Zlín – Liberec 4:3 (2:1 po s.n.) | Plzeň – Mountfield HK 1:4 (kon.) | Motor ČB – Litvínov 4:3 (kon.)
Vítkovice – Olomouc 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (kon.) | K. Vary – Pardubice 4:5 (kon.)
Kometa Brno – Sparta 4:3 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
4:3 (1:0, 2:1, 1:2)
HC VERVA Litvínov
Úterý 12.01.2021, 17:20 • Budvar aréna • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Bylo to velmi těsné, nakonec se ale ze tří bodů mohou radovat českobudějovičtí hráči! Mají tedy druhou tříbodovou výhru v řadě. (19:40:04)
     
    Konec zápasu.
    59:54 František LUKEŠ - 4:3
     
    59:54
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Tak ještě budeme svědky napínavých šesti sekund, posledních v základní hrací době. Po kombinaci se rychle trefil FRANTIŠEK LUKEŠ. Asistence: Patrik Demel.
    59:24 René VYDARENÝ - 4:2
     
    59:24
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Zřejmě bude rozhodnuto! RENÉ VYDARENÝ poslal kotouč od odkryté branky už ze středního pásma, trefil se naprosto přesně. Bez asistence.
     
    59:17
    Zdeněk Doležal to zkusil do odkryté branky, nicméně z bekhendu jen těsně minul. Kotouč se pak dostává na hole hostujících hráčů.
     
    58:15
    Velký problém pro Litvínov! Žejdl se provinil nedovoleným podrážením, které ho posílá na dvouminutový trest za katr.
     
    58:00
    V Budvar aréně budeme sledovat poslední dvě minuty základní hrací doby. Litvínov to přitom zkouší s odkrytými zády, Denis Godla zůstává na střídačce svého týmu.
     
    57:43
    Hostující celek si bere oddychový čas. Trenéři budou vymýšlet strategii, jak proniknout domácí obranou.
     
    57:43
    Českobudějovičtí hráči nyní trochu propadli v obranném pásmu. Jarůška pustili do poměrně zajímavé situace. Hostující hráč pálil zblízka, mířil do horního bližšího růžku. Zde však Čiliak předvádí další dobrý zákrok. Českobudějovický brankář navázal na dobrý výkon z předchozího nedělního utkání. I tentokrát je oporou svého týmu.
     
    57:20
    Litvínov už sebral kotouč za svou brankou a bude to zkoušet na opačné straně kluziště. Denis Godla zatím zůstává v brance.
     
    56:20
    Českobudějovičtí hráči dostali kotouč do útočného pásma, kde se budou snažit o navýšení náskoku, velmi potřebné navýšení! Miroslav Forman nyní opět ukazuje naprosto unikátní držení kotouče, jen tak k němu protihráče nepustí.
     
    55:15
    Patrik Zdráhal se cpal do útočného pásma, přičemž jeden ze zákroků domácí obrany zaváněl nedovoleným zákrokem. Sudí však tento zákrok nechává bez povšimnutí.
     
    54:20
    Českobudějovičtí hráči zřejmě nyní budou prožívat horké chvilky. Zklidnit je nyní budou moci trenéři, kteří k tomu využijí komerční přestávku.
    53:26 Jiří FRONK - 3:2
     
    53:26
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Litvínov se prosazuje po další českobudějovické chybě v obraně. Hübl dostal kotouč na svou hůl, načež jej poslal směrem k JIŘÍMU FRONKOVI. Ten pak zblízka trefil puk až tam, kam potřeboval. Asistence: Viktor Hübl.
     
    52:20
    Vít Christov si jel do středního pásma pro oblouček, který k němu směřoval. Nakonec byl u puku včas, pak ale kotouč stejně získávají Litvínovští.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 5. R. Přikryl (Pýcha), 24. Prokeš (Jonák), 32. Allen (Karabáček), 60. Vydarený – 28. P. Zdráhal (Irving), 54. Fronk (V. Hübl), 60. F. Lukeš (Demel)


    Banes Motor České Budějovice: Čiliak (Strmeň) – Vydarený, Plášil, Pýcha, Allen, Suchánek, Slováček – Christov, Prokeš, Jonák – Forman, D. Voženílek, Z. Doležal – Holec, Toman, Karabáček – Beránek, R. Přikryl, P. Novák – Ville.
    HC VERVA Litvínov: Godla (Zajíček) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Štich – Jarůšek, Žejdl, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil – Látal, M. Hanzl, Petružálek – Zygmunt, Helt, Fronk.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Kis, Axman
    ocianews.com