Sheffield Utd. – Fulham 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 1:1 (kon.) | Tottenham – West Ham 3:3 (kon.)
Leicester – Aston Villa 0:1 (kon.)
konec
Sheffield United
1:1 (0:0)
Fulham FC
Neděle 18.10.2020, 13:00 • Bramall Lane • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
    90+2. Mitrovićovi dnes není přáno
     
    90+2
    Mitrović se dívá k nebesům, dneska už gól asi nedá. Parádní centr Lookmana oslovil srbského snajpra na hraně malého vápna, jenže branku vůbec netrefil. Toto byla největší šance na rozhodnutí celého zápasu.
    85. Billy SHARP - 1:1
     
    85
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    Druhá penalta v tomto poločase už končí v síti. Střídající BILLY SHARP ukázal stejný recept, o který se neúspěšně na druhé straně snažil Aleksandar Mitrović. Důrazná rána do středu, Alphonse Aréola prostě neměl sebemenší šanci na zákrok. Je srovnáno.
    84. Penaltový zákrok
     
    84
    Byla nařízena penalta ve prospěch Sheffieldu. Mitrović se ve vápně neomaleně snažil o odkop, jenže místo míče zasáhl nohu Jacka Robinsona. Nejenže tak neproměnil svůj pokutový kop, ale ještě zavinil desítku na druhé straně hřiště.
     
    83
    Rozhodčí půjde zkontrolovat video. Není si jistý, zda Mitrović po přímém kopu nefauloval protihráče při svém odkopu.
     
    82
    Ivan Cavaleiro ukázal, že by se neztratil ani ve wrestlingu. Za stažení Endy Stevense spatřil žlutou kartu.
     
    81
    Střídání v týmu Fulham FC: ze hřiště odchází Ruben Loftus-Cheek, přichází Mario Lemina.
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Chris Basham, přichází Billy Sharp.
    79. Další veklá šance Mitoviće
     
    79
    Mitrović mohl rozhodnout, jenže dnes mu není přáno. Po vyvedené přihrávce Andrého Anguissy zkoušel Srb znovu rázné řešení, ovšem Aaron Ramsdale prokázal sílu svých reflexů a pumelici z bezprostřední blízkosti vyrazil do bezpečí.
    77. Ademola LOOKMAN - 0:1
     
    77
    Fulham právě vstřelil branku!
    Dámy a pánové, seznamte se s tančící hvězdou Fulhamu. ADEMOLA LOOKMAN si dnes neprožil nejšťastnější zápas, několikrát se na trávníku svíjel ve velkých bolestech, teď ale zúročil svou tvrdou práci. Nejprve stahovačkou vyřadil Bergeho, pak se mu s trochou štěstí podařilo proskočit přes Chrise Bashama. A ta rána? Luxusní, přibitá rovnou pod horní břevno. Fulham má rázem mnohem blíže úvodní tříbodový zisk. Stav je 0:1.
     
    64
    A máme tu další premiéru. David McGoldrick v dnešním utkání dohrál a jeho místo na hřišti zaujme Rhian Brewster. Dvacetiletý fotbalista určitě bude mít velkou motivaci proti Fulhamu skórovat.
    57. Penalta
     
    57
    Aleksandar Mitrović má hlavu v dlaních. Chtěl vsadit na jednoduché řešení a namířit míč doprostřed, jenže to přehnal s razancí a napálil pouze břevno Ramsdaleovy branky, který mířil na druhou stranu. Skóre se nebude měnit ani tentokrát.
    56. Ruka v pokutovém území znamená penaltu pro Fulham
     
    56
    Byla nařízena penalta ve prospěch Fulhamu. Jack Robinson šel hodně naivně do vzdušného souboje s Loftusem-Cheekem, s rukou nataženou proti míči, a nemůže se divit, že rozhodčí zachytil jeho nepovolený zásah.
    51. Lookmana vychytal Ramsdale
     
    51
    Fulham se z ničeho nic dostal k obrovské příležitosti. Aaron Ramsdale totiž velmi špatně reagoval na centr Loftuse-Cheeka, míč před Mitrovićem srazil na zem a Ademola Lookman tak zadarmo disponoval možností pálit do prázdné branky. Jenže Aaron Ramsdale, ten se nikdy nevzdává. Tygřím skokem zachránil situaci a nemusí si tak nic vyčítat.
    37. Neuznaný gól domácích
     
    37
    Fulhamu se sice daří konečně úspěšně zúročit svou snahu, jenže chvíli nato letí praporek do vzduchu. Do jasné šance přihrávající Sander Berge stál v jednoznačném ofsajdu, Oliver McBurnie, který následně zakončoval, dost pravděpodobné taktéž. Stále platí bezgólový stav.
    29. McBurnie opět ve velké šanci, kterou likviduje Aréola
     
    29
    Nejlepší šanci dosavadního průběhu likviduje Alphonse Aréola. Mizérie Sheffieldu v koncovce stále trvá. Znovu to byl Oliver McBurnie, kdo dostal do vápna míč jako na zlatém podnose z kopačky Bergeho, ale místo toho, aby hlavičkou rozvlnil síť, pouze nechal vyniknout gólmana Cottagers.
    23. Se Stevensovou přízemní střelou si Aréola poradil
     
    23
    Velmi rychlý protiútok a málem tu byla první branka utkání. Oliver McBurnie perfektně postrčil míč k Endu Stevensovi, který nabral parádní rychlost a zkoušel propálit Alphonseho Aréolu. Na střelu ale neměl moc času, křižoval ho Tosin Adarabioyo a tak došlo na nepříliš přesvědčivé zakončení po zemi.
     
    21
    Je úžasné sledovat troufalost Loftuse-Cheeka, který po přiťuknutí od Lookmana zkoušel patičkou najít Andrého Anguissu. Ten se ale k míči nedostal a pak musel několik desítek metrů před vápnem sáhnout k taktickému faulu za žlutou kartu.
     
    19
    Tak omluva směrem k Loftusi-Cheekovi. Jeho zákrok byl sice nevybíravý, ale Max Lowe se zranil v jiném souboji na středu hrací plochy. Musí střídat při svém debutu, na hřiště se podívá Jack Robinson.
    11. McBurnieho hlavička těsně minula hostující branku
     
    11
    Oliver McBurnie je hladový po svém úvodním gólu v sezoně. Do vápna přilétl další centr, tentokrát z nohy Chrise Bashama. Parádní přihrávka dopadla přímo na hlavu útočníka Blades, ten ale nenašel prostor za zadní tyčí.

    Patrik Czepiec

    Branky: 85. Sharp (pen.) – 77. Lookman

    Karty:   21. Anguissa (FHM), 82. Cavaleiro (FHM)

    Neproměněná penalta: 57. A. Mitrović (FHM), mimo


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 5:9.
    Sheffield United: Ramsdale – Basham (81. Sharp), Egan, Lowe (19. Robinson) – Baldock, Lundstram, S. Berge, Norwood, E. Stevens – McBurnie, McGoldrick (64. Brewster).
    Náhradníci: Verrips – Burke, Sharp, Robinson, Osborn, Ampadu, Brewster.

    Fulham FC: Aréola – A. Robinson, Ream, Adarabioyo, Aina – Anguissa, Cairney – Lookman, Loftus-Cheek (81. Lemina), Cavaleiro – A. Mitrović.
    Náhradníci: Rodák – Kamara, Le Marchand, Kebano, Lemina, Bryan, Decordova-Reid.

    Rozhodčí: Marriner – Long, Smart
    bahis siteleri