Blansko – Hr. Králové 1:2 (kon.) | Prostějov – Ústí n. L. 0:1 (kon.) | Třinec – Táborsko 2:0 (kon.)
Líšeň – Vyšehrad 4:2 (kon.) | Varnsdorf – Žižkov 1:3 (kon.) | Dukla Praha – Chrudim 0:2 (kon.)
Vlašim – Jihlava 0:1 (kon.)
konec
FK Varnsdorf
1:3 (0:3)
FK Viktoria Žižkov
Středa 25.11.2020, 13:30 • Městský stadion v Kotlině, Varnsdorf • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (15:30:18)
     
    Viktoria Žižkov potvrdila roli favorita a na hřišti Varnsdorfu zvítězila 3:1. Základ k vítězství dala už v prvním poločase, v němž vstřelila všechny tři své góly. Skóre otevřel David Skopec, jehož doplnili David Sixta a Jaroslav Diviš. Domácí dokázali ve druhém poločase pouze snížit, a to zásluhou kapitána Pavla Rudnytskyyho. Svěřenci kouče Vavrušky vyhráli podruhé v řadě a udrželi druhé místo před dotírající Líšní a Ústím nad Labem. Varnsdorf spadl na příčku jedenáctou, náskok na sestupem ohrožené Táborsko činí jediný bod.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední útok Varnsdorfu táhl levou lajnou Adam Ondráček. Ve finále akce zkusil odcentrovat, jenže balón poslal nad bránu.
     
    90+3
    Akce hostů pokračovala rohovým kopem. Ve vápně ale zůstali jen dva hráči v červeno-bílém, podle očekávání žlutou převahu nepřehlavičkovali.
     
    90+2
    Definitivní razítko na vítězství Žižkova mohl přidat žolík David Bezdička, který byl po skvělé přihrávce Skopce úplně sám před gólmanem, právě Richtera však útočník při zakončení napálil.
     
    90+1
    Ondřej Bláha vyslal jemným obloučkem za obranu Daniela Nováka. Toho ovšem zbrzdilo v cestě zpracování, mezitím ho dokázal výborně zakřižovat Pudil.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ondřej Bláha (FK Varnsdorf).
     
    89
    Oulehlova družina se hlasitě dožadovala odpískání pokutového kopu po souboji mezi Žežulkou a Šimonem. Píšťalka rozhodčího zůstala němá, Kubistova rána proletěla vysoko nad.
     
    88
    Fanoušci Viktorie Žižkov za areálem odstartovali oslavy vítězství. Těžko očekávat, že by ještě Varnsdorf dokázal snížit a okamžitě vyrovnat.
     
    86
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází David Bezdička.
     
    86
    V bolestech zůstal na trávníku ležet Augusto Batioja. Hra pokračovala, nakonec balón sportovně zakopl mimo hrací plochu protihráč Lehoczki.
     
    85
    Rychlý průnik Ondřeje Bláhy levou lajnou dokázal zastavit čistým skluzem Daniel Pudil. Varnsdorf u balónu zůstává, avšak defenziva Žižkova se už stihla zformovat.
     
    84
    Byl to právě Batioja, kdo se chopil rozehrávky. Centr na přední tyč prodlužoval za sebe Žežulka, Skopcovi spadl míč na stojnou nohu.
     
    83
    K Augustu Batiojovi se sběhli hned dva hráči, přesto Žižkov zůstane u balónu. Ekvádorec totiž šikovně nastřelil jednoho z nich a vybojoval roh.
     
    82
    Skvěle si počínal Milan Švenger. Brankář zareagoval na dlouhý odkop Adama Ondráčka a balón sebral těsně před sprintujícím Novákem.

    Milan Huppert

    Branky: 68. Rudnytskyy – 7. Skopec, 10. Sixta, 25. Jaroslav Diviš

    Karty:   53. Kocourek (VDF), 90. Bláha (VDF) – 71. Urbanec (ZIZ)


    FK Varnsdorf: A. Richter – Kouřil, Heppner, Hasil, M. Kubista – Bláha, Kubr (73. Šimon), Lehoczki, Rudnytskyy (C) – Kocourek (58. Ondráček), Schön (80. Daniel Novák).
    Náhradníci: Vaňák – Minsung, Daniel Novák, Ondráček, M. Richter, Šimon.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Urbanec, Žežulka, Pudil, Muleme – Sixta (54. D. Richter), Súkenník, Skopec, Jaroslav Diviš (63. Batioja) – Mashike Sukisa (63. Zoubele), Nabijev (86. Bezdička).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Batioja, Březina, Bezdička, D. Richter, Řezáč, Zoubele.

    Rozhodčí: Hocek – Poživil, Váňa
    thejrc.org