Lok. Moskva – Bayern 1:2 (kon.) | Šachtar – Inter 0:0 (kon.) | Atlético – Salzburg 3:2 (kon.)
Mönchengladbach – Real Madrid 2:2 (kon.) | Porto – Olympiakos 2:0 (kon.) | Marseille – Manchester City 0:3 (kon.)
Liverpool – Midtjylland 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Ajax 2:2 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
2:2 (0:2)
Ajax Amsterdam
Úterý 27.10.2020, 21:00 • Atalanta Stadium, Bergamo • Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas nám tedy přináší souboj týmů, které určitě chtějí usilovat o postup do play off. S tímto konstatováním se s Vámi loučím a přeji dobrou noc. (22:58:37)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:16.
     
    Ve druhé půli jsme byli svědky parádního comebacku Atalanty, která vstřelila dvě branky během pouhých šesti minut. Za vyrovnaného stavu už se ale oba celky začaly soustředit hlavně na bránění, kvůli čemuž se nejspíš potom už nikdo neprosadil. Na vidění už potom nebyly ani nějaké výrazné šance, takže je remíza naprosto spravedlivým výsledkem. Zcela spokojený sice není asi nikdo, ale šťastnější může být určitě Bergamo, které má na kontě čtyři body, zatímco Ajax jenom jeden.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Remo Freuler při bránění zapracoval výborně, čímž založil ještě jeden protiútok, ale Mario Pašalić dostal přihrávku jen na paty.
     
    90+5
    Ani jeden tým už nemá potřebné odhodlání k tomu, aby se prosadil. Ajax přece jen ještě hledá cestu dopředu, protože ztratil dvoubrankový náskok, ale nic z toho nebude.
     
    90+4
    Střídání v týmu AFC Ajax: ze hřiště odchází Antony, přichází Zakaria Labyad.
     
    90+3
    Pro Antonyho ale nakonec musí nosítka, protože po svých se nedostane za postranní čáru. Vypadá to tedy, že bude muset přijít střídání.
     
    90+2
    Antony se po zákroku Ruslana Malinovskyjeho nechává dlouho ošetřovat a nevypadá to moc dobře. Na nohu sice může došlápnout, ale otázkou je, jestli bude moci pokračovat.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Ruslan Malinovskyj (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Ruslan Malinovskyj z dálky tentokrát míří moc vysoko, což ho opravdu hodně mrzí. Chtěl by být domácím hrdinou, ale ani jedna střela se mu příliš nepovedla.
     
    90
    Dušan Tadić sice chytře prodlužoval do běhu Seana Klaibera, ale do míče dal moc velkou sílu, kvůli čemuž skončil jen u jednoho z obránců.
     
    89
    Ajax dopředu pořád moc nespěchá. Zrychlil to až střídající Quincy Promes, který si vyměňoval míč s Lassinou Traorém, ale po chvíli se dopustil jenom nedovoleného zákroku.
     
    88
    Ruslan Malinovskyj už nechtěl nic vymýšlet a ze středu hrací plochy to prostě zkusil. Byla to sice pořádná pumelice, ale letěla přímo do středu brány, kde byl jistý André Onana.
     
    88
    Duván Zapata hledal za obranou Luise Muriela, což se mu málem i povedlo, ale Daley Blind byl o krok rychlejší, míč tedy uklidil pryč a navíc si došel pro faul.
     
    87
    Dušan Tadić se po zákroku Cristiana Gabriela Romera svíjí v bolestech, ale ani bolestivý výkřik mu nepomohl k tomu, aby domácí hráč viděl žlutou kartu.
     
    86
    Ten domácí už bez problémů odvrátili a následně mířili do protiútoku, který však zastavil Sean Klaiber, který nechtěně hrál rukou, což mu ale nakonec přišlo docela vhod.

    Lukáš Mihal

    Branky: 54. D. Zapata (A. Gómez), 60. D. Zapata (Pašalić) – 30. Tadić (pen.), 38. Traoré

    Karty:   23. Iličić (ABC), 66. Djimsiti (ABC), 90+1. Malinovskyj (ABC) – 6. Traoré (AJA), 20. Klaassen (AJA), 25. Mazraoui (AJA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 12:16.
    Atalanta Bergamo: Sportiello – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, Pašalić, Freuler, Gosens – Iličić (78. Malinovskyj), A. Gómez (C) (78. Muriel) – D. Zapata.
    Náhradníci: F. Rossi, Gollini – Palomino, S. Lammers, Muriel, Malinovskyj, Mojica, Depaoli, Pessina, Ruggeri, Al. Mirančuk, Traoré.

    Ajax Amsterdam: A. Onana – Mazraoui (56. Klaiber), Schuurs, Blind, Tagliafico – Klaassen, Tadić (C), Gravenberch – Antony (90+4. Labyad), Traoré, Neres (69. Promes).
    Náhradníci: Stekelenburg, Scherpen – E. Álvarez, Klaiber, Promes, Ekkelenkamp, Labyad, Lisandro Martínez, Brobbey.

    Rozhodčí: Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni SVN)
    ocianews.com