Třinec – Motor ČB 6:3 (kon.) | Litvínov – Zlín 1:0 (kon.) | Mountfield HK – K. Vary 0:4 (kon.)
Mladá Boleslav – Sparta 2:3 (po pr.) | Liberec – Vítkovice 0:3 (kon.) | Pardubice – Kometa Brno 2:1 (kon.)
Olomouc – Plzeň 1:2 (po pr.)
konec
Mountfield HK
0:4 (0:2, 0:2, 0:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 17.11.2020, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:17
    Ještě se vylučuje a Mountfield bude mít možnost snížit v početní výhodě, Petr Šenkeřík totiž vyfasoval trest za podrážení.
     
    58:32
    Hradec Králové hraje v plném počtu, musel se ale mít na pozoru – jeden z hostů totiž obdržel nahrávku na levý kruh a měl dostatek prostoru ke střele, Lukeš se však přesunul od tyče k tyči a pokus vyrazil!
     
    56:32
    Za hákování je teď navíc poslán na trestnou lavici Jakub Orsava, což znamená dvě minuty v přesilovce pro Karlovy Vary.
     
    53:38
    Filip Hronek i Martin Kadlec zamířili za vyrovnanou bitku do kabin a obdrželi shodné tresty – 2+2 minuty za hrubost a 10 minut za bitku.
     
    53:38
    Před hradeckou střídačkou se strhla bitka, ve které si to rozdali hradecký bek Filip Hronek a karlovarský útočník Martin Kadlec!
     
    49:51
    Michal Plutnar se provinil podrážením a na Lvy čeká 63 vteřin početní výhody 5 na 3!
     
    48:54
    Filip Pavlík je v dnešním mači hodně aktivní a na svou osobu teď vybojoval faul – za podrážení jde pykat Tomáš Mikúš a po komerční přestávce si domácí zahrají přesilovku.
     
    45:59
    Filip Pavlík se vydal podpořit útok a jeho pokus zblízka zazvonil o vnější část pravé tyče.
     
    38:12
    Karlovy Vary jsou ve čtyřech, dvojnásobné oslabení zvládly!
     
    37:14
    A 54 vteřin nyní budou domácí v dvojnásobné přesilovce, Ondřej Beránek je i přes protesty vyloučen za vystřelení puku mimo hřiště!
     
    36:08
    Po delší době si přesilovou hru zahraje Hradec, jelikož Jan Hladonik vyfasoval trest za podrážení.
    34:48 Libor ZÁBRANSKÝ - 0:4
     
    34:48
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vary jsou už ve čtyřgólovém trháku! Rozhodčí signalizovali ponechanou výhodu pro hosty, což Východočechy rozhodilo a Západočeši toho naopak využili. LIBOR ZÁBRANSKÝ si sjel na levý kruh a poměrně zblízka propálil touš mezi Lukešovými betony – 0:4. Asistence: Martin Kohout, Lukáš Pulpán.
     
    34:18
    Dalimil Mikyska nahrál k pravé tyči úplně volnému Ondřeji Beránkovi, kterému chyběla k úspěšnému příklepu snad jen hokejka zahnutá na druhou stranu!
     
    33:16
    Jakub Sklenář si najížděl do mezikruží na střelu, nahrávka mu ale nebyla adresována přesně. A vzniklo z toho přečíslení na druhé straně, které zakončoval křížem Jakub Flek a Lukeš musel vytáhnout vyrážečku!
    29:28 Ondřej BERÁNEK - 0:3
     
    29:28
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Soupeřovu přesilovku sice Hradec ubránil, těsně po jejím skončení se ale hosté přeci jen prosazují a vedou už o tři góly! Lukáš Pulpán vyslal do samostatného úniku ONDŘEJE BERÁNKA, který s ním naložil náramně. Vyčíhal si odkryté místo mezi betony a neomylně do něj zamířil – 0:3. Asistence: Lukáš Pulpán, Libor Zábranský.
     
    27:27
    Po komerční pauze si Západočeši zahrají přesilovou hru, Petr Koukal je totiž potrestán za hákování.
     
    17:50
    Petr Šenkeřík vypálil od modré a jeho ránu ještě někdo před Lukešem tečoval, hradecký gólman ale i tak vyrazil puk mimo tři tyče!
     
    17:16
    Michal Plutnar se mimo hru s kotoučem těžko zvedal z ledu, rozhodčí si ale všimli a vyloučili Vladimíra Růžičku za podrážení. Zůstanou Vary v přesilovce i nyní stoprocentní?
     
    14:50
    David Kaše dostal nabito na levé kruh a mířil k delší tyči, Štěpán Lukeš ale stihl natáhnout svůj levý beton!
     
    13:29
    Radek Smoleňák si krátce po buly vybruslil s pukem těsně před gólmana, Filip Novotný ale jeho úmyslu se střelou k pravé tyči přečetl!
    11:22 David KAŠE - 0:2
     
    11:22
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Karlovarským dnes přesilovky jdou, zatím mají totiž stoprocentní úspěšnost! DAVID KAŠE si vyměnil puk s Petrem Šenkeříkem, který mu od modré vrátil touš zpátky na pravý kruh. Odtud Kaše využil clony před gólmanem a trefil se kolem bližší tyče – 0:2. Asistence: Petr Šenkeřík.
     
    10:51
    Karlovy Vary mají možnost navýšit své vedení z druhé početní výhody, protože Radek Smoleňák je vyloučen za útočný faul v podobě krosčeku.
    07:20 Petr KOBLASA - 0:1
     
    07:20
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A Západočeši početní výhodu využívají a jdou jako první do vedení! Petr Šenkeřík vyslal cílenou střílenou nahrávku na hůl PETRA KOBLASY, který z blízkosti brány zvedl teč pod horní tyč tak, že domácí brankář nestihl zareagovat – 0:1. Asistence: Petr Šenkeřík, David Kaše.
     
    05:37
    Jakub Lev, jenž byl před chvílí seknut Novotným, mu to nyní oplatil podrážením a také obdržel dvouminutový trest, hrát se bude ve čtyřech.
     
    04:54
    Filip Novotný se provinil sekáním a Hradec si zahraje první přesilovku. Za západočeského gólmana odsedí trest Matěj Zabloudil.
    Marken.cz

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 8. Koblasa (Šenkeřík, D. Kaše), 12. D. Kaše (Šenkeřík), 30. O. Beránek (Pulpán, Zábranský), 35. Zábranský (Kohout, Pulpán)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Zámorský, Nedomlel (A), Hronek, Jank, F. Pavlík (A), Šalda, R. Pilař – Smoleňák (C), Cingel, Orsava – Kelly Klíma, V. Růžička, J. Sklenář – M. Chalupa, Lev, Perret – Jergl, Koukal, R. Pavlík.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Hamrla) – Šenkeřík, M. Rohan (A), Plutnar, Graňák, Zábranský, Pulpán (A), D. Mikyska – Flek, D. Kaše, Hladonik – M. Zabloudil, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Černoch, Koblasa – Vondráček, Skuhravý (C), M. Kadlec.

    Rozhodčí: Sýkora, Šír – Brejcha, Gerát
    thejrc.org