Chabarovsk – Kazaň 7:1 (kon.) | Novosibirsk – Čeljabinsk 3:1 (kon.) | Barys – Jokerit 4:5 (po pr.)
Čerepovec – Soči 2:0 (kon.) | Kunlun – Magnitogorsk 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – N.Novgorod 2:3 (po pr.)
Dynamo Moskva – Minsk 5:2 (kon.) | Viťaz – Ufa 4:3 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Traktor Čeljabinsk
Středa 21.10.2020, 14:30 • Ledovyj dvorec sporta, Sibir • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Roman Will (CLJ) 2 inkasované branky, 30 zásahů (16:39:54)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 33:30.
    Zblokované střely – 18:11.
    Vyloučení – 2:4.
    Využití přesilovek 0/4 – 0/2.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Novosibirsku, který svého soupeře dokázal porazit výsledkem 3:1. V poslední periodě jsme viděli další dvě branky, o tu se postaral domácí Puustinen, naopak o tu druhou Milovzorov. Sibir byl v poslední třetině výrazně aktivnějším týmem, nicméně své šance měl také Traktor, který podruhé recept na Säteriho nenašel. Novosibirsk tak ukončil dlouhé čekání na další vítězství.
     
    Konec zápasu.
    59:05 Jegor MILOVZOROV - 3:1
     
    59:05
    Sibir právě vstřelil branku!
    Domácí pečetí vítězství trefou do prázdné branky! Ve středním pásmu totiž převzal nahrávku JEGOR MILOVZOROV, kterému se celkem pohodlně povedlo zamířit do prázdné hostující svatyně.
    Asistence: Jyrki Jokipakka.
     
    58:30
    Traktor to zkouší v šesti!
     
    57:55
    Do protiútoku se pokoušel dostat Komarov, který byl v souboji jako druhý. Čeljabinsk přesto nepřesností daroval touš soupeři, který se dokonce dostal do pásma.
     
    56:16
    S rozehrávkou nyní pomohl také brankář Säteri, který lapačkou rozehrál na osamoceného kolegu Jermakova. Ten rozjel akci podél mantinelu, avšak bez většího úspěchu.
     
    55:06
    Sannikov dokázal na levém křídle převzít nahrávku, načež se dostal do palebné pozice. Jeho zakončení nebylo zrovna nejpřesnější, Will tentokráte nemusel zasahovat.
     
    54:09
    Vzápětí jsme sledovali rychlý protiútok domácích, při kterém to Korotkov ještě zkoušel nahrávkou do tandemu na Morozova, který na prudkou nabídku nedosáhl.
     
    53:31
    Ihned po vhazování to dalším střeleckým pokusem zkoušel Bailen, který ovšem mířil výrazně vedle branky. Posléze z velké blízkosti pro změnu neuspěl Hyka.
     
    52:12
    Nebezpečnou nabídku vyslal před branku Osnovin, který se pokoušel najít Sedláka. Ten z velké blízkosti narazil pouze do Säteriho, následně soupeř znovu vyhodil.
     
    51:14
    Bailen si vyměnil touš s vedle stojícím Berglundem, který to zkoušel dělovkou po zemi. Säterimu se povedlo zakročit betonem, posléze domácí vyhodili do bezpečí.
     
    50:08
    Vyloučení v týmu HC Sibir Novosibirsk (Nikolaj Timašov – 2 min., podrážení).
    49:33 Juuso PUUSTINEN - 2:1
     
    49:33
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nápor domácích hráčů nakonec končí vedoucí brankou! Sibir se dostal do velkého tlaku, při kterém jsme sledovali nepovedené zakončení od modré čáry. Přesto se jako první dostal k odraženému puku JUUSO PUUSTINEN, který ho dokázal poslat za brankáře Willa.
    Asistence: Jyrki Jokipakka, Mikael Ruohomaa.
     
    49:05
    Sibiru se nepovedlo předchozí přesilovou hru využít, domácí celek si dokonce nevypracoval ani jednu šanci. Následná rozehrávka zpoza branky neskončila icingem.
     
    48:11
    Nahrávka na modrou čáru nebyla špatným řešením, nicméně Jokipakkovi nakonec přeskočil puk hokejku a dostal se do středního pásma. Oba celky stačily vystřídat.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 33. O. Li (Šarov, Milovzorov), 50. Puustinen (Jokipakka, Ruohomaa), 60. Milovzorov (Jokipakka) – 23. Pilut (Manuchov)


    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Chochlov, Gurkin, Jermakov, Jokipakka, Timašov, K. Alexejev, Ilja Morozov, Jefremov (A) – Milovzorov (A), Romancev, O. Li – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Sannikov, V. Komarov (C), Česalin – N. Korotkov, Torčeňuk, Romajev.
    Traktor Čeljabinsk: Will (Fedotov) – Manuchov, Pilut, Bailen (A), Isajev, S. Garejev, Tělegin, Jevenko – Berglund, Byvalcev, Kalinin (C) – Hyka, Sedlák (A), Osnovin – Kosov, Polygalov, Avcin – A. Lazarev, Karlin, Bobyljov.

    Rozhodčí: Ščenjov, Olenin – Nikolajev, Střelcov

    Diváci: 2380
    thejrc.org