Sparta – Plzeň 1:3 (kon.) | Motor ČB – Zlín 1:4 (kon.) | Litvínov – Olomouc 4:3 (2:1 po s.n.)
Mladá Boleslav – K. Vary 11:4 (kon.) | Kometa Brno – Vítkovice 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 0:3 (kon.)
Pardubice – Liberec 1:4 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 24.11.2020, 18:00 • enteria arena • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítejte u online přenosu z utkání české extraligy, ve kterém se střetnou HC Dynamo Pardubice a Bílí Tygři Liberec. Začínáme v 18 hodin.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
    Bílí Tygři po dvou prohrách zabrali a vyhráli na ledě nováčka z Českých Budějovic 3:2 po nájezdech. „Bylo to těžké utkání. Počítali jsme s tím, že domácí budou v euforii po vysoké výhře ve Vítkovicích. Trápíme se v koncovce, na každý gól se strašně nadřeme. Přitom šancí jsme si vytvořili spoustu. Na nájezdy jsme vyhráli zaslouženě,“ uvedl trenér Patrik Augusta.

    Liberci to skutečně dopředu moc nejde. Z první sedmičky týmů v tabulce mají druhý nejhorší počet vstřelených gólů. Z 12 odehraných zápasů dokázali skórovat minimálně čtyřikrát jen ve třech případech. Paradoxně střeleckých pokusů si vždy vypracují dostatek.

    Na druhou stranu se mohou spolehnout na skvěle chytajícího Petra Kváču. Třiadvacetiletý brankář svůj celek pravidelně drží a v letošním ročníku by mohl zažít průlomovou sezónu.

    Speciální formace Liberce fungují zatím skvěle. Se 17,54 % využitých početních výhod se v této statistice nacházejí na čtvrtém místě napříč celou extraligou. Ani úspěšnost oslabení není k zahození, ba naopak. Bílí Tygři přežijí bez inkasování 91,07 % oslabení, v lize je lepší pouze Plzeň (95,31 %).
     
    HC DYNAMO PARDUBICE
    Pardubice po špatných výsledcích vyměnily trenérský štáb. Ten nový se týmu ujal a byl ve velmi těžké pozici. Na východ Čech přijel Třinec, do té doby neporažený tým extraligy. Prvních čtyřicet minut to vypadalo, že si dojde pro další vítězství. Jenže Dynamo se nevzdalo, což se v závěrečné dvacetiminutovce potvrdilo. Východočeši nasypali do klece Ocelářů tři branky a vynutili si prodloužení, které rozhodl Marek Ďaloga. Ten tak skvělým způsobem oslavil svůj 100. zápas za Pardubice.

    „Musím říct, že třetí třetina byla z naší strany parádní. Klukům musíme poděkovat, protože otočit zápas z 3:6 – navíc s takovým týmem, jako je Třinec – je prostě pecka,“ smekl před svými svěřenci kouč Richard Král na pozápasové tiskové konferenci.

    Vypadá to snad, že by Dynamo mohlo zlomit ofenzivní prokletí. Východočeši proti Třinci dokázali poprvé v ročníku vstřelit více než dvě branky v základní hrací době. Na takový počet je prostě těžké pravidelně vyhrávat. Šest gólů v kleci Ocelářů by tak mohla být kýžená vzpruha, navíc v prodloužení přišla sedmá. To potvrzuje i Vladimír Svačina, který na tiskové konferenci uvedl: „Vítězství ukázalo náš charakter. Jsme za to vděční, takhle otočený zápas nám do budoucna může velmi pomoci.“
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Klouček) – J. Kolář, Nakládal, Mikuš, Bučko, Ďaloga, Holland, J. Zdráhal – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát, Claireaux – Kusý, Rohlík, Blümel – Paulovič, Anděl, Zeman.

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd, T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Štibingr – Birner, Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek, A. Musil – Rychlovský, Najman, M. Zachar – Šír..
     
    Oba celky jsou nastoupeny na hrací ploše, za několik okamžiků začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Hokejisté Dynama se jako první dostali do útočného pásma, ale nedokázali se dostat ke střele. Kváča tak nemusel zasahovat.
     
    01:05
    Na druhé straně Lenc hledal přihrávkou lépe postaveného spoluhráče, ale ta neprošla.
     
    01:24
    První zákrok zapisuje Kantor, z levého kruhu to zkoušel Birner, ale neúspěšně.
     
    01:56
    Dlouhá akce Liberce vedla k nebezpečné střele od modré čáry, dorážky po zákroku Kantora jsme se nedočkali, takže domácí bez problémů odklízejí puk mimo nebezpečné území.
     
    02:55
    Dynamo napadalo rozehrávku soupeře a dokázalo se dostat do útočného pásma. Po řadě chyb Liberce se formace okolo Poulíčka dostala až ke střele, která však z prostoru mezi kruhy mířila vedle.
     
    04:00
    Mikuš nahodil puk do útočného pásma, kde k němu měli znovu blíže domácí. Hosté zatím nevypadají, že jsou ve své kůži. Dynamo má převahu, kterou ovšem nedokáže využít střelecky.
     
    04:51
    Útočné snažení Pardubic vede k první přesilové hře. Dvě minuty za podrážení dostal Rosandič (LIB).
     
    05:26
    Nakládal přihrával na pravý kruh, kde v dobré pozici stál Tybor, jehož střelu musel Kváča vyrazit betonem do rohu kluziště.
     
    05:47
    Protože je branka Liberce posunutá, přerušuje se hra. Na led vchází technik, který se postará o nápravu. Domácí zatím v přesilové hře kombinují v útočné třetině, jenže je to bez překvapivého momentu.
     
    06:30
    A hosté se dokázali osvobodit, puk je až u brankáře Kantora.
     
    06:51
    Hosté v plném počtu.
     
    07:26
    Přesně kvůli tomu do Pardubic přišel. Obránce Ďaloga se vydal na útočný výlet, kdy předjel každého hráče na ledě a z pravého kruhu bekhendem prověřil Kváču.
     
    07:57
    Na druhé straně si zachytal i Kantor. Tomu se povedlo lapit lehkou střelu. Po komerční přestávce se bude vhazovat v obranném pásmu Pardubic.
     
    08:33
    V obrovské příležitosti se objevil Najman. Po střele od modré čáry ale z prostoru před brankou nedokázal zamést puk za Kantora. Bohužel pro Liberec na něj nedosáhl. Pokud by se tak stalo, nejspíše by Bílí Tygři vedli.
     
    09:12
    Tentokrát to od modré čáry zkoušel Štibingr, jeho pokus letěl vedle pravé tyčky branky, kterou hájí Kantor.
     
    10:16
    Na druhé straně střílel Zdráhal, jenže z hranice levého kruhu branku přestřelil.
     
    10:51
    Oba týmy střídají, kotouč mají na svých hokejkách hosté, kteří zakládají další útok.
     
    11:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Lenc zavezl puk do útočného pásma, předal jej na modrou čáru, kde byl Rosandić, ten vystřelil a jeho pokus zdá se tečoval MICHAL BIRNER – 0:1! Asistence: Mislav Rosandić, Radan Lenc.
    11:28 Michal BIRNER - 0:1
     
    12:10
    Hosté se ihned po vstřelené brance tlačili opět dopředu, tentokrát jim to nebylo nic platné. Obrana domácích zafungovala na výbornou.
     
    13:13
    Pardubicím bylo odpískáno zakázané uvolnění. Domácí působí po inkasované brance poměrně zakřiknutě. Jeden gól ale není moc, obzvlášť, když nedávno v enteria areně Dynamo stáhlo tříbrankové manko s Třincem a vyhrálo po prodloužení.
     
    13:54
    Gríger (LIB) míří na dvě minuty na trestnou lavici za podrážení. Domácí budou mít k dispozici další početní výhodu.
     
    14:15
    Domácí byli velmi blízko kýženému vyrovnání. Puk se po střele od modré čáry dostal za branku, kde ho Svačina poslal před ní. Kváča si kotouč srazil, ale ne do branky, puk šel jen těsně vedle tyčky. Před dalším dotírajícím hráčem Pardubic jej zametl jeden z bránících hokejistů hostí!
     
    15:10
    Mikušovu bombu od modré čáry vyrazil Kváča mimo.
     
    15:54
    Hosté v plném počtu.
     
    17:01
    Hokejisté Liberce účelně kombinovali v útočném pásmu. Zkoušeli se dostat ke střele do odkryté klece, což se jim nepovedlo. Zadní řady Dynama vyhodily kotouč do středního pásma.
     
    17:49
    O kotouč se bojuje v rohu pardubického pásma. Blíže k němu zatím mají hosté.
     
    18:22
    Knotovu střelu od modré čáry nebezpečně tečoval Bulíř. Kotouč mířil na branku, Kantor musel vykopnout puk betonem.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:06
    Camara se zjevil v obří brankové příležitosti. Sám z prostoru mezi kruhy najížděl na Kváču, kterého se snažil vymíchat, jenže mladý gólman Liberce ho vychytal!
     
    19:39
    Po dalším zásahu Kváči se hosté snaží držet puk na svých hokejkách a uklidnit hru. Moc se jim to nedaří, je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku. Spokojenější do kabin jdou hosté, kteří vedou 1:0 poté, co se ve 12. minutě trefil Michal Birner. Dynamo nevyužilo dvě přesilové hry, ve kterých si dokázalo vytvořit příležitosti. Tu největší měl v samém závěru Camara, který ujížděl sám na Kváču, jenže brankář Liberce je dnes bezchybný a kanadského útočníka Pardubic vychytal.
     
    Střely: 7 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Skvělou práci nyní předvedl domácí kapitán! Nakládal dvakrát zaskočil za brankáře Kantora a doslova pochytal dorážky soupeře!
     
    21:40
    Dynamo se dralo do útočné třetiny, jenže špatným střídáním se z ní vyhnalo. Přesto to jsou domácí, kdo drží puk.
     
    22:03
    Liberec právě vstřelil branku!
    Musil zavezl kotouč do útočného pásma, na pravém kruhu nahrál pod sebe, kde byl JAROSLAV VLACH, jenž přesně zamířil a překonal Kantora – 0:2! Asistence: Adam Musil, Lukáš Derner.
    22:03 Jaroslav VLACH - 0:2
     
    22:50
    Liberec má momentálně více ze hry a Pardubicím se stále nedaří rozehrát.
     
    23:11
    To se ale změní, protože hostům je signalizováno vyloučení...
     
    23:25
    Dvě minuty pro Rychlovského (LIB), ukazuje rozhodčí. Mladík Liberce byl vyloučen za podrážení.
     
    23:46
    Hosté dokázali dostat puk mimo vlastní pásmo.
     
    23:54
    Síly na ledě se srovnávají. Za podrážení byl vyloučen Poulíček (PCE).
     
    24:28
    Ve slušné šanci se objevil Šmíd, který objel branku, jenže kotouč za Kantora nezasunul. Ještě předtím v úniku dvou na jednoho zakončoval na druhé straně Camara, nicméně stav se neměnil.
     
    25:25
    Hosté v plném počtu.
     
    25:54
    Domácí v plném počtu.
     
    26:58
    Domácí se dostávali do slibné příležitosti, ale jejich akci musel zastavit rozhodčí pro ofsajd. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    27:35
    Bílí Tygři šikovně kombinovali v útočném pásmu. Šmíd si sjel k rohu kluziště, odkud servíroval před branku. Lencovi jeho střela nevyšla, takže ji Kantor snadno chytil.
     
    28:04
    Máme tu přerušenou hru. Camara si najel do brankoviště s pukem, kde se pokoušel překonat Kváču, kterého smetl k zemi. Otřesený brankář Liberce ale bude v pořádku.
     
    28:36
    Ke střele od modré čáry se odhodlal Rohlík. Střela mladého útočníka Pardubic byla sražená mimo, takže Kváča nemusel zasahovat.
     
    29:48
    Přihrávku mezi kruhy obdržel Poulíček. Domácí šikula se otočil a vystřelil směrem k brance Liberce. Pozorný Kváča jeho pokus schoval do lapačky.
     
    30:03
    Zakázané uvolnění Dynama.
     
    30:36
    Domácí znovu pod tlakem vyhazují, tentokrát jen do středního pásma.
     
    30:54
    Mandát si nabruslil do útočného pásma s pukem a z hranice pravého kruhu vystřelil. Brankář Bílých Tygrů si s jeho ránou poradil. Vhazovat se bude po levé ruce Kváči.
     
    31:47
    Tentokrát Kváču ohrozil střelou z levého kruhu Blümel. Ani on nedokázal otevřít gólový účet Dynama v tomto duelu.
     
    32:08
    Opět bezchybný Kváča. Tentokrát si poradil s dalším nahozením ze střední vzdálenosti. Brankář Liberce má dnes svůj den.
     
    33:00
    S pukem na hokejkách zakládají domácí další útočnou akci ze svého pásma.
     
    33:33
    Po zákroku Kváči jsme byli svědky drobného strkání před brankou Liberce, ale rozhodčí jakýmkoliv náznakům rvačky zabránil.
     
    34:25
    Hosté nahodili puk do pásma Pardubic a odjeli střídat. S dvoubrankovým náskokem jim tento styl hry bohatě stačí.
     
    35:10
    Po řadě nepřesných přihrávek od obou celků uklidnil hru Rosandić. Ten se svými spoluhráči rozjíždí útočnou akci.
     
    35:45
    Po dlouhé době trocha vzruchu. Derner to zkoušel od modré čáry, ale Kantor se nenechal překvapit, puk snadno chytil.
     
    36:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí to udělali skvěle. Ve středním pásmu Camara přihrál před sebe, kde byl VALENTIN CLAIREAUX, který osamocen ujížděl na brankáře Kváču. Toho nadvakrát dokázal překonat, čímž otevřel střelecký účet Pardubic v tomto duelu – 1:2! Asistence: Anthony Camara.
    36:02 Valentin CLAIREAUX - 1:2
     
    38:08
    Hodně prostoru dostal na modré čáře Derner. S pukem si sjel na levý kruh, odkud poslal pořádnou ránu na Kantora. Brankář Dynama na kotouč viděl, takže jej snadno ukryl.
     
    38:28
    Blízko třetímu gólu byl Liberec. Jelínek dorážel puk z prostoru před brankou a jen těsně minul tyč!
     
    38:37
    Mandát (PCE) míří na trestnou lavici za hákování a hosté tak budou mít k dispozici přesilovou hru.
     
    39:22
    Šmíd to zkoušel dělovkou od modré čáry, velkou obětavost ukázal Paulovič, který do rány skočil a raději ji schytal sám.
     
    39:49
    Z pravého kruhu posílal po přihrávce z levé strany puk na branku Pardubic Birner. Kantor se dokázal přemístit kotouč chytit.
     
    39:57
    Hokejisté Liberce dokázali vstřelit branku, vypadá to ale, že ji ještě budou rozhodčí konzultovat, protože došlo k posunutí branky Dynama!
     
    39:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Videorozhodčí branku uznali. Hosté tak dokázali využít přesilovou hru v samém závěru prostřední části. Postaral se o to DAVID GRÍGER, který z úhlu vystřelil puk do zad Kantora, který si nešťastně kotouč srazil do branky – 1:3! Asistence: Tomáš Rachůnek, Mislav Rosandić.
    39:57 Dávid GRÍGER - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou čtyřicet minut. V prostředním dějství dokázali hosté ještě navýšit svůj náskok a před závěrečnou periodou vedou o dvě trefy. Pojďme ale postupně.

    Ve 23. minutě dostal Bílé Tygry do vedení 2:0 Jaroslav Vlach, který se trefil přesně z prostoru mezi kruhy. Dynamo na gól čekalo až do 37. minuty, než proměnil samostatný únik Valentin Claireaux. V závěru periody šly Pardubice do čtyř a přesilovku tři sekundy před sirénou využil David Gríger.
     
    Střely ve druhé třetině: 13 – 14
    Střely celkem: 21 – 24
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Svačina střílel zkraje třetího dějství z prostoru mezi kruhy. Jeho pokus byl sražen mimo.
     
    41:40
    Domácí kombinují za vlastní brankou a zakládají tak novou útočnou akci.
     
    41:59
    Ďaloga sjel do útočného pásma, z pravého kruhu vystřelil, ale zamířil vedle branky.
     
    43:05
    Zatím se toho moc extra neděje, domácí se bezradně nemohou dostat ke střele a hosté vyhazují do středního pásma...
     
    43:51
    A opět hosté pouze poslali puk za branku Pardubic a odjeli střídat.
     
    45:00
    Rohlík vjel do útočného pásma, obtočil se okolo obránce a bekhendem prověřil Kváču. Ten měl co dělat, aby pokus útočníka Pardubic vytáhl.
     
    46:36
    Nyní Liberec operoval v útočném pásmu, jenže místo nějaké střely se puk klouzal od rohu do rohu... Řada přichází na Pardubice.
     
    47:38
    Svačina se snažil oslovit najíždějícího a volného Tybora, který by v případě zpracování zakončoval do odkryté klece. Bohužel pro Dynamo mu puk přeskočil hokejku!
     
    48:12
    Bílí Tygři se vinou špatné rozehrávky dostali do situace, kdy jim bylo odpískáno zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před brankářem Kváčou.
     
    48:28
    Tentokrát se technicky provinili domácí, byl to ofsajd. Vhazování ve středním pásmu.
     
    50:11
    Poulíček servíroval naslepo z pravého rohu puk před branku Liberce, kde si křikl jeden z jeho spoluhráčů. Bohužel pro Dynamo puk srazil mimo Hanousek.
     
    52:02
    Šmídovu střelu od modré čáry Kantor viděl, takže ji snadno vyrazil. Před dotírajícími útočníky Liberce odpálil puk jeden z bránících hráčů Pardubic.
     
    53:10
    Od modré čáry střílel Kolář, jenže bohužel pro Dynamo nepřesně. Kváča zasahovat nemusel.
     
    53:19
    Za malý okamžik budeme pokračovat. Domácí mají necelých sedm minut na to, aby dokázali dohnat ztrátu dvou branek.
     
    53:52
    Domácí bojují v útočném pásmu, seč jim síly stačí, ale zatím se do žádné gólové příležitosti dostat nedokázali.
     
    54:50
    Domácí by si měli ale dávat pozor i dozadu, tentokrát po přihrávce od Rachůnka mířil nebezpečně Gríger.
     
    55:55
    Dynamo má kotouč na svých hokejkách, ale čas rychle ubíhá. Pardubice se nemohou dostat do útočného pásma...
     
    56:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    A je hotovo. Po velké chybě v obranné řadě Dynama ujeli dva na jednoho Filippi a DAVID GRÍGER. Druhý jmenovaný dokázal do odkryté branky dotlačit kotouč – 1:4! Asistence: Tomáš Filippi.
    56:43 Dávid GRÍGER - 1:4
     
    57:24
    Domácí to ještě zkoušejí směrem kupředu, Kváča se musí mít na pozoru.
     
    57:46
    Hrádek se nepříjemně rozbil o mantinel, museli k němu i kluboví lékaři. Obránce Pardubic je nyní v jejich péči na střídačce. Přejeme mu hlavně, aby z toho ošklivě vypadajícího střetu nebylo nic vážného.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:52
    Hosté se ještě snaží vstřelit svému soupeři nepopulárního "bůra".
     
    59:23
    Ale už se nic pořádného nestane, hokejisté Bílých Tygrů kontrolují puk ve svém pásmu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Dynamo pokračuje v nepřesvědčivých výkonech a byť dnes nehrálo špatně, na Liberec to prostě a jednoduše nestačilo. Bílé Tygry poslal do vedení již ve 12. minutě Michal Birner. Na něj zkraje druhého dějství navázal Jaroslav Vlach. Pardubicím se povedlo snížit ve 37. minutě, když Kváču nadvakrát překonal v úniku Valentin Claireaux. Tři sekundy před koncem druhé třetiny ale opět poslal Liberec do vedení o dvě trefy David Gríger. Konečnou podobu výsledku dal ve třetí třetině opět David Gríger. Hokejisté z Liberce tak z enteria areny odváží všechny tři body.
     
    Střely: 30 – 28
     
    To je z mé strany vše. Já se s vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (20:07:40)
    Marken.cz

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 37. Claireaux (Camara) – 12. Birner (Rosandić, Lenc), 23. J. Vlach (A. Musil, Derner), 40. Gríger (T. Rachůnek, Rosandić), 57. Gríger (Filippi)


    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Klouček) – J. Kolář, Nakládal, Mikuš, Bučko, Ďaloga, Holland, J. Zdráhal – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát, Claireaux – Kusý, Rohlík, Blümel – Paulovič, Anděl, Zeman.
    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – Šmíd, T. Hanousek, Rosandić, Knot, Derner, Štibingr – Birner, Bulíř, Lenc – T. Rachůnek, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek, A. Musil – Rychlovský, Najman, M. Zachar – Šír.

    Rozhodčí: Mrkva, Šír – Axman, Hlavatý
    thejrc.org