Elche – Valencia 2:1 (kon.)
konec
Elche CF
2:1 (2:0)
Valencia CF
Pátek 23.10.2020, 21:00 • Venue Estadio Manuel Martínez Valero (Elche) • Španělská LaLiga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:01:55)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 15:8.
     
    Parádní jízda nováčka z Elche La Ligou pokračuje. Svěřenci kouče Almiróna si vyšlápli i na Valencii a v tabulce poskočili na těžko uvěřitelné 5. místo. O vítězství domácího mužstva rozhodly dva zásahy v první půli. V 19. minutě skóroval krásnou technickou střelou k levé tyči Josan, do stejného prostoru, a také úspěšně, zamířil ve 27. minutě Fidel. Valencia ve druhém poločase zabrala, ale na víc než snížení to nestačilo. V 74. minutě zakončil samostatný únik kličkou gólmanovi a střelou do prázdné brány Toni Lato. Netopýři sahali po vyrovnání krátce po prvním zásahu, avšak zakončení Valleja vytáhl na brankové čáře kapitán Verdú.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě jedna žlutá karta, která přichází do hostujících řad. Toni Lato ve skluzu sice zasáhl i balón, avša jako prvního trefil Marconeho.
     
    90+4
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Josan, přichází Daniel Calvo.
     
    90+4
    V závěru utkání ještě inkasoval žlutou kartu Antonio Barragán, a to za faul na Correiu. Těžko říct, jestli ještě hosté dostanou příležitost k poslednímu útoku.
     
    90+3
    Tete Morente chtěl odpískání nedovoleného zákroku na svou osobu, jenže pro faul si šel hodně okatě, což rozhodčí dobře věděl a proto nechal hru plynout dál.
     
    90+2
    Hráči Elche hodně riskují, když kombinují v blízkosti vlastní šestnáctky. Zatím jim zdržování hry vychází, Gameiro s Vallejem běhají sem a tam bez šance získat kulatý nesmysl pro sebe.
     
    90+1
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Omenuke Mfulu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Velké štěstí měl při obranném odkopu Antonio Barragán. Nohu zvedl hodně vysoko a málem zasáhl do obličeje vzrůstem malého Lee Kang-ina. Pokud by ke kontaktu došlo, musel by rozhodčí odpískat pokutový kop.
     
    88
    V pořadí již čtvrté ofsajdové postavení zamezilo Netopýrům v honbě za vyrovnávacím gólem. Gameiro vystartoval za obranu moc brzy.
     
    87
    Žlutou kartu obdržel Fidel. Střelec zatím rozhodující branky ještě na útočné polovině zatáhl za dres Kang-ina, čímž zamezil hrozbě protiútoku.
     
    86
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Daniel Wass, přichází Uroš Račić.
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Yunus Musah, přichází Jason.
     
    85
    Skvělou práci odvedl Tete Morente. Sám proti třem dokázal vybojovat na svou osobu faul, Gabriel Paulista se rozhodnutí sudího hodně diví.
     
    84
    Poslední minuty probíhají na obranné polovině domácích, kteří v případě zisku balónu ihned odkopávají do bezpečí. Tři body brání zuby nehty.
     
    83
    Hra je znovu přerušena, na zemi totiž zůstal ležet Ivan Marcone. O jeho pád se zasloužil Daniel Wass, který soupeři zezadu přišlápl kotník.
     
    82
    Proti centru vystartoval dopředu Edgar Badía. Při výskoku trefil nejen balón, ale i Gameira, jenž srážku hodně těžce rozdýchává.

    Milan Huppert

    Branky: 19. Josan, 37. Fidel (Josan) – 74. Lato (Lee Kang-in)

    Karty:   77. Guti (ELC), 87. Fidel (ELC), 90+4. Barragán (ELC) – 45. Paulista (VAL), 90+5. Lato (VAL)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 0:6. Rohy: 0:7. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 15:8.
    Elche CF: Badía – Barragán, Verdú (C), Josema – Josan (90+4. Calvo), Marcone, Guti (90+1. Mfulu), Fidel – Lucumí (46. Morente), Rigoni (63. Y. Koné) – Milla.
    Náhradníci: Rodríguez – Bri, Calvo, González, Y. Koné, Nino, Mfulu, V. Rodríguez, Miño, Luismi, Morente, Álamo.

    Valencia CF: Doménech – T. Correia, Paulista, Diakhaby (60. Guillamón), Lato – Musah (86. Jason), Wass (86. Račić), Soler, Gayá (C) (68. Lee Kang-in) – Guedes (68. M. Vallejo), Gameiro.
    Náhradníci: Cillessen, Rivero – A. Blanco, Esquerdo, Guillamón, Čeryšev, Lee Kang-in, Mangala, Račić, Jason, Sobrino, M. Vallejo.

    Rozhodčí: Soto – Álvarez, Carreño
    ocianews.com