Příbram – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Karviná – Zlín 0:2 (kon.) | Slovácko – Opava 3:1 (kon.)
Č. Budějovice – Plzeň 0:0 (kon.)
konec
FK Příbram
2:1 (0:1)
FK Mladá Boleslav
Sobota 28.11.2020, 14:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Příbrami poprvé v letošní sezóně zvítězili, když na domácím stadionu Na Litavce otočili zápas s Mladou Boleslaví. Michal Škoda se sice prosadil proti svému bývalému týmu, jenže po přestávce přišly góly z kopačky Radka Voltra a poté Stanislava Vávry. Konečný výsledek. 1.FK Příbram 2 FK Mladá Boleslav 1. (15:57:36)
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+4. Trenér Jozef Weber byl vykázán z lavičky
     
    90+4
    Jozef Weber je v závěru zápasu hodně nervózní, a tak ho hlavní rozhodčí vykázal na tribunu.
     
    90+2
    Příbram letos sbírá body opravdu těžko, a tak se nelze divit, že Ondřej Kočí viděl kartu za zdržování hry.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání bylo nastaveno 5 minut.
    90. Vyrovnávací možnost v závěru! Ikaunieksovu střelu vychytal Kočí
     
    90
    Davis Ikaunieks mohl vyrovnat po krásném centru Jakuba Fulneka z pravé strany, jenže na přední tyči hlavičkoval jen do Ondřeje Kočího!
     
    88
    Jan Kvída chtěl vlétnout do hlavičkového souboje po centru hostí z pravého křídla, jenže se sám poranil a zůstal ležet na hrací ploše. Možná vyražený dech.
     
    87
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází Jan Kvída.
     
    87
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Radek Voltr, přichází Dušan Pinc.
     
    86
    Střídající Davis Ikaunieks se uvedl pohotovou střelou z hranice šestnáctky, která zamířila nad.
     
    85
    Radek Voltr zůstal sedět v šestnáctce Mladé Boleslavi na trávníku poté, co ho postihla křeč. Pomáhal mu Antonín Křapka a hra byla poté na chvíli přerušena.
     
    84
    Abych ale hosty jen nekritizoval, nutno dodat, že Příbram hraje po celý zápas velice aktivně a jde štěstí naproti. Kromě toho také vstříc první letošní výhře.
     
    83
    Mladá Boleslav se snaží zareagovat na druhý inkasovaný gól a osobně nechápu, proč takto aktivně nehrála už za jednobrankového vedení, které hájila a neuhájila.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Emmanuel Antwi.
    81. Drchal mohl vyrovnat! Z otočky zamířil těsně vedle
     
    81
    Václav Drchal mohl využít odraženého míče, jenže z otočky a blízkosti zamířil těsně vedle vzdálenější levé tyče! Velká šance Boleslavi.
     
    80
    Další menší prodleva kvůli zkontrolování videa, protože v pokutovém území při předchozí situaci upadl Radek Voltr, penalta proti hostům se ale znovu nepískala.
     
    79
    Petr Mikulec měl problémy s centrem Příbrami po rohovém kopu, nakonec ale míč udržel v rukou.
     
    76
    Příbram právě vstřelila branku!
    STANISLAV VÁVRA se pomazlil s míčem na levé straně šestnáctky a mezi dvěma protihráči napřáhl k nádherné technické střele, která vymetla vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    75
    David Douděra fauloval v blízkosti středového kruhu a od hlavního rozhodčího viděl žlutou kartu.
     
    74
    Tomáš Pilík se řítil sám na bránu, jenže slabou přízemní střelou trefil pouze Petra Mikulce!
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Jakub Fulnek.
     
    74
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Jakub Klíma, přichází Davis Ikaunieks.
     
    72
    Pavel Rejžek se poradil s videorozhodčím Petrem Hockem, o faul nebo ruku v pokutovém území po centru Tomáše Pilíka se ovšem nejednalo. Hrajeme.
     
    71
    Ondřej Zahustel měl hodně práce. Na pravém křídle se dostal k nebezpečnému centru Tomáš Pilík a na vzdálenější levé tyči brány málem došlo k zakončení.
     
    70
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav: ze hřiště odchází Michal Škoda, přichází Václav Drchal.
     
    69
    Filip Zorvan vyrazil do rychlého protiútoku tři na tři a po jeho přihrávce se mohl prosadit Stanislav Vávra, druhé zaseknutí míče už ale bylo navíc a střela zablokována. Domácí útočník měl zakončovat dříve.
     
    67
    Michal Škoda fauloval v pokutovém území Příbrami a Lukáš Budínský poté ještě musel na koberec k hlavnímu rozhodčímu. Mezitím hosté připravují střídání.
     
    66
    Karel Soldát předvedl hodně špatný odkop a fotbalisté Mladé Boleslavi mohli na pravém křídle vhazovat, daleko se ovšem nedostali a domácí se ubránili.
    64. Radek VOLTR - 1:1
     
    64
    Příbram právě vstřelila branku!
    Tomáš Pilík sice napálil ze standardní situace zeď, poté ale rozehrál rohový kop a nepříjemně tečovaný míč Petr Mikulec nedokázal udržet, čehož využil RADEK VOLTR! Máme vyrovnáno.
     
    63
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Zdeněk Folprecht, přichází Pavel Hájek.
     
    62
    Marco Túlio fauloval v blízkosti šestnáctky a Příbram bude mít k dispozici standardní situaci v podobě hodně zkráceného rohového kopu. Přijde nyní přímá střela?
     
    61
    Ze zápasu uplynula hodina hry a Alexej Tatajev je připraven k návratu na hrací plochu poté, co byl ošetřován. Mladá Boleslav vede v Příbrami těsně 1:0.
    59. Dobrá střela Škody z otočky byla sražena na roh
     
    59
    Michal Škoda využil pěkného centru z pravé strany, když se na vzdálenější levé straně šestnáctky dostal k pohotové střele z otočky, která byla na poslední chvíli sražena na rohový kop! Následný rohový kop už nic nepřinesl.
     
    58
    Michal Škoda dokázal doběhnout dlouhou kolmou přihrávku a do šestnáctky poslal z levé strany přízemní centr, který domácí fotbalisté nadvakrát odvrátili.
     
    57
    Tomáš Pilík šel do hlavičkového souboje s Róbertem Mazáňem příliš důrazně a za šlapák viděl žlutou kartu.
     
    55
    Jakub Klíma měl na pravém křídle spoustu času na to, aby si srovnal míč na kopačku a do šestnáctky poslal centr, který poté odvracel do bezpečí Peter Kleščík.
     
    53
    Příbram je jediným týmem, který v letošní sezóně nejvyšší soutěže ještě nedokázal ani jednou vyhrát.
     
    52
    Mladá Boleslav měla vstupy do obou poločasů dnešního zápasu hodně opatrné a musí si dávat obrovský pozor, aby za pasivitu nebyla potrestána.
    50. Zorvan vypálil zpoza šestnáctky, Mikulec vyrazil na roh
     
    50
    Filip Zorvan dokázal vypálit zpoza šestnáctky na ose hřiště a Petr Mikulec vyrazil míč volejbalově na rohový kop, který už následně nic nepřinesl.
     
    49
    Zdeněk Folprecht byl faulován na ose hřiště a k rozehrání volného přímého kopu se postavil Tomáš Pilík, jehož táhlá střela se snesla vedle levé tyče brány.
     
    48
    Střídající Tomáš Pilík si narazil na pravém křídle míč s jedním ze spoluhráčů a jeho centr z ostrého úhlu byl na přední tyči odvrácen. Pěkná, ale neúčelná, akce.
     
    47
    Michal Škoda se chtěl prosadit na pravém křídle v blízkosti šestnáctky, do cesty se mu ale postavil Mihailo Cmiljanović a útočné snažení Mladé Boleslavi skončilo.
     
    46
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Václav Svoboda, přichází Tomáš Pilík.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:03.
     
    Je to hodně smutné z pohledu domácích, ale nutno konstatovat, že Mladá Boleslav vede, přestože Příbram byla herně lepší. Michal Škoda sice v úvodu zápasu nevyužil obrovskou šanci, přece jen se ale prosadil, když do sítě usměrnil přízemní střelu Davida Douděry zpoza šestnáctky. Skóre po prvním poločase dnešního duelu Na Litavce. 1.FK Příbram 0 FK Mladá Boleslav 1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
    44. Pokus Vávry těsně minul levou tyč!
     
    44
    Standardní situace hostů skončila pouze u Ondřeje Kočího a na opačné straně mohl udeřit přízemní střelou z hranice šestnáctky Stanislav Vávra, jeho pokus ale těsně minul levou tyč!
     
    43
    Michal Škoda zpracovával poskakující míč na pravé straně hřiště a Zdeněk Folprecht po něm sáhl. Chvilku se čekalo, hlavní rozhodčí ale nakonec faul pískl.
     
    42
    Příbram na tom není dnes kombinačně vůbec špatně a často se vydává k pokutovému území soupeře, jenže tomu schází přesná finální přihrávka a vyložené šance.
     
    40
    Alexej Tatajev chtěl po autovém vhazování Mladé Boleslavi hrát míč, jenže společně s ním sebral nohy protihráče a viděl žlutou kartu. První trest v zápase.
     
    40
    Karel Soldát podklouzl u levé postranní čáry na vlastní polovině hřiště při podkopu míče a poté ho vzal rychle do rukou, aby hru zdržel. Obešlo se to bez karty.
     
    38
    Jakub Klíma mohl vyvést míč na pravé straně hřiště, jenže ho pouze daroval domácím fotbalistům. Příbram je stále herně aktivnější, hosté jsou ale efektivnější.
     
    37
    Vypadalo to na nádhernou kombinační akci Příbrami a patičku Stanislava Vávry na Mihaila Cmiljanoviće, parádní přihrávka ale mířila do ofsajdu. Velká škoda.
     
    36
    Marco Túlio se důsledně ohradil poté, co mu byl odpískán faul, protože si připadal faulovaný on sám. Hlavní rozhodčí Pavel Rejžek si vystačil s domluvou.
     
    35
    Mladá Boleslav se vydala směrem dopředu a na levé straně hřiště vybojovala rohový kop. Do šestnáctky mířil dobrý centr, Ondřej Kočí ho ale dobře vyboxoval.
     
    33
    Pokud je nějaký faktor, který sráží domácí Příbram, tak je to fakt, že se těžko otřepává z inkasovaného gólu, což ostatně přiznal sám domácí trenér Pavel Horváth.
     
    31
    David Douděra si naběhl na vzdálenější levé tyči na nádherný centr Ondřeje Zahustela z pravé strany a mezi dvěma protihráči hlavičkoval těsně mimo! Hostující hráči mohli vést o dvě branky.
     
    30
    Tým z hornického města byl herně lepší a podařilo se mu v úvodu zápasu přečkat obrovskou šanci Michala Škody, bývalý hráč Příbrami se ale přece jen trefil.
    28. Michal ŠKODA - 0:1
     
    28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    David Douděra využil sklepnutí spoluhráče a zpoza šestnáctky napřáhl k pohotové přízemní střele zpoza šestnáctky, do které na značce pokutového kopu vložil nohu MICHAL ŠKODA, a od bývalého útočníka Příbrami se míč odrazil k pravé tyči! Je to 0:1. Asistence: David Douděra.
     
    26
    Příbram po rozehrání rohového kopu ani následné kombinační akci na levé straně hřiště neudeřila. Zdeněk Folprecht upadl ve vápně, penalta ale nikde.
     
    25
    Poslední okamžiky zápasu dávají tušit, že by dnešní zápas bezbrankovou remízou skončit nemusel. Příbram může udeřit z rohového kopu na pravé straně hřiště.
    24. Zahustel zakončoval pod tlakem a minul přední tyč
     
    24
    Na opačné straně hřiště mohl z podobného místa udeřit Ondřej Zahustel, jenže zakončoval pod tlakem a minul pro změnu přední tyč!
     
    23
    Radek Voltr se dostal v blízkosti pravé tyče do zakončení a jeho přízemní střela vpádu těsně minula vzdálenější levou tyč! Slibná příležitost.
     
    22
    Jan Rezek rozehrál v blízkosti středového kruhu standardní situaci a do šestnáctky poslal dlouhý pas, který hráči Mladé Boleslavi na hranici vápna odvrátili.
    20. Dobrá myšlenka Zorvana, jeho dalekonosný pokus skončil za bránou
     
    20
    Filip Zorvan si všiml, že je Petr Mikulec daleko z brány, a zkusil vypálit z téměř poloviny hřiště, jeho následná střela ovšem zamířila nad břevno!
     
    19
    Jakub Klíma na vlastní polovině nebezpečně podklouzl, pro Mladou Boleslav to ovšem dopadlo dobře a nakonec se jí podařilo oklikou úspěšně rozehrát.
     
    16
    Ze zápasu uplynula úvodní čtvrthodina, po které Na Litavce hrajeme bez branek. Ačkoliv je Příbram herně lepší, jedinou a obrovskou příležitost měl Michal Škoda.
     
    15
    Stanislav Vávra chtěl zrychlit hru dlouhou kolmou přihrávkou, která nikoho nenašla a skončila v zámezí. Hostující brankář Petr Mikulec mohl v klidu odkopávat.
     
    14
    Hosté marně signalizovali ofsajd jednoho z domácích fotbalistů a praporek pomezního rozhodčího zůstal dole, Příbram toho ovšem nevyužila a o míč přišla.
     
    13
    FK Mladá Boleslav vstupuje do dnešního utkání v roli papírového favorita, jsou to ovšem domácí fotbalisté Příbrami, kteří zatím udávají tempo střetnutí. Stav 0:0.
     
    12
    Svěřenci Pavla Horvátha vstoupili do zápasu velice aktivně a měli výhodu dalšího rohového kopu, jenže centr Martina Nového žádného spoluhráče nenašel.
     
    10
    Příbram se ihned vydala směrem dopředu a na levém křídle vybojovala rohový kop. Následná akce domácích fotbalistů ale žádnou slibnou příležitost nepřinesla.
     
    8
    Marco Túlio napřáhl na levém křídle k přízemní střele zpoza šestnáctky a Ondřej Kočí vyrazil míč pouze před sebe, čehož mohl využít dobíhající Michal Škoda, jenže ve stoprocentní příležitosti selhal. Bývalý útočník Příbrami nebo Brna trefil míč kolenem, od kterého se míč odrazil těsně vedle vzdálenější levé tyče příbramské brány!
     
    7
    Když naposledy přijela Mladá Boleslav do Příbrami, očekávalo se její hladké vítězství, jenže utkání skončilo bezbrankovou remízou. Snad nás nečeká to samé.
     
    6
    Mihailo Cmiljanović se dokázal drobnými kroky dostat k centru na levé straně pokutového území, míč z jeho kopačky byl ale příliš dlouhý a zamířil do území nikoho.
     
    5
    V dresu Mladé Boleslavi dnes nastupuje Ondřej Zahustel, kterého si můžete pamatovat ze Sparty. A také Michal Škoda, který loni působil v dresu Příbrami.
     
    4
    Stanislav Vávra chtěl sklepnout v blízkosti šestnáctky míč na Filipa Zorvana, hosté ale jeho přihrávku vystihli a velice razantním odkopem míč poslali do bezpečí.
     
    3
    Jiří Klíma otřel míč o dres, aby mu nevyklouzl při autovém vhazování na pravém křídle. Mladá Boleslav ovšem nic kloudného nevymyslela a ve středu hřiště míč ztratila.
     
    2
    Mladá Boleslav dokázala překročit půlící čáru zásluhou dobrého napadání, fotbalisté Příbrami si ale poradili, když zvolili dlouhou přihrávku na Ondřeje Kočího.
     
    1
    Zdeněk Folprecht právě obstaral výkop zápasu a dopředu přišel dlouhý pas domácí Příbrami, po kterém následovalo autové vhazování a vzápětí ztráta míče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Fotbalisté obou týmů jsou připraveni v tunelu stadionu Na Litavce a za malý okamžik dojde k jejich nástupu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Kočí – Cmiljanović, Kleščík, Svoboda, Nový – Vávra, Folprecht, Jan Rezek (C), Soldát, Zorvan – Voltr.
    Náhradníci: Melichar – Antwi, Hájek, Kvída, T. Pilík, Pinc, Vais.

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Zahustel, Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň – Budínský (C), Janošek, Túlio, Douděra – Michal Škoda.
    Náhradníci: Markovič – Drchal, Fulnek, D. Ikaunieks, Kulhánek, Mašek, D. Šimek.

    Rozhodčí: Pavel Rejžek. Asistenti: Jakub Hrabovský, Jiří Kříž. Čtvrtý rozhodčí: Karel Hanousek. VAR: Petr Hocek. AVAR: Jaroslav Poživil.
     
    FK Mladá Boleslav si naposledy s chutí zastřílela proti Pardubicím a přesvědčivé vítězství 4:1 se bude snažit potvrdit v sobotu odpoledne v Příbrami. Domácí hráči v Brně prohrávali a čelili sedmé porážce, nakonec je ale zachránila penalta, jejíž zásluhou tak podruhé v sezoně získali bod. Ani jednomu celku se příliš nedaří, svěřenci Pavla Horvátha jsou ovšem jediným týmem, který v letošním ročníku nejvyšší soutěže nedokázal zvítězit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 64. Voltr, 76. Vávra (Hájek) – 28. Michal Škoda (Douděra)

    Karty:   57. T. Pilík (PRI), 90+2. Kočí (PRI) – 40. Tatajev (MBL), 75. Douděra (MBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 8:19.
    FK Příbram: Kočí – Cmiljanović, Kleščík, Svoboda (46. T. Pilík), Nový – Vávra (82. Antwi), Folprecht (63. Hájek), Jan Rezek (C) (87. Kvída), Soldát, Zorvan – Voltr (87. Pinc).
    Náhradníci: Melichar – Antwi, Hájek, Kvída, T. Pilík, Pinc, Vais.

    FK Mladá Boleslav: Mikulec – Zahustel, Jakub Klíma (74. D. Ikaunieks), Tatajev, Křapka, Mazáň – Budínský (C), Janošek, Túlio, Douděra – Michal Škoda (70. Drchal).
    Náhradníci: Markovič – Drchal, Fulnek, D. Ikaunieks, Kulhánek, Mašek, D. Šimek.

    Rozhodčí: Pavel Rejžek. Asistenti: Jakub Hrabovský, Jiří Kříž. Čtvrtý rozhodčí: Karel Hanousek. VAR: Petr Hocek. AVAR: Jaroslav Poživil
    thejrc.org