Leverkusen – Augsburg 3:1 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
3:1 (1:0)
FC Augsburg
Pondělí 26.10.2020, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (22:30:56)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:8.
     
    Zatímco úvodní půle dohrávky 5. kola německé Bundesligy nenabídla mnoho zajímavých momentů, do druhých 45 minut hlavně Augsburg vstoupil mnohem odhodlaněji. Úvodní šanci sice zahodil Diaby, poté se ovšem hosté dostali hned k několika atraktivním příležitostem a jednu z nich po parádní zasekávačce dokázal proměnit Daniel Caligiuri, jednoznačně nejlepší muž v bílém dresu. Dlouho se zdálo, že by stav mohl zůstat vyrovnaný až do závěrečného hvizdu, jenže v 74. minutě hostům klapla standardní situace a ve vzduchu hlavičkující Lucas Alario konečně prolomil prokletí svého týmu, který předtím dvakrát napálil brankovou konstrukci. Skóre 3:1 v posledních vteřinách do odkryté klece uzavřel Moussa Diaby. Leverkusen zůstává neporažený a posouvá se na čtvrté místo za silnou trojku ve složení RB Lipsko, Bayern a Dortmund. Augsburg se vinou horšího skóre propadl na 11. pozici.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Ne vždy se risk s vysunutým gólmanem vyplácí. Lukáš Hrádecký velmi takticky vyboxoval míč někam ke středu hrací plochy a Leon Bailey už věděl, jak s ním naložit. Jeho střela od půlící čáry by sice nedoputovala do sítě, ovšem MOUSSA DIABY předvedl závěrečný sprint a volný balon kopl do místa určení. Ihned poté sudí píská konec. Asistence: Leon Bailey.
     
    90+3
    Ještě je tu jedna šance od rohového praporku, kterou má Daniel Caligiuri.
     
    90+3
    Do vápna míří Rafał Gikiewicz. Zajímavé řešení kopu od středové čáry.
     
    90+2
    Skvělé krytí míče předvádějí domácí. Moussa Diaby a Karim Bellarabi si předali dva dalekonosné centry s chirurgickou přesností. Augsburg už je ve viditelné křeči.
     
    90+1
    Sudí nastavují tři minuty. Bude 180 vteřin stačit k vyrovnání, nebo si všechny body odnesou domácí?
     
    90
    Diaby zkoušel vpřed vyslat Floriana Wirtze, jeho přihrávka však byla příliš krátká.
     
    89
    Lukáš Hrádecký čekal na přiběhnuvšího útočníka, pak si ještě jednou míč položil k nohám a posílá výkop někde za půlku. Slušný strategický manévr.
     
    88
    Na míči jsou sice hráči v bílém, dostat se dále než za půlící čáru je ovšem pro ně nadlidským úkolem. Edmond Fayçal Tapsoba navíc zvládl udržet míč na hrací ploše a pokračuje natahování času ze strany Bayeru.
     
    87
    Rozhodčí Storks nyní předvedl povedený moment, když se míči vyhnul jakoby hrál v Matrixu. I sudí někdy dokáže obohatit fotbalové představení svým dílem.
     
    86
    Vzdušný souboj lépe ustál Daley Sinkgraven. Leverkusen se tak dostává k dalšímu autovému vhazování, které mu umožní našetřit možná i desítky vteřin.
     
    85
    Hosté potřebují útočit, jenže Jeffrey Gouweleeuw se přesto musí vrátit jen ke Gikiewiczovi. V hlavách hráčů je možná bilance ze vzájemných zápasů, nervozita zjevně stoupá.
     
    84
    Tentokrát se s míčem na chvíli obejme Lukáš Hrádecký, jehož zkoušel ohrožovat Daniel Caligiuri, ovšem klid v zakončení mu neumožnil Aleksandar Dragović.
     
    84
    Snadná práce pro Gikiewicze po dalším rohu domácích. Míč si ze vzduchu sebral jako švestku ze stromu.
     
    83
    Diaby se prvními dvěma doteky dokáže dostat mimo přítomnost svého strážce, jenže přihrávky už nejsou jeho doménou. Nyní zblízka trefil Roberta Gumnyho.
     
    81
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Rani Khedira, přichází Marco Richter.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Raphael Framberger, přichází Robert Gumny.
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lucas Alario, přichází Karim Bellarabi.
     
    79
    Ve vzduchu si nejlépe počínal Julian Baumgartlinger. To znamená jediné – další možnost pro Augsburg končí neúspěchem.
     
    78
    O chvíli později vidí žlutou za taktický faul také střelec Lucas Alario. Nabízí se nebezpečný přímák.
     
    77
    Zkušeně to udělal Leon Bailey. Vybojoval standardní situaci a ještě označoval žlutou kartou čerstvého Vargase.
     
    76
    Na středu hrací plochy upadl Raphael Framberger. Tím pádem rozehrávka spadá pod patronát mužů v bílých dresech.
     
    74
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    A to je velké selhání hostující obrany. Poté, co Augsburg střídal tak, aby se snažil ubránit bod, nedokázal odvrátit standardní situaci a nyní bude útočit s pěti obránci na hřišti. LUCAS ALARIO se po luxusním centru Amiriho zavěsil do vzduchu a konečně se mu povedlo rozvlnit síť, a ne pouze napálit brankovou konstrukci. Bayer znovu vede. Asistence: Nadiem Amiri.
     
    73
    Hosté zřejmě chtějí ubránit bod. Niederlechner totiž opouští pozici útočníka a na hřišti je defenzivní Strobl.
     
    72
    To je neuvěřitelné. Leverkusen se dostává k další příležitosti, která končí na tyči. Lucas Alario zaúřadoval ve vzduchu, hlavičkou však pouze označkoval boční konstrukci.
     
    70
    Hostům se nabídlo přečíslení čtyři na dva. Ovšem zakončující Daniel Caligiuri se měl zachovat podobně jako při své úspěšné trefě. Kdyby vyřadil ze hry skluzujícího Sinkgravena, pálil by do odkryté klece.
     
    69
    Z trablů se nedostal Raphael Framberger, který nehraje nejpovedenější zápas kariéry. Naštěstí pro něj si ovšem sudí všiml jemné teče kopačky domácího hráče, a tak vhazuje Augsburg.
     
    68
    Hrádecký si zahraje po zpětné přihrávce Daleyho Sinkgravena, který musel řešit odražený míč po nepřesvědčivém rohu domácích.
     
    66
    Vypadá to, že dnes skutečně nikdo další nechce skórovat! Moussa Diaby předvedl úchvatný sprint a také přihrávku na Floriana Wirtze, jenže ten ze středu pálil velmi slabě a Rafał Gikiewicz vyrazil míč před sebe. K dorážce se dostal Leon Bailey, jeho rána div nezlomila břevno, od něj se však míč vrací do hřiště.
     
    65
    Vzteklé gesto Daleyho Sinkgravena je reakcí na nepovedený centr, který absolvoval jen krátkou cestu k blokujícímu obránci.
     
    64
    Daniel Caligiuri je možná nejlepším hráčem na hřišti. A zvládá také své obranné povinnosti. Teď například na středu správně odhadl kombinaci Leverkusenu, který stále dominuje na míči, ovšem nedokáže přejít do zakončení.
     
    63
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Exequiel Palacios, přichází Florian Wirtz.
     
    63
    Tak to je další zahozená příležitost jako hrom. Tentokrát se za obranu domácích podíval Florian Niederlechner. Jenže místo toho, aby loboval vybíhajícího Hrádeckého, nepochopitelně zkoušel procpat přihrávku k zadní tyči, kde akci podporoval Ruben Vargas.
     
    62
    Raphael Framberger začal ve druhém poločase mnohem častěji podporovat útok. Nyní se mu centr svezl až do rukavic Hrádeckého, za obdiv tak stál alespoň Frambergerův sprint, který předvedl po ztrátě balonu.
     
    60
    Sven Bender se sice musel v průběhu tohoto mače vypořádat se ztrátou svého bratra, to mu ale nebrání posílat vpřed slibné pasy. Jeho centr byl sice odvrácen, ovšem následný útok byl zajímavější. Exequiel Palacios byl znovu tím hráčem, kdo posílal vpřed finální pas. Moussa Diaby uchránil hosty, protože se opět nevyhnul postavení mimo hru.
     
    59
    Jak už to tak bývá, po inkasované brance je tým hodně otřesený. Také Bayer se zkouší uklidnit rozehrávkou, je mu ale jasné, že pokrytí tříbodového zisku vypadá jinak.
     
    58
    Amiri se zjevil ve stoprocentní pozici, ovšem vůbec netrefil bránu. Zachraňuje jej snad jen hvizd rozhodčího, který odtajnil ofsajdové postavení.
     
    57
    Nohama proti míči se tentokrát vrhnul hostující Raphael Framberger. Ovšem šlo o zcela čistý zákrok, a tak se obránce Augsburgu pokusil o průnikový centr. Bohužel přesnost není jeho druhým jménem.
     
    56
    Nepovolený zákrok na středu hřiště a diskuze, která probíhá mezi sudím a Svenem Bendrem. To zavánělo žlutou kartou.
     
    54
    Další slušnou možnost dostal po rohu Ruben Vargas. Ten se zatím ukazuje jako skvělý tah hostujícího kouče. Na středu zůstal úplně sám, ideální výběr místa ovšem nedoprovodil přesnou hlavičkou.
     
    52
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Po zaváhání Diabyho se na druhé straně povedla Augsburgu zdlouhavá kombinace. Z levé strany si pak míč navedl ke středu Ruben Vargas a svou přihrávkou našel DANIELA CALIGIURIHO. Ten přidává svou druhou branku v tomto ročníku, když si balon navedl na silnější nohu a mezi končetinami obránce chladnokrevně zakončil. Asistence: Ruben Vargas.
     
    51
    Do míče se sice opřel Ruben Vargas, ovšem mířil hodně nepřesně a hosté budou pokračovat v kombinaci.
     
    50
    Augsburg se stěhuje na útočnou polovinu. Jensenova přihrávka ale neprošla.
     
    48
    Neskutečná příležitost Moussy Diabyho, který chtěl skvělou akci domácích vyšperkovat přihrávkou před prázdnou branku. Obránce Jeffrey Gouweleeuw ovšem položil své tělo na zem a odvrátil míč do autu. Tady měla přijít jednoznačně střela.
     
    47
    Rani Khedira sice slušně vydoloval míč na pravé straně hřiště, jenže veškerou svou snahu zazdil nepřesnou přihrávkou. Pak se musel rychle vracet, protože dopředu tradičně spěchal Diaby.
     
    46
    Augsburg potřebuje rychlou změnu. Ze hřiště se tak pakují Michael Gregoritsch i André Hahn, novými tvářemi jsou naopak Fredrik Jensen a Ruben Vargas. To je zároveň znamením, že Marek Suchý se dnes patrně na hřiště nepodívá.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Jediný moment v prvním poločase rozhodl o tom, že týmy do kabiny neodcházejí za stavu 0:0. V 15. minutě dostal Bayer možnost rohového kopu, po kterém se hodně naivně po míči ohnal Raphael Framberger. Byla z toho penalta a tu těsně dokázal proměnit Lucas Alario. Mnoho zajímavých šancí od té doby fotbalisté nenabídli. Za zmínku stojí snad jen střela Niederlechnera z 27. minuty nebo podobně ambiciózní pokus Amiriho, který podcenil Gikiewicz. Skóre už ale další změny nedoznalo, a tak platí výsledek 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Špatná přihrávka Exequiela Palaciose připravila o šanci Diabyho, který sprintoval vpřed. Potřeboval spíše vzdušné řešení.
     
    45+1
    Nastavení má hodnotu dvou minut. Uvidíme, zda se týmy zvládnou ještě propracovat k zakončení. Leverkusen určitě spěchat nehodlá.
     
    45
    Neujme se ani pokus Lucase Alaria ze středu pokutového území. Na vině je vlhký povrch a následné podklouznutí útočníka domácích. Přesto asi nejnebezpečnější možnost tohoto poločasu, nepočítáme-li proměněnou penaltu.
     
    44
    Bayer si chystá poslední ofenzivní výpad tohoto poločasu velmi trpělivě. Augsburg je naopak pouze zatažený ve své obranné ulitě. Tímto stylem nezíská tři body ani dnes.
     
    43
    Další centr do vápna, ze kterého nezaprší. Nadiem Amiri zkoušel vybídnout ke skórování Leona Baileyho, jehož natažená noha ale pouze sledovala přetažený míč.
     
    42
    Exequiel Palacios nejprve připravil velmi zajímavou možnost, jenže o chvíli později se sám dostal k zakončení a nedopadlo to slavně. Opakovaný záběr jeho střely asi neobletí svět, skončila totiž až za postranní čarou.
     
    41
    Špatný první kontakt s balonem a Alario nemohl pálit. Skvělou práci předtím odvedl Diaby, jenž obešel dvojici krajních obránců.
     
    41
    Podklouznutí připravilo o zajímavou možnost Floriana Niederlechnera, který by od půlící čáry sprintoval naproti Lukáši Hrádeckému.
     
    40
    Hodně těžké to měl ve vzduchu Leon Bailey. Nedokázal se vyšplhat za míčem. ztrátu si však neodpustil Daniel Caligiuri a Nadiem Amiri málem pálil vstříc brance hostí.
     
    39
    Také Augsburg nepanikaří a rozehrává na vlastní polovině s brankářem Rafałem Gikiewiczem. Jakoby hosté chtěli strávit závěr poločasu před svým vápnem.
     
    38
    Leverkusen rozehrával dost nepochopitelně, Aleksandar Dragović se dostal pod velký tlak, nakonec se ale podařilo týmu v tmavší kombinaci z maléru vymotat a Moussa Diaby poté fauloval až těsně před vápnem. Na zemi leží Iago.
     
    37
    Domácí předvedli nebezpečnou kombinaci, do které se kromě Baieyho zapojil třeba také nově příchozí Aleksandar Dragović. Ovšem závěrečný pas, který měl uvolnit Lucase Alaria, se do vápna přes posledního obránce nedostal.
     
    36
    Na hřiště míří Dragović, který tak nahradí zraněného Lucase Bendera.
     
    36
    Příliš dlouho zpracovával míč Florian Niederlechner. Tím pádem měl Carlos Gruezo velmi málo času na driblink a přihrával jen do ofsajdu.
     
    35
    Leverkusen předvedl krásné sportovní gesto. Domácí kopli balon zpět k brankáři Gikiewiczovi, protože sudí nerozklížil nepovolené počínání jejich hráče. Parádní moment.
     
    34
    Na pravé straně nyní zaskakuje Exequiel Palacios. Ten teď evidentně zahrál rukou, sudí ovšem viděl prohřešek u hostujícího Daniela Caligiuriho, což značně nadzvedlo lavičku Augburgu.
     
    33
    Hra se znovu rozbíhá, ale Lars Bender nevypadá svěží jako rybička.
     
    32
    Ošetřování Larse Bendera stále pokračuje. Uvidíme, zda bude schopen návratu. K postiženému už přispěchal i rozhodčí, který samozřejmě nechce příliš natahovat úvodní dějství.
     
    31
    Jeden z bratří Benderů zůstává ležet na hrací ploše po srážce hlavou. Už k němu spěchají lékaři.
     
    29
    Povedená patička Juliana Baumgartlingera. Zabránil ztrátě míče, o chvíli později se ovšem domácím nedaří autové vhazování.
     
    28
    Střela Amiriho ze střední vzdálenosti způsobila potíže Gikiewiczovi, který patrně znervózněl a balon propustil před sebe. Dotírající Leon Bailey už ale k dorážce nedospěl.
     
    27
    A o další minutu později pálí také Florian Niederlechner, jenž se dobře zorientoval uvnitř vápna a z otočky procvičil Hrádeckého.
     
    26
    Úvodní ránu hostů vstříc brankáři Hrádeckému má tak na svém kontě Michael Gregoritsch, který o chvíli později napřáhl ze slušné dálky. Skákavý pokus neudělal Finovi se slovenskými kořeny problémy.
     
    25
    Z ničeho nic se Florian Niederlechner dočkal průnikové přihrávky do vápna, bohužel pro něj se zároveň dostal z ideálního střeleckého úhlu a nevystřelil ani na branku.
     
    25
    Míče v zámezí se chtěl zhostit střelec Alario, jenže německý sudí přisuzuje balon na druhou stranu. Augsburg je hodně daleko hře, kterou předváděl v úvodních minutách.
     
    24
    Raphael Framberger odmítl další své zaváhání, když proti Nadiemu Amirimu pokryl míč u rohového praporku, navíc konstruktivně rozehrál.
     
    23
    Standardní situaci měl zavírat Lars Bender, ovšem Iago se vyšpuntoval do vzduchu a odhlavičkoval do autu.
     
    22
    Hosté se hodně rozčílili poté, co na zemi skončil Diaby. Raphael Framberger si ovšem skutečně přidržel svého soupeře nemístným způsobem.
     
    21
    A znovu byl Gikiewicz u meruny dříve než Moussa Diaby, jehož náběhy po levé straně doposud nepřinesly kýžený efekt.
     
    20
    Proti míči si naběhl Rafał Gikiewicz, který nedostal od svých spoluhráčů před chvíli ideální narozeninový dárek.
     
    19
    Domácí vstřelená branka nakopla, jasně vedou na držení míče. Průniková přihrávka Edmonda Fayçala Tapsoby od postranní čáry navíc skvěle vyhledala nohu Leona Baileyho, který však v rychlosti nezamířil vůbec dobře.
     
    16
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    K penaltě se postavil LUCAS ALARIO, a i když s problémy, nakonec dokázal míč poslat podél levé ruky brankáře Rafała Gikiewicze. Hosté si ale nejvíce mohou vyčítat předchozí, neobratný zákrok Frambergera, který byl hodně zbytečný. Skóre utkání se poprvé změnilo, domácí vedou 1:0.
     
    15
    Framberger za své hloupé počínání ještě vidí žlutou kartu.
     
    15
    Raphael Framberger po rohovém kopu nepochopitelně nastavil ruku proti míči. Bude se kopat jasná penalta.
     
    14
    Bailey znovu na pravé straně nabral rychlost, o jeho likvidaci se postaral až vracející se Raphael Framberger.
     
    13
    Leverkusen vede své akce výhradně přes Baileyho, na kterého je tak logicky upřena velká pozornost obrany.
     
    12
    První propagační ránu vyslal Bailey. Ovšem Rafał Gikiewicz pouze zpracoval míč do koše, který už si dávno přichystal.
     
    11
    Další souboj mezi Caligiurim a Svenem Benderem opět ovládl druhý jmenovaný. Míč se vrací na neutrální území, odkud zkusí Bayer postupně kombinovat.
     
    10
    Centr z produkce Baileyho se opravdu nepovedl. Leverkusen se nedostane k ohrožení brány a vhazování patří hostující obraně.
     
    9
    Daniel Caligiuri předvedl povedený sprint, obešel Larse Bendera a míč musel odpravit až jeho bratr Sven, který mu hlídal záda.
     
    9
    Na levé straně zapracoval Edmond Fayçal Tapsoba a odvrátil míč do autu. Útočit znovu může tým v bílém.
     
    8
    Kvalitní pas směrem k šestnáctce zkoušel zpracovat Nadiem Amiri, ovšem Rafał Gikiewicz skvěle přečetl záměr Leverkusenu, vyběhl vstříc míči a ukradl jej do rukavic.
     
    7
    Zatím jsme neviděli mnoho pokusů o překvapení protivníka. Lars Bender se znovu pouze vrátil přihrávkou zpět. Michael Gregoritsch se pak přece jen po pravé straně propracoval ke střele, míč mu ovšem sjel z kopačky a skončil až u rohového praporku.
     
    5
    Augsburg nikdy nedokázal porazit Leverkusen, a tak v tomto zápase působí mnohem aktivnějším a soustředěnějším dojmem. Iago tělem ustrážil Leona Baileyho, který zkusil zajistit míč před brankovou čárou.
     
    4
    Dvojčata Benderova kombinují u pravé postranní čáry, Leverkusen sází na postupný útok.
     
    3
    Rozehrávka Bayeru není bez problémů. Julian Baumgartlinger na středu hřiště zachraňoval další ztrátu, nepovolenému zákroku se ale stejně nevyhnul Sven Bender.
     
    2
    K zakončení se sice tlačil Florian Niederlechner, ovšem na poslední chvíli se daří domácí obraně odvrátit nebezpečí. Michael Gregoritsch pak neproskočil do vápna z levé strany.
     
    1
    Úvodní faul má na svědomí Nadiem Amiri, který stáhl za dres Raphaela Frambergera. Augsburg se chystá na zajímavý přímý kop.
     
    1
    Leon Bailey velmi kvalitně napadal rozehrávku Uduokhaie a málem se propracoval k první zajímavé příležitosti. Domácí nehodlají na nic čekat.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní výkop obstarají hráči Augsburgu. Zápas může za malou chvíli začít.
    Florian Niederlechner má své místo připraveno
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven – Palacios, Baumgartlinger, Amiri – Bailey, Alario, Diaby.
    Náhradníci: Lomb – Wirtz, Weiser, Tah, Wendell, Bellarabi, Demirbay, Jedvaj, Dragović.

    FC Augsburg: Gikiewicz – Iago, Uduokhai, Gouweleeuw, Framberger – D. Caligiuri, Gruezo, R. Khedira, Hahn – Niederlechner, Gregoritsch.
    Náhradníci: Koubek – Vargas, Gumny, Oxford, Richter, Pedersen, Suchý, Strobl, Jensen.

    Pouze na lavičce dnešní zápas opět začne hostující brankář české národnosti Tomáš Koubek. Spolu s ním se mezi náhradníky objevuje společně s dalšími čtyřmi zadáky Augsburgu Marek Suchý. Domácí Patrick Schick a také hostující Jan Morávek zůstávají na marodce.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Hüwe.
     

    FC AUGSBURG
    9. místo, 4 zápasy, 7 bodů, skóre: 5:3


    Třebaže se fotbalisté Augsburgu nacházejí na lepší pozici než jejich dnešní soupeři, do utkání vstupují v roli výrazného outsidera. Je to hlavně tím, že v minulém kole nakoupili dvě inkasované branky od Lipska a předvedli nezáživný výkon s pouhými dvěma přesnými střelami. Celkový vstup do sezony přitom vyšel mančaftu z Bavorska, který v minulém ročníku jen o pět bodů unikl sestupovým starostem, přímo dokonale. Po úvodním skalpu Unionu Berlín si poradil i s obávaným Dortmundem, který jinak sbírá pouze tříbodové skalpy. Augsburg vychází z mnohem chudších poměrů, nejhodnotnější fotbalisté Niederlechner a Uduokhai by přestupovali za částku pohybující se na hraně 10 miliónů eur. V mužstvu je nicméně výrazná česká stopa, bohužel, ani jeden z našich krajanů pravidelně nenastupuje. Brankáře Tomáše Koubka zastiňuje Polák Gikiewicz, středopolař Jan Morávek laboruje s blíže nespecifikovaným svalovým zraněním a někdejší reprezentační kapitán Marek Suchý zatím zvládl jediný start.

    Poslední zápasy:
    Union – Augsburg 1:3
    Augsburg – Dortmund 2:0
    Wolfsburg – Augsburg 0:0
    Augsburg – RB Lipsko 0:2
     

    BAYER LEVERKUSEN
    12. místo, 4 zápasy, 6 bodů, skóre: 3:2


    Leverkusen je doposud jedním ze tří celků, které v letošním ročníku nepoznaly porážku. Přesto se nachází až na 12. pozici, protože úvodní tři zápasy přetavil pouze v plichty a premiérovou výhru si připsal až v předchozím kole proti Mainzu. Bayer dlouhodobě patří k německé špičce, neboť v posledních třech letech skončil dvakrát na pátém a jednou dokonce na čtvrtém místě. Nejdražším hráčem sestavy je v současné době francouzský křídelník Moussa Diaby, jehož odhadovaná hodnota činí zhruba 32 miliónů eur, o mnoho však nezaostává ani český útočník Patrik Schick (25 miliónů). Ten se ale momentálně kvůli utrženému svalu nachází na marodce a jeho návrat se očekává až začátkem listopadu. Před svým zraněním se zvládl trefit do sítě Stuttgartu. Na soupisku Bayeru spadá také bratislavský rodák Lukáš Hrádecký, který ovšem na mezinárodní scéně reprezentuje finskou vlajku.

    Poslední zápasy:
    Wolfsburg – Leverkusen 0:0
    Leverkusen – RB Lipsko 1:1
    Stuttgart – Leverkusen 1:1
    Mainz – Leverkusen 0:1
     
    Příjemný večer u německé Bundesligy. Dnes nás čeká dohrávka pátého kola mezi Bayerem Leverkusen a Augsburgem. V pěti z posledních osmi zápasů nejvyšší německé soutěže padly minimálně tři branky. Uvidíme, zda se v pondělí dočkáme pokračování tohoto gólového trendu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Patrik Czepiec

    Branky: 16. Alario (pen.), 74. Alario (Amiri), 90+4. Diaby (Bailey) – 52. D. Caligiuri (Vargas)

    Karty:   78. Alario (LEV) – 15. Framberger (AUG), 77. Vargas (AUG)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:8.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender (36. Dragović), S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven – Palacios (63. Wirtz), Baumgartlinger, Amiri – Bailey, Alario (81. Bellarabi), Diaby.
    Náhradníci: Lomb – Wirtz, Weiser, Tah, Wendell, Bellarabi, Demirbay, Jedvaj, Dragović.

    FC Augsburg: Gikiewicz – Iago, Uduokhai, Gouweleeuw, Framberger (81. Gumny) – D. Caligiuri, Gruezo, R. Khedira (81. Richter), Hahn (46. Vargas) – Niederlechner (73. Strobl), Gregoritsch (46. Jensen).
    Náhradníci: Koubek – Vargas, Gumny, Oxford, Richter, Pedersen, Suchý, Strobl, Jensen.

    Rozhodčí: Storks – Siewer, Hüwe
    bahis siteleri