Lok. Moskva – Bayern 1:2 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | Atlético – Salzburg 3:2 (kon.)
Mönchengladbach – Real Madrid 2:2 (kon.) | Porto – Olympiakos 2:0 (kon.) | Marseille – Manchester City 0:3 (kon.)
Liverpool – Midtjylland 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Ajax 2:2 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
2:2 (0:2)
Ajax Amsterdam
Úterý 27.10.2020, 21:00 • Atalanta Stadium, Bergamo • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Liga mistrů má na programu druhé zápasy základní skupin a my budeme sledovat duel mezi italským Bergamem a nizozemským Ajaxem. Mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
     
    Atalanta Bergamasca Calcio

    Domácí celek vstoupil do prestižní Ligy mistrů naprosto skvěle, a to hrál v úvodním utkání venku. Bergamo hrálo na hřišti dánského Midtjylland, tedy soupeře, který v play-off vyřadil pražskou Slavii a italský celek v zápase naprosto dominoval a svého soupeře rozdrtil 4:0. Výborné výkony předvádí Bergamo také v italské nejvyšší soutěži, kde se prezentuje parádním ofenzivním fotbalem, takže se dnes máme na co těšit.
     
    AFC Ajax

    Nizozemský celek měl vstup do Ligy mistrů o něco horší, protože v úvodním zápase nezískal ani bod, ale nutno dodat, že narazil na silný Liverpool, kterému doma podlehl 0:1. Dnes mají tedy hosté co napravovat a netají se tím, že si do Itálie přijeli pro nějaký ten bodík. A Ajax je hodně při chuti, protože o víkendu vyhrál v ligovém utkání na hřišti Venla neskutečným výsledkem 13:0! Ajax vytvořil nový rekord nizozemské ligy a dnes bude chtít na tento výkon navázat.
     
    Oba týmy se střetnou poprvé v historii, tak uvidíme, jak dopadne první vzájemný zápas a kdo nakonec získá důležité body. Začátek utkání je naplánován na 21. hodin, tak si nenechte duel ujít, máme se na co těšit.
     
    Úvodní sestavy:

    Atalanta Bergamasca Calcio: Sportiello – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, Pašalić, Freuler, Gosens – Iličić, A. Gómez (C) – D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, S. Lammers, Muriel, Malinovskyj, Mojica, Depaoli, Pessina, Ruggeri, Al. Mirančuk, Traoré.

    AFC Ajax: A. Onana – Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico – Klaassen, Tadić (C), Gravenberch – Antony, Traoré, Neres.
    Náhradníci: Stekelenburg, Scherpen – E. Álvarez, Klaiber, Promes, Ekkelenkamp, Labyad, Lisandro Martínez, Brobbey.

    Rozhodčí: Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni SVN).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hans Hateboer posílá aut až do pokutového území, míč mu vzápětí vrátil Josip Iličić, což se vyplatilo, protože je z toho nakonec rohový kop.
     
    2
    Alejandro Gómez svůj centr posílal na bližší tyč, kde však přišlo jen prodloužení za sebe, které už neznamenalo žádné zakončení.
     
    3
    Nicolás Tagliafico si došel pro faul, hosté však udrželi míč, takže pokračoval v útoku. Následně z velké dálky zkusil štěstí Antony, ale Marco Sportiello měl spoustu času na reakci, takže bez problémů zasáhl.
     
    4
    Antony byl rovnou u další akce, tentokrát byl ale v roli nahrávače, protože dobře uvolnil Dušana Tadiće, který však z dálky míří jen mimo.
     
    5
    Atalanta trochu uklidňuje hru, jelikož v posledních minutách byl aktivnější Ajax. Zatím kombinuje velmi dobře, ale dopředu se moc neposouvá.
     
    6
    Lassina Traoré při napadání napadání atakoval až soupeřícího gólmana, kterému uštědřil nepříjemného šlapáka, po kterém nemohl čekat nic jiného než žlutou kartu.
     
    7
    Mario Pašalić pěkným nákopem našel Duvána Zapatu, ale ten byl bleskově dostoupen Noussairem Mazraouim, který získal pro svůj tým autové vhazování.
     
    8
    Mario Pašalić už se zase zapojil do hry, na pravé straně byl tentokrát dobře uvolněn, ale jeho přízemní pas před bránu skončil u prvního protihráče.
     
    9
    Lassina Traoré prokázal svůj instinkt střelce, výborně si našel odražený míč a okamžitě pálil, ale jeho technické zakončení bylo sraženo mimo bránu.
     
    10
    Duván Zapata si při rohovém kopu splnil své obranné povinnosti, protože míč hlavičkoval mimo vápna. Následně však okamžitě pálil Noussair Mazraoui, jehož rána plachtila opravdu nadějně, ale nakonec se do brány nevešla.
     
    11
    Nizozemský celek je v úvodních minutách o něco aktivnější. Po nákopu na útočnou polovinu však o míč lacině přišel, takže se po chvíli musí stahovat dozadu.
     
    12
    Ani rohový kop Bergama nepřinesl žádné nebezpečí, míč bezpečně uklidil pryč Nicolás Tagliafico. Domácí si následně při kombinaci vůbec nerozuměli, protože balón nakonec poslali mimo hrací plochu.
     
    13
    Hans Hateboer byl při napadání příliš důrazný, z čehož pramenil nedovolený zákrok, po kterém hosté rychle rozehrávají a pokračují v hledání cesty do útoku.
     
    14
    Dušan Tadić pokazil nadějnou kombinaci svého týmu, skákající míč totiž vůbec netrefil, čímž ho odevzdal soupeřícím fotbalistům.
     
    15
    Z toho vznikla první domácí rána mezi tři tyče, Alejandro Gómez však z velké dálky mířil přímo doprostřed, takže si André Onana bez problémů poradil.
     
    16
    Za obranu nyní unikl Duván Zapata, který byl pod tlakem Daleye Blinda, kvůli čemuž musel nakonec pálit svou slabší nohou, podle čehož rána vypadala. Letěla hodně mimo bránu.
     
    17
    André Onana nakopával až na Lassinu Traorého, který však v hlavičkovém souboji selhal. Díky špatné kombinaci Atalanty však míč pořád zůstává v držení Ajaxu.
     
    18
    Duván Zapata už se opět dostával za soupeřící defenzivu, tentokrát však před brankou hledal Josipa Iličiće, který však přihrávku dostal moc před sebe, takže ji nemohl zachytit.
     
    19
    Za obranou se tentokrát zjevil Alejandro Gómez, byl však včas dostoupen, kvůli čemuž skončil jeho pokus o centr jen na rohovém kopu.
     
    20
    Italský tým sice rozehrával již čtvrtý roh, ale ani tentokrát z toho nebylo nic nebezpečného, jelikož míč bez problémů odvrátil Lassina Traoré.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Davy Klaassen (AFC Ajax).
     
    21
    Přetažený centr Alejandra Gómeze neudržel už Berat Djimsiti ve hře, což znamená konec dlouhého útočného snažení Atalanty. Ajax tak okamžitě hledá cestu dopředu.
     
    22
    Domácí byli při autu značně nejistí, míč tak raději nakopli co nejrychleji dopředu, což nakonec znamená jejich další autové vhazování.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Josip Iličić (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    24
    Josip Iličić z otočky hledal nabíhajícího Duvána Zapatu, ale přihrával dost naslepo, kvůli čemuž poslal míč přímo do jednoho ze soupeřících stoperů.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Noussair Mazraoui (AFC Ajax).
     
    26
    Antony se nebezpečně rozbíhá na levé straně, míč následně posunul do středu na Dušana Tadiće, který okamžitě na druhé straně hledal Davida Nerese, ale jeden z obránců včas zasáhl a balón srazil na rohový kop pro hosty.
     
    27
    Antony si našel na hranici pokutového území odražený míč a okamžitě pálil volejem, ale ten se mu příliš nepovedl, protože na něj Marco Sportiello bez problémů zareagoval.
     
    28
    Penalta pro Ajax!
     
    28
    Nicolás Tagliafico centr hledal ve vápnu Lassinu Traorého, který se však k míči nedostal, jelikož Robin Gosens dost vysokou nohou srazil míč pryč. Přitom ale trefil i protihráče, což hlavní rozhodčí hodnotí jako pokutový kop!
    28. Penaltový zákrok
     
    30
    Ajax právě vstřelil branku!
    Kapitán Ajaxu na jistotu proměňuje a posílá svůj tým do vedení! Marco Sportiello zkusil tipnout stranu, konkrétně šel doleva, ale DUŠAN TADIĆ míč prostě napálil do středu brány, což mu dokonale vyšlo.
    30. Dušan TADIĆ - 0:1
     
    32
    Pořád se hraje ve velmi tvrdém duchu, což tentokrát pocítil Antony, který ležel na zemi, ale kopačkou po něm nechtěně přejel Duván Zapata, což musel chvíli rozdýchávat.
     
    33
    Atalanta se po inkasované brance snaží uklidnit, což je ale složité. Ajax totiž velmi aktivně napadá, čímž dostává soupeře pořád pod větší tlak.
     
    34
    Perr Schuurs si po výborném obranném zákroku chtěl udělat útočný výlet, ale byl poslán k zemi, avšak bylo to čistým způsobem, takže o míč prostě přišel.
     
    35
    David Neres má spoustu prostoru na levé straně, nechtěl ale nic riskovat, takže si nakonec pomohl přihrávkou dozadu na Nicoláse Tagliafica, který už na sebe vzal zodpovědnost, ale svou přihrávkou do vápna nikoho nenašel.
     
    36
    Bergamo se zase snaží o nějakou rozehrávku, ale je to opravdu složité, protože soupeřící hráči opravdu dobře kryjí veškerý volný prostor.
     
    37
    Italský tým se po delší době dostal dopředu, kde Duván Zapata posílal do šestnáctky docela nadějný centr, ale ten padal moc blízko brány, takže si pro míč došel André Onana.
     
    38
    Ajax právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují ještě před přestávkou podruhé! David Neres dostal opravdu hodně prostoru na levé straně, který využil k přihrávce do malého vápna. Tam šel proti míči Marco Sportiello, který ho však neudržel, čehož okamžitě využil LASSINA TRAORÉ, který ho nejdříve vypíchl a pak ho doklepl za brankovou čáru. Remo Freuler ho nestačil vykopnout včas.
    38. Lassina TRAORÉ - 0:2
     
    40
    Atalanta si moc dobře uvědomuje, že je situace vážná. Kvůli tomu všechnu energii začíná vynakládat do útoku, ale zatím to nepřináší nic nebezpečného.
     
    41
    Hosté samozřejmě už chtějí dohrát první půli v co největším klidu, což se však příliš nedaří. Domácí už totiž zase hledali cestu za obranu, i když tentokrát se jim to vůbec nepovedlo.
     
    42
    Ajax tedy s kombinací nikam moc nespěchá. Po chvíli si však do volného prostoru začal nabídat Nicolás Tagliafico, ale míč se k němu nedostal.
     
    43
    Do domácího vápna už letěl další centr, ale ten letěl přímo do středu pokutového území, kde se tentokrát Marco Sportiello prezentoval jistým zákrokem, kterým si alespoň trochu spravil sebevědomí.
     
    44
    Duván Zapata se po dvou přešlapovačkách dostal mimo střelecký úhel, ale i přesto zkusil štěstí. Střela byla daleko od brány, nakonec se však ukázalo, že byla sražena na roh.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:02.
     
    Ajax posilněný výhrou 13:0 zatím jasně přehrává i Atalantu. Zpočátku to sice bylo více než vyrovnané, oba celky měly nějaké šance, i když nebyly nějak výrazné. Nizozemský tým si však poté vybojoval penaltu, kterou bez problémů využil. Vzápětí navíc přidal druhou branku, což mu dodává velkou jistotu k tomu, že by mohl urvat plný bodový zisk. Bergamo však nic nevzdá a ve druhé půli se určitě pokusí o obrat.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Lassina Traoré hned v úvodu dostal fantastickou přihrávkou za obranu, následně naznačil střelu a přihrál Dušana Tadićovi, který už proti několika protihráčům nic nevymyslel.
     
    48
    Atalanta už soupeře začíná dostávat pod tlak, ale jako bych to zakřikl, protože nyní si nepřesně přihráli, kvůli čemuž se zase musí stahovat dozadu.
     
    49
    Josip Iličić jen sotva přihrál, následně byl docela zbytečně faulovaný, což znamená přímý kop téměř z hranice pokutového území.
     
    50
    Josip Iličić sám rozehrál přímý kop, který vybojoval. Samozřejmě rovnou pálil, přičemž jeho rána prošla až k brankáři, který však dokázal včas zareagovat!
     
    51
    Mario Pašalić výborně uvolnil jednoho z protihráčů, který však pokazil finální přihrávku z pravé strany, která však skončila jen u jednoho z protihráčů.
     
    52
    Perr Schuurs ukazuje svůj talent i v útoku! Individuálně si totiž obešel dva protihráče, díky čemuž byl sám před brankářem, avšak střela se mu vůbec nepovedla, protože skončila přímo na Marcu Sportiellovi!
     
    53
    Marco Sportiello řešil další nepříjemnou situaci, střílený pas se totiž snažil zachytit Lassina Traoré, ale tentokrát byl úspěšnější domácí gólman.
     
    54
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Atalanta snižuje a bude to ještě hodně zajímavé! střela Josipa Iličiće byl sražen na Alejandra Gómeze, který volného prostoru na levé straně využil k padajícímu centru, na který si opravdu luxusně vyskočil DUVÁN ZAPATA, který míč odrazem o zem dostal do sítě. Asistence: Alejandro Gómez.
    54. Duván ZAPATA - 1:2
     
    56
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Noussair Mazraoui, přichází Sean Klaiber.
     
    57
    Lassina Traoré pořád působí soupeřící obraně nemalé problémy, už opět se dostával před ní, ale tentokrát raději zasekl a přihrál dozadu.
     
    58
    Hosté na útočné polovině kombinují opravdu dost opatrně, o míč nechtějí lacině přijít. Nakonec se stáhli až k Andrému Onanovi, který vykopává dopředu.
     
    59
    Duván Zapata si hledal další příležitosti k úniku, ale po přihrávku si bez problémů vyběhl hostující gólman, na kterém to teď bude hodně stát.
     
    60
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Bergamasca během pouhých šesti minut vyrovnává a začínáme od nuly! Mario Pašalić vedl útok do rozhozené obrany soupeře. Následně se uvolnil DUVÁN ZAPATA, na kterého tedy poslal přihrávku. Ten se s míčem následně dostal až do šestnáctky, kde se nemilosrdně prosadil tvrdou střelou ke vzdálenější tyči. Asistence: Mario Pašalić.
    60. Duván ZAPATA - 2:2
     
    62
    Hosté se snaží na sobě nenechávat znát nervozitu, ale ve většině soubojů přestávají stíhat, což přináší docela zbytečné fauly.
     
    63
    Nicolás Tagliafico možná hrál v pokutovém území rukou, na což okamžitě upozorňují domácí hráči. Celou situaci ještě kontroluje VAR.
     
    64
    Kop z toho je, ale ne pokutový, domácí se musí spokojit s tím rohovým. Z toho však nic nebezpečného nepřichází, takže Ajax rozehrává od svého brankáře.
     
    66
    Duván Zapata byl zezadu poslán k zemi Perrem Schuursem. Domácí však totálně pokazili rozehrávku na středu hřiště, což musel faulem hasit Berat Djimsiti. Ten navíc vidí žlutou kartu.
     
    67
    Na trávníku končí další hostující hráč, tentokrát tomu ale nepředcházel nedovolený zákrok. Bergamo tak okamžitě zakládalo protiútok, ale ten skončil dříve, než vůbec začal.
     
    68
    Duván Zapata má opět spoustu volného prostoru, který tentokrát využil k přihrávce. Alejandro Gómez však tentokrát neprostřelil obranný val soupeře, balón si však našel ještě Mario Pašalić, který však z úhlu pálí jen do Andrého Onany. Následná dorážka končí jen na boční síti, ale je to jedno, protože stejně zakončoval z ofsajdu.
    68. V další šanci byl Pašalić, ale nevyužil ji
     
    69
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází David Neres, přichází Quincy Promes.
     
    70
    Vstupujeme do poslední dvacetiminutovky, které nám určitě nabídne pořádné drama. Obě strany totiž budou chtít urvat vedení na svou stranu, protože chtějí plný bodový zisk.
     
    71
    Ajax už se vzpamatoval ze ztráty dvoubrankového vedení a začíná zase kombinovat s velkou jistotou. Ke střele na bránu to však zatím nevede.
     
    72
    Lassina Traoré nakonec ukončuje útočné snažení svého týmu faulem, po kterém si do míče po delší době kopne Marco Sportiello, který ho samozřejmě posílá až na druhou polovinu hřiště.
     
    73
    Hosté se snaží držet míč na svých kopačkách, což je dobrá taktiky, protože hra bez balónu Atalantu neskutečně unavuje. Domácí navíc nemohou hrát svoji hru, což je pro ně dost frustrující.
     
    74
    Lassina Traoré se také chtěl stát dvougólovým střelcem, ale centr z levé strany moc přesný nebyl, protože po něm nedokázal zakončit.
     
    75
    Josip Iličić dlouho čekal, kam si Duván Zapata naběhne, ale ten se dlouho nepohnul, takže nakonec mu chtěl přihrát přímo na nohu. Přesně v ten moment ale udělal dva kroky dopředu, kvůli čemuž si nemohl míč zpracovat.
     
    76
    Perr Schuurs opět podnikl jeden ze svých útočným výletů, ale jeho projektily nejsou moc nebezpečné, protože tentokrát ho zastavil první bránící hráč v cestě.
     
    77
    Míč nějakou chvíli poskakoval v domácím pokutovém území, nakonec to vyřešil až Duván Zapata, který balón odkopl až na soupeřící polovinu.
     
    78
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Luis Muriel.
     
    78
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Ruslan Malinovskyj.
     
    79
    Ajax v posledních minutách pořád uklidňuje hru, což je opravdu chytré, protože Bergamo ji nemůže zrychlovat. Kvůli tomu se nedostává do žádných šancí, i když by opravdu chtěla.
     
    80
    Začíná posledních deset minut. Balón pořád drží hosté, kteří směrem dopředu vůbec nepospíchají a skoro to vypadá, jako by byli spokojení s aktuální stavem.
     
    81
    Mario Pašalić při bránění výborně vystihl soupeřící přihrávku, míč chtěl následně uklidit co nejdál od branky, ale místo toho trefil jenom Dušana Tadiće, který ho srazil do autu.
     
    82
    Ryan Gravenberch jen tak tak udržel míč ve hře, s ním se pak následně dostal až do pokutového území, kde však proti dvěma protihráčům už nepochodil.
     
    83
    Duván Zapata se snažil protlačit před Perra Schuurse, ale ten mu to nedovolil, kvůli čemuž nakonec musel přihrávat dozadu. Výborně sice našel Ruslana Malinovskyjeho, ale ten vůbec nedokázal míč zpracovat.
     
    84
    Antony se šikovně uvolnil, a i když jeho střela byla nic moc, Marco Sportiello ji musel vyrážet na rohový kop.
     
    85
    Hosté rozehráli roh nakrátko, Ryan Gravenberch se však následně nedostal přes protihráče, ale míč udržel, protože vybojoval další rohový kop.
     
    86
    Ten domácí už bez problémů odvrátili a následně mířili do protiútoku, který však zastavil Sean Klaiber, který nechtěně hrál rukou, což mu ale nakonec přišlo docela vhod.
     
    87
    Dušan Tadić se po zákroku Cristiana Gabriela Romera svíjí v bolestech, ale ani bolestivý výkřik mu nepomohl k tomu, aby domácí hráč viděl žlutou kartu.
     
    88
    Duván Zapata hledal za obranou Luise Muriela, což se mu málem i povedlo, ale Daley Blind byl o krok rychlejší, míč tedy uklidil pryč a navíc si došel pro faul.
     
    88
    Ruslan Malinovskyj už nechtěl nic vymýšlet a ze středu hrací plochy to prostě zkusil. Byla to sice pořádná pumelice, ale letěla přímo do středu brány, kde byl jistý André Onana.
     
    89
    Ajax dopředu pořád moc nespěchá. Zrychlil to až střídající Quincy Promes, který si vyměňoval míč s Lassinou Traorém, ale po chvíli se dopustil jenom nedovoleného zákroku.
     
    90
    Dušan Tadić sice chytře prodlužoval do běhu Seana Klaibera, ale do míče dal moc velkou sílu, kvůli čemuž skončil jen u jednoho z obránců.
     
    90
    Ruslan Malinovskyj z dálky tentokrát míří moc vysoko, což ho opravdu hodně mrzí. Chtěl by být domácím hrdinou, ale ani jedna střela se mu příliš nepovedla.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Ruslan Malinovskyj (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    90+2
    Antony se po zákroku Ruslana Malinovskyjeho nechává dlouho ošetřovat a nevypadá to moc dobře. Na nohu sice může došlápnout, ale otázkou je, jestli bude moci pokračovat.
     
    90+3
    Pro Antonyho ale nakonec musí nosítka, protože po svých se nedostane za postranní čáru. Vypadá to tedy, že bude muset přijít střídání.
     
    90+4
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Antony, přichází Zakaria Labyad.
     
    90+5
    Ani jeden tým už nemá potřebné odhodlání k tomu, aby se prosadil. Ajax přece jen ještě hledá cestu dopředu, protože ztratil dvoubrankový náskok, ale nic z toho nebude.
     
    90+6
    Remo Freuler při bránění zapracoval výborně, čímž založil ještě jeden protiútok, ale Mario Pašalić dostal přihrávku jen na paty.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Ve druhé půli jsme byli svědky parádního comebacku Atalanty, která vstřelila dvě branky během pouhých šesti minut. Za vyrovnaného stavu už se ale oba celky začaly soustředit hlavně na bránění, kvůli čemuž se nejspíš potom už nikdo neprosadil. Na vidění už potom nebyly ani nějaké výrazné šance, takže je remíza naprosto spravedlivým výsledkem. Zcela spokojený sice není asi nikdo, ale šťastnější může být určitě Bergamo, které má na kontě čtyři body, zatímco Ajax jenom jeden.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:16.
     
    Dnešní zápas nám tedy přináší souboj týmů, které určitě chtějí usilovat o postup do play off. S tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji dobrou noc. (22:58:37)

    Lukáš Mihal

    Branky: 54. D. Zapata (A. Gómez), 60. D. Zapata (Pašalić) – 30. Tadić (pen.), 38. Traoré

    Karty:   23. Iličić (ABC), 66. Djimsiti (ABC), 90+1. Malinovskyj (ABC) – 6. Traoré (AJA), 20. Klaassen (AJA), 25. Mazraoui (AJA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:16.
    Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, Pašalić, Freuler, Gosens – Iličić (78. Malinovskyj), A. Gómez (C) (78. Muriel) – D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, S. Lammers, Muriel, Malinovskyj, Mojica, Depaoli, Pessina, Ruggeri, Al. Mirančuk, Traoré.

    Ajax Amsterdam: A. Onana – Mazraoui (56. Klaiber), Schuurs, Blind, Tagliafico – Klaassen, Tadić (C), Gravenberch – Antony (90+4. Labyad), Traoré, Neres (69. Promes).
    Náhradníci: Stekelenburg, Scherpen – E. Álvarez, Klaiber, Promes, Ekkelenkamp, Labyad, Lisandro Martínez, Brobbey.

    Rozhodčí: Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni SVN)
    thejrc.org