Ústí n/L – Třebíč 0:4 (kon.) | Havířov – Kolín 3:2 (kon.) | Jihlava – Slavia 3:4 (po pr.)
Prostějov – Kladno 4:5 (po pr.) | Vsetín – Frýdek-M. 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 1:4 (kon.)
Kadaň – Vrchlabí 1:5 (kon.) | Sokolov – Šumperk 8:1 (kon.)
konec
HC Baník Sokolov
8:1 (2:1, 2:0, 4:0)
DRACI PARS ŠUMPERK
Úterý 01.12.2020, 18:00Chance liga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům hokeje! Chance liga má na programu další zápasy, my se společně zaměříme na souboj mezi HC Baník Sokolov a DRACI PARS ŠUMPERK.
     
    HC Baník Sokolov

    Hokejisté Sokolova se po devíti odehraných zápasech nacházejí na průběžné osmé pozici, což znamená horní polovinu tabulky. Baníku se do této chvíle povedlo nasbírat hned patnáct bodů, navíc se v případě výhry může vyškrábat až na čtvrtou pozici. Situace v tabulce je totiž hodně vyrovnaná, příkladem může být pouze šestibodový náskok čtvrtého týmu před jedenáctým. Sokolov má na svém kontě hned pět výher, nicméně v posledních třech duelech vyhrál jedinkrát. Čtyřzápasová série na domácím ledě totiž nejprve přinesla porážku proti Frýdku Místku (1:5), v posledním hracím dni také proti Třebíči (1:3). Právě duel s Třebíčí byl pro Baník zatím tím posledním. Kádr domácích totiž postihl koronavirus, kvůli kterému byly odloženy hned tři zápasy (Litoměřice, Kolín a Frýdek-Místek). Sokolov nyní čeká hodně nabitý program, během jednoho týdne sehraje hned tři domácí zápasy, tato pouť začíná už dnešním utkáním proti Šumperku.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Jaromír Kverka
    – 11 bodů (6+5)
    2. Otakar Šik – 9 bodů (3+6)
    3. Michal Gut – 8 bodů (6+2)
     
    DRACI PARS ŠUMPERK

    Na opačné straně stojí druhý nováček soutěže, kterým je Šumperk. Také Šumpek má za sebou devět zápasů, avšak v nich se mu dařilo diametrálně odlišně. Drakům totiž momentálně patří šestnáctá pozice, přičemž z hlediska bodů je na tom hůře už jen dvojice Kolín – Kadaň. Šumperku se do této chvíle povedlo vyhrát ve dvou duelech, nejprve tomu tak bylo na domácím ledě proti Frýdku-Místku, který vyfasoval debakl 0:5. Posléze Šumperk na tuto výhru navázal na ledě Prostějova, kde pro změnu vyhrál výsledkem 4:3. Draci své poslední utkání sehráli 10. října, přičemž na domácím ledě vyzvali Benátky nad Jizerou. Tento duel znamenal pro Šumperk letošní sedmou porážku, což je nejvíc ze všech týmů Chance ligy. Šumperk navíc až v posledním venkovním duelu zaznamenal první výhru na ledě soupeře, do té doby mu patřila poslední pozice v tabulce venkovních celků. Šumperk by sice před tímto duelem byl v roli outsidera, nicméně případná marodka domácího celku byla mohla přinést vyrovnanou bitvu.

    Nejproduktivnější hráči týmu:

    1. Petr Gewiese
    – 9 bodů (3+6)
    2. Tadeáš Jaroš - 8 bodů (4+4)
    3. Daniel Spratek - 5 bodů (2+3)
     
    Vzájemné zápasy:

    Jedná se o první vzájemné utkání obou celků.
     
    Z tábora domácích:

    Tomáš Rohan (kapitán):
    "Se Šumperkem to nebude určitě jednoduchý zápas, ale pokud se chceme pohybovat v horních patrech tabulky, musíme domácí zápasy vyhrávat.”

    Z tábora hostů:

    Martin Sobotka (trenér):
    "Těžko říct, co od zápasu očekávat, Sokolov měl také dlouhou pauzu. Nicméně před sezónou jsem říkal, že je to tým, který se bude pohybovat nahoře, což se potvrzuje. My tam ale jedeme uhrát po pauze dobrý výsledek."
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Cichoň (Hamrla) – J. Pohl (A), Houdek, A. Rulík, D. Zeman, Klejna, Kadeřávek, Sýkora – Konečný (A), Kverka, Prymula – Šik, Gut, M. Kadlec – D. Tůma, T. Rohan (C), Švec – Osmík, Vildumetz, Kropáček.

    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (Altrichter) – Kabelka, Gewiese (C), Nepokoj, Weintritt, Dosek, Ševčík, Věntus – P. Kratochvíl, Milfait (A), Jaroš (A) – Kučera, Baláž, Krejčiřík – Krč, Tadeáš Král, Spratek – Danielčák, Hroch, Blaško.

    Rozhodčí: Zubzanda, Bejček – Štofa, Horažďovský.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hned v úvodu utkání tutovka na holi domácího Prymuly! Ten to zkoušel k levé tyči, kam se ovšem dokázal natáhnout hostující brankář Peksa.
     
    01:13
    Sokolov se opět jednoduše dostal do útočného pásma, kde jsme sledovali pohodlnou kombinaci. Prymula zadovkou hledal Konečného, který znovu protáhl Peksu.
     
    01:19
    Na opačné straně to nahrávkou do předbrankového prostoru zkoušel Baláž, který ovšem nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    02:10
    Kombinace domácích středem hrací plochy nevyšla, následovala nahrávka za cenu zakázaného uvolnění. Hra se tak znovu stěhuje před brankáře Cichoně.
     
    02:29
    Baník právě vstřelil branku!
    Na první branku jsme nemuseli dlouho čekat! Sokolov se znovu nastěhoval na druhou stranu, kde jsme sledovali střelu od modré čáry v podání Rulíka. Peksa vyrážel pouze před sebe, kde se ovšem nacházel domácí MAREK ŠVEC, který pohodlně zametl kotouč za bezmocného brankáře hostů.
    Asistence: Adam Rulík, David Tůma.
    02:29 Marek ŠVEC - 1:0
     
    03:10
    Na pravém křídle si chtěl kotouč vybojovat na vlastní hokejku Prymula, který na něj neměl šanci dosáhnout. Následná útočná akce skončila dalším ofsajdem.
     
    04:22
    Domácí Sýkora se ještě pokoušel zachránit kotouč v útočném pásmu, nicméně se mu to nepovedlo. Baník se tak musel vracet, další útočný výpad táhne Kverka.
     
    04:28
    Gut dokázal obelstít protihráče, načež to zkoušel pod břevno. Puk směřoval nad branku, na druhé straně se do šance dostal Baláž, který nedotáhl svůj blafák.
     
    04:38
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Martin Kadlec – 2 min., hákování).
     
    05:10
    Výborně na vhazování zapracoval domácí Švec, kterému se v pádu povedo dotlačit kotouč do středního pásma. Sokolov málem zahrozil při vlastním oslabení.
     
    06:04
    Šumperku se první přesilová hra zatím moc nedaří. Nyní podél pravého hrazení nahazoval do útočného pásma Jaroš, jako první se k puku ale dostal soupeř.
     
    06:26
    Až nyní se hosté dostali k slušnému náporu a zasahovat musel také brankář Cichoň. Přesilová hra pokračuje, Baník se dostává pod velký tlak.
     
    07:06
    Sokolov nakonec první oslabení přečkal bez inkasované branky. Po skončení Kadlecova trestu jsme sledovali zadovku na Danielčáka, který trefil ležící beton.
     
    08:10
    Vypadalo to, že domácí přeci jenom proniknou za modrou čáru, jenomže z toho bylo postavení mimo hru a v něm Otakar Šik. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    08:48
    Draci právě vstřelili branku!
    Nádherná individuální akce končí vyrovnávací brankou! JAN MILFAIT se z vlastního pásma vydal do toho opačného, kde si navíc prohodil kotouč mezi dvojicí protihráčů. Poměrně jednoduše se dostal až před domácího brankáře Cichoně, kterého pokořil naprosto ukázkovou kličkou do bekhendu.
    Asistence: Tadeáš Jaroš, Petr Kratochvíl.
    08:48 Jan MILFAIT - 1:1
     
    09:10
    Začínáme tedy opět od začátku, domácí na malý moment polevili a hned z toho byla inkasovaná branka. Šumperku se zpoza vlastní branky nepovedlo rozehrát.
     
    09:49
    U červené čáry se snažil kotouč vybojovat domácí Prymula, kterému se nepovedlo uspět. Posléze nebezpečně pálil Kverka, který trefil Peksu do masky.
     
    10:36
    Šikova formace bojovala za brankou soupeře, kde se jí nakonec povedlo ukořistit kotouč zpět. Ke kloudnému zakončení to nevedlo, Peksa tak nezasahoval.
     
    11:03
    Sám na sebe to zkoušel vzít hostující kapitán Gewiese, který byl poté u mantinelu ostře dohrán Rulíkem. Jednalo se o čistý hit, pochopitelně se nebude vylučovat.
     
    11:39
    Práce pro hostujícího brankáře Peksu, který střelecký pokus z hole domácího hráče bezpečně ukryl do své připravené lapačky.
     
    12:23
    Kropáčkovi se povedlo protečovat puk do útočného pásma, tam jeho formace moc dlouho nevydržela. Následně to na sebe vzal Krč, který daleko nepronikl.
     
    13:10
    První lajna hostů se pokoušela dostat za modrou čáru, jenomže z toho nebylo nic nebezpečného. Šumperk navíc musel vyklidit pásmo, jinak by šlo o ofsajd.
     
    14:03
    Gewiese se manévrem pokoušel dostat kolem Houdka, který ovšem uplatnil důraz a soupeře rukama odstrčil od puku. V posledních minutách sledujeme dost nepřesností.
     
    14:31
    Příliš málo času na nahrávku měl hostující Kučera, kterému se nepovedlo bekhendem najít rozjetého Krejčiříka, nýbrž pouze brusli Rohana.
     
    15:20
    Rohan se vydal středem hrací plochy, načež po jeho nahrávce narážel do palebné pozice Švec. Tam se nacházel zkušený Tůma, který zápěstím minul tyč.
     
    16:02
    Baník znovu přidal na aktivitě a hosté měli problémy. V jednom z případů se brankář Peksa dokonce nacházel v pozici vsedě, nakonec jeho celek dokázal odolat.
     
    16:48
    Prymula se vydal napadat rozehrávku soupeře, kterou se jeho formaci povedlo narušit. Pohl nakonec nabízel puk k levému hrazení, kde se nacházel Kverka.
     
    17:08
    Baník právě vstřelil branku!
    Nenápadná akce domácích vrací Baníku vedení! OTAKAR ŠIK se u pravého mantinelu zmocnil kotouče, se kterým poté neohroženě dojel až do mezikruží, kde měl trestuhodně příliš prostoru. Domácí forvard to nakonec zkoušel střelou zápěstím, na kterou hostující brankář Peksa nakonec nedosáhl.
    Asistence: Michal Gut, Martin Kadlec.
    17:08 Otakar ŠIK - 2:1
     
    18:08
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Martin Nepokoj – 2 min., držení).
     
    18:22
    Baník Sokolov se dokázal prosadit na vhazování, což přineslo nahození na hostující branku. Peksa nezasahoval, nicméně domácí se dostali zpět ke kotouči.
     
    19:00
    Minuta do konce první třetiny.
     
    19:20
    Drakům se povedlo odpálit kotouč až za domácí branku. Při následném tažení útočné akce to na sebe vzal Tůma, který z mezikruží mířil kousek vedle branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla poměrně vyrovnanou podívanou. Lépe do utkání vstoupil Sokolov, který se postaral o vedoucí branku, jenž putovala z hole Marka Švece. Šumperk se ovšem od inkasované branky směrem dopředu výrazně zlepšil, navíc se mu povedlo zaslouženě srovnat krok. Od té doby jsme sledovali vyrovnanou partii, nakonec se Sokolov dostal zpět do vedení, což vydrželo až do konce první periody.
     
    Střely na branku: 10 – 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se musel pro puk vracet do vlastního pásma. Posléze se o rozehrávku staral Houdek.
     
    20:34
    Na levém křídle převzal nahrávku Konečný, který ovšem přihrával pouze na brusle protihráče. Poté od modré čáry pálil Houdek, avšak do připravené lapačky.
     
    21:13
    Šumperku se sice nepovedlo kloudným způsobem založit útočnou akci, avšak to nemuselo zas tak vadit. Cichoň přikryl kotouč, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    22:10
    Do protiútoku spěchal domácí Švec, který se snažil v tandemu oslovit rozjetého Tůmu. Ani tato nahrávka neproletěla, naopak Šumperk okamžitě otáčí hru.
     
    22:30
    Houdek chyboval při zadovce na svého spoluhráče a najednou tu byla vyložená šance pro soupeře. Cichoň si se zakončením pod horní tyč poradil.
     
    22:51
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! TOMÁŠ VILDUMETZ se po pravém křídle dostal do útočného pásma, kde se nejprve dostal k prvnímu zakončení, načež měl prostor i k bekhendové dorážce. Peksa určitě nemá čisté svědomí, druhé zakončení protihráče se určitě dalo chytit.
    Asistence: Martin Osmík, Denis Zeman.
    22:50 Tomáš VILDUMETZ - 3:1
     
    23:33
    Draci to budou mít najednou hodně složité, nevyšel jim totiž ani vstup do druhé periody. Šumperk prohrává o dvě branky, přesto má ještě dostatek času.
     
    24:08
    Z velkého úhlu to zkoušel hostující Král, kterému se nepovedlo překvapit brankáře Cichoně. Kupředu mohl domácí Šik, který ovšem přihrával Kadlecovi na paty.
     
    25:13
    Sám na sebe to zkoušel vzít Šik, kterého ramenem znejistil protihráč. O nedovolený zákrok se nejednalo, na opačné straně raději přikryl volný touš Cichoň.
     
    25:46
    Z těžkého úhlu se pokoušel překvapit brankáře také domácí Sýkora, který ovšem trefil pouze boční síť. Za vlastní branku se poté vydal Osmík, který čeká.
     
    25:52
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Vojtěch Kropáček – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    26:16
    Šumperk dani další přesilovou hru nezačal vůbec dobře, puk se navíc dostal zpět do středního pásma, což po přechodu do útočné třetiny přineslo pouze ofsajd.
     
    27:07
    Na jistotu se rozhodl vyhodit kotouč domácí Rulík, který to provedl velice zkušeně. Míč totiž poslal o levý mantinel za branku soupeře. Sokolov navíc vystřídal.
     
    28:12
    U pravého kruhu si našel prostor ke střelecké pozici hostující Krč, který ovšem nezaměstnal brankáře Cichoně. Puk totiž směřoval pouze do brusle soupeře.
     
    29:03
    V krátkém časovém sledu další postavení mimo hru v podání Šumperka. Tentokráte se dle sudích jednalo o úmyslný, hra se znovu přestěhuje před Peksu.
     
    30:00
    Je za námi přesná polovina zápasu. V posledních minutách sledujeme celkem dost nepřesností na obou stranách, i tak o něco aktivněji působí domácí celek.
     
    30:13
    Práce pro hostujícího brankáře Peksu, který si poradil i s dorážkou Osmíka. Navíc došlo k posunutí hostující branky, sudí to musí napravit.
     
    31:03
    Nepříliš dobře to provedl hostující Král, jehož riskantní rozehrávku zachytil jeden z protihráčů. To vedlo k dalšímu zakončení, se kterým si Peksa znovu poradil.
     
    32:10
    Sokolov už poměrně dlouho operuje kolem branky soupeře. Šik to znovu zkoušel nahrávkou do předbrankového prostoru, jenomže tam číhala protihráčů.
     
    32:31
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Petr Gewiese – 2 min., držení).
     
    33:15
    Sokolov se po úspěšném vhazování pustil do dobývání branky soupeře. Před modrou čárou ještě zachraňoval situaci Kadlec, který znovu vracel na Šika.
     
    33:42
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí celek využívá přesilovou hru! Baník se dlouhou dobu nemohl dostat k ničemu nebezpečnému, nakonec to ale velice dobře vyřešil Kadlec, který nabízel kotouč do mezikruží. Tam se dokonale povedlo nastavit hokejku OTAKARU ŠIKOVI, který tečí překonal marně se natahujícího Peksu.
    Asistence: Martin Kadlec, Michal Gut.
    33:42 Otakar ŠIK - 4:1
     
    34:26
    Pro Šumperk se jedná o mnohem složitější práci, v tuto chvíli strádá hned tři branky. Sokolov pokračuje v dominantním výkonu a opět obsadil útočné pásmo.
     
    35:00
    Do další tutové šance si sjel Zeman, který to zkoušel střelou po ledě. Peksa vyjel ze své branky a fantasticky zakročil pravým betonem.
     
    35:00
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Marek Peksa – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk).
     
    36:07
    Do protiútoku se vydala hostující dvojice. Baláž to zkoušel prudkou nabídkou do předbrankového prostoru, kde se Cichoňovi povedlo reagovat na chytrou teč.
     
    37:04
    Sokolov další přesilovou hru nedokázal využít, ani tentokráte jsme nesledovali žádný drtivý tlak. Domácí sice drželi puk na hokejkách, ke střelám to nevedlo.
     
    37:13
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Denis Zeman – 2 min., podrážení).
     
    38:12
    V oslabení uháněl na Peksu domácí Kropáček, který ovšem bekhendem neuspěl. Domácí forvard poté ještě doslova zahodil na zem právě Peksu, což šel řešit jeden z hostů.
     
    39:00
    Minuta do konce druhé třetiny.
     
    39:13
    Skvělý obranný zákrok předvedl domácí Klejna, kterému se v pádu povedlo vypíchnout kotouč. Draci se k němu urychleně dostali, jenomže do konce moc času nezbývá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi druhá třetina, která nám přinesla další dvě branky. I tentokráte Baník zaznamenal povedený vstup do periody, hned v úvodu se domácím povedlo přidat třetí branku. Sokolov i v nadcházejících minutách působil mnohem živějším dojmem, to navíc vedlo k dalšímu zásahu. Šumperk rozhodně nenapodobil výkon z první třetiny, v té druhé totiž jednoznačně nestíhal a jen díky brankáři Peksovi je rozdíl "pouze" tříbrankový.
     
    Střely na branku (celkem): 29 – 14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se okamžitě dostal do vlastního obranného pásma. Oba mužstva po chvíli vystřídaly.
     
    41:13
    Poté měl celkem klid na rozehrávku hostující Nepokoj, kterému se to vymstilo. Místo přesné nahrávky je z toho zakázané uvolnění, hra se vrací před brankáře Peksu.
     
    41:44
    Sokolov se kombinační hrou dostal zpět na druhou stranu. Tam po jednom ze soubojů skončil na zemi domácí Šik, vylučovat by se ale nemělo.
     
    42:13
    Draci se nyní vydali do rychlého protiútoku, při kterém tvrdý zákrok předvedl domácí Rulík. Pokračovalo se ale ve hře, domácí brankář poté musel podržel Sokolov.
     
    42:35
    Baník právě vstřelil branku!
    Další rychlá kombinace domácích končí pátým přesným zásahem! Za brankou soupeře to senzačně provedl Vildumetz, který zadovkou našel před brankou svého kolegu Kropáčka. Druhý jmenovaný ještě přiťukl do palebné pozice na MARTINA OSMÍKA, který ránou švihem vyzrál na Peksu.
    Asistence: Vojtěch Kropáček, Tomáš Vildumetz.
    42:35 Martin OSMÍK - 5:1
     
    43:13
    Již tradiční scénář dnešního zápasu. Šumperku se totiž nepovedl ani vstup do poslední periody, také v jeho úvodu inkasoval. Navíc musí dotahovat drtivé manko.
     
    44:23
    Na jedné straně usiloval o svou první dnešní branku Kadlec, kterému se nepovedlo dotlačit puk do branky. Na opačné polovině Cichoň vychytal Baláže.
     
    45:07
    Po vhazování se domácí celek staral o rozehrávku z vlastního pásma. Kadeřávek to zkoušel nahrávkou k pravé straně, kde Tůma pouze prodlužoval za sebe.
     
    45:23
    K velice tvrdé střele od modré čáry se dostal domácí Houdek, který našel pouze výstroj pozorně chytajícího brankáře Peksu.
     
    46:24
    Do velkých problémů se při rozehrávce dostal hostující kapitán Gewiese, který nakonec našel pouze hokejku Prymuly. Domácí útočník ale zazmatkoval a spadl.
     
    47:02
    Baník právě vstřelil branku!
    Tady se schyluje k pořádné demolici, domácí vedou opět branek! Kadlec měl hodně prostoru k zavezení kotouče do pásma soupeře, kde ideálně přenechal puk za sebe. Tam si sjel obránce DAVID SÝKORA, který složitým bekhendem přeci jenom propasíroval kotouč do bližší šibenice.
    Asistence: Martin Kadlec, Otakar Šik.
    47:02 David SÝKORA - 6:1
     
    48:14
    Kropáčkovi se povedlo protečovat puk do útočného pásma, kde se k němu dostal jako první. Nakonec po jeho nabídce nebezpečně nahazoval kolega Rulík.
     
    48:34
    Baník právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu přichází další trefa Baníku! Nyní si slabší chvilku vybral hostující brankář Peksa, kterému se nepovedlo zachytit kotouč na hokejku. Za jeho svatyní se k puku dostal Osmík, který ho nabídl do předbrankového prostoru, kde se prosadil VOJTĚCH KROPÁČEK.
    Asistence: Martin Osmík, František Klejna.
    48:32 Vojtěch KROPÁČEK - 7:1
     
    48:34
    Střídání v týmu DRACI PARS ŠUMPERK: ze hřiště odchází Marek Peksa, přichází Martin Altrichter.
     
    49:16
    Po vyhraném vhazování v pásmu soupeře se Kadlecovi povedlo přeposlat nahrávku podél pravého mantinelu. Jeho útočná formace se ke střele nedostala.
     
    50:00
    Další vyložená šance domácích pro změnu skončila nad brankou soupeře. Posléze Šumperk zkoušel založit útočnou akci, jenomže z toho byl pouze icing.
     
    51:07
    Nový muž v hostující brance Martin Altrichter má za sebou několik prvních zákroků. Jeho celek mu to moc neulehčuje, znovu se bude vhazovat v pásmu hostů.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Adam Rulík – 2 min., držení).
     
    52:06
    Ven z branky se vydal Altrichter, který nakonec svému celku pomohl s rozehrávkou. Šumperk se dostal k slušnému zámku, Cichoň hned dvakrát odolal.
     
    52:36
    Navíc se od modré čáry snažil o důrazné zakončení obránce Kabelka, který to zřejmě zkoušel ještě na teč. Domácí brankář vyrazil střelu betonem.
     
    52:47
    Baník právě vstřelil branku!
    Domácí se dokonce prosazují při vlastním oslabení! Od vlastní modré čáry si to namířil do samostatného úniku MICHAL GUT, který jednoduchým sprintem přejel kolem obránců, načež se dostal až před Altrichtera. Hostující brankář se nechal překonat forhendovou kličkou.
    Asistence: Jakub Konečný.
    52:47 Michal GUT - 8:1
     
    54:15
    Gewiesemu se povedlo drzým průnikem dostat kotouč na druhou stranu, kde ovšem neměl potřebnou podporu spoluhráčů. Sokolov okamžitě otáčí hru vpřed.
     
    55:20
    Domácí si troufli na další rychlou kombinaci, při které by se býval do vyložené šance dostal Sýkora. Na poslední chvíli ale nahrávku zastavil zadák Dosek.
     
    56:12
    Na opačné straně to na sebe vzal zřejmě nejaktivnější hostující hráč, kterým je jejich kapitán. Jedná se o Gewieseho, který se málem natlačil před brankáře.
     
    56:42
    Baník se dostal do slibného přečíslení, které po pravém křídle táhl Kverka. Nahrávkou ještě zkoušel oslovit kolegu Šika, na kterého puk neproletěl.
     
    57:23
    Draci nyní raději pouze nahodili do středního pásma, kde to parádním způsobem provedl Tůma. Člen druhé formace se nakonec přeci jenom dostal za modrou čáru.
     
    58:13
    Do konce zápasu zbývají necelé dvě minuty. Nyní se o puk bojovalo u pravého mantinelu, nakonec ho na druhou stranu hrací plochy odpaloval Nepokoj.
     
    58:30
    Sám na brankáře nyní uháněl Osmík, který to zkoušel kličkou do forhendu, jenomže dvacetiletý brankář Altrichter nepřipustil další změnu skóre!
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:33
    Po dalším boji ve středním pásmu se ke kotouči dostal Prymula. Baník se ještě snaží přidat devátý zásah, moc času do konce zápasu ale nezbývá.
     
    59:57
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Martin Kadlec – 2 min., zdržování hry / porušení postupu vhazování).
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo hned devět branek, přičemž hned osm z nich obstaral domácí Sokolov. První třetina sice vypadala vyrovnaně, nicméně od druhé periody hrál pouze jeden celek. Baník dominantním výkonem získal další tři body, navíc se k nim ani moc nenatrápil. Nejvíce branek nakonec nabídla závěrečná třetina, ve které se Sokolovu povedlo přidat další čtyři přesné zásahy. Do hostující branky se navíc po sedmé inkasované brance postavil také dvacetiletý Martin Altrichter, který do konce zápasu kapituloval jedinkrát. (20:17:15)
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 3. Švec (A. Rulík, D. Tůma), 18. Šik (Gut, M. Kadlec), 23. Vildumetz (Osmík, D. Zeman), 34. Šik (M. Kadlec, Gut), 43. Osmík (Kropáček, Vildumetz), 48. Sýkora (M. Kadlec, Šik), 49. Kropáček (Osmík, Klejna), 53. Gut (Konečný) – 9. Milfait (Jaroš, P. Kratochvíl)


    HC Baník Sokolov: Cichoň (Hamrla) – J. Pohl (A), Houdek, A. Rulík, D. Zeman, Klejna, Kadeřávek, Sýkora – Konečný (A), Kverka, Prymula – Šik, Gut, M. Kadlec – D. Tůma, T. Rohan (C), Švec – Osmík, Vildumetz, Kropáček.
    DRACI PARS ŠUMPERK: Peksa (49. Altrichter) – Kabelka, Gewiese (C), Nepokoj, Weintritt, Dosek, Ševčík, Věntus – P. Kratochvíl, Milfait (A), Jaroš (A) – Kučera, Baláž, Krejčiřík – Krč, Tadeáš Král, Spratek – Danielčák, Hroch, Blaško.

    Rozhodčí: Zubzanda, Bejček – Štofa, Horažďovský
    thejrc.org