Brighton – West Brom 1:1 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:1 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:1 (1:0)
West Bromwich Albion
Pondělí 26.10.2020, 18:30 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Ve druhém dějství měl více ze hry West Browmich, který si dokonce vypracoval několik velice slušných šancí, přičemž se mu povedlo srovnat krok zhruba deset minut před koncem. Brighton se v průběhu druhého poločasu staral spíše o defenzivní práci, která nakonec dopustila jednu inkasovanou branku. I tak dnešní utkání nenabídlo vůbec atraktivní podívanou, výkony obou celků jednoznačně svědčí o ambicích v letošním ročníku Premier League. (20:20:17)
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:7.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Až příliš agresivním způsobem vletěl do protihráče hostující Ajayi, který tak poslal k zemi Maupaye. Brighton bude rozehrávat standardku z velké vzdálenosti.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná tento duel skončí remízou. Ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Ve vzdušném souboji se povedlo uspět Veltmanovi, který raději důrazným způsobem odehrál míč na opačnou polovinu, kde se ho ovšem chopil pozorný Gallagher.
     
    87
    Brighton si chtěl vzít vedení zpět, jenomže ani další rohový kop nepřinesl nic nebezpečného. Na opačné straně se v ofsajdovém postavení nacházel Robinson.
     
    84
    Střídání v týmu West Bromwich Albion: ze hřiště odchází Karlan Grant, přichází Matt Phillips.
    83. Karlan GRANT - 1:1
     
    83
    West Brom právě vstřelil branku!
    Naprosto zasloužená vyrovnávací branka West Bromu! Na pravém křídle měl trestuhodně příliš prostoru střídající Robinson, který přichystal naprosto přesnou nabídku na svého kolegu KARLANA AHEARNA-GRANTA. Ten si míč zpracoval na pravou nohu a poté nechytatelným způsobem propálil bezmocného brankáře Ryana.
     
    82
    Rohový kop z levé strany nakonec rozehrál střídající Gross, který poslal míč k hranici malého vápna. Tam ovšem zodpovědně zakročil Ajayi, jenž zažehnal nebezpečí.
     
    81
    Burn si vzal na starost provedení autového vhazování z levé strany, kterým hledal dnes celkem nevýrazného Maupaye. Ten svému celku zajistil zisk rohového kopu.
     
    80
    Ven z branky musel domácí brankář Ryan, který nakonec zachytil balón před dotírajícím Edwardsem. Aby toho nebylo málo, tak domácí celek nasbíral vteřinky.
     
    79
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Leandro Trossard, přichází Steven Alzate.
     
    78
    Ani po předchozí šanci tedy není srovnáno, domácí celek si ale skutečně pořádně zahrává. West Bromwich nebyl daleko od vyrovnání, tentokráte ho zastavila tyč.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jöel Veltman (Brighton & Hove Albion FC).
    77. Pereira trefil pouze tyč.
     
    77
    Pohodlná kombinace West Bromwiche přinesla roztažení hry na pravou stranu. Tam to na sebe vzal Edwards, jehož centr odvracel protihráč. Za pokutovým územím ovšem našel pouze Pereiru, který svůj další pokus zakroutil do tyče.

    David Suchý

    Branky: 40. Livermore (vla.) – 83. Grant

    Karty:   42. Lamptey (BRN), 77. Veltman (BRN)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:7.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Veltman, Webster (C), Burn – Lamptey, White, Bissouma, March (70. Mac Alister) – Lallana (61. Groß), Trossard (79. Alzate) – Maupay.
    Náhradníci: Steele – Alzate, Connolly, Bernardo, Groß, Mac Alister, Welbeck.

    West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, Ivanović, Ajayi, C. Townsend – Livermore (C) (63. Robinson) – Matheus Pereira, Gallagher, Krovinović, Diangana (63. Edwards) – Grant (84. Phillips).
    Náhradníci: Button – Bartley, Edwards, Gibbs, R. Harper, Phillips, Robinson.

    Rozhodčí: Moss – Robathan, Davies
    ocianews.com