Košice – Lipt. Mikuláš 5:1 (kon.)
konec
HC Košice
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
sk Úterý 27.10.2020, 18:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:28
    Košice dali gól!
    A aj tá sa končí gólom. Pripomína pritom ten tretí v Krasanovského sieti, avšak s rozdielom, že tentokrát ho prekonal JURAJ ELIAŠ. Asistencie: Michal Chovan, Martin Belluš.
     
    58:55
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., sekanie).
     
    57:16
    Klhůfek si už môže dovoliť aj takéto kúsky. Od Vopelku dostal puk pred prakticky prázdnu bránku, ale rozhodol sa ešte hľadať spoluhráča. Strela z toho napokon nebola.
     
    53:33
    Košice dali gól!
    Je definitívne rozhodnuté. Košice to urobili exhibične, keď vyškolili hosťujúcu defenzívu. Krasanovský robil čo sa dalo, ale zakončenie spomedzi kruhov už smerovalo do odkrytej časti jeho bránky. Presadil sa MARTIN KRASNIČAN. Asistencie: Marek Baránek, Oliver Jokeľ.
     
    50:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Oliver Jokeľ – 2 min., napadnutie).
     
    48:28
    Košice dali gól!
    Tento gól prišiel síce ako blesk z jasného neba, ale aj taký sa ráta. Protiútok oceliarov, Klhůfek to hádzal priamo pred bránku. LUKÁŠ VOPELKA zavesil puk do siete na jeden dotyk, čo si v prvom momente nevšimol ani hlavný arbiter. Asistencia: Pavel Klhůfek.
     
    48:28
    Košičiam sa podarilo skórovať, na všetko sa ale ešte pozrie videoarbiter. Hostia zrejme avizovali postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    46:35
    Mateja Baču som dnes chválil už viackrát, no opäť potvrdil, že oprávnene. Tentokrát sa postavil na modrú čiaru, kde si počkal na ideálny čas a tvrdým zakončením vyprášil Sedláčkove betóny.
     
    44:10
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Tak napokon predsa! Je tu dramatizácia vo forme gólu Liptovského Mikuláša a treba povedať, že celkom zaslúžene. Všetko odštartoval vyhodením z obrannej tretiny Bača, na konci celej akcie bol OLIVER OKULIAR. Asistencia: Markus Michalík.
     
    40:37
    Rýchle zakončenie Vopelku, ktorý dokorčuľoval zastavený puk. Skúšal to naslepo bekhendom, bránku minul len tesne. Ak by bol presnejší, zrejme by to už hostia nerozchodili.
     
    38:35
    Pri Košiciach stáli všetci svätí! Po peknej Hunovej prihrávke sa do puku oprel pri modrej Kurali. Ten pepálil všetko vrátane Sedláčka, trafil však len konštrukciu jeho bránky.
     
    36:04
    Veľká šanca domácich. Košice sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, celú akciu ale zbytočne prekombinovali. Na konci všetkého mal byť Klhůfek, ktorý chcel zakončovať do odkrytej časti bránky. Oceliarom však zámer nevyšiel.
     
    33:39
    Šanca aj pre Liptovský Mikuláš. Dobre to zamýšľal Surový, ktorý prinútil Sedláčka jeho pokus vyraziť. Ak by stál v predbránkovom priestore niekto z hostí, mohol by znížiť na 1:2 z pohľadu svojho tímu.
     
    32:36
    Domáci sa usadili v pásme. Pavlin si puk na modrej vymenil s Baránkom, ktorý pálil do protipohybu Krasanovského. Ďalší ukážkový zákrok gólmana hostí, tentokrát betónom.
     
    29:26
    Oddychový čas hostí.
     
    29:26
    Košice dali gól!
    A zdá sa, že domáci prestali strieľať slepými. V krátkom časovom slede pridávajú aj druhý presný zásah, za Krasanovského prepadol tentokrát puk ŽIGU PAVLINA. Asistencie: Martin Belluš, Marek Baránek.
     
    28:52
    Košice dali gól!
    A toto bola už len otázka času. Košice sa udadili pred Krasanovským, ktorému prvá strela vypadla späť do hry. V čase a priestore sa zorientoval najlepšie DAVID RŮŽIČKA, ktorý puk pretlačil až do siete. Asistencie: Pavel Klhůfek, Marek Baránek.
     
    26:32
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pavel Klhůfek – 2 min., nečakané napadnutie).
     
    24:30
    Košice sa udadili v pásme, spoza kruhu to skúsil Baránek. Čistý priestrel ku Krasanovskému, ten ale podobný pokus čakal a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    19:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Lukáš Vopelka – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    13:59
    A platí to aj v tejto chvíli. Baránek preniesol hru k opačnej žrdi, kde sa do puku oprel Réway. Ten trafil len konštrukciu hosťujúcej bránky.
     
    12:53
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Marcel Petran – 2 min., hákovanie).
     
    12:40
    Košičania vyvíjajú na súpera enormný tlak. Liptovský Mikuláš prežil klinickú smrť, ale len vďaka vlastnej obetavosti. Hostia blokujú, čo sa dá.
     
    11:53
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Jakub Nemec – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    11:52
    To je neuveriteľné! Jokeľ bol sám pred Krasanovským, puk ale ešte posunul za seba. Našiel tak Vopelku, ktorý sa mohol gólmana doslova opýtať, kam to chce. Krasanovský mu však vystavil parádny semafór a predviedol zákrok — minimálne — mesiaca.
     
    10:33
    Růžička vyslal od modrej čiary azda päť deloviek. Väčšina z nich skončila na hradbe tiel pred Krasanovského bránkou, niektoré puky tesne minuli priestor troch žrdí.
     
    08:43
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Oliver Okuliar – 2 min., hákovanie).
     
    07:48
    Až teraz to bolo zaujímavé. Eliaš si stiahol puk od mantinelu a prešiel s ním až pred Krasanovského. Tam to skúsil bekhendom. na hosťujúceho gólmana bol však prikrátky.
     
    05:30
    Obrovská šanca hostí! Výborne to urobil vo vlastnom pásme Bača, ktorý prihrávkou o mantinel našiel korčuľújuceho Hamráčka. Ten sa dostal do brejku z ľavej strany, strelu švihom však výborne zlikvidoval Sedláček.
     
    02:58
    Dobre to urobil Chovan, ktorý si puk stiahol medzi dvoch obrancov a skúsil to nenápadným švihom. Krasanovský vyrazil. Košice ešte budú v útočení pokračovať.
     
    02:26
    Vylúčenie v tíme ŠK 32 Liptovský Mikuláš (Ľubomír Patlevič – 2 min., hrubosť).

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 29. Růžička (Klhůfek, Baránek), 30. Pavlin (Belluš, Baránek), 49. Vopelka (Klhůfek), 54. Krasničan (Baránek, Jokeľ), 60. Eliaš (Chovan, Belluš) – 45. Okuliar (Michalík)


    HC Košice: Sedláček (Riečický) — Pavlin, Baránek, Mudrák, Růžička, Slovák (A), Deyl (A), Cibák — Vopelka, Chovan (C), Réway — Milý, Pospíšil, Klhůfek — Belluš, Eliaš, Jenyš — Krasničan, Frič, Jokeľ — Džugan
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Krasanovský (Kozel) — Nemec, Kurali, Bača, Petran (A), Mezovský (A), Rusina, Droppa, Patlevič — Uhrík, Bečka, Ru. Huna (C) — Hamráček, Okuliar, Michalík — Lištiak, Matoušek, Surový — Haluška, Toma, Kalousek

    Rozhodčí: Müllner, P. Šefčík — J. Šefčík, Ordzovenský
    thejrc.org