Bordeaux – Nîmes 2:0 (kon.) | Brest – Štrasburk 0:3 (kon.) | Méty – Saint-Étienne 2:0 (kon.)
Montpellier – Remeš 0:4 (kon.) | Nice – Lille 1:1 (kon.) | Lyon – Monaco 4:1 (kon.)
konec
Olympique Lyon
4:1 (4:0)
AS Monaco
Neděle 25.10.2020, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a přeji poklidný zbytek nedělního večera. (22:55:39)
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:15.
     
    Ve druhé půli už jsme toho moc neviděli, vzhledem k výsledku prvního poločasu se to ale dalo čekat. Monaco sice hned v úvodu udeřilo z penalty a vypadalo to, že se ještě pokusí o neuvěřitelný obrat, ale to mu nedovolil výborně bránící Lyon v čelem s Anthonym Lopesem, který jedním z hlavních strůjců výhry domácího celku, jelikož v prvním poločase měl několik neuvěřitelným zákroků. Lyon se tak díky této jednoznačné výhře posouvá na šesté místo tabulky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Anthony Lopes ještě jednou odkopává od své klece a nejspíš už také naposledy. Není ale zrovna nejpřesněji, kvůli čemuž se k němu balón vzápětí vrací.
     
    90+2
    Monaco už útočí jenom z principu, je mu jasné, že na vyrovnání už opravdu nemůže myslet. Všichni hráči už nyní jenom čekají na závěrečný hvizd hlavního rozhodčího.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
    89. Červená karta
     
    89
    Domácí ještě budou dohrávat v deseti, nyní už jim je to ale docela jedno. Melvin Bard si zpracoval míč, ale pak ho ve vzduchu netrefil. Na jeho nohu se mezitím naběhl Ruben Aguilar, za což vidí dost přísnou červenou kartu.
     
    88
    Moussa Dembélé chvíli cítil pocit zadostiučinění, protože se konečně přece jen prosadil, ale celé gólové akci předcházel ofsajd, takže nakonec nemůže být šťastný.
     
    87
    Za Benjaminem Lecomtem ještě zvoní branková konstrukce. Mattia De Sciglio totiž zkusil štěstí z úhlu, přičemž do tyčky si míč srazil Sofiane Diop!
     
    86
    Memphis Depay si staví míč k rohovému praporku, při čemž nevypadá zrovna nadšeně. I přes takový jednoznačný výsledek má toho očividně dost a už chce také konec.
     
    84
    Je opravdu zvláštní poslouchat, jak si hráči na hřišti udělují pokyny, jelikož je nemá kdo přehlušit. Každopádně i Wissam Ben Yedder se z přímého kopu trefuje jen do zdi.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Thiago Mendes (Olympique Lyon).
     
    83
    Melvin Bard se hned po svém příchodu uvedl ne úplně ideálně, protože fauloval soupeřícího kapitána. Hosté však pokazili rozehrávku, takže je míč rychle zpět v držení domácích fotbalistů.
    81. Dembélé nevyužívá ani další velkou možnost.
     
    81
    Karl Toko Ekambi si navedl míč na osu hřiště, následně výbornou průnikovou přihrávkou uvolnil Moussu Dembélého, který však selhal v souboji s Benjaminem Lecomtem!

    Lukáš Mihal

    Branky: 12. Depay (Aouar), 34. Toko Ekambi (Kadewere), 41. Aouar (pen.), 44. Toko Ekambi – 48. Ben Yedder (pen.)

    Karty:   22. Kadewere (LYO), 73. Diomande (LYO), 83. Mendes (LYO) – 40. Sidibé (ASM), 50. Matsima (ASM), 55. Aguilar (ASM)   89. Bard (LYO)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:12. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:15.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois (81. De Sciglio), Marcelo, Diomande, Cornet (81. Bard) – Paquetá (64. M. Dembélé), Mendes, Aouar (57. Caqueret) – Toko Ekambi, Depay (C), Kadewere (81. Bruno).
    Náhradníci: Pollersbeck – Bard, Cherki, M. Dembélé, De Sciglio, Binlamrí, Bruno, Caqueret, Jean Lucas.

    AS Monaco: Lecomte – Aguilar, Disasi, Badiashile, Sidibé (46. Caio Henrique) – Tchouaméni (78. Diop), F. Luís (46. Fàbregas), Fofana – Jovetić (46. Matsima), Ben Yedder (C), G. Martins (78. Volland).
    Náhradníci: Majecki – Volland, Geubbels, Diop, Pellegri, Caio Henrique, Fàbregas, Matsima, Matazo.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Rahmouni
    thejrc.org