovce.
     
    31
    Lookman se musel mít na pozoru před dvojicí dotírajících hráčů, ale rychlé nohy představují jeho životní krédo. Potvrdil to rovněž v tomto případě.
     
    30
    Další práci musí obstarat Aréola po střele zpoza vápna, kterou vyslal Sander Berge. Koncentrace gólmana Fulhamu je na parádní úrovní.
    29. McBurnie opět ve velké šanci, kterou likviduje Aréola
     
    29
    Nejlepší šanci dosavadního průběhu likviduje Alphonse Aréola. Mizérie Sheffieldu v koncovce stále trvá. Znovu to byl Oliver McBurnie, kdo dostal do vápna míč jako na zlatém podnose z kopačky Bergeho, ale místo toho, aby hlavičkou rozvlnil síť, pouze nechal vyniknout gólmana Cottagers.
     
    28
    Lookman prokazoval slušný driblink ve velkém sprintu, jenže na Jacka Robinsona tato taktika neplatí. Obránce Sheffiledu ubránil.
     
    27
    Norwood chtěl napravit svou předchozí chybu a perfektně se mu podařilo uvolnit Bergeho. Ten měl nejspíš zpoza vápna raději sáhnout ke střele, přihrávka na střed totiž neprošla přes zformovaný blok.
     
    26
    Z trávníku se pomalu sbírá Ademola Lookman, kterého Norwood přejel v souboji na středu, po kterém šel Fulham do rychlé protiakce.
     
    25
    Na středu hřiště velmi zaváhal Oliver Norwood a vpřed upaloval Antonee Robinson. Jeho pas se snažil využít Aleksandar Mitrović, ovšem šajtlí přihrával snad do jediného místa, kde nikdo ve výrazně žlutém dresu nestál.
     
    24
    Tim Ream správně četl záměr soupeře, získal míč, ale po odkopu Aréoly přichází faul ve vzdušném souboji. Rozehrávky se ujme Oliver Norwood.
    23. Se Stevensovou přízemní střelou si Aréola poradil
     
    23
    Velmi rychlý protiútok a málem tu byla první branka utkání. Oliver McBurnie perfektně postrčil míč k Endu Stevensovi, který nabral parádní rychlost a zkoušel propálit Alphonseho Aréolu. Na střelu ale neměl moc času, křižoval ho Tosin Adarabioyo a tak došlo na nepříliš přesvědčivé zakončení po zemi.
     
    22
    Hrudník Oly Ainy zapracoval po vzdušném pasu gólmana Aréoly, hostující mančaft se znovu vrhá dopředu.
     
    21
    Je úžasné sledovat troufalost Loftuse-Cheeka, který po přiťuknutí od Lookmana zkoušel patičkou najít Andrého Anguissu. Ten se ale k míči nedostal a pak musel několik desítek metrů před vápnem sáhnout k taktickému faulu za žlutou kartu.
     
    20
    Parádní kombinaci mezi Loftusem-Cheekem a Mitrovićem zkoušel zakončovat André Anguissa, bohužel se mu ale nepodařilo trefit míč ideálně a napálil bránícího hráče.
     
    19
    Tak omluva směrem k Loftusi-Cheekovi. Jeho zákrok byl sice nevybíravý, ale Max Lowe se zranil v jiném souboji na středu hrací plochy. Musí střídat při svém debutu, na hřiště se podívá Jack Robinson.
     
    17
    Teď může být Ruben Loftus-Cheek hodně rád, že neviděl žlutou kartu. Do souboje v neutrální zóně šel s přehnanou vervou a Max Lowe si musí vyžádat pomoc doktorů.
     
    16
    Ruben Loftus-Cheek dostal prostor na středu, udělal dva rychlé kroky a vypálil na Ramsdalea, který ovšem na přízemní střelu celou dobu viděl a neměl problém udržet ji ve své náruči.
     
    15
    Další načechraný pas přichystal hostující Tom Cairney, jeho spoluhráči ale měli k míči skutečně daleko a pro Stevense už nebyl problém hrudí sklepnout centr rovnou do rukavic Ramsdalea.
     
    14
    Domácí se konečně dostávají do provozní teploty. David McGoldrick skvěle presoval rozehrávku soupeře a dokonce se mu podařilo zachytit nepřesnou přihrávku. Bohužel pro něj se míč odráží za postranní čáru.
     
    13
    Tentokrát Max Lowe namířil pouze na paty McBurnieho a z akce nic nebylo. O chvíli později už ale chybělo k brance daleko méně, po zásahu Tima Reama pálil nepřesně z ideálního prostoru Chris Basham.
     
    12
    Aina pokazil přihrávku a i pod tlakem dokázal John Lundstram předat pas Chrisi Bashamovi. Sheffield se tak znovu může tlačit vpřed.
    11. McBurnieho hlavička těsně minula hostující branku
     
    11
    Oliver McBurnie je hladový po svém úvodním gólu v sezoně. Do vápna přilétl další centr, tentokrát z nohy Chrise Bashama. Parádní přihrávka dopadla přímo na hlavu útočníka Blades, ten ale nenašel prostor za zadní tyčí.
     
    10
    Fulham se ubránil rohu, jenže Sheffield se zásluhou přihrávky Stevense záhy vrátil do vápna a Oliver McBurnie jen vlivem skluzu soupeře nedokázal vypálit z bezprostřední blízkosti.
     
    9
    Třebaže se Eganovi nepovedl centr podle představ, John Lundstram perfektně zapracoval na středu hřiště, vyvinul na soupeře tlak a dostal se i k rázné střele za hranicí vápna, kterou musel konečky prstů vytáhnout Alphonse Aréola.
     
    8
    Ze vzduchu si míč stáhl André Anguissa a znovu uklidnil rozehru Fulhamu. Londýnský klub dominuje ve statistice držení balonu.
     
    7
    Robinson kroutil míč na malé vápno, ve vzduchu ale úspěšnější domácí obrana a Ola Aina už je zase zpátky na své polovině.
     
    6
    Nádherná přihrávka z nohy Toma Cairneyho dolétla na dobrých 40 metrů přesně k rohovému praporku. Fulham tak mohl pokračovat v útočném tlaku, Aleksandar Mitrović připravil míč znovu na nohu Cairneyho a ten poprvé v utkání procvičil Aarona Ramsdalea, jenž vyrazil na roh.
     
    6
    Parádní návrat z útočné poloviny předvedl Oliver McBurnie. Dobře se rozvíjející akce Cottagers končí na jeho kopačce, dále než za půlící kruh se hosté neprobojovali.
     
    5
    Sheffieldu se nevyvedla rozehrávka, George Baldock hlavou prodloužil pouze do zámezí, a tak míč znovu patří hostům.
     
    4
    A skutečně, Lowe počkal za postranní čarou a pouští se zpět do hry. Mezitím se Aaron Ramsdale ujal role obránce, vyběhl až k rohovému praporku a pokryl míč vlastním tělem, aby si užil nikým nerušený odkop od brány.
     
    3
    Vypadá to, že by Lowe mohl pokračovat, ze hřiště totiž odchází po svých. Určitě to ale příjemné setkání nebylo.
     
    2
    Enda Stevens si vyměnil míč s Johnem Lundstramem a zkusil překvapit obranu průnikovým pasem vzduchem. Fotbalisté Fulhamu ale jeho záměr přečetli a na hrací ploše zůstává ležet Max Lowe, který se hlavou srazil s Loftusem-Cheekem.
     
    1
    Souboj o nejhorší tým Premier League začal útokem Rubena Loftus-Cheeka, jeho výpad na útočnou polovinu ale skončil ztrátou na středu hrací plochy a míč se dostává až k Aréolovi.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Sheffield United FC: Ramsdale – Basham, Egan, Lowe – Baldock, Lundstram, S. Berge, Norwood, E. Stevens – McBurnie, McGoldrick.
    Náhradníci: Verrips – Burke, Sharp, Robinson, Osborn, Ampadu, Brewster.

    Fulham FC: Aréola – A. Robinson, Ream, Adarabioyo, Aina – Anguissa, Cairney – Lookman, Loftus-Cheek, Cavaleiro – A. Mitrović.
    Náhradníci: Rodák – Kamara, Le Marchand, Kebano, Lemina, Bryan, Decordova-Reid.

    Rozhodčí: Marriner – Long, Smart.
     
    FULHAM FC
    20. místo, 4 zápasy, 0 bodů, skóre: 3:11


    Fulham prozatím v elitní anglické soutěži platí krutou nováčkovskou daň. Přestože se „pyšní“ lepší obranou než Manchester United nebo Liverpool, nedokázal se v průběhu úvodních čtyř kol odlepit ode dna tabulky. Své tři vstřelené branky nahustil do divoké přestřelky proti Leedsu, přesto si z onoho utkání neodnesl po porážce 3:4 ani bod. Nejnebezpečnějším hráčem v sestavě londýnského klubu by měl být Aleksandar Mitrović, který proti Leedsu nasázel dva góly. Ani on ale zatím nedokázal Fulhamu vytrhnout trn z paty.

    Poslední zápasy:
    Wolves – Fulham 1:0
    Fulham – Aston Villa 0:3
    Leeds – Fulham 4:3
    Fulham – Arsenal 0:3
     
    SHEFFIELD UNITED FC
    19. místo, 4 zápasy, 0 bodů, skóre: 1:6


    Čtyři utkání, čtyři porážky a pouze jeden vstřelený gól. Fotbalisté Sheffieldu jsou ofenzivně nejslabším celkem dosavadního průběhu Premier League. Jejich impotentnost trvala více než šest hodin hracího času a ukončil ji až David McGoldrick, který se trefil v 84. minutě předchozího utkání proti Arsenalu. V minulé sezoně přitom patřil Sheffield k nejpříjemnějším překvapením, když zakotvil na 9. místě a scházelo mu jen pět bodů k pohárovým příčkám.

    Poslední zápasy:
    Arsenal - Sheffield 2:1
    Sheffield – Leeds 0:1
    Aston Villa – Sheffield 1:0
    Sheffield – Wolves 0:2
     
    Příjemné fotbalové odpoledne. V době razantních vládních opatřeních české stadiony zavřely své brány, a tak nezbývá než sledovat chlapíky prohánějící se za merunou v jiných evropských soutěžích. Anglická Premier League po reprezentační přestávce nabízí páté kolo. Na stadionu Bramall Lane se potkají dvě nejhorší mužstva dosavadního průběhu sezony. Předposlední Sheffield hostí dvacátý Fulham a je tak zjevné, že alespoň jeden z těchto soupeřů bude po utkání odcházet s prvním bodovým ziskem tohoto ročníku.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    Patrik Czepiec

    Branky: 85. Sharp (pen.) – 77. Lookman

    Karty:   21. Anguissa (FHM), 82. Cavaleiro (FHM)

    Neproměněná penalta: 57. A. Mitrović (FHM), mimo


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 5:9.
    Sheffield United: Ramsdale – Basham (81. Sharp), Egan, Lowe (19. Robinson) – Baldock, Lundstram, S. Berge, Norwood, E. Stevens – McBurnie, McGoldrick (64. Brewster).
    Náhradníci: Verrips – Burke, Sharp, Robinson, Osborn, Ampadu, Brewster.

    Fulham FC: Aréola – A. Robinson, Ream, Adarabioyo, Aina – Anguissa, Cairney – Lookman, Loftus-Cheek (81. Lemina), Cavaleiro – A. Mitrović.
    Náhradníci: Rodák – Kamara, Le Marchand, Kebano, Lemina, Bryan, Decordova-Reid.

    Rozhodčí: Marriner – Long, Smart
    thejrc.org