Sheffield Utd. – Fulham 1:1 (kon.) | Crystal Palace – Brighton 1:1 (kon.) | Tottenham – West Ham 3:3 (kon.)
Leicester – Aston Villa 0:1 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
3:3 (3:0)
West Ham United
Neděle 18.10.2020, 17:30 • Tottenham Hotspur Stadium • Anglická Premier League • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost, hezký zbytek večera. (19:40:46)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:12.
     
    Premier League nám opět ukázala, že je nejlepší soutěží na světě. Dech beroucí utkání mezi Tottenhamem a West Hamem končí nerozhodně 3:3. Kdo by si po úvodních šestnácti minutách pomyslel, že si hosté z dnešního derby odnesou bod. Za tu dobu totiž stihli inkasovat třikrát, když se nejprve prosadil Son Heung-min a dvakrát udeřil Harry Kane, který má po pěti kolech famózní bilanci 5+7. I přes jasný stav se hrál vyrovnaný duel, Hammers zaostávali jen v produktivitě.

    Po přestávce mohl ve prospěch domácích rozhodnout Kane, ale trefil tyč. Pak přišel neuvěřitelný comeback Moyesovy družiny. Naději vykřesal Fabián Balbuena, tři minuty na to si míč po Coufalově centru srazil do sítě Davinson Sánchez. Hodně rozladěný musí být Gareth Bale, který měl ve při svém obnoveném debutu ve druhé minutě nastavení tutovku, ale těsně minul. Neuvěřitelnou záležitost dokonal West Ham z poslední možné příležitosti, rána Manuela Lanziniho může směle aspirovat na gól roku.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Manuel Lanzini (West Ham United).
    90+4. Manuel LANZINI - 3:3
     
    90+4
    West Ham právě vstřelil branku!
    Je naprosto neuvěřitelné, co začátek tohoto ročníku Premier League nabízí. West Ham z poslední možné příležitosti vyrovnává na 3:3, jednalo se o opravdovou fotbalovou lahůdku. Domácí opět nezvládli bránění standardní situace, Winks si místo okamžitého odkopu pustil míč daleko od nohy, což potrestal MANUEL LANZINI, který fantastickou pumelicí do horního rohu branky překonal Llorise.
     
    90+3
    Souček sice vyhrál hlavičkový souboj se Sissokem, jeho spoluhráči ale nedokázali na odraz míče rychle zareagovat. Chvíli nato fauloval Aurier, Cresswell už si chystá přímý kop.
    90+2. Baleův průnik gólem neskončil.
     
    90+2
    Gareth Bale měl na kopačce definitivní pojistku pro Tottenham. Bývalý hráč Realu Madrid se vrhl vpřed, z obránců si udělal tréninkové kužely, ale levačkou zakončil těsně vedle.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Arthur Masuaku, přichází Robert Snodgrass.
     
    90
    Cresswellova přízemní nabídka si ve vápně našla cestu k Bowenovi. Anglický mladík to zkusil z otočky, ale trefil pouze nohu blokujícího Alderweirelda.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Arthur Masuaku (West Ham United).
     
    89
    Závěrečný nápor Hammers se zatím nekoná. Ogbonnův vysoký pas těsně před Masuakem zlikvidoval Aurier, po jehož odkopu může hrát Lucas Moura.
     
    88
    Od rohového praporku poslal míč do pokutového území Gareth Bale. Domácí se k ničemu nebezpečnému neprodrali, centr zlikvidoval Fabiański.
     
    87
    Harry Kane se ve středu pole vymotal ze sevření dvou protivníků a přesunul hru až k Aurierovi, který získal pro domácí cenné vteřinky v podobě rohového kopu.
    85. Davinson SÁNCHEZ - 3:2
     
    85
    West Ham právě vstřelil branku!
    Tak pozor, zdánlivě jasné utkání se mění v naprosto nečekané drama – West Ham už prohrává pouze o gól. Do šestnáctky se z pravé strany přiřítil Vladimír Coufal, jehož nepříjemný centr si přesně k tyči vlastní branky srazil DAVINSON SÁNCHEZ.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 1. Son Hung-min (Kane), 8. Kane (Son Hung-min), 16. Kane (Reguilón) – 82. Balbuena (Cresswell), 85. D. Sánchez (vla.), 90+4. Lanzini

    Karty:   20. Antonio (WHU), 72. Ogbonna (WHU), 77. T. Souček (WHU), 89. Masuaku (WHU), 90+5. Lanzini (WHU)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 13:12.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, D. Sánchez, Reguilón – P.-E. Höjbjerg, Moussa Sissoko, NDombèlé (73. Winks) – Bergwijn (72. Bale), Kane, Son Hung-min (80. Lucas Moura).
    Náhradníci: Hart – Doherty, B. Davies, Winks, Lucas Moura, Bale, Vinícius.

    West Ham United: Fabiański – Balbuena, Ogbonna, Cresswell – Coufal, T. Souček, Rice (C), Masuaku (90. Snodgrass) – Bowen, Fornals (77. Lanzini) – Antonio (77. Jarmolenko).
    Náhradníci: Randolph – Fredericks, Diop, Noble, Snodgrass, Jarmolenko, Lanzini.

    Rozhodčí: Paul Tierney – Daniel Cook, Ian Hussin
    ocianews.com