Eibar – Osasuna 0:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Levante 2:0 (kon.) | Villarreal – Valencia 2:1 (kon.)
Alavés – Elche 0:2 (kon.) | Huesca – Valladolid 2:2 (kon.) | Real Betis – Real Sociedad 0:3 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
0:2 (0:1)
Elche CF
Neděle 18.10.2020, 18:30 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších fotbalových zápasů zase někdy na počtenou. (20:29:31)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:11.
     
    Elche pokračuje v povedené sérii a z posledních třech utkání má na kontě sedm bodů. Dnes to bylo opravdu zasloužené vítězství, které přišlo zejména díky pevné defenzivě a povedeným protiútokům. Zato Alavés v těchto disciplínách docela selhal, hlavním problémem byla špatná koncovka, kvůli čemuž se domácí nakonec vůbec neprosadili a dnes končí bez bodu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Alavés ještě naposledy útočí, ale už je smířený s porážkou, takže se také už moc nechce prosadit. Na útočné polovině kombinuje jenom z povinnosti.
     
    90+2
    Elche už hraje v naprostém klidu a pohodě a ještě opatrně hledá cestu k dalšímu zakončení. Chybí ale potřebné odhodlání.
     
    90+1
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Tete Morente, přichází Luismi.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Edgar Badía musel vytahovat ještě jeden dobrý zákrok proti soupeřící střele, což zvládl na výbornou a i nadále drží čisté konto.
     
    89
    Deportivo stále nic nevzdává a tlačí se za zakončením, ale opět vymyslelo jen moc vysoký centr, který skončil až v autu.
     
    86
    Elche právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, Elche si zajišťuje plný bodový zisk druhým gólem! Na centr z levé strany, který měl na svědomí Fidel, si šikovně vyskočil TETE MORENTE, který v těžké pozici zakončil volejem přesně k protější tyči, navíc to bylo do protipohybu Fernanda Pacheca. Asistence: Fidel.
     
    85
    Alavés už má na vyrovnání už jen pět minut plus nějaké drobné. O další centr se tak pokoušel Luis Rioja, ale míč poslal jenom mimo hřiště.
     
    84
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Emiliano Rigoni, přichází Diego González.
     
    83
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Josan, přichází Guido Carrillo.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Rodrigo Ely, přichází Luis Rioja.
     
    81
    Joselu měl na kopačce další branku, ale zase selhal, za což je na sebe hodně naštvaný! Míč před bránu šikovně prodloužil Ximo Navarro, kde číhal právě domácí hroťák, ale ten v těžké pozici zase mířil jen mimo bránu!
     
    81
    Po delší době se dokonce zase musel činit Fernando Pacheco, jenže to nebylo nic složitého, protože centr směřoval přímo do jeho rukavic.
     
    80
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky, kterou začínají s míčem na kopačkách hosté, kteří si ho nechtějí za žádnou cenu vzdát.
     
    79
    Borja Sainz se sice pěkně dostal k centru, ale Elche zase žádné zakončení nedovolil. Vzápětí přišel ještě jeden vzdušný pas, ale ten už lapil Edgar Badía.
     
    78
    Nyní jsme byli svědky vtipné události. Hlavnímu rozhodčímu totiž spadla žlutá karta na zem, čehož si nevšiml. Našel ji Pere Milla, který ji ze srandy Corderovi ukázal, čemuž se oba zasmáli.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Emiliano Rigoni (Elche CF).
     
    77
    Lucas Pérez se bolestivě střetl s protihráčem, za což se mu sportovně omluvil. Hlavní rozhodčí se ještě běžel zeptat, jestli je vše v pořádku, čemuž tak opravdu je.
     
    76
    Centr od rohového praporku letěl přesně na hlavu Tomáse Piny, ten se však nemohl rozhodnout, kam zakončí, takže míč nakonec srazil jen mimo hrací plochu.
     
    75
    Borja Sainz se sice s míčem dostal do pokutového území, ale zakončoval z posledních sil, takže pálil jen do protihráče, který balón srazil na roh.
     
    74
    Hosté po delší době mohou kombinovat na své polovině, jenže soupeř jim nedopřává absolutně žádný odpočinek a už u pokutového území ho aktivně forčekuje.
     
    73
    Elche už se vyloženě soustředí na to, aby těsný náskok udrželo. Čas získává kde se dá, což se mu zatím vyplácí, stále ho však čeká dost krušných minut.
     
    72
    Fernando Pacheco se musel po delší době zapojovat do hry a zase vybíhal mimo svou šestnáctku. S odehráním míče to tentokrát moc nezvládl, protože ho pustil za sebe, zachránil ho až spoluhráč.
     
    70
    Pere Pons jen tak tak udržel míč na hrací ploše, ale momenta nedokázal využít, protože o něj přišel při prvním souboji s protihráčem.
     
    69
    Josan se po nešetrném zákroku Rodriga Elyho nechával chvíli ošetřovat. To mu dost pomohlo, protože zatím bude moci v zápase pokračovat.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Rodrigo Ely (Deportivo Alavés).
     
    67
    V posledních minutách drží míč jenom domácí fotbalisté, kteří však marně hledají cestu k něčemu nebezpečnému. Času však stále mají docela dost, takže ještě nemusí moc riskovat.
     
    66
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Ivan Marcone, přichází Omenuke Mfulu.
     
    65
    Deportivo je každým okamžikem nebezpečnější a soupeře už začíná dostávat pod pořádný tlak. Nyní se však stahuje na vlastní polovinu, kde chvíli nabírá síly.
     
    64
    Borja Sainz z levé strany posílal do šestnáctky nebezpečně skákající balón, který hosté museli odklízet nadvakrát. Nakonec si ale nějak poradili.
     
    63
    Alavés dopředu stále nějak extra nespěchá. Nyní si jen tak přihrává na vlastní polovině a čeká, až se aklimatizují střídající hráči.
     
    62
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Adrián Marín, přichází Javi López.
     
    62
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Jota, přichází Tomás Pina.
     
    62
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Edgar Méndez, přichází Borja Sainz.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Joselu (Deportivo Alavés).
     
    60
    Lucas Pérez na levé straně nyní poslal protihráče doslova na párek, protože ten skončil na zemi, ale stejně to bylo k ničemu, protože jeho centr našel jenom bránícího hráče.
     
    59
    Alavés pořád pokračuje v aktivním napadání, díky čemuž získává míč mnohem častěji. Elche začíná být trochu nervózní.
     
    58
    Emiliano Rigoni z pravé strany přihrával před bránu, ale nepohlídal si ofsajdovou past, takže by jeho přihrávka byla k ničemu, i kdyby našla správného adresáta.
     
    57
    Jeden z hostů byl při napadání docela dost tvrdý, protože soupeře poslal k zemi, ale hlavní rozhodčí tentokrát přivřel oči. Stejně toho nedokázal využít, protože následně jen nepřesně přihrával.
     
    56
    Pere Milla už se snažil utrhnout do dalšího úniku, jenže jeho spoluhráč s rozehrávkou moc dlouho váhal, takže nakonec musel přihrávat jen dozadu.
     
    55
    Z rychlého protiútoku na druhé straně zase pálil Joselu, jehož rána ale byla sražená, což nejprve brankáře Elche trochu vystrašilo, ale nakonec nic řešit nemusel, protože balón neletěl mezi tři tyče.
     
    54
    Pere Milla si zpracoval dlouhý nákop a následně uvolňoval Emiliana Rigoniho, ale ten míč dostal moc před sebe, takže už zasáhl jeden z obránců.
     
    53
    Fernando Pacheco vyběhl proti nákopu po pravé straně, zasahoval dokonce mimo pokutové území, takže balón raději srazil mimo hrací plochu.
     
    52
    Elche se nyní pokouší o rozehrávku v rohu hřiště, odkud se dlouho nemůže dostat. Nakonec se to sice daří, ale vzápětí už mají míč domácí.
     
    51
    Jota není spokojený s tím, že mu rozhodčí nepřiřkli rohový kop. Místo toho bude rozehrávat Edgar Badía, který samozřejmě nikam spěchat nebude.
     
    50
    Deportivo nakonec při napadání dosáhlo toho, co chtělo. Míč pak poslalo až ke svému brankáři, který odkopem zahájil další útočné snažení.
     
    49
    Hosté nyní odpočívají s míčem na kopačkách a v klidu kombinují na své polovině. Vzápětí ale musí trochu zrychlit, protože domácí už začínají napadat.
     
    48
    Také Alavé se už tlačí do šance! Joselu si dokázal zpracovat přihrávku uvnitř soupeřícího vápna, ale pod tlakem a ve skluzu mířil jen nad horní tyčku!
     
    47
    Žlutou kartu dostává Tete Morente (Elche CF).
     
    47
    Elche si hned na začátku druhé půle vybojovalo rohový kop, avšak pomocí centru na bližší tyč zase žádné zakončení nepřijde.
     
    46
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Florian Lejeune, přichází Víctor Laguardia.
     
    46
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Juan Sanchez Miño, přichází Emiliano Rigoni.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V první půli se oba celky dostávaly do šancí hlavně z rychlých útoků. Dlouho se však nikdo nemohl prosadit, avšak nakonec se to povedlo outsiderovi z Elche, který tak senzačně vede. Deportivo však rozhodně také nehraje špatně a ve druhém poločase se rozhodně může postarat o obrat. Bude to mít ale složitější než soupeř.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:35.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Ani Alavés už se v nastavení nikam nežene. Nakonec ještě přichází nákop za obranu, ale ten Joselu chytal jenom v ofsajdu.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Fidel ještě rozehrává jeden rohový kop, ale ani tentokrát není moc úspěšný. Jeho přízemní přihrávku k bližší tyči totiž Gonzalo Verdú sráží jen mimo hřiště.
     
    44
    Domácí dobře zahustili prostor ve vlastní šestnáctky, díky čemuž tam nemohla projít žádná soupeřící přihrávka. K zisku míče to ale nevede.
     
    43
    Edgar Badía odkopává co nejdál od své klece, v tomto poločas už chce být bez práce. Určitě tedy vidí rád, že Daniel Calvo svou zblokovanou střelou získal roh.
     
    42
    Alavés si nakonec našel míč při soupeřícím přechodu půlící čáry, z levé strany následně centroval, ale Elche si stále dobře kryje vzdušný prostor před vlastní klecí.
     
    41
    Nyní už chtějí hosté dohrát první půli v co největším klidu, takže s rozehrávkou nebudou nikam spěchat. K tomu je nutí až soupeřící napadání.
     
    39
    Elche právě vstřelilo branku!
    Hosté se i přes svou pasivitu dostávají do vedení! Nyní se jim opravdu nad míru povedlo založení útočné akce, z čehož mohl těžit PERE MILLA, který si na hranici šestnáctky navedl míč na levačku a Fernanda Pacheca propálil tvrdou střelou mezi nohy. Asistence: Tete Morente.
     
    38
    Jota měl prostor na hranici pokutového území. Pochopitelně ho využil k zakončení, ale to se mu příliš nepovedlo, protože skončilo na první protihráči před ním.
     
    37
    Lucas Pérez si sice pěkně obešel dva protihráče, ale následně si vůbec nerozuměl se spoluhráčem, jelikož míč přihrával do míst, kde už dávno nebyl.
     
    36
    Pere Milla schytal od protihráče docela nepříjemný šlapák, což určitě musela být bolestivá záležitost. Domácí hráč může být jedině rád, že za svůj počin neviděl žlutou kartu.
     
    35
    Deportivo i roh bez problémů odvrátilo a nyní se samou pokouší o rozehrávko. Nemá to úplně jednoduché, protože také soupeř začíná alespoň trochu napadat.
     
    34
    Elche díky rychlému založení útočné akce mohlo útočit do otevřené obrany, Pere Milla byl tak málem zase v úniku, tentokrát však obránce odklidil míč na rohový kop.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Daniel Calvo (Elche CF).
     
    33
    Hosté přece jen po delší době zamířili do útoku, kde rovnou dvakrát zkoušeli dostat míč do šestnáctky, ani jednou se to však nepovedlo.
     
    32
    Elche pořád hraje pod velkým tlakem, takže minimálně do přestávky chce udržet bezbrankový stav. Gólman tak s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    31
    Rychlý protiútok zakončoval Edgar Méndez stříleným centrem, ale ten se mu vůbec nepovedl, protože skončil jenom v hledišti.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Florian Lejeune (Deportivo Alavés).
     
    30
    Po prvních třiceti minutách jsme stále bez branek. Aktivnější je nyní Alavés, který napadá až u soupeřícího brankáře, ale Elche rozehrávku zvládá.
     
    29
    Daniel Calvo se docela zbytečně pustil do souboje s dvěma protihráči, přičemž o míč nakonec přišel, zachránil ho však nedovolený zákrok soupeře.
     
    28
    Edgar Badía následně rozehrává dost nepřesně, protože odkopem posílá míč mimo hrací plochu. Domácí tak okamžitě startují další útočné snažení.
     
    27
    Po faulu na Joselua rozehrává Deportivo další přímý kop. Ten je tentokrát rozehrán nakrátko a po zemi, centr přichází až vzápětí, ale Rodrigo Ely na něj těsně nedosáhl.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Ivan Marcone (Elche CF).
     
    26
    Domácí jsou stále nebezpečnější hlavě pomocí centrů. Po dalším sice přichází další hlavička směřují na bránu, ale pro Edgara Badía to nebylo nic složitého.
     
    25
    Alavés také zkouší vymyslet nějaký dobrý nákop za obranu, Elche je však v tomto ohledu mnohem obezřetnější a všechny soupeřící útočníky si dobře hlídá.
     
    23
    Nyní už je Elche mnohem opatrnější a na kombinaci si dává extrémně záležet. Nakonec se za obranou uvolnil Pere Milla, který měl hodně času na zamíření, ale stejně se trefil jenom do gólmana!
     
    22
    Vzápětí si jeden z domácích hráčů pomáhá nedovoleným zákrokem, takže balón jde zase do moci hostů. Ti s ním ale nezachází moc šetrně a zase ho odevzdávají soupeři.
     
    21
    Josan už neudržel míč na hrací ploše, domácí tak po autu okamžitě vzduchem posílají balón do šestnáctky, ale míří přímo do rukavic brankáře.
     
    20
    Elche po senzačním zákroku svého brankáře uklidňuje situaci a nechce soupeře pustit do další příležitosti. Chvíli si jen tak přihrává na vlastní polovině.
     
    19
    Alavés má výhodu standardní situace, kterou rozehrává nakrátko, Edgar Méndez centruje až vzápětí. Dobře udělal, protože jeho spoluhráč se následně hlavou málem prosadil, jenže Edgar Badía vyrazil míč takřka z brankové čáry!
     
    18
    Hraje se poměrně v rychlém tempu, oba týmy se velmi rychle střídají v útočné. Oba tak těží hlavně z rychlých protiakcí, nyní je to o tom, kdo se jako první prosadí regulérně.
     
    17
    Ximo Navarro posílal před bránu rovnou dvakrát nebezpečný pas, ale obránci Elche vždy byli nad míru pozorní a míč vždy uklidili mimo nebezpečnou zónu.
     
    16
    Do úniku už se tlačil na druhé straně Lucas Pérez, ale ten byl v jednoznačném postavení mimo hru, což mu ihned dal vědět postranní sudí.
     
    14
    Pere Milla dostal fantastickou přihrávku za obranu, díky čemuž mířil sám na brankáře, kterého i překonal, ale gól nakonec neplatí kvůli těsnému ofsajdu!
     
    13
    Elche se zase nepovedla rozehrávka, což Deportivo zkoušelo rychle potrestat, ale vymyslelo jen laciný centr, který soupeři bez problémů odvrátili.
     
    11
    Daniel Calvo pěkně uvolnil Pereho Millu, který následně zkoušel překonat domácí defenzivu dalším nákopem, ale ta ho tentokrát nepustila před sebe.
     
    10
    V prvních deseti minutách se hraje hlavně na středu hrací plochy. Tentokrát tam lépe zvládli souboj domácí, díky čemuž mohl centrovat Joselu, ale ten našel jen náruč soupeřícího gólmana.
     
    9
    Fidel zkusil rozhýbat hru na levé straně, což se mu povedlo, protože uvolnil Teteho Morentu, který následně přihrával před bránu, ale trefil se jen do protihráče.
     
    8
    U míče jsou poprvé delší dobu také hosté, kteří nejsou moc aktivní ani při rozehrávce. Ani přesnost není jejich nejsilnější stránka, protože při přechodu půlící čáry přicházejí o míč.
     
    6
    Domácí zatím těží hlavně z nákop za obranu, který ale většinou brání v úspěchu těsný ofsajd nebo pozorný gólman. Tentokrát to byl ofsajd.
     
    4
    Alavés už nějakou chvíli kombinuje na své polovině a dopředu moc nespěchá. Elche ani moc aktivně nenapadá, takže se toho moc neděje.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Ely, Lejeune – Méndez, Pons, Battaglia, Marín – Jota – Joselu, Lucas Pérez.
    Náhradníci: Sivera – Martín, García, Guidetti, Laguardia, López, Pina, Rioja, Tachi, Sainz, Deyverson, T. Tavares.

    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Calvo, Miño – Josan, Marcone, Guti, Fidel – Milla, Morente.
    Náhradníci: Rodríguez – González, Y. Koné, V. Rodríguez, Lucumí, Álamo, Rigoni, Bri, Barri, Mfulu, Carrillo, Luismi.

    Rozhodčí: Cordero – Cerezo, Carreño.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Elche FC
    Elche jako nováček podává velmi slušné výkony, jelikož ve třech duelech si připsala čtyři body za výhru, remízu a porážku. Kvůli tomu je až na šestnáctém místě, ale třeba v porovnání s Alavés má ještě dva zápasy k dobru a to je o jednu pozici výše. Dnešní hosté však nezažili vůbec optimální premiéru, protože na vlastním trávníku schytali výprask od Sociedadu 0:3. V následném utkání však přišla rychlá náprava, kdy si poradili nejtěsnějším možným rozdílem s Eibarem. S dalším nováčkem s Huescy pak přišla v posledním zápase bezbrankové remíza, kterou by i dnes Elche bralo všemi deseti. Primárně ale určitě bude usilovat o výhru.

    Poslední tři utkání
    Elche vs. Huesca – 0:0
    Eibar vs. Elche – 0:1
    Elche vs. Sociedad – 0:3
     
    Deportivo Alavés
    Alavés se loni jen tak tak udržel a letos to vypadá na podobný scénář. Po úvodních pěti kolech má totiž na kontě jenom čtyři body, z čehož tedy vyplývá, že se nachází až v dolní části tabulky, konkrétně pak jediné místo od sestupové zóny. Deportivo tak nestačilo na Betis, Granadu a Villarreal, cenný bod pak přišel v duelu s Getafe a opravdu důležitá výhra padla proti Bilbau, čímž si dnešní domácí konečně zlepšili náladu. Dnes tak mohou sérii výher prodloužit na dva zápasy, proti nováčkovi mají více než slušnou šanci.

    Poslední tři utkání
    Alavés vs. Bilbao – 1:0
    Villarreal vs. Alavés – 3:1
    Alavés vs. Getafe – 0:0
     
    Dobrý podvečer při španělské kopané! LaLiga tento víkend pokračuje šestým kolem, v rámci kterého se střetnou Alavés a Elche. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Lukáš Mihal

    Branky: 39. Milla (Morente), 86. Morente (Fidel)

    Karty:   30. Lejeune (DAL), 61. Joselu (DAL), 67. Ely (DAL) – 26. Marcone (ELC), 33. Calvo (ELC), 47. Morente (ELC), 78. Rigoni (ELC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:1. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:11.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro, Ely (82. Rioja), Lejeune (46. Laguardia) – Méndez (62. Sainz), Pons, Battaglia, Marín (62. López) – Jota (62. Pina) – Joselu, Lucas Pérez.
    Náhradníci: Sivera – Martín, García, Guidetti, Laguardia, López, Pina, Rioja, Tachi, Sainz, Deyverson, T. Tavares.

    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Calvo, Miño (46. Rigoni, 84. González) – Josan (83. Carrillo), Marcone (66. Mfulu), Guti, Fidel – Milla, Morente (90+1. Luismi).
    Náhradníci: Rodríguez – González, Y. Koné, V. Rodríguez, Lucumí, Álamo, Rigoni, Bri, Barri, Mfulu, Carrillo, Luismi.

    Rozhodčí: Cordero – Cerezo, Carreño
    thejrc.org