Jihlava – Blansko 1:4 (kon.)
konec
FC Vysočina Jihlava
1:4 (0:2)
FK Blansko
Pátek 20.11.2020, 13:30 • Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Další změna v sestavě hostí. Daniel Přerovský nastupuje na závěr zápasu místo Adriána Kopičára.
     
    87
    Druhé střídání hostí. Lukáš Kania jde po druhé brance a dobrém výkonu z placu, místo něj nastupuje Matěj Helebrand.
     
    87
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Tři body pro Blansko jsou definitivou. Na dlouhý centr si naběhl LUKÁŠ KANIA, který viděl, že brankář Lumír Číž také vyběhl z branky a šel směrem k míči. Nechal tak vzpomenout na dloubák Karla Poborského z Eura 1996 proti Portugalsku a domácího gólmana úspěšně přeloboval.
     
    84
    Ukázkové přerušení zárodku akce poblíž poloviny hřiště. Lukáš Lahodný si za svůj zákrok vykoledoval žlutou kartu, ale to mu asi příliš nevadí.
     
    83
    Luis Aldair Cabeza Arroyo, dnes jediný jihlavský úspěšný střelec, dohrál. Na posledních zhruba deset minut jej vystřídá dvacetiletý forvard Radek Křivánek.
     
    82
    Podobné šance Haris Harba při svém působení v Jihlavě dával. Nyní pláchl obraně a dostal se do vápna. I když ho rychle doběhl obránce, stihl vystřelit, ale přes zákrok gólmana Lumíra Číže míč do branky nedostal.
     
    75
    Blansko poprvé střídá. Tomáš Vasiljev, který byl vidět hlavně v prvním poločasu, končí a místo něj jde na plac Martin Holek.
     
    70
    Podobná akce proběhla i na druhé straně. David Klusák, hoden svého příjmení, výrazně přidal do klusu a prošel z levé strany až k malému vápnu. Vzápětí poslal přihrávku na střed pro Lukáše Kaniu, avšak bývalý hráč béčka Baníku zamířil těsně vedle pravé tyče. Ani jemu nesedla střela ideálně.
     
    69
    Pojďme si říct, že tohle byl rychlý kombinační útok jako z partesu. Ve finále celé akce převzal na pravé straně míč zřejmě Matúš Lacko a poslal jej po zemi před branku na Luise Arroya. Tomu ale nevyšel krok a ukopl se.
     
    65
    Robert Štefánek fauloval kousek za půlící čárou u střídaček soupeře a vidí žlutou kartu.
     
    62
    Vysočina se mohla dostat na důležitý kontaktní gól. Centr Smejkala přistál přímo na hlavě Stanislava Klobásy, jenž v zakončení orazítkoval břevno a drží se nyní za hlavu.
     
    61
    Tomáš Svoboda jde ještě před rozehráním přímáku z placu a místo něj nastupuje Michal Ševčík.
     
    60
    O metr dále a šlo by o penaltu. Štrbák fauloval na pravé straně těsně před pokutovým územím a domácí budou mít k dispozici dobrou pozici.
     
    58
    Jihlava právě vstřelila branku!
    O zápletku je postaráno hned čtyři minuty po třetím gólu Blanska. LUIS ALDAIR CABEZA ARROYO se dostal na malém vápně k míči a z této pozice už pro něj bylo lahůdkou zakončit do volné části branky. Šikovný čtyřiadvacetiletý Ekvádorec se tak raduje z druhé branky v sezoně.
     
    57
    Tomáš Svoboda dával míč z velkého úhlu před branku, kde si ho jeden z obránců Blanska málem srazil do vlastní sítě. Gólman Halouska stihl včas zareagovat a srazit nohy k sobě.
     
    54
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Nechci být špatným prorokem, ale myslím si, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Na stadionu v Jiráskově ulici vysvitlo sluníčko, ale to je tak jediné, co může domácí příznivce těšit. Blansko je totiž nesmírně efektivní. Když LUKÁŠ KANIA dostal míč na levé straně vápna, udělal tři rychlé kroky blíže k brance a poté napral míč pod horní tyč mimo dosah bezmocného Číže. Hosté jsou blízko druhým třem bodům v soutěži.
     
    47
    Luis Arroyo mohl snížit! Jako urvaný vagon vlétl do vápna a dostal se do zakončení. Obstřelil brankáře, jenže těsně minul prostor u levé tyče!
     
    46
    Domácí o půlce dvakrát střídali. Do druhého poločasu nevyběhnou Miroslav Tureček a Daniel Horák, naopak místo nich se budou snažit nepříznivý výsledek zvrátit Stanislav Klobása a Jaroslav Peřina.
     
    41
    Už to mohlo být o tři branky a Jihlava zřejmě přežila v dnešním utkání klinickou smrt. Vasiljev na pravé straně získal míč a poslal krásný dloubáček před branku na Lukáše Kaniu. Třiadvacetiletý záložník, který do Blanska přišel z ostravského Baníku, se opřel z první do balonu. Jeho gólovou radost mu obětavým zákrokem a zablokováním střely zkazil Robert Štefánek.
    40. Ondřej SUKUP - 0:2
     
    40
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla fotbalová paráda, o tom žádná. ONDŘEJ SUKUP převzal těsně před vápnem přihrávku od Žáka, opřel se z první do míče a trefil přesně levou šibenici branky Lumíra Číže. Brankář Jihlavy se vzduchem proplachtil marně a hosté tak ukazují, že v posledních zápasech venku hrají velmi dobře!
     
    32
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Ani na jedné straně zatím nebyla k vidění vážnější šance. Prakticky první pořádná střela na branku tak končí gólem! FILIP ŽÁK převzal na levé straně pokutového území balon, který k němu srazili domácí hráči, a napřáhl ke střele na vzdálenější tyčku, po které se Číž natahoval marně.
     
    13
    Opět v akci Arroyo. Jeho střela z vápna byla sražená, poté se na penaltovém k puntíku ke střeleckému pokusu nedostal, neboť byl rychle přistoupen soupeřem.
     
    6
    Hezká akce Jihlavy. Matúš Lacko sklepl míč na půlce pro Smejkala, který mu vrátil míč a bleskově si naběl dopředu. A přesně tam na něj šel míč. Útočník Vysočiny se prodral mezi dvěma obránci, ale ve vápně byl u míče o maličko dříve gólman Halouska.

    Tomáš Lysý

    Branky: 58. Arroyo – 32. Žák, 40. Sukup, 54. Kania, 87. Kania

    Karty:   65. Štefánek (JIH) – 60. Štrbák (BLA), 84. Lahodný (BLA)


    FC Vysočina Jihlava: Číž – T. Vlček, Štefánek, Křišťál – Lacko (C), Červ, Horák (46. Klobása), Tureček (46. Peřina), T. Svoboda (61. Ševčík) – Smejkal, Arroyo (83. Křivánek).
    Náhradníci: Jágrik – Pojezný, Peřina, Klobása, Ševčík, Křivánek, Havlín.

    FK Blansko: Halouska – Sukup, Vincour, Štrbák (C), Klusák – Vasiljev (75. Martin Holek), Kopičár (88. Přerovský), Lahodný, Kania (87. Helebrand) – Harba – Žák.
    Náhradníci: Maňák – Ilko, R. Buchta, Helebrand, Martin Holek, J. Šašinka, Přerovský.

    Rozhodčí: Ondřej Cieslar – Radek Kotík, Radim Dresler
    thejrc.org