Eibar – Osasuna 0:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Levante 2:0 (kon.) | Villarreal – Valencia 2:1 (kon.)
Alavés – Elche 0:2 (kon.) | Huesca – Valladolid 2:2 (kon.) | Real Betis – Real Sociedad 0:3 (kon.)
konec
SD Eibar
0:0 (0:0)
CA Osasuna
Neděle 18.10.2020, 12:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Španělská LaLiga má na programu zápasy šestého kola, my budeme společně sledovat souboj mezi SD Eibar a CA Osasuna.
     
    SD Eibar

    Fotbalisté Eibaru se po pěti odehraných kolech nacházejí na průběžné čtrnácté pozici tabulky, přičemž se jim povedlo nasbírat čtyři body. Situace tak není nikterak dramaticky, pochopitelně se totiž jedná o pouhý začátek soutěže. Eibar však až v minulém kole dokázal poprvé v sezoně zvítězit, bylo tomu tak na hřišti posledního Valladolidu, který nakonec prohrál výsledkem 1:2. Eibaru se tak povedlo ukončit třízápasovou sérii bez zisku bodu, domácí celek tohoto zápasu totiž postupně prohrál s Villarrealem, Athleticem Bilbao a Elche. Eibar zatím na svém stadionu uhrál pouhý jeden bod, přidá k tomu nějaký ten dnešní?
     
    CA Osasuna

    Na opačné straně stojí Osasuna, která se pro změnu po čtyřech duelech nachází na dvanácté pozici, přičemž na svém kontě má hned šest bodů. Osasuna dokázala poprvé zvítězit hned v rámci prvního kola, kdy porazila nováčka soutěže Cádiz výsledkem 2:0. Poté ovšem přišly na řadu dva nepovedené výkony, který přinesly porážku. Osasuna nejprve nestačila na madridské Getafe, v rámci třetího kola dokonce podlehla na domácím stadionu Levante poměrem 1:3. Letošní druhá výhra se ovšem urodila v minulém kole, kdy Osasuna na domácí půdě dokázala zdolat Celtu Vigo, jednalo se o výsledek 2:0.
     
    Úvodní sestavy:

    SD Eibar: Dmitrović – Arbilla, Burgos, Bigas, Kévin Rodrígues – Pozo, S. Álvarez, Atienza, Inuj – Kike García (C), Muto.
    Náhradníci: Y. Rodríguez – R. Correa, J. A. Martínez, Enrich, Rafa, P. Oliveira, Olabe, Eñaut, P. León, Kądzior, Quique, Gil.

    CA Osasuna: Herrera – Roncaglia, Aridane, D. García, I. Pérez – Barja, Oier (C), Moncayola, R. García – Gallego, Calleri.
    Náhradníci: R. Martínez, J. Pérez – Cruz, U. García, Adrián López, Navas, Jony, Vidal.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Tak to je až nečekaně rychlá žlutá karta. Hned v prvním souboji totiž fauloval domácí Atienza, který si vysloužil karetní ocenění.
     
    2
    Osasuna tak mohla rozehrávat z vlastní poloviny, o což se postaral stoper García. Jeho dalekonosný nákop směřoval na Enrica, jenž dokázal sklepnout pod sebe.
     
    3
    A málem se do zakončení natlačil Oier, jenomže na poslední chvíli ho dokázal čistě obrat obránce Burgos. Vzápětí nepovedeně centroval křídelník Barja.
     
    4
    V krátkém časovém sledu další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral dotírající Kike, jenž místo míče trefil Garcíu. Osasuna rozehrála vysokým nákopem na opačnou stranu.
     
    5
    Při dalším souboji se povedlo Kikemu obelstít prvního protihráče, avšak ten druhý ho poslal k zemi. Dle sudího to bylo čistým způsobem, Osasuna je tak u balónu.
     
    6
    Poprvé se do akce dostal také pomezní sudí, jenž si všiml ofsajdového postavení, ve kterém se nacházel hostující Enric. Rozehrávat bude sám brankář Dmitrović.
     
    7
    Do menších problémů se u postranní lajny dostal domácí Arbilla, který se ještě nahrávkou pokoušel oslovit svého kolegu Poza, jenomže míč skončil v zámezí.
     
    8
    Osasuna tak obstarala autové vhazování, při kterém to po levém křídle zkoušel García. Směrem dopředu ovšem zapracoval Burgos, který nekompromisně odvracel neposedný předmět.
     
    9
    Osasuna během několika desítek vteřin znovu mohla vhazovat, tentokráte se toho z pravé strany ujal obránce Roncaglia, který si vybral brankáře Herreru.
     
    10
    Hosté se kostrbatým způsobem dostali na druhou stranu, kde García zkoušel vybojovat standardní situaci. To se mu nepovedlo, místo toho budou domácí vhazovat.
     
    11
    První slušná šance zápasu! Hostující Calleri si naběhl na kolmici za obranu, následně si dal do souboje s protihráčem tělo, avšak pravačkou mířil vedle.
     
    12
    Arbilla to tentokráte zkoušel vysokým odkopem na útočnou polovinu, kde měl Kike celkem daleko k míči. Toho okamžitě využil obránce Pérez, který odkopával.
     
    13
    Domácí brankář Dmitrović předvedl vysoký odkop na útočnou polovinu, kde se do souboje o míč dostával Muto. Před ním však na jedničku zasahoval Aridane.
     
    14
    Budeme sledovat standardní situaci domácího celku. Kikemu se navíc povedlo uspět v hlavičkovém souboji, hostující García si navíc ve vzduchu pomohl rukama.
     
    15
    Následné standardní situace se nakonec chopil Rodrigues, který to zkoušel načechraným bochánkem do pokutového území, se kterým si ale poradil Moncayola.
     
    16
    Po rohovém kopu se na hranici pokutového území dostal k padajícímu míči Oier, který ovšem trefil pouze protihráče. Na řadu tak přijde ještě jeden rohový kop.
     
    17
    Avšak ten už nic nebezpečného nepřinesl. Osasuna se přesto udržel na útočné polovině, kde se Garcíovi povedlo najít nekrytého Enrica, jehož hlavička putovala vedle.
     
    18
    Vzápětí sám na branku uháněl Calleri, který se snažil udělat vyběhnuvšímu Dmitrovićovi kličku, což se nepovedlo. I tak se dle pomezního jednalo o jasný ofsajd.
     
    22
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Nebezpečnější je ale Osasuna, naopak domácí celek na první šanci čeká.
     
    23
    Pérez se posléze chopil autového vhazování z levé strany, po kterém se Eibaru povedlo přenést hru na Inuiho, po jehož centru musel zasahovat brankář Herrera.
     
    24
    Také Eibar si tak vyzkoušel první rohový kop, který se nebezpečně snášel k hranici malého vápna. Tam naskakovalo hned několik hráčů, prosadil se ovšem Pérez.
     
    25
    Hezkým způsobem to před malým momentem provedl domácí Inui, který se drze prodral až do pokutového území, kde technickou střelou prověřil brankáře Osasuny.
     
    26
    Eibar se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, sudí byl opačného názoru. Nutno ale podotknout, že hostující García šel do souboje celkem ostře.
     
    26
    Žlutou kartu dostává Kike Barja (CA Osasuna).
     
    27
    Včas z obrany vystoupil vpřed Oliveira, kterému se velice přesně povedlo rozehrát směrem na osamoceného Atienzu. Eibar začíná mít mírnou územní převahu.
     
    28
    Arbilla rozehrával volný kop z velké vzdálenosti od branky soupeře. Proto jsme sledovali spíše roztažení hry na levou stranu, kde se do souboje dostal Muto.
     
    29
    Roncaglia se pokoušel odklidit míč do bezpečnějšího prostoru, jenomže místo toho ho poslal ven z hrací plochy. Rodrigues si tak vyzkouší další hod z levé strany.
     
    30
    Hostující Calleri měl zdravotní problémy, kvůli kterým musel na hrací plochu lékařský personál. Ošetření trvá zhruba minutu, dost možná se bude muset střídat.
     
    31
    Je za námi třetina hry, nicméně na první přesný zásah i nadále čekáme. Před malým momentem měl práci brankář Herrera, který si ovšem centr pohlídal.
     
    32
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Jony.
     
    33
    Tak přeci jenom se muselo střídat. Calleri totiž opustil hrací plochu a stále kulhá. Nadcházející minuty se ho tak týkat nebudou, naopak místo něj naskočil Jony.
     
    34
    Rodrigues zpětnou zadovkou raději oslovil brankáře Dmitroviće, který zkoušel odkopnout z jedničky. Hrací předmět ovšem poslal pouze ven z hrací plochy.
     
    35
    Eibar se v posledních minutách rozehrál a nyní si vybojoval třetí rohový kop. Sledovali jsme centr do malého vápna, kde ovšem míč vyboxoval brankář Herrera.
     
    36
    Enricovi se povedlo ve vzdušném souboji uspět proti Oliveirovi, avšak následný pokus o roztažení hry dokázal přečíst domácí Burgos, který je stále u balónu.
     
    37
    Po nedovoleném zákroku domácích rozehrával volný kop sám brankář Herrera. Jeho vysoká nabídka dopadla na hlavu Oliveiry, který zažehnal možné nebezpečí.
     
    38
    Hodně nepovedený centr vypustil ze své kopačky Inui, který našel pouze rukavice připraveného Herrery. Hostující brankář se rozhodl rozehrát vysokým odkopem.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Třetí rohový kop si vyzkoušel také Osasuna, jenomže se nejednalo o nic nebezpečného. Ve vzduchu se dostal k míči Oliveira, který ho dostal ven ze šestnáctky.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Jon Moncayola (CA Osasuna).
     
    42
    Oliveira se před malým momentem pokoušel přenést hru na levou stranu, kde se sice nacházel kolega Inui, jenomže japonský křídelník na míč neměl šanci dosáhnout.
     
    44
    Na vlastní polovině se k míči dostal obránce Burgos, který zkoušel na levém křídle najít celkem nevýrazně hrajícího Rodriguese, jenž vybojoval další aut.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    V první minutě nastaveného času jsme sledovali rohový kop Eibaru, který ovšem nepřinesl ani zakončení. Na přední tyči se povedlo včas zakročit Moncayolovi.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec žádnou branku nepřinesl. V úvodu utkání byla nebezpečnější Osasuna, která si vypracovala několik šancí, avšak ani jedna neskončila za brankářem Dmitrovićem. Postupem času se probudil také Eibar, jenž rovněž ohrozil hostující branku, avšak kýženého úspěchu se nedočkal. Proto doufejme, že nám druhý poločas nějakou tu branku nabídne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k míči dostal hostující brankář Herrera, který si přichystal dalekonosný odkop od své branky, kterým se pokoušel najít Enrica.
     
    49
    V krátkém časovém sledu jsme viděli hned dva fauly, ten druhý vytasil domácí Kike, jenž dal Aridanemu stoličku. Osasuna bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    50
    Osasuna se pokoušela útočit přes levou stranu, jenomže tam si obrannou povinnost dokázal splnit dobře postavený Arbilla, jenž za sebe nepustil Roncagliu.
     
    51
    Za prudkým nákopem se pokoušel dostat Rodrigues, avšak míč nezachytil na hrací ploše. Místo toho jsme sledovali autové vhazování, které si vyzkoušel Roncaglia.
     
    52
    Po dalším osobním souboji se podél autové lajny prodíral vpřed Barja, který se pokoušel před protihráčem nahrát Oierovi, jenomže nahrávku zastavil Atienza.
     
    53
    Vypadalo to, že si hostující Aridane pomohl nedovoleným zákrokem, nicméně sudí nechal pokračovat ve hře. Centrem to zkoušel Inui, jenž vybojoval roh.
     
    54
    Pátý rohový kop a celkově osmý v tomto duelu rozehrál Inui. Jeho rozehrávka putovala po zemi na Álvareze, jehož přímá rána nevystrašila Herreru.
     
    55
    Eibar to pro změnu zkoušel přes pravou stranu, kde se nacházel nenápadně hrající Pozo. Jeho nepovedená nabídka doputovala přímo do rukavic Herrery.
     
    56
    U středového kruhu si o nahrávku řekl osamocený Oier, kterému se nepovedlo přenést hru do volného prostoru. Čistým způsobem ho obelstil napadající Atienza.
     
    57
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Jošinori Muto, přichází Sergi Enrich.
     
    58
    Po hodně dlouhé době si Osasuna vyzkouší standardní situaci z velké vzdálenosti. Pozdě byl v souboji totiž křídelník Pozo, jenž místo míče trefil soupeře.
     
    59
    Poprvé se do kombinace svého celku zapojil také Enrich, který si seběhl pro nahrávku k postranní lajně, kde ovšem fauloval. Osasuna se vrací zpět k balónu.
     
    60
    Roncaglia to nezkoušel dalekonosným pasem, místo toho spolupracoval s vedle stojícím brankářem Herrerou. Ten přenášel hru na Garcíu, který vybojoval aut.
     
    61
    Další snadné sousto pro Herreru, který si pohodlným způsobem poradil s centrovanou nabídkou z kopačky Inuiho. Osasuna si přesto balónu moc dlouho neužila.
     
    62
    Máme za sebou hodinu hry, jenomže ani v úvodu druhého poločasu jsme se branky nedočkali. Sledujeme vyrovnanou partii, navíc i na šanci dlouho čekáme.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Anaitz Arbilla (SD Eibar).
     
    63
    I tentokráte si Herrera dokázal počkat na padající míč, který opětovně sevřel do svých rukavic. Následným vysokým odkopem hledal Enrica, jenž sklepl pod sebe.
     
    64
    Na pořadu dne byl další volný kop, tentokráte v podání Osasuny. Rozehrávající García hezky kroutil míč do malého vápna, kde se ale nacházel Oliveira.
     
    65
    S těžkou nahrávkou si Inui dokázal poradit, jenomže jeho celek měl problém s napadáním soupeře. Toho dokázal využít Moncayola, který vybojoval míč zpět.
     
    66
    Brankář Herrera znovu zkoušel dalekonosným odkopem oslovit své spoluhráče na druhé straně, kde se v hlavičkovém souboji prosadil pouze pozorný Atienza.
     
    67
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Kike Barja, přichází Nacho Vidal.
     
    68
    Po dlouhé době konečně pohlednější kombinace, která nakonec přinesla střílenou nabídku do domácího malého vápna, kde ve skluzu zasahoval zadák Oliveira.
     
    69
    Osasuna si tak vyzkoušela čtvrtý rohový kop, který byl znovu rozehrán po zemi nakrátko. Do pokutového území přeci jenom přiletěl centr, ten nebezpečí ale nepřinesl.
     
    70
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Takaši Inuj, přichází Bryan Gil.
     
    71
    Na zadní tyči moc nechybělo Vidalovi, který se natahoval po prudké nabídce, na kterou nakonec nedosáhl. Střelecký pokus jsme tedy nakonec neviděli.
     
    75
    V posledních minutách skutečně nesledujeme vůbec pohlednou podívanou. Změnit se pokusila Osasuna, která zahrávala další roh, avšak ani ten střelu nepřinesl.
     
    76
    Osasuna přesto zůstala kolem soupeřova pokutového území, na pořadu dne byl šestý rohový kop hostujícího celku, při kterém o vlásek vedle zadní tyče hlavičkoval García.
     
    77
    Střídající Gil si za pokutovým územím přichystal palebnou pozici, přičemž to zkoušel střelou na přední tyč. Herrera se dokázal natáhnout a střelu vyrazit do strany.
     
    78
    Ven z branky musel Herrera, který se nakonec k padajícímu míči dostal jako první. Následovala rozehrávka výhozem, o nahrávku si totiž řekl osamocený Jony.
     
    79
    Najednou sledujeme hezké fotbalové momenty. Eibar se totiž pokoušel podniknout rychlý protiútok, při kterém to Rodrigues zkoušel nepřesnou střelou.
     
    80
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Rubén García, přichází Adrián López.
     
    81
    Nakonec to bylo s lehkou tečí a na rohy tak máme srovnáno. Tentokráte jsme sledovali hodně nebezpečný centr, se kterým měl vyběhnuvší Herrera problémy.
     
    82
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku, na první přesný zásah stále čekáme. Oba celky se střídají v držení míče, nyní ho má na kopačce Roncaglia.
     
    83
    Náramně čistý zákrok předvedl u postranní lajny hostující Aridane, který skluzem zastavil unikajícího Kike. O faul se nejednalo, domácí budou moci vhazovat.
     
    84
    Nepříliš dobře to udělal rozehrávající Arbilla, který ze své kopačky vypustil dalekonosný pas, jenž se snesl do zámezí. O autové vhazování se postará García.
     
    85
    Pouze v ofsajdovém postavení se nacházel domácí Kike, který tak logicky nemohl pokračovat v útočné akci. Naopak rozehrávat mohl dnes dobře hrající Aridane.
     
    86
    Tady moc nescházelo! Obrana domácích totiž propadla a málem z toho byla první branka. Jony se dostal s míčem do pokutového území, kde si ve skluzu málem vstřelil vlastní branku Burgos.
     
    87
    Osasuna tak měla možnost rozehrávat další rohový kop, který doskákal k hranici malého vápna, kde to nekompromisním odkopem vyřešil stoper Oliveira.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná se branky nedočkáme. Zcela určitě bude sudí něco málo nastavovat.
     
    89
    Osasuna bude dohrávat v početní nevýhodě! Za tahání soupeřova dresu vyfasoval druhou žlutou kartu středopolař Moncayola.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Quique.
     
    90+2
    Již nám běží druhá nastavená minuta, Eibar se s míčem usadil na útočné polovině, kde si vybojoval jeden z posledních volných kop. Ten navíc rozehraje Rodrigues.
     
    90+3
    Do padajícího míče se opřel domácí Gil, který ovšem na brankáře nevyzrál.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:12. (13:51:19)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou 0:0. Druhý poločas naprosto napodobil ten první, i tentokráte jsme sledovali nezáživnou podívanou, jenž většinu času nabízela hru ve středu hrací plochy. Oba celky se tak jen horko, těžko dostávaly do šancí, přesto byla směrem dopředu o něco nebezpečnější Osasuna. Žádné branky jsme se přesto nedočkali, za zmínku tak stojí, že hlavní sudí dohromady vysázel pět žlutých a jednu červenou kartu.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   1. Atienza (EIB), 62. Arbilla (EIB) – 26. Barja (OSS), 40. Moncayola (OSS)   89. Moncayola (OSS)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:12.
    SD Eibar: Dmitrović – Arbilla, Burgos, P. Oliveira, Kévin Rodrígues – Pozo, S. Álvarez, Atienza, Inuj (70. Gil) – Kike García (C) (90+1. Quique), Muto (57. Enrich).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – R. Correa, J. A. Martínez, Enrich, Rafa, Olabe, Eñaut, P. León, Kądzior, Quique, Gil.

    CA Osasuna: Herrera – Roncaglia, Aridane, D. García, I. Pérez – Barja (67. Vidal), Oier (C), Moncayola, R. García (80. Adrián López) – Gallego, Calleri (32. Jony).
    Náhradníci: R. Martínez, J. Pérez – Cruz, U. García, Adrián López, Navas, Jony, Vidal.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez
    thejrc.org