Neapol – Alkmaar 0:1 (kon.) | Rijeka – Real Sociedad 0:1 (kon.) | Young Boys – AS Řím 1:2 (kon.)
CSKA Sofia – Kluž 0:2 (kon.) | Dundalk – Molde 1:2 (kon.) | Rapid – Arsenal 1:2 (kon.)
Leverkusen – Nice 6:2 (kon.) | Beer Ševa – Slavia 3:1 (kon.) | Standard – Rangers 0:2 (kon.)
Lech Poznaň – Benfica 2:4 (kon.) | Eindhoven – Granada 1:2 (kon.) | PAOK – Omonia Nikósie 1:1 (kon.)
Braga – AEK Atény 3:0 (kon.) | Leicester – Zorja Luhansk 3:0 (kon.) | Celtic – AC Milán 1:3 (kon.)
Sparta – Lille 1:4 (kon.) | Villarreal – Sivasspor 5:3 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Karabach 1:0 (kon.)
Tottenham – Linz 3:0 (kon.) | Ludogorec – Antverpy 1:2 (kon.) | Dinamo Záhřeb – Feyenoord 0:0 (kon.)
Wolfsberger – CSKA Moskva 1:1 (kon.) | Hoffenheim – CZ Bělehrad 2:0 (kon.) | Liberec – Gent 1:0 (kon.)
konec
SK Rapid Vídeň
1:2 (0:0)
Arsenal FC
Čtvrtek 22.10.2020, 18:55 • Ernst-Happel-Stadion, Vídeň • Evropská liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Pavel Královec udělil osm žlutých karet, podal velice dobrý výkon a sledoval vítězství Arsenalu, se s vámi loučím a zvu vás k dalším přenosům, třeba pražské Sparty nebo libereckého Slovanu. (20:55:24)
     
    Sedmdesát minut byl Arsenal horším týmem, avšak duel se mu podařilo otočit. V jednapadesáté minutě potvrdil nebezpečnost Rapidu Taxiarchis Fountas, který využil zaváhání německého brankáře a brazilského obránce. A právě David Luiz své zaváhání napravil a vyrovnal. O třech bodech pro The Gunners rozhodl střídající Pierre-Emerick Aubameyang, jenž už měl snadnou úlohu. Po zbytek utkání anglický celek kontroloval hru a po závěrečném hvizdu Pavla Královce, se mohl radovat i trenér Arteta.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Reiss Nelson.
     
    90+2
    Kdybyste třeba psali diplomovou práci, můžete si pozvat Pavla Královce, který znovu zapisuje do sešitu hříšníků. Bernd Leno (Arsenal) dlouho otálel s rozehrávkou a i on je potrestán.
     
    90+2
    Thorsten Schick si chtěl narazit míč se spoluhráčem, ale celou situaci přečetl Sead Kolašinac, kterého následně fauloval již zmíněný rakouský hráč.
     
    90+1
    Už běží nastavení zápasu, které bude čtyři minuty dlouhé. Arsenal se dál snaží kontrolovat hru a možná bude chtít ještě přidat jeden zásah.
     
    89
    Anglický celek pohodlně kombinoval kolem středového kruhu, až se míče chopil Christoph Knasmüllner. Rapid ale vymyslel přihrávku na obsazeného Taxiarchise Fountase, jehož odzbrojil Gabriel.
     
    88
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Marcel Ritzmaier, přichází Christoph Knasmüllner.
     
    87
    Rohový kop rozehrál Nicolas Pépé, jenž hledal Luize, který na první tyči promáchl. Už to vypadalo, že Rapid půjde do protiakce, avšak nebezpečí zažehnal Sead Kolašinac.
     
    86
    Hostující mužstvo je znovu u balonu a kontroluje hru. Na pravé straně se rozeběhl Joe Willock, jehož centr byl sražený na rohový kop. Před brankou už číhal Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    84
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Joe Willock.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Bukayo Saka, přichází Kieran Tierney.
     
    84
    David Luiz prodává své zkušenosti a aktuálně je pilířem obrany Arsenalu. Brazilský obránce byl na správném místě a nechal se faulovat.
     
    83
    Z pravé strany odcentroval kapitán Dejan Ljubičić, jehož centr našel jen brazilského obránce Davida Luize. Ten odhlavičkoval míč do bezpečí, avšak Arsenal se musí dál bránit.
     
    82
    Dvakrát v krátkém sledu přerušil akci soupeře David Luiz. Rakouskému celku se čas velice rychle krátí, podaří se Rapidu alespoň vyrovnat?
     
    81
    Nejprve kličkami vyšíval Alexandre Lacazette, který se v hluboké vodě utopil. Míče se pak chopil na hranici vápna Nicolas Pépé, jehož zakončení bylo nepřesné.
     
    80
    Rapid je najednou na tahu a musí vymýšlet, jak překoná obranu Arsenalu. Tentokrát přišel pas na levou stranu šestnáctky, který si pohlídal Sead Kolašinac, jenž pustil míč do zámezí.
     
    79
    Střídání v týmu SK Rapid Vídeň: ze hřiště odchází Kelvin Arase, přichází Thorsten Schick.
     
    78
    Blížíme se do poslední desetiminutovky zápasu, ovšem ještě musíme počítat s nastavením. Arsenal převážil misky vah na svou stranu a míří za vítězstvím.

    Michal Luxa

    Branky: 51. Fountas (Kara) – 70. David Luiz (Pépé), 74. Aubameyang (Bellerín)

    Karty:   15. Grahovać (RVI), 61. Arase (RVI), 63. Kara (RVI), 70. Ritzmaier (RVI) – 27. A. Lacazette (ARS), 35. Partey (ARS), 38. Nketiah (ARS), 90+2. Leno (ARS)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:14.
    SK Rapid Vídeň: Strebinger – Stojković, M. Hofmann, Barać – Arase (79. Schick), Ljubičić (C), Grahovać, Ullmann – Kara (76. Kitagawa), Ritzmaier (88. Knasmüllner), Fountas.
    Náhradníci: Gartler, Unger – Alar, Greiml, Kitagawa, Knasmüllner, Petrovič, Schick, Sonnleitner, Ibrahimoglu, Savič, Sulzbacher.

    Arsenal FC: Leno – Soares (61. Bellerín), David Luiz, Gabriel, Kolašinac – Pépé (90+3. Nelson), Partey, Alnaní, Saka (84. Tierney) – Nketiah (61. Aubameyang), A. Lacazette (C) (84. Willock).
    Náhradníci: Macey, Rúnarsson – Aubameyang, Bellerín, Maitland-Niles, Mustafi, Nelson, Tierney, Willock, Xhaka.

    Rozhodčí: Pavel Královec – Ivo Nádvorník, Tomáš Mokrusch (všichni Česká republika)
    thejrc.org