Barys – Kunlun 2:1 (kon.) | Magnitogorsk – Ufa 1:4 (kon.) | Čeljabinsk – Riga 5:1 (kon.)
Čerepovec – Viťaz 0:3 (kon.) | Kazaň – Novosibirsk 5:3 (kon.) | Nižněkamsk – Chabarovsk 1:3 (kon.)
N.Novgorod – Minsk 6:3 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 3:2 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
5:3 (0:3, 3:0, 2:0)
HC Sibir Novosibirsk
Pátek 30.10.2020, 17:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:33:33)
     
    Kazaň po velkém obratu slaví třetí výhru v řadě a zvýšení náskoku na čele Východní konference na pět bodů. Novosibirsk po třech výhrách naopak klopýtl a je na Východě osmý.
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský zástupce.
     
    Střely na branku: 39 – 21 (13:11, 12:3, 14:7).
     
    Tři přesilovkové góly Novosibirsku z první třetiny trochu zamaskovaly jeho celkový bídný výkon. Jen co se domácí hokejisté ukáznili, tak se vesměs bez přestání hrálo před Säterim. Bars ve druhé třetině smazal třígólové manko a v pokračující převaze po druhé přestávce rozhodli o vítězství 5:3. Vítězný gól dal v pětapadesáté minutě Jemec, načež se do prázdné branky ještě trefil Galijev. Jinak to bylo velmi atraktivní střetnutí hrané ve vysokém tempu. Hodně vidět byli i rozhodčí, kteří rozdali čtrnáct menších trestů.
     
    Konec zápasu.
    59:31 Stanislav GALIJEV - 5:3
     
    59:31
    Kazaň vstřelila branku!
    Bars slaví pátý gól a zároveň i jistotu vítězství! Petrov pomohl Voronkovovi, který u mantinelu dlouho bojoval s dvěma protivníky. Puk směřoval na STANISLAVA GALIJEVA a ten ho z dálky neomylně poslal do nehlídané klece, kterou Säteri jen pár vteřin předtím opustil. Asistence: Kirill Petrov, Dmitrij Voronkov.
     
    59:08
    Kazaňští to chytře hrají na vlastní polovině, kde jim nejméně hrozí ztráta kotouče. Säteri zároveň nemůže odjet z branky.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:25
    Judin byl u Reideborna tvrdě dohrán Šarovem. Rozhodčí jej zaslouženě vyhodili na trestnou lavici a šance Sibiru na vyrovnání tak výrazně klesly.
     
    57:46
    Hostům nevyšel přechod do útočného pásma. Žádný závěrečný nápor se v jejich podání zatím nekoná.
     
    57:15
    Tichonov byl na hodně tenkém ledě při diskutabilním zákroku v útočném pásmu. Hlavní rozhodčí mu však faul neodpískali.
     
    56:37
    Domácí v plném počtu.
     
    56:12
    Kvarteto v zelených dresech dobře hlídalo střední pásmo. Sibir přichází o spoustu času ze své přesilové hry.
     
    55:34
    Lukojanov nekompromisně odpálil přes celé hřiště až na hokejku Säteriho, který už asi má v hlavě budoucí odjezd na střídačku.
     
    55:04
    Hosté se na několik desítek vteřin usadili v útočném pásmu, jenže Ruohomma vypálil příklepem přímo na hrudník Adama Reideborna.
     
    54:37
    Snad popáté se některý z týmů nechal po svém gólu vyloučit. V souboji dvou dvaadvacítek nyní Galijev fauloval dvougólového Komarova.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 24. Lukojanov (Judin, K. Petrov), 28. S. Da Costa (Wikstrand), 39. V. Tichonov (Dawes), 55. Jemec (K. Petrov, Azevedo), 60. Galijev (K. Petrov, Voronkov) – 3. V. Komarov (Ruohomaa, Jokipakka), 11. V. Komarov (Puustinen), 17. Romancev (Jokipakka, V. Komarov)


    Ak Bars Kazaň: Miftachov (17. Reideborn) – Ljamkin, Judin, Pedan, Wikstrand, Fazylzjanov, Žuravljov, Lučevnikov – K. Petrov, Azevedo (C), Jemec – Voronkov, A. Galimov, Galijev – V. Tichonov, S. Da Costa, Dawes – M. Gluchov (A), Burmistrov, Lukojanov (A) – Safonov.
    HC Sibir Novosibirsk: Säteri (Krasotkin) – Chochlov, Gurkin, Jermakov, Jokipakka, Timašov, K. Alexejev, Jefremov, Ilja Morozov – Milovzorov (A), Romancev, O. Li – Puustinen, Ruohomaa, Šarov – Sannikov, V. Komarov, Česalin (C) – Romajev, Sajustov (A), Pervušin.

    Rozhodčí: Oskirko, Kočetov – Galimov, Stroganov

    Diváci: 4 154
    bahis siteleri