Nižněkamsk – Jaroslavl 1:5 (kon.) | Omsk – Jekatěrinburg 6:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Riga 0:0 (odl.)
konec
Avangard Omsk
6:3 (2:1, 1:0, 3:3)
Avtomobilist Jekatěrinburg
Sobota 24.10.2020, 16:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u dalšího zápasu KHL, do kterého zasáhnout Avangard Omsk a Avtomobilist Jekatěrinburg.
     
    V dnešním přenose budeme sledovat souboj, z horních pater Východní konference. Ačkoliv Jekatěrinburg posbíral více bodů, tak lépe je na tom v tabulce Omsk, jenž vede svou divizi, a tak je druhý. Avangard zatím posbíral šestadvacet bodů, ovšem v posledních zápasech neprožívá nějakou oslnivou formu – vždyť poslední dva duely prohrál. Pokud se podíváme na Jekatěrinburg, ten získal o tři body více než jeho soupeř a patří mu v konferenci třetí pozice – nejlépe je na tom pak Kazaň, kterou Avtomobilist může přeskočit.
     
    Československá stopa:

    Jiří Sekáč (OMS) 13 odehraných zápasů, 7 bodů (2+5)

    Jakub Kovář (JEK) 17 odchytaných zápasů, 92,9% úspěšnost zákroků
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Kaski, Čisťakov, Gotovec – Tolčinskij, Knight, Sekáč (A) – Jakupov, Zernov, Boucher – Činachov, K. Semjonov, Chochlačov – Dědunov, Stas (A), A. Potapov – Kablukov.

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (C), Alexej Vasilevskij, Zborovskij, Ch. Genoway, Berezin, Mamkin, Salov – Golyšev, Macek (A), Makejev – Sexton, Holland (A), Obidin – P. Kulikov, Litovčenko, Bočarov – Platt, Bělousov, Protapovič – Zacharov.

    Rozhodčí: Bělov, Gofman – Savenkov, Černyšjov.
     
    Už zní ruská hymna a za malý okamžik tak utkání mezi Omskem a Jekatěrinburgem bude moci začít.
     
    V zápase se objeví na domácí straně český útočník Jiří Sekáč, u hostů je pak v brance další český hráč, a sice gólman Jakub Kovář.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Domácí se dostali do útočné akce, zblízka zakončoval Denis Zernov, ale nebyl úspěšný. Jenže byl faulovaný a sudí nařizuje trestné střílení pro Omsk!
     
    00:44
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Charles Genoway – trestné střílení, hákování).
     
    00:44
    K exekuci samostatného nájezdu se postavil Sergej Tolčinskij, sjel si do těsné blízkosti Jakuba Kováře, ale poté trefil jen pouze jeho betony!
     
    01:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nyní už ale domácí celek vede. Pěknou kombinaci sehráli Omští a po přihrávce od Činachova prostřelil Kováře ALEXANDR CHOCHLAČOV – 1:0. Asistence: Jegor Činachov.
    01:52 Alexandr CHOCHLAČOV - 1:0
     
    02:38
    Domácí jsou mnohem aktivnější než hosté a nyní se dostali znovu do další akce, ale tu zastavila pozorná obrana Jekatěrinburgu.
     
    03:12
    Corban Knight získal puk a z levé strany ho poslal směrem na Kováře, brankář Avtomobilistu však byl pozorný a vykopl puk betonem do bezpečí.
     
    04:21
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté však našli velmi rychou odpověď a v páté minutě se začíná znovu od začátku. Po úniku dva na jednoho poslal přihrávku Sexton na STANISLAVA BOČAROVA, jenž poté svižnou střelou z levého kruhu nachytal Igora Bobkova – 1:1. Asistence: Dan Sexton a Peter Holland.
    04:21 Stanislav BOČAROV - 1:1
     
    06:12
    Nyní o sobě opět dali vědět hráči Omsku, ale Nail Jakupov zblízka Jakuba Kováře neohrozil.
     
    06:27
    Nyní následuje první komerční přestávka.
     
    06:34
    Po vhazování ve středním pásmu se k puku dostali hosté a dostali ho do pásma Avangardu Omsk, ale před Bobkovem nic nevymysleli a rychle pak touš zase ztratili.
     
    07:49
    Jiří Sekáč čekal na přihrávku na levém kruhu, nakonec se k němu nedostal. Jeho spoluhráč zakončil sám těsně před Jakubem Kovářem, ovšem hodně nepřesně.
     
    08:56
    Bočarov vybojoval v obranném pásmu puk a vyvezl ho pryč z obrany a na druhé straně pak sám střílel po přihrávce Dana Sextona, tentokráte ale jejich spolupráce gól nepřinesla.
     
    10:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Omsk znovu vede. Běreglazov střílel od modré čáry, kotouč se pak odrazil a v předbrankovém prostoru si ho sebral REID BOUCHER a zblízka pak nedal Jakubu Kovářovi žádnou šanci – 2:1. Asistence: Alexej Běreglazov a Denis Zernov.
    10:07 Reid BOUCHER - 2:1
     
    11:42
    Hosté se pokusili znovu o odpověď, ale proti byla obrana Omsku, která akci soupeře šikovně zastavila a sama pak vyvezl puk až do pásma Jekatěrinburgu.
     
    13:00
    Dan Sexton po rychlém protiútoku vypálil z prostoru mezi kruhy, jeho pokus z první však chytil pozorný Igor Bobkov a hned poslal puk svým spoluhráčům.
     
    13:36
    Golyšev se natlačil do blízkosti Bobkova, ale jeho přízemní pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    14:09
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    14:25
    Po zisku puku uháněli hosté do útočného pásma, ale tam opět byla obrana Omsku hodně precizní a nepustila soupeře k žádnému zakončení před Igorem Bobkovem.
     
    14:53
    Nail Jakupov nedojel puk, který mířil před Jakuba Kováře. Místo toho ho získal jeden z beků Avtomobilistu a hosté pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    15:50
    Znovu od vlastní branky zakládali hosté další akci, po ní střílel Andrej Obidin, ale hostující osmapadesátka se před Bobkovem neprosadila.
     
    16:47
    Corban Knight otravoval hostujícího obránce, ale nakonec ho o puk neobral. Domácí celek se tak musel vracet zase rychle zpět do obranné práce.
     
    17:29
    Stanislav Bočarov opět převzal puk od Dana Sextona, další pěkná spolupráce obou hráčů Avtomobilistu končí jen u obrany Omsku.
     
    18:18
    Michail Mamkin nepustil Potapova ke kotouči a hned dostal touš do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:28
    Tvrdou ránu od modré čáry vyslal Nikita Trjamkin, ale jeho pumelice končí jen na Bobkovovi, kterému notně pomohla také obrana. Hra je pozastavena.
     
    19:50
    Alexandr Chochlačov zblízka na levé straně poslal přízemní pokus, ale hůl Jakuba Kováře dostala puk do bezpečí a následně ho mají v moci obránci hostů. První dějství už se chýlí ke konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství, které bylo hodně svižné, je minulostí. Už v první minutě bylo nařízeno trestné střílení pro Omsk, které ale Sergej Tolčinskij neproměnil. O chvíli později už se ale skóre na domácí straně měnilo. Alexandr Chochlačov zblízka prostřelil Kováře a Omsk vedl. Jenže hosté nelenili a našli brzy odpověď. Po pěkné souhře skóroval Stanislav Bočarov. V jedenácté minutě vrátil Omsku vedení zpět Reid Boucher a to si Omští uhlídali až do první sirény. Uvidíme, co nám oba celky předvedou v dalším dějství.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 16:50.
     
    Střely na branku: 6 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Igor Bobkov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Nail Jakupov.
     
    20:50
    Hosté hned v úvodu druhé třetiny mají k dispozici přesilovou hru a snaží se připravit si akci, ze které by mohli vyrovnat.
     
    21:27
    Domácí se ale dobře brání a nepouštějí soupeře do ohrožení branky Igora Bobkova.
     
    22:18
    Omsk se ubránil a už je v plném počtu.
     
    22:29
    Vjačeslav Litovčenko jel sám na Bobkova a domácí brankář ho zblízka vychytal. Hodně tak svůj tým podržel a i jeho těsné vedení.
     
    23:22
    Igor Bobkov měl znovu práci ve svém brankovišti. Colton Genoway střílel od modré čáry a jeho pokus pak musel domácí brankář dostat znovu do bezpečí.
     
    24:10
    Alexandr Chochlačov se zjevil zcela sám před Jakubem Kovářem a z pravé strany vystřelil. Ovšem hostující brankář nohou jeho pokus zneškodnil a drží svůj tým.
     
    24:34
    Po buly v pásmu Avtomobilistu šli na druhou stranu hosté, ale před Bobkovem tentokráte nic nevymysleli a ani nezakončili. Nicméně stále drží útočné pásmo.
     
    25:19
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    25:36
    Peter Holland neudržel puk na modré čáře ve svém pásmu, ale nakonec toho domácí nevyužili, když kotouč nesebrali. Hned na to jdou hosté před Bobkova.
     
    26:55
    Jiří Sekáč si klepl o přihrávku mezi kruhy, ale nedočkal se. Následně pak hosté vybojovali puk a zamířili s ním před branku Avangardu Omsk.
     
    27:46
    Nail Jakupov nahodil puk do pásma hostů, ale tam ho získala obrana Jekatěrinburgu a míří hned na opačný konec kluziště.
     
    29:28
    Andrej Stas vybojoval u hrazení v útočném pásmu puk a poslal ho Šaripzjanovi, který střílel z levého kruhu. Ale s jeho střelou si Jakub Kovář poradil a po zákroku zastavil hru.
     
    30:00
    Jsme přesně v polovině základní hrací doby, domácí stále drží těsný náskok a neradi by o něj přišli. Hosté se marně snaží o vyrovnání.
     
    30:36
    Jakub Kovář zapsal další zákrok, tentokráte si poradil se střelou kapitána Omsku Alexeje Jemelina. Hra je přerušena a vhazovat se bude po levé ruce českého brankáře ve službách Avtomobilistu.
     
    31:10
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Brooks Macek – 2 min., krosček).
     
    31:15
    Oliwer Kaski se napřáhl na modré čáře a jeho pokus pak srazila obrana Jekatěrinburgu ke Kovářovi, jenž okamžitě touš přikryl. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    31:36
    Corban Knight dorážel puk před Kovářem na pravé straně, ale nepřesně. Následně pak hosté puk získali a poslali ho až před branku domácího celku.
     
    32:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    Přesilovka je využita a domácí odskakují hostům na rozdíl dvou branek. Činachov dostal puk na ALEXANDRA CHOCHLAČOVA, jenž se z levé strany prosadil a stal se tak dvougólovým střelcem. Má tedy zaděláno na hattrick – 3:1. Asistence: Jegor Činachov a Corban Knight.
    32:15 Alexandr CHOCHLAČOV - 3:1
     
    33:39
    Trjamkin se pokusil z pravého kruhu vystřelit, ale jeho střela byla obranou Omsku sražena do bezpečí. Hosté ale stále obléhají Bobkovovu branku.
     
    34:05
    Georgij Bělousov byl dalším střelcem hostů, ale jeho pokus taktéž neskončil mezi třemi domácími tyčemi. Posléze beci Omsku vyhazují kotouč do středního pásma.
     
    35:50
    Potapov na druhé straně střílel z vrcholu levého kruhu a i jeho střelu zastavila obrana Jekatěrinburgu.
     
    36:30
    Sergej Zborovskij ve středním pásmu vypíchl soupeři puk a hosté se pak hnali do zakončení před Bobkovem, ale ten byl pozorný ve svém brankovišti.
     
    38:16
    Závar před brankou Omsku domácí celek zvládl a nakonec má puk pod kontrolou Igor Bobkov, jenž okamžitě nechává hru zastavit.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:50
    Druhé dějství se už jen dohrává, u puku byli ještě domácí hráči, ale už se nestihli jakkoli před brankou soupeře prosadit.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm se prosadili pouze domácí hráči, Alexandr Chochlačov se trefil podruhé, využil přesilovou hru a Omsk tak má náskok o dva góly. Hosté ale neskládají zbraně a ještě se pokusí s utkáním něco udělat. Určitě nás ještě čeká zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 17:40.
     
    Střely na branku: 17 – 24
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Vasilevskij zablokoval pokus soupeře a hosté se poté dostali před Bobkova, ten ale své brankoviště opět uhájil.
     
    41:15
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    A drama je na světe. Hosté se hned v úvodu třetí třetiny dostávají svému soupeři na dostřel jediné branky a jsou zpět v utkání. Macek našel zpětnou přihrávkou těsně před Bobkovem ALEXEJE MAKEJEVA, jenž pohotovou střelou dal svému týmu ještě naději na úspěch – 3:2. Asistence: Brooks Macek.
    41:15 Alexej MAKEJEV - 3:2
     
    41:47
    Omští se zdrželi v pásmu soupeře, Jakub Kovář zakročil po jejich dalším pokusu a přerušil hru. Vhazovalo se po jeho pravé ruce a následně pak šel Avtomobilist směrem dopředu.
     
    42:21
    Jenže před Bobkovem se nestalo nic nebezpečného a obrana Omsku pak puk vytěsnila do neutrální zóny a domácí jdou střídat.
     
    43:20
    Brooks Macek na levé straně vyslal nenápadnou střelu, která končí jen na obránci Omsku. Avangard pak v klidu podržel puk a dostal ho postupně až před Jakuba Kováře.
     
    44:04
    Hostující brankář ale nebyl v ohrožení a znovu pak beci Avtomobilistu dostali kotouč do bezpečí a mimo ohrožení jeho branky.
     
    44:57
    Georgij Bělousov sice vybojoval ve vlastním obranném pásmu puk, ale domácí ho získali rychle zpět. Poté Alexej Potapov střílel jen vedle Kovářovy branky.
     
    45:47
    Peter Holland si sjel od zadního mantinelu až před Igora Bobkova, ale jeho následný pokus skončil pouze a jen na jeho levém betonu.
     
    46:39
    Hosté jsou čím dál tím více aktivnější a snaží se srovnat. Po dalším pokusu zakročil Igor Bobkov a raději před dotěrnými hráči Jekatěrinburgu zastavil dění na ledové ploše.
     
    46:39
    Následuje další komerční přestávka.
     
    46:52
    Další slibně se rozvíjející akci hostů zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma. Vhazovat se bude blíže brance Bobkova.
     
    47:10
    Následně pak se zakázaného uvolnění dopustili hosté a vše se stěhuje před Jakuba Kováře.
     
    47:35
    Nail Jakupov si nabruslil do těsné blízkosti Jakuba Kováře, ale nakonec kotouč za jeho záda nedostal. Ten proskočil do vzduchu a spadl zpět před brankoviště Jekatěrinburgu.
     
    48:45
    Domácí čelili další akci Avtomobilistu, ale ten se před Bobkovem nedokázal prosadit. Následně pak spěchají na druhou stranu opět Omští.
     
    49:31
    Andrej Stas udělal otočku a klepl si o přihrávku, ale nedočkal se. Ovšem stále jsou domácí uhnízděni v pásmu hostů a kombinují před Jakubem Kovářem. Ten je znovu ve střehu.
     
    50:14
    Jsme za polovinou třetí třetiny, domácí stále drží těsný náskok. Hosté naopak chtějí srovnat, ale Igor Bobkov je proti.
     
    50:44
    Peter Holland z levé strany vystřelil, jeho pokus tečoval Stanislav Bočarov a Igor Bobkov musel do akce. Hra je zastavena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    51:02
    Tolčinskij si sjel těsně před Kováře, ale přízemním pokusem mu puk za jeho záda nepustil. Následně pak jdou rychle před Bobkova zase hosté.
     
    51:52
    Nikita Trjamkin neprostrčil puk na najíždějícího spoluhráče a Omsk tak šel znovu před Kováře. Ten ale znovu ve svém brankovišti zakročil.
     
    52:44
    Další komerční pauza.
     
    53:51
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí mají opět dvoubrankový náskok zpět. Sekáčovu neúspěšnou střelu dorazil do odkryté klece SERGEJ TOLČINSKIJ a s hosty to už moc dobře nevypadá – 4:2. Asistence: Jiří Sekáč.
    53:51 Sergej TOLČINSKIJ - 4:2
     
    54:35
    Avangard právě vstřelil branku!
    No a během chvilky je vedení Omsku opět navýšeno. NAIL JAKUPOV si šikovně sjel až před Kováře, kterého poté zblízka prostřelil a zřejmě tak rozhoduje o osudu tohoto duelu – 5:2. Asistence: Reid Boucher a Denis Zernov.
    54:35 Nail JAKUPOV - 5:2
     
    56:55
    Hosté se natlačili před Bobkova, ale nijak zvlášť ho neohrozili. Následně pak obrana Omsku vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    57:08
    Avangard si bere oddechový čas.
     
    57:16
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Maxim Berezin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:22
    Avangard právě vstřelil branku!
    Domácí hned využívají přesilovou hru a už mají čtyřbrankový náskok. Z levého kruhu se trefil mezi tři tyče SERGEJ TOLČINSKIJ a Kovář tak inkasuje pošesté – 6:2. Asistence: Oliwer Kaski a Jegor Činachov.
    57:22 Sergej TOLČINSKIJ - 6:2
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:18
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Hosté hned odpovídají ještě korigují stav. Prudkou střelu Bobkov nechytil a do listiny střelců se tak za Avtomobilist zapsal GEORGIJ BĚLOUSOV – 6:3. Asistence: Charles Genoway.
    58:18 Georgij BĚLOUSOV - 6:3
     
    59:15
    Domácí se ještě dostali do akce před brankou hostů, ale ta byla neúspěšná. Sami ale vědí, že už nemohou takový náskok ztratit a jen dohrávají zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec porážejí Avtomobilist 6:3 a zapisují další dva body do tabulky. Hosté se musejí smířit s tím, že z ledu Omsku neodvezou ani jeden bod.
     
    Střely na branku: 27 – 32
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (OMS) 0+1, 3 střely, čas na ledě 16:49

    Jakub Kovář (JEK) 21 zákroků, 6 gólů, 77,78%
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (18:25:45)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 2. Chochlačov (Činachov), 11. Boucher (Běreglazov, Zernov), 33. Chochlačov (Činachov, Knight), 54. Tolčinskij (Sekáč), 55. Jakupov (Boucher, Zernov), 58. Tolčinskij (Kaski, Činachov) – 5. Bočarov (Sexton, Holland), 42. Makejev (Macek), 59. Bělousov (Ch. Genoway)


    Avangard Omsk: Bobkov (Garipov) – Jemelin (C), Šaripzjanov, Pokka, Běreglazov, Kaski, Čisťakov, Gotovec – Tolčinskij, Knight, Sekáč (A) – Jakupov, Zernov, Boucher – Činachov, K. Semjonov, Chochlačov – Dědunov, Stas (A), A. Potapov – Kablukov.
    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Gross) – Trjamkin (C), Alexej Vasilevskij, Zborovskij, Ch. Genoway, Berezin, Mamkin, Salov – Golyšev, Macek (A), Makejev – Sexton, Holland (A), Obidin – P. Kulikov, Litovčenko, Bočarov – Platt, Bělousov, Protapovič – Zacharov.

    Rozhodčí: Bělov, Gofman – Savenkov, Černyšjov
    bahis siteleri