West Ham – Manchester City 1:1 (kon.) | Fulham – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Manchester Utd. – Chelsea 0:0 (kon.)
Liverpool – Sheffield Utd. 2:1 (kon.)
konec
Fulham FC
1:2 (0:1)
Crystal Palace FC
Sobota 24.10.2020, 16:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (18:07:30)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:11.
     
    Bídný vstup Fulhamu do tohoto ročníku pokračuje. Cottagers neodehráli proti Crystal Palace špatné utkání, měli optickou převahu, ale stejně prohráli 1:2. Hosté se ujali vedení už v osmé minutě zásluhou Jaïra Riedewalda. Domácí také párkrát zahrozili, Lookman hned dvakrát orazítkoval tyč. V první půli atraktivní utkání se po přestávce trochu zadrhlo. Svěřenci Scotta Parkera pokračovali v tlaku, ale okolo šestnáctky nebyli vůbec nebezpeční. Navíc sami inkasovali, když Batshuayiovu nahrávku zužitkoval Wilfried Zaha. V závěru byl ještě vyloučen Kamara, alespoň o čestný zásah Fulhamu se postaral Tom Cairney.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Vicente Guaita (Crystal Palace FC).
    90+5. Tom CAIRNEY - 1:2
     
    90+5
    Fulham právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen se domácí fotbalisté dočkali alespoň čestného zásahu, krátce před vypršením nastaveného času snižují na 1:2. Reed zachoval chladnou hlavu a posunul balon na TOMA CAIRNEYHO, jehož rána skončila až v horním rohu branky Crystal Palace. Krásný gól kapitána Fulhamu.
     
    90+5
    Po Robinsonově centru se do vzduchu ve vápně pověsil Ola Aina, ale v souboji s Kouyatém si počínal nedovoleně. Rozehrávat bude Guaita, který už nikam nespěchá.
     
    90+4
    Zaha nasadil jesličky Adarabioyovi, balon ještě těsně před Alphonsem Aréolou tečoval Eberechi Eze, ale francouzský reprezentant se nenechal překvapit.
     
    90+3
    Eze opět velmi dobře spolupracoval s van Aanholtem. Nizozemský obránce připravil balon Zahovi, který nadvakrát překonal Aréolu. Gól však kvůli ofsajdu neplatí.
     
    90+2
    Zakončení bylo k vidění také na opačném konci hrací plochy. Postaral se o něj Cairney, ale pouze podtrhl dnešní útočnou mizérii Fulhamu, když poslal balon jen na tribunu.
     
    90+1
    Zahův přetažený balon si našel Eze. Mladý Angličan připravil palebnou pozici pro lépe postaveného van Aanholta, jehož ránu spolehlivě pokryl Guaita.
     
    90
    Nastavuje se šest minut.
     
    89
    Další hořký moment pro svěřence Scotta Parkera, kterým návrat do Premier League zatím vůbec nevychází. Nabízí se otázka, jak dlouho anglický trenér na lavičce Fulhamu ještě vydrží?
    88. Kamara fauloval Ezeho a byl vyloučen.
     
    88
    Žlutá karta pro Kamaru se ruší, Graham Scott po zhlédnutí videa posílá hráče Fulhamu pod sprchu. Jednalo se o tvrdý zákrok, který ale spíše pramenil z nešikovnosti.
     
    87
    Tak pozor, Graham Scott se vydává k obrazovce, aby překontroloval předchozí faul Kamary kvůli možnému udělení červené karty místo původní žluté.
     
    85
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Jaïro Riedewald, přichází Mamadou Sakho.
     
    84
    Kouyaté se vydal na ofenzivní výlet. Nahrál Batshuayiovi, který mu ihned vracel míč zpět, záměr belgického útočníka ale dobře vystihl vracející se Reed.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 90+5. Cairney (Reed) – 8. Riedewald (Zaha), 64. Zaha (Batshuayi)

    Karty:   90+7. Guaita (CRP)   88. Kamara (FHM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:11.
    Fulham FC: Aréola – Aina, Adarabioyo, Ream, A. Robinson – Lemina (79. Reed), Anguissa (66. Kamara) – Cairney (C), Loftus-Cheek (74. Decordova-Reid), Lookman – A. Mitrović.
    Náhradníci: Rodák – Le Marchand, Odoi, Bryan, Reed, Decordova-Reid, Kamara.

    Crystal Palace FC: Guaita – Clyne (72. van Aanholt), Dann, Kouyaté, T. Mitchell – A. Townsend, Milivojević (C), Riedewald (85. M. Sakho), Schlupp (76. Eze) – Zaha, Batshuayi.
    Náhradníci: Henderson – van Aanholt, M. Sakho, Kelly, Meyer, Eze, Ch. Benteke.

    Rozhodčí: Graham Scott – Derek Eaton, Timothy Wood
    thejrc.org