FK Krasnodar – Chelsea 0:4 (kon.) | Başakşehir – PSG 0:2 (kon.) | Sevilla – Rennes 1:0 (kon.)
Dortmund – Zenit 2:0 (kon.) | Club Brugge – Lazio 1:1 (kon.) | Juventus – Barcelona 0:2 (kon.)
Ferencváros – Dynamo Kyjev 2:2 (kon.) | Manchester Utd. – RB Lipsko 5:0 (kon.)
konec
Manchester United
5:0 (1:0)
RB Lipsko
Středa 28.10.2020, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Manchesteru United – Lipsko vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemně zbytek svátečního večera. (23:04:43)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:2.
    Střely mimo: 2:3.
    Rohy: 2:5.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 18:20.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí. Manchester United nakonec zcela jasně přehrál Lipsko na domácí půdě 5:0!

    Samotný úvod zápas patřil německému týmu. Svěřenci Juliana Nagelsmanna byli častěji u balonu, ale k ohrožení De Geovy branky nedošlo. Až zčistajasna přišla geniální přihrávka Paula Pogby na rozběhnutého Masona Greenwooda, který s dávkou štěstí propálil křížnou střelou Gulácsiho. Manchester se poté opět odmlčel, ale nápor Lipska neskončil jediným nebezpečným pokusem směrem na domácí branku.

    Po změně stran se dlouho pokračovat v nastaveném trendu. Ani jeden z týmů se pořádně nemohl prosadit do zakončení. Až postupem času poslal Ole Gunnar Solskjaer do hry Rashforda s Fernandesem, kteří zápas výrazně okysličili. Nejprve ale mohl srovnat hlavičkou Konaté, ale De Gea svůj tým podržel. Dvacet minut před koncem zápasu se Marcus Rashford prosadil poprvé, když využil postavení přesně na půlící čáře za obranou hostů. Druhý zásah střídajícího útočníka na sebe nenechal dlouho čekat. Fred vypíchl míč Sabitzerovi a poté Rashford propálil Gulácsiho. Čtvrtý gól Manchesteru přidal z pokutového kopu Anthony Martial. Závěr už znovu patřil Rashfordovi, který dokončil hattrick ve druhé minutě nastavení.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Marcus RASHFORD - 5:0
     
    90+2
    Manchester United právě vstřelil branku!
    MARCUS RASHFORD přišel do hry až na závěrečnou půlhodinu, přesto se mu daří zkompletovat hattrick! Hra Lipska se v posledních minutách zcela rozsypala, Martial zcela lehce prošel z levé strany do vápna, posunul míč Rashfordovi, který už měl snadnou úlohu sám proti Gulácsimu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned čtyři minuty.
     
    90
    Závěr zápasu patří jednoznačně Manchesteru. Fred si několikrát vyměnil míč s Fernandesem, poté si zahrál i Cavani.
    88. Neuznaný gól pro ofsajd
     
    88
    Domácí se na moment radovali z pátého zásahu. Fernandes ale až příliš dlouho čekal s přihrávkou na Cavaniho. Zkušený útočník už přeběhl do ofsajdu a následné parádní zakončení do rohu branky už bylo zbytečné.
    87. Anthony MARTIAL - 4:0
     
    87
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Čtvrtý gól United! Marcus Rashford mohl zkompletovat hattrick, ale rozehrávku pokutového kopu přenechal ANTOHONYMU MARTIALOVI, který s klidem propálil prudkou střelou Gulácsiho.
    86. Penaltový zákrok
     
    86
    Penalta pro United! Domácí šli do otevřené obrany. Martial až mohl ze středu vápna zakončovat, poté mu ale sjel pod nohy Sabitzer. Ten ještě inkasuje žlutou kartu.
     
    85
    Až příliš mnoho nepřesností nyní sráží německý tým. Olmo nedokázal lépe přihrát na pravou stranu nabíhajícímu Poulsenovi.
     
    84
    Ani střídající Marcel Sabitzer se nyní nevyznamenal při zpracování. Marcus Rashford si šel pro hattrick, ale ve vápně se kličkou nedokázal nadobro zbavit Konatého.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Manchester kontroluje závěr zápasu s míčem u kopaček.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Paul Pogba, přichází Edinson Cavani.

    Vít Schück

    Branky: 21. Greenwood (P. Pogba), 74. Rashford (B. Fernandes), 78. Rashford (Fred), 87. Martial (pen.), 90+2. Rashford (Martial)

    Karty:   34. N. Matić (MAN) – 46. Henrichs (RBL), 77. Kluivert (RBL), 86. Sabitzer (RBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:20.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (81. Tuanzebe), Lindelöf, Maguire (C), Shaw – N. Matić (63. McTominay), Fred – Greenwood (63. Rashford), P. Pogba (81. Cavani), van de Beek (68. B. Fernandes) – Martial.
    Náhradníci: D. Henderson – Cavani, Mata, Rashford, B. Fernandes, D. James, Fosu-Mensah, Ighalo, Williams, Tuanzebe, McTominay, Mengi.

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Henrichs (63. Sabitzer), Konaté, Upamecano, Halstenberg – Kampl (75. Kluivert) – Nkunku (66. Sörloth), Olmo, Forsberg, Angeliño – Y. Poulsen.
    Náhradníci: Tschauner, Martínez – Orban, Sabitzer, Hwang Hi-čchan, Adams, Sörloth, Samardžič, Kluivert, Borkowski, Wosz, Martel.

    Rozhodčí: Jug – Klančnik, Kordež (vš. SVN)
    thejrc.org