Chabarovsk – Čeljabinsk 2:4 (kon.) | Barys – Kazaň 1:3 (kon.) | Čerepovec – Magnitogorsk 4:5 (kon.)
CSKA Moskva – Minsk 5:1 (kon.) | Viťaz – Soči 2:5 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:4 (2:1, 0:1, 0:2)
Traktor Čeljabinsk
Pátek 23.10.2020, 11:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (13:29:45)
     
    Česká stopa

    Hynek Zohorna (CHA) – 0 bodů, 1 blok, 1 hit, čas na ledě: 13:30, 20 střídání
    Michal Jordán (CHA) – 0 bodů, 2 střely, 2 bloky, 1 hit, čas na ledě: 21:50, 30 střídání
    Marek Langhamer (CHA) – pouze na střídačce, do zápasu nezasáhl
    Lukáš Sedlák (CLJ) – 0+1, 12 trestných minut, 8/16 vhazování, 3 hity, čas na ledě: 15:26, 19 střídání
    Tomáš Hyka (CLJ) – 1+1, 2 střely, čas na ledě: 15:25, 21 střídání
     
    Statistiky zápasu:

    Střely:
    58:54
    Střely na bránu: 30:29
    Zblokované střely: 13:16
    Vhazování: 20:37
    Hity: 20:28
    Čas v útoku: 09:46 : 10:03
    Trestné minuty: 6:22
     
    Hostující Čeljabinsk si soustředěným výkonem ve třetí třetině dokráčel pro kýžené vítězství 2:4. Traktor lépe vstoupil už do úvodní periody, jenže na gól Ogurcova Amur zareagoval dvěma slepenými trefami v 11. minutě. Hosté se ovšem z kruté rány vzpamatovali, od druhé třetiny začali působit aktivnějším dojmem a odměnou jim byla vyrovnávací branka z hole Kravcova. Ve třetí třetině dokončil comeback Isajev a definitivní tečku za utkáním udělali čeští šikulové Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Konečný stav zápasu ukazuje 2:4. Traktor se díky tříbodovému zisku posouvá na páté místo Východní konference před Magnitogorsk, který má ovšem jedno klání k dobru. Chabarovsk prozatím zůstává na osmé pozici, mnoho utkání ale ještě neodehrál hůře umístěný Kunlun, Nižněkamsk a Barys Nur-Sultan.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Za sevření puku rukou ještě půjde na 12 vteřin na trestnou lavici Avcin, to už ale není zásadní komplikace pro hostující tým.
    59:00 Tomáš HYKA - 2:4
     
    59:00
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Český expres TOMÁŠ HYKA – Lukáš Sedlák ke gólu nepotřebuje, aby byl Jevgenij Alikin na střídačce. Asistující Sedlák ulovil kotouč ve středním pásmu, nakopl své brusle a přečíslení dva na jednoho vyřešil povedenou přihrávkou na svého krajana. Hyka zvedl hlavu a s chirurgickou přesností našel místo mezi betony Alikina, který už se zřejmě na střídačku vracet nemusí. Asistence: Lukáš Sedlák.
     
    58:41
    Problém pro Amur. Kirill Rasskazov nabral ve středním pásmu rychlost, ovšem moc přesnosti zřejmě nepobral. Jeho přihrávka totiž znamená icing.
     
    58:04
    Je tomu tak, Jevgenij Alikin už zůstává sedět na střídačce a na hřišti je šest hráčů Chabarovsku.
     
    58:04
    Oddechový čas pro domácí. Vypadá to, že se pokusí o hru bez brankáře.
     
    57:56
    S velkým štěstím dostal kotouč do neutrální zóny Valerij Vasiljev, pak už se ale děly zajímavější věci. Alexandr Polunin a Vladimir Butuzov předvedli slušnou souhru, které ovšem scházelo gólové zakončení z hole prvně jmenovaného.
     
    57:42
    A znovu přišla první rána na branku až po konci přesilové hry. Michal Jordán se dívá vstříc kleci, na kterou právě vypálil. Zákrok má totiž Ivan Fedotov.
     
    57:00
    Gorškov se musel skrýt za klecí před Alexandrem Avcinem a domácí uvízli dobrou půl minutu ve vlastním pásmu. Tato přesilová hra se nedostane do hokejových učebnic.
     
    56:37
    Hostům se daří vyhodit. Poslední minuta z přesilové hry, Ivan Fedotov ještě logicky zůstává v brankovišti.
     
    56:18
    Sudí vykáže hru do neutrální zóny, to se domácím fandům pochopitelně nelíbí a doprovází tento výrok pískotem.
     
    56:11
    Chabarovsk si dává načas, až po 40 vteřinách zkusil první zakončení Vladimir Butuzov, ale puk vůbec netrefil. Pak chvíle vzrušení, jelikož Ilja Karpuchin hodně tvrdě odmítl pobyt Alexandra Polunina před brankářem Fedotovem.
     
    55:39
    Skvělou službu pro svůj tým odvedl Gorškov. Tělegin nezvládl zachytit jeho rychlost a jednoznačným podrážením dává domácím příležitost zaútočit na vyrovnání.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 11. Rasskazov (Ignatovič, Korjagin), 11. V. Vasiljev (V. Butuzov, Golubev) – 8. Ogurcov, 25. Kravcov, 49. Isajev (Berglund), 59. Hyka (Sedlák)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Langhamer) – V. Vasiljev, Jordán, Turbin, Kamalov, Ignatovič, Korjagin, Sergijenko – V. Butuzov, Golubev, Polunin – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, H. Zohorna, Pjanov – A. Kuzněcov, Gizdatullin, Korotkich.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Sudnicin) – Pilut, Manuchov, Bailen, Isajev, Ogurcov, Karpuchin, Tělegin – Berglund, Byvalcev, Kalinin – Sedlák, Hyka, Kravcov – Polygalov, Osnovin, Åberg – Karlin, Avcin, Švarjov – Kosov.

    Rozhodčí: Odins, Sojn – Antonov, Novikov
    thejrc.org