Košice – Lipt. Mikuláš 5:1 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Úterý 27.10.2020, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri sledovaní priameho prenosu z dohrávaného druhého kola Tipos Extraligy, v ktorom si budú sily merať HC Košice a MHK 32 Liptovský Mikuláš.

    HC Košice má na svojom konte odohrané tri zápasy. Oceliari bodovali naplno v jednom z nich, z ostatných dvoch si odniesli jeden bod za prehru po predĺžení. Košičanom patrí so ziskom štyroch bodov priebežné ôsme miesto extraligovej tabuľky. Ich skóre je vzacne vyrovnané — 10 strelených k 10 inkasovaným presným zásahom. Najproduktívnejším Košičanom je Pavol Klhůfek, ktorý skóroval v troch zápasoch štyrikrát.

    Posledné tri odohrané zápasy Košíc:
    HC Košice — HK Dukla Ingema Michalovce 3:4 pp
    HC Košice — DVTK Miškovec 4:1
    HKM Zvolen — HC Košice 5:3

    MHK 32 Liptovský Mikuláš toho v novej sezóne zatiaľ veľa nenahral. Liptáci majú na svojom konte jediný zápas, a to ešte z úvodu októbra. V tom čase nebodovali, bez zisku jediného bodu im tak patrí posledné miesto tabuľky. Liptovský Mikuláš disponuje nepriaznivým skóre v pomere 3:5. Má hneď dvoch dvojbodových hokejistov — dvojgólového Patrika Oška a Markusa Michalíka s dvomi asistenciami.

    Posledný odohraný zápas Liptovského Mikuláša:
    HC 07 Detva — MHK 32 Liptovský Mikuláš 5:3
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Mudrák, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Cibák — Vopelka, Chovan (C), Réway — Milý, Pospíšil, Klhůfek — Belluš, Eliaš, Jenyš — Krasničan, Frič, Jokeľ — Džugan

    ŠK 32 Liptovský Mikuláš: Krasanovský (Kozel) — Nemec, Kurali, Bača, Petran (A), Mezovský (A), Rusina, Droppa, Patlevič — Uhrík, Bečka, Ru. Huna (C) — Hamráček, Okuliar, Michalík — Lištiak, Matoušek, Surový — Haluška, Toma, Kalousek

    Rozhodca: Müllner, P. Šefčík — J. Šefčík, Ordzovenský.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Zápas medzi Košicami a Liptovským Mikulášom sa práve začal. Puku sa okamžite ujali domáci hokejisti, ktorí s ním budú chcieť čo najskôr preniknúť pred bránku stráženú Filipom Krasanovským.
     
    00:39
    Od zadného mantinelu mohol napokon rozohrávať Kurali. Po pravej strane sa Liptáci dostali až pred Sedláčka, i keď ho výraznejšie neohrozili.
     
    01:30
    Aj teraz kombinovali hostia v blízkosti košickej svätyne. Bačovi ale puk prepadol cez čepeľ, preto sa hra opäť presťahovala do centrálnej časti klziska.
     
    02:06
    Náznak šance pre Košice. Jenyš hľadal naslepo dobre postaveného Belluša, ktorý bol pripravený zakončovať spomedzi kruhov. Prihrávka jeho čepeľ napokon tesne minula.
     
    02:26
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Ľubomír Patlevič – 2 min., hrubosť).
     
    02:58
    Dobre to urobil Chovan, ktorý si puk stiahol medzi dvoch obrancov a skúsil to nenápadným švihom. Krasanovský vyrazil. Košice ešte budú v útočení pokračovať.
     
    03:20
    Hostia sa oslobodili, puk letí až k Sedláčkovi.
     
    03:38
    Jenyš napádal rozohrávku hostí za vlastnou bránkou, oproti súperovi bol však o krok pomalší. Je z toho ďalšie vyhodenie puku ďaleko od bránky Liptákov.
     
    04:25
    V závere presilovky to ešte skúsil strelou od modrej Baránek. Na jeho strelu Krasanovský videl a zrazil ju na ochrannú sieť. Hostia sa už ubránia.
     
    05:28
    Trochu nepochopiteľná prihrávka Jokeľa, ktorý posielal spoza hosťujúcej bránky prudký puk k čiare. To Košice zvládnuť nemohli.
     
    05:30
    Obrovská šanca hostí! Výborne to urobil vo vlastnom pásme Bača, ktorý prihrávkou o mantinel našiel korčuľújuceho Hamráčka. Ten sa dostal do brejku z ľavej strany, strelu švihom však výborne zlikvidoval Sedláček.
     
    06:24
    Krasanovský pre istotu zachytil puk letiaci zo stredného pásma. Vhadzovať sa bude po ľavici brankára Liptovského Mikuláša.
     
    06:49
    Košičania sú zatiaľ aktívnejší, aj keď väčšie šance si vypracovať nevedia. Pokúšal sa o to Růžička, pre dním však upratal puk razantne Toma.
     
    07:48
    Až teraz to bolo zaujímavé. Eliaš si stiahol puk od mantinelu a prešiel s ním až pred Krasanovského. Tam to skúsil bekhendom. na hosťujúceho gólmana bol však prikrátky.
     
    08:43
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Oliver Okuliar – 2 min., hákovanie).
     
    09:10
    Tvrdú strelu spoza kruhov schytal do nohy jeden z brániacich hostí. Košice to skúsili ešte raz, v tomto prípade minuli priestor troch žrdí.
     
    09:47
    Hostia sa dvakrát oslobodili. Oba celky budú striedať počas hry.
     
    10:33
    Růžička vyslal od modrej čiary azda päť deloviek. Väčšina z nich skončila na hradbe tiel pred Krasanovského bránkou, niektoré puky tesne minuli priestor troch žrdí.
     
    11:04
    Medzičasom sa pokračuje v hre piatich proti piatim.
     
    11:52
    To je neuveriteľné! Jokeľ bol sám pred Krasanovským, puk ale ešte posunul za seba. Našiel tak Vopelku, ktorý sa mohol gólmana doslova opýtať, kam to chce. Krasanovský mu však vystavil parádny semafór a predviedol zákrok — minimálne — mesiaca.
     
    11:53
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    12:40
    Košičania vyvíjajú na súpera enormný tlak. Liptovský Mikuláš prežil klinickú smrť, ale len vďaka vlastnej obetavosti. Hostia blokujú, čo sa dá.
     
    12:53
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Marcel Petran – 2 min., hákovanie).
     
    13:37
    Košické kombinácie sú síce krásne, ale neúčinné. Krasanovský si stále drží čisté konto.
     
    13:59
    A platí to aj v tejto chvíli. Baránek preniesol hru k opačnej žrdi, kde sa do puku oprel Réway. Ten trafil len konštrukciu hosťujúcej bránky.
     
    14:58
    Oba tímy hrajú medzičasom v plnom počte.
     
    15:27
    Liptáci dostali konečne priestor na to, aby predýchali predošlý košický tlak. Petran sa ešte snažil vymyslieť niečo smerom dopredu, chýbala mu však podpora v útočných radoch.
     
    15:45
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    16:20
    Na oboch stranách teraz prišlo viacero nepresností. Vyplynuli zo snahy presunúť sa pred súperovu bránku, ani jednému z tímov sa to však nepodarilo podľa predstáv.
     
    17:12
    Vopelka nabil spoluhráčom na modrú, následnú strelu hostia dobre zblokovali. Neskôr sa však dopustili nezmyselného zakázaného uvoľnenia. Buly pred Krasanovským.
     
    17:49
    Košice prenechali puk súperovi, potrebovali totiž striedať. Využiť to chcel Hamráček, rýchlo však zistil, že na hráčku lavicu sa pobrali aj niektorí z jeho spoluhráčov.
     
    18:30
    Slovák zahral v obrane, Košičania budú môcť svoju ďalšiu útočnú akciu zakladať spred Jakuba Sedláčka.
     
    19:20
    Medzičasom začala plynúť posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:22
    Záver úvodnej časti patrí hosťom. Tí si vypracovali pred Sedláčkom dobré pozície, po ktorých museli Košice hru prerušiť. Liptovský Mikuláš tak ostane v pásme.
     
    19:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Lukáš Vopelka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu medzi Košicami a Liptovským Mikulášom je na konci. Po úvodnej dvadsaťminútovke platí v Steel aréne priebežný stav 0:0, i keď šancí na gól mali oba tímy viacero.

    Pomer striel po 1. tretine: 20:5

    Druhá tretina sa začne približne o 18:53.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Prostredná časť zápasu práve začala plynúť. Aj v tomto prípade boli na úvodnom vhadzovaní aktívnejšie Košice, ktoré teraz s pukom v strednom pásme premýšľajú, ako by sa čo najskôr dostali k Krasanovskému. Tentokrát však z úplne iného dôvodu — hrajú v početnej nevýhode.
     
    20:46
    Píska sa zakázané uvoľnenie Liptovského Mikuláša.
     
    21:37
    Lukáš Vopelka sa medzičasom mohol vrátiť na ľadovú plochu. Liptáci nevymysleli počas tejto presilovej hry absolútne nič.
     
    22:02
    Úvodné sekundy prostrednej časti prinášajú zatiaľ diametrálne odlišné obrázky, na aké sme si zvykli počas prvej tretiny. Tempo hry je prílši nízke, sme svedkami častého prerušovania. Ostáva nám len veriť, že to nebude dlhodobejší efekt.
     
    23:17
    Vopelka našiel Réwaya, ten si vysokým oblúčikom puk prehodil k zadnému mantinelu. Tam sa ale košická aktivita skončila, keďže Liptáci domácich do šance nepustili.
     
    23:58
    Opäť Réway, opäť to skúsil nahodiť po pravej strane. Ani tentokrát z toho ale nič zaujímavé nebude. Pokračujeme v obojstranných nepresnostiach.
     
    24:30
    Košice sa udadili v pásme, spoza kruhu to skúsil Baránek. Čistý priestrel ku Krasanovskému, ten ale podobný pokus čakal a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    25:38
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    26:32
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., nečakané napadnutie).
     
    26:49
    Hra postupne naberá na tempe, i keď naďalej platí, že ju zbytočne brzdí množstvo nepresností a nedorozumení.
     
    27:29
    Zatiaľ sa hrá ďaleko od Sedláčkovej bránky. Košice sú v defenzíve dôrazné a puk posielajú pomerne často cez všetky čiary.
     
    28:15
    Rusinov pokus z pravej strany bol myslený síce dobre, chýbali mu ale gólové parametre. Navyše, puk ostal predčasne stáť na obranných radoch Košíc.
     
    28:50
    Medzičasom hrajú oba celky v plnom počte.
     
    28:52
    Košice dali gól!
    A toto bola už len otázka času. Košice sa udadili pred Krasanovským, ktorému prvá strela vypadla späť do hry. V čase a priestore sa zorientoval najlepšie DAVID RŮŽIČKA, ktorý puk pretlačil až do siete. Asistencie: Pavel Klhůfek, Marek Baránek.
     
    29:18
    Košice sú po prvom góle pri chuti a na súpera naďalej tlačia.
     
    29:26
    Košice dali gól!
    A zdá sa, že domáci prestali strieľať slepými. V krátkom časovom slede pridávajú aj druhý presný zásah, za Krasanovského prepadol tentokrát puk ŽIGU PAVLINA. Asistencie: Martin Belluš, Marek Baránek.
     
    29:26
    Oddychový čas hostí.
     
    30:06
    Slovákovo nahodenie bolo tečované, zakázané uvoľnenie sa tak pískať nemuselo. Košice sa na moment usadili v pásme, tentokrát tam už ale nevymysleli nič zaujímavé.
     
    31:38
    Hra mierne stratila na svojom tempe. Košice to skúšali nahodeniami pred bránkovisko, kde vznikla viackrát neprehľadná situácia. Tentokrát z nej domáci neťažili.
     
    32:36
    Domáci sa usadili v pásme. Pavlin si puk na modrej vymenil s Baránkom, ktorý pálil do protipohybu Krasanovského. Ďalší ukážkový zákrok gólmana hostí, tentokrát betónom.
     
    33:04
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    33:39
    Šanca aj pre Liptovský Mikuláš. Dobre to zamýšľal Surový, ktorý prinútil Sedláčka jeho pokus vyraziť. Ak by stál v predbránkovom priestore niekto z hostí, mohol by znížiť na 1:2 z pohľadu svojho tímu.
     
    35:04
    Hostia sa nadýchli k miernému tlaku. Toma to chcel využiť, puk posunul na modrú, avšak odtiaľ priletela len nepresná strela. Košice sa medzičasom usporiadali a štafetu preberú.
     
    36:04
    Veľká šanca domácich. Košice sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, celú akciu ale zbytočne prekombinovali. Na konci všetkého mal byť Klhůfek, ktorý chcel zakončovať do odkrytej časti bránky. Oceliarom však zámer nevyšiel.
     
    37:48
    Sedláček pristavil puk Pavlinovi, ten si musel dať pozor na napádajúceho Rudolfa Hunu. Stále húževnatý útočník v službách Liptovského Mikuláša sa k puku napokon nedostal.
     
    38:01
    Sú tu záverečné dve minúty druhej tretiny.
     
    38:35
    Pri Košiciach stáli všetci svätí! Po peknej Hunovej prihrávke sa do puku oprel pri modrej Kurali. Ten pepálil všetko vrátane Sedláčka, trafil však len konštrukciu jeho bránky.
     
    39:27
    Už sú tu posledné sekundy druhej tretiny. Puk je v strednom pásme, zdá sa, že pred predstávkou sa už neudeje nič výnimočné.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel aréne hlasno zatrúbila, čo znamená jediné — záver prostrednej časti riadnej hracej doby. Po 40 minútach platí v zápase medzi Košicami a Liptovským Mikulášom priebežný stav 2:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 31:12

    Tretia tretina sa začne približne o 19:47.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:16
    Začala plynúť záverečná časť riadnej hracej doby. Uvidíme, či si už domáci celok vedenie postráži, alebo sa s ním ešte podarí Liptákom niečo urobiť.
     
    40:37
    Rýchle zakončenie Vopelku, ktorý dokorčuľoval zastavený puk. Skúšal to naslepo bekhendom, bránku minul len tesne. Ak by bol presnejší, zrejme by to už hostia nerozchodili.
     
    41:40
    Hostia si zbytočne komplikujú život. Puk teraz nechali prepadnúť na Eliaša, ktorý stál sám v kruhu a proti sebe mal už len Krasanovského. Ani on ale jeho bránku netrafil.
     
    43:10
    Snahu hosťom uprieť rozhodne nemožno, no chýba tomu koncepčnejšia práca v útočných radoch. Košice sa dobre bránia, ich súper sa nevie dostať ani cez modrú čiaru.
     
    44:10
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tak napokon predsa! Je tu dramatizácia vo forme gólu Liptovského Mikuláša a treba povedať, že celkom zaslúžene. Všetko odštartoval vyhodením z obrannej tretiny Bača, na konci celej akcie bol OLIVER OKULIAR. Asistencia: Markus Michalík.
     
    45:49
    Košice s inkasovaným gólom ožili, pred Krasanovským si vypracovali viacero dobrých palebných pozícií. V rozhodujúcej chvíli však zasiahla hosťujúca defenzíva.
     
    46:35
    Mateja Baču som dnes chválil už viackrát, no opäť potvrdil, že oprávnene. Tentokrát sa postavil na modrú čiaru, kde si počkal na ideálny čas a tvrdým zakončením vyprášil Sedláčkove betóny.
     
    47:49
    Hostia založili akciu cez Mezovského, Košice v pásme zbytočne zazmätkovali. Takéto momenty ich ešte môžu mrzieť, netreba zabúdať, že vedú už len o gól.
     
    48:28
    Košičiam sa podarilo skórovať, na všetko sa ale ešte pozrie videoarbiter. Hostia zrejme avizovali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    48:28
    Košice dali gól!
    Tento gól prišiel síce ako blesk z jasného neba, ale aj taký sa ráta. Protiútok oceliarov, Klhůfek to hádzal priamo pred bránku. LUKÁŠ VOPELKA zavesil puk do siete na jeden dotyk, čo si v prvom momente nevšimol ani hlavný arbiter. Asistencia: Pavel Klhůfek.
     
    49:04
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    50:00
    Máme tu posledných 10 minút riadnej hracej doby. Čas hrá rozhodne s Košicami, ktoré opäť vedú o dva góly. Domáci sa tak môžu zamerať na pozornú defenzívnu činnosť.
     
    50:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Oliver Jokeľ – 2 min., napadnutie).
     
    51:47
    Hostia majú zrejme jednu z posledných príležitostí na dramatizáciu zápasu. Zatiaľ im však presilovka nevychádza podľa predstáv, Košice sa často oslobodzujú.
     
    52:25
    Huna sa postavil skúsene na modrú čiaru, kde číhal na prihrávku spoluhráčov. Opäť ale boli aktívnejší domáci, ktorí puk dostali ku Krasanovskému.
     
    53:05
    Oba celky už pokračujú s piatimi mužmi.
     
    53:33
    Košice dali gól!
    Je definitívne rozhodnuté. Košice to urobili exhibične, keď vyškolili hosťujúcu defenzívu. Krasanovský robil čo sa dalo, ale zakončenie spomedzi kruhov už smerovalo do odkrytej časti jeho bránky. Presadil sa MARTIN KRASNIČAN. Asistencie: Marek Baránek, Oliver Jokeľ.
     
    54:28
    Bača zakorčuľoval za Krasanovského bránku, spoza ktorej ešte chceli hostia založiť útočnú akciu. Už však nemali dostatok síl a museli ísť striedať.
     
    54:47
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    55:39
    Droppa kontroloval situáciu v obrannom pásme, následne sa rozhodol rozohrať na spoluhráčov. Cez Baču sa ale Liptáci príliš ďaleko nedostali.
     
    56:01
    Píska sa postavenie mimo hry v neprospech hostí.
     
    56:57
    Zápas sa už len dohráva. Ani jeden z celkov už nemá záujem zbytočne riskovať.
     
    57:08
    Domáci to neodhadli a puk poslali na zakázané uvoľnenie. Vhadzovať sa teraz bude po pravej ruke Jakuba Sedláčka.
     
    57:16
    Klhůfek si už môže dovoliť aj takéto kúsky. Od Vopelku dostal puk pred prakticky prázdnu bránku, ale rozhodol sa ešte hľadať spoluhráča. Strela z toho napokon nebola.
     
    58:30
    Prebiehajú posledné dve minúty zápasu.
     
    58:55
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., sekanie).
     
    59:16
    Liptáci puk odpálili cez všetky čiary, Košice musia začínať spoza Sedláčka. Uvidíme zrejme jednu z posledných útočných akcií dnešného zápasu.
     
    59:28
    Košice dali gól!
    A aj tá sa končí gólom. Pripomína pritom ten tretí v Krasanovského sieti, avšak s rozdielom, že tentokrát ho prekonal JURAJ ELIAŠ. Asistencie: Michal Chovan, Martin Belluš.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Košicami a Liptovským Mikulášom sa práve skončil. Úspešnejší v ňom boli domáci, ktorí súpera zdolali 5:1 a do tabuľky si tak pripísali tri body.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 38:21

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (20:24:12)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 29. Růžička (Klhůfek, Baránek), 30. Pavlin (Belluš, Baránek), 49. Vopelka (Klhůfek), 54. Krasničan (Baránek, Jokeľ), 60. Eliaš (Chovan, Belluš) – 45. Okuliar (Michalík)


    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Mudrák, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Cibák — Vopelka, Chovan (C), Réway — Milý, Pospíšil, Klhůfek — Belluš, Eliaš, Jenyš — Krasničan, Frič, Jokeľ — Džugan
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Krasanovský (Kozel) — Nemec, Kurali, Bača, Petran (A), Mezovský (A), Rusina, Droppa, Patlevič — Uhrík, Bečka, Ru. Huna (C) — Hamráček, Okuliar, Michalík — Lištiak, Matoušek, Surový — Haluška, Toma, Kalousek

    Rozhodčí: Müllner, P. Šefčík — J. Šefčík, Ordzovenský
    ocianews.com