Saint-Étienne – Montpellier 0:1 (kon.) | Angers – Nice 0:3 (kon.) | Dijon – Lorient 0:0 (kon.)
Nîmes – Méty 0:1 (kon.) | Remeš – Štrasburk 2:1 (kon.) | Monaco – Bordeaux 4:0 (kon.)
Lille – Lyon 1:1 (kon.)
konec
AS Saint-Étienne
0:1 (0:1)
Montpellier HSC
Neděle 01.11.2020, 13:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Saint-Étienne prohrálo po páté v řadě, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:57:26)
     
    Sledovali jsme spíše podprůměrné utkání Ligue 1, ve kterém zvítězilo Montpellier, když se v patnácté minutě prosadil Stephy Alvaro Mavididi. Byl to boj o každý kousek hrací plochy, což dokazují také pouhé dva střelecké pokusy, které mířily do prostoru tří tyčí. Ve druhém poločase mělo ASSE optickou převahu a do šestnáctky soupeře létaly centry, které si hostující obrana pohlídala a nebo ji vypomohl brankář Dimitry Bertaud, jenž nemusel vytáhnout další zákrok. Dlouho jsme čekali na na závěrečný tlak Saint-Étienne, jenž nepřišel.

    Saint-Étienne zůstává s deseti body na třináctém místě a ještě se po nedělním programu může propadnou. Naopak Montpellier se zatím vyhouplo na pátou příčku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Už to vypadá, že Saint-Étienne utrpí pátou porážku v řadě a musí hledět pod sebe, protože "zachraňující" se týmy se rychle blíží.
     
    90+2
    Sám brankář Jessy Moulin vystartoval z pokutového území a zachytil pas. Následně míč vytáhl a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou, jenomže ASSE nezvládlo akci u levé postranní čáry.
     
    90+1
    Ještě čtyři minuty se budou hrát na rámec normální hrací doby! Ve stejném momentu se pak ke skluzu odhodlal Il-Lok Yun (Montpellier), který trefil soupeře a i on se podíval na žlutou kartu.
     
    90
    K rozehrání volného kopu se postavil Adil Aouchiche, jemuž se centr vůbec nepovedl. Balon totiž dopadl k prvnímu bránícímu hráči, jenž se nacházel v pokutovým území.
     
    89
    Běží poslední minuty a ASSE ještě nevystřelilo do prostoru tří tyčí. Do akce se vydal Denis Bouanga, kterému se do cesty postavil Daniel Congré. Domácí budou rozehrávat standardní situaci ze strany.
     
    87
    Na pravé straně se rozeběhl Aimen Moueffek, jehož zastavil Ambroise Oyongo, který navíc vybojoval odkop od branky. Saint-Étienne už má velmi málo času.
     
    86
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Gabriel Silva, přichází Rayan Souici.
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Maxence Rivera.
     
    85
    Hráči v oranžových dresech drží míč kolem středové čáry, což jim stačí. Navíc se Saint-Étienne dopustilo dalšího zbytečného faulu.
     
    84
    Po faulu poslalo hostující mužstvo centr do šestnáctky, ale balon proskočil až na zadní tyč, kde si domácí situaci pohlídali. Po chvíli z levé strany šestnáctky vystřelil vedle střídající Petar Škuletić.
     
    83
    Ve druhém poločase nám toho Montpellier už moc nepředvedlo. Hráči v oranžových dresech se spíše bránili, ale na druhou stranu do moc vyložených příležitostí soupeře nepustili.
     
    81
    Z velké dálky se napřáhl Joris Chotard, jehož pokus mířil spíše pánu Bohu do oken. ASSE se nemůže nadechnout k závěrečnému tlaku.
     
    80
    Blížíme se ke konci zápasu a Saint-Étienne stále prohrává. Domácímu celku už moc času nezbývá a navíc vyložených šancí je jako šafránu.
     
    79
    Po pravé straně vnikl Romain Hamouma do šestnáctky, kde měl proti sobě dva soupeře. Saint-Étienne bude rozehrávat další rohový kop, po němž byl faulován brankář Dimitry Bertaud.
     
    77
    Je rozhodnuto, Montpellier pokutový kop rozehrávat nebude, jelikož Yvan Neyou si zřejmě chránil obličej. ASSE rozehrálo rohový kop, po němž střelecký pokus nepřišel.
     
    76
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Pedro Mendes, přichází Nicolas Cozza.
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Stephy Alvaro Mavididi, přichází Petar Škuletić.
     
    75
    Na druhé straně převzal balon na hranici vápna Denis Bouanga, jemuž se v momentě střely vrhl pod nohy Pedro Mendes. Domácí hráč pak na soupeře dopadl, čímž mu pořádně ublížil. Mendes se chytal z pravé koleno, to nevypadá dobře.

    Michal Luxa

    Branky: 15. Mavididi

    Karty:   31. Chazrí (SET), 51. Hamouma (SET), 72. Aouchiche (SET) – 62. Laborde (MON), 68. Dolly (MON), 90+1. Yun (MON)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 16:17.
    AS Saint-Étienne: Moulin – Moueffek, Sow, Kolodziejczak, Gabriel Silva (86. Souici) – M. Camara (86. Rivera), Neyou – Benkhedim (60. Bouanga), Youssouf (46. Aouchiche), Hamouma (C) – Chazrí (71. Abi).
    Náhradníci: Bajič – Tshibuabua, Souici, Aouchiche, Rivera, Monnet-Paquet, Bouanga, Abi, Douath.

    Montpellier HSC: Bertaud – Sambia, Mendes (76. Cozza), Congré, Oyongo – Mollet (63. Yun), Ferri, Dolly (68. Chotard) – Mavididi (76. Škuletić), Delort (C), Laborde.
    Náhradníci: Carvalho – Vargas, Cozza, Ammour, Yun, Benchama, Škuletić, Vidal, Chotard.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Mouysset, Luzi
    thejrc.org