Havířov – Ústí n/L 1:2 (kon.) | Litoměřice – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Přerov – Sokolov 4:0 (kon.)
Slavia – Prostějov 2:3 (kon.) | Třebíč – Kadaň 6:4 (kon.) | Vsetín – Jihlava 1:7 (kon.)
Kolín – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Kladno – Šumperk 4:2 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
HC Benátky nad Jizerou
Středa 09.12.2020, 16:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 16. kola hokejové Chance ligy. Litoměřický Stadion v jeho rámci vyzve Benátky nad Jizerou. K vidění tak bude střet dvou mladých týmů, více se ale daří středočeskému celku. Ovšem ani to není známka naprosté jednoznačnosti, naopak bude o co hrát. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Celek z Litoměřic dosud po obnovení soutěže odehrál již šest utkání, jen v jednom případě si ale sáhl na body. A to když venku zvládl vyřídit tehdejšího lídra tabulky z Poruby. Ve všech ostatních zápasech soupeři podlehl, čímž aktuálně klesl na patnácté místo se získanými jedenácti body.
     
    Přesto všechno mají kališníci ve svých řadách nejproduktivnějšího hráče celé Chance ligy současné doby. Tím je Matěj Beran, který má na svém kontě osm gólových tref a devět asistencí. V počtu nahrávek ovšem s Beranem drží krok Patrik Miškář, své snažení pak doplnil šesti přesnými zásahy do brankovišť soupeřů. Gólmanskou jedničkou Litoměřic je Tomáš Král, který hájil kališnickou svatyni v deseti kláních s úspěšností 85,76 %.
     
    Benátecký tým by se dal označit za překvapení sezony. Vždyť to byl po dlouhou dobu tým, který se krčil u posledních příček tabulky. Letos ovšem vystřelil strmě vzhůru a nějaký čas dokonce obýval čelní příčku Chance ligy. V současné době jsou ovšem Benátky na druhém místě, a to s dvoubodovou ztrátou na první Duklu Jihlava.
     
    Ústřední postavou benátecké produktivity je navrátilec ze zámoří Kryštof Hrabík. Mladý forvard zasáhl již do deseti utkání, ve kterých stihl nasbíral pět gólových tref a sedm asistencí. Taktéž má ale konkurenta v počtu nahrávek, tím je Matěj Pekař, rovněž se sedmi asistencemi. Jen góly má na kontě jen dva. Gólmanskou jedničkou Benátek nad Jizerou pak je v této sezoně Lukáš Pařík. Věkem stále ještě junior, ač má za sebou i debut v seniorské reprezentaci, odchytal za Středočechy deset utkání s úspěšností 89,61 %
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Sklíba) – Marcel, J. Holý, Výtisk (C), Sedlák, Jebavý (A), Háva, Černohorský – M. Beran (A), Miškář, Procházka – P. Svoboda, Jícha, Jánský – Stehlík, Moravec, Hašek – Damašek, Soukup, Berka.

    HC Benátky nad Jizerou: J. Pavelka (Žajdlík) – Šedivý, Kunst, Aubrecht (A), T. Hanousek, Böhm, P. Krejčí, Kovář – D. Špaček (A), A. Dlouhý, Hujer – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Wiencek, Měchura, Šír – Putz, Jansa, Gajda.

    Rozhodčí: Zavřel, Petružálek – Flegl, Kotlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    První střelu Benáteckých vypálil Daniel Špaček. Svou nohou ji ale odrazil Martin Procházka, který ihned vystřelil proti Pavelkově svatyni.
     
    01:06
    O chvíli později si přeci jen připsal Adam Beran zásah. Od mantinelu na něj křižnou střelu vyslal Lukáš Pabiška. Litoměřický gólman sice zprvu jen vyrazil kotouč před sebe, vzápětí ho přikryl u ledu lapačkou.
     
    01:47
    Benátečtí zkouší další nájezd od vlastní branky. Tentokrát ale nepřešli před střední pásmo, kde si ukořistili kotouč domácí.
     
    02:39
    Dlouhá Marcelova nahrávka dopředu nenašla adresáta v litoměřických barvách. Pomohla ale nasměrovat kališníky do prostoru před Jaroslavem Pavelkou.
     
    03:38
    Patrik Miškář prověřil Pavelkovu pozornost střelou od mantinelu. Benátecký gólman ale pohotově reagoval svými betony.
     
    04:16
    I když stíhán dvojicí hráčů, vybruslil si Přemysl Svoboda napříč kruhem a na jeho hranici vypálil na Pavelku. Puk ale umístil příliš vysoko, tak po jeho dopadu zpět na led, se jej chopili Benátečtí.
     
    05:13
    Rychlá přihrávka dopředu letěla na rozjetého Petra Wienceka. Toho si ale ohlídal Jan Holý a zbrzdil ho.
     
    07:21
    Dělovka Patrika Marcela od modré zamířila přesně na Jaroslava Pavelku! Ten ale včas reagoval svými betony a Benáteckým se povedlo otočit hru na opačný konec ledové plochy.
     
    08:43
    Své střelecké štěstí vyzkoušel Petr Wiencek. Do střely ale vložil celkem velkou razanci a puk zamířil dost daleko od vzdálenější tyče Beranovy branky. Po chvilkovém boji vyrazili domácí do protiútoku.
     
    10:02
    Beranovu pozornost prověřil Jakub Hujer. Tato šance ale nečinila Adamu Beranovi příliš velké problémy, litoměřický gólman ji celkem rychle vyrazil k opačnému mantinelu.
     
    11:04
    Od modré čáry vypálil mezikružím Patrik Miškář. Puk doletěl až k Pavelkovi, avšak ten zůstal ve střehu a kotouč bez obtíží pokryl.
     
    11:32
    Peter Jánský rozjel celkem slibnou šanci svého týmu. Narážečkou s Josefem Jíchou u mantinelu se dostal až ke střele. Branku ale trefit nedokázal, puk se odrazil o zadní mantinel.
     
    12:37
    Celkem rychle se řítil do útočného pásma Jan Šír. K jeho smůle ho ale zastavili sudí v postavení mimo hru.
     
    12:48
    Přesto to byl Jan Šír, který se po následném vhazování dostal ke střele z hranice pravého kruhu. Adam Beran ale zvládl přidržet kotouč u těla.
     
    13:12
    Středem ledové plochy kličkoval do útočného pásma David Putz. Jeho ovšem stíhal Jakub Černohorský, který ho také o puk obral. Litoměřičtí posléze mohli rozehrát.
     
    14:27
    Po dělovce Jana Holého se spustila mela před brankou Jaroslava Pavelky. Rozhodčí ovšem masivně rozpažili na znamení, že kotouč za záda benáteckého gólmana neproklouzl.
     
    15:00
    Litoměřický tým je v posledních vteřinách aktivnější. Benátecká obrana tak musí být ve střehu, zatím ale zvládá držet situaci pod kontrolou.
     
    15:49
    Stadion zvolil rychlou rozehrávku od vlastní branky. Z levého kruhu si nabruslil ke střele Ondřej Damašek, který také z tohoto místa vypálil na Pavelku. Benátecký gólman ale proti kotouči vystrčil svou lapačku.
     
    18:29
    Poslední minuty se drží Benátečtí před brankou Adama Berana. Svou útočnou snahu ovšem nedokázali přetavit ve střelu.
     
    19:12
    Od vlastní branky pozvolna rozjel další benáteckou akci Tomáš Hanousek. Adam Beran sice musel zasahovat, avšak kališníci se rychle přesunuli zpět k Pavelkovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. K vidění byl celkem vyrovnaný hokej s řadou příležitostí na obou stranách. Chybí tomu ale jedná dost podstatná věc, tedy gólové trefy. I další perioda tak začne za bezbrankového stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Litoměřičtí ihned po buly vyhodili kotouč vysoko k Pavelkově brance. Tam se jej chopili hosté, kteří zvládli rozehrávku a vyjeli na opačný konec ledové plochy.
     
    20:50
    Po přihrávce zpoza branky vypálil z první Sebastian Čederle. Adam Beran ale zvládl bleskově zareagovat, domácí posléze vyhodili puk na icing.
     
    21:18
    Benátečtí zvládli ubránit litoměřický nápor a sami zahájili rozehrávku ve vlastní obranné třetině. Nedokázali se ale dostat za modrou čáru.
     
    21:46
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Martin Böhm – 2 min., podrážení).
     
    22:01
    Ve své první přesilovce se Stadion zatím zvládá držet v útočném pásmu. Benátečtí ale brání dosti blízko před Pavelkou, čímž znemožňují domácímu týmu jakkoliv na branku vystřelit.
     
    22:44
    Na opačné straně se ovšem do slibného zakončení dostal Jan Šír. Těsně před brankovištěm mu ale podjel kotouč pod hokejkou a už si ho nedokázal zpracovat. Stadion se následně vydal k Pavelkovi.
     
    23:21
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Přemysl Svoboda.
     
    23:37
    Při hře čtyři na čtyři se chopili kotouče Benátečtí. Rychle se dokázali vydat k Beranovi, jehož branku také ve velkém ostřelují.
     
    23:46
    Hosté v plném počtu.
     
    24:34
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jiří Jebavý – 2 min., podrážení).
     
    24:39
    Na úvod dvojnásobného oslabení vyhodil Stadion kotouč na opačný konec ledové plochy.
     
    25:15
    Benátecký tým se ale rychle oklepal a vrátil se do prostoru před Adamem Beranem. Přímo na něj vyslal několik střel Vratislav Kunst, žádná z nich ale nemířila přesně na branku.
     
    26:34
    Domácí v plném počtu.
     
    26:50
    Tohle byla celkem smolná situace pro domácí hokejisty. Martin Procházka po otočce kolem brány poslal puk obloučkem na opačný konec brankoviště, kde stál připravený Matěj Beran. Ten ale nedokázal ani na třetí pokus protlačit kotouč přes ležícího Pavelku.
     
    27:08
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Adam Dlouhý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:21
    Petr Moravec se středem kluziště dostal od vlastní branky až k mezikruží před Pavelku. Tam se jej ale zmocnili benátečtí obránci, kteří mu zabránili vystřelit. I tak se ale Stadion drží v útočném pásmu.
     
    28:25
    Patrik Miškář naservíroval vskutku ideální příležitost pro Petra Haška. Ten neváhal ani nejmenší okamžik a rychle vypálil na Pavelku. Nemířil ale nijak přesně, kotouč se pouze odrazil o mantinel za benáteckou brankou.
     
    28:52
    Po buly vyhodili Benátečtí puk až k Beranovi. Tomu se povedlo srazit lapačkou kotouč k zemi a následně i nasměrovat svůj tým do útočného rozjezdu proti Pavelkově brance.
     
    29:08
    Hosté v plném počtu.
     
    30:02
    Lukáš Stehlík využil chyby v benátecké souhře a rozjel se proti Pavelkově svatyni. Svou střelou sice síť rozvlnil, avšak pouze tu vnější a Benátky se vydaly do protiakce.
     
    31:10
    Trochu překvapivá střela Jana Šíra a také bleskurychlý zákrok Adama Berana. Stadionu se poté povedlo rozjet na opačný konec ledové plochy.
     
    32:40
    Jaroslav Pavelka vyhodil kotouč před najíždějícím Miškářem. Benátečtí se dokázali rozjet od vlastní branky, ovšem pouze do středního pásma.
     
    33:36
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (David Aubrecht – 2 min., držení).
     
    33:48
    Benátkám se daří narušovat litoměřickou souhru v útočném pásmu. Výsledkem toho je vyhození kotouče dopředu k Adamu Beranovi. Domácí se záhy museli vracet zpět.
     
    34:45
    Peter Jánský zastavil na modré kotouč mířící ven ze třetiny. Křižnou přihrávkou posléze našel v levém kruhu Přemysla Svobodu, který z první prověřil Pavelkovu pozornost. Benátecký gólman ale zvládl udržet kotouč u těla.
     
    35:37
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Přesně vteřinu po skončení přesilovky se Stadion ujímá vedení! Přihrávku Matěje Berana zpoza branky převzal PATRIK MIŠKÁŘ, který nekompromisně vymetl prostor mezi betony Jaroslava Pavelky a otevírá skóre dnešního utkání. Asistence: Matěj Beran a Martin Procházka.
    35:37 Patrik MIŠKÁŘ - 1:0
     
    36:06
    Vratislav Kunst rozjel útočnou příležitost svého týmu. Od mantinelu posléze vypálil Daniel Špaček. Adam Beran ale lapil puk celkem snadno.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Petr Hašek – 2 min., držení).
     
    36:32
    Benátečtí zvládají souhru v útočném pásmu. Přes litoměřickou obranu ovšem také nemohou vystřelit.
     
    37:17
    I tak ale musí být Adam Beran stále ve střehu, domácím se nedaří vyhodit kotouč do bezpečí.
     
    37:49
    Dosti důrazně vypálil od modré Lukáš Pabiška. K jeho smůle ale domácí obrana dokázala odrazit kotouč a následně ho i uklidit do bezpečí na druhý konec kluziště.
     
    38:37
    Blafákem to zkusil Petr Wiencek. Puk ale namířil příliš vysoko nad Beranovu branku. Následně se jej zmocnili domácí hokejisté, kteří ihned přenesli těžiště hry k Pavelkovi.
     
    39:16
    Kališníci se ještě v posledních chvílích snaží o rozjetí k soupeřově brance. A zadařilo se, jen tedy střela tak nějak chyběla.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá perioda tohoto utkání je u konce. V máločem se lišila od té předešlé, snad jen v počtu vyloučení, kterých již bylo na každé straně několik. A té v počtu gólů, Stadionu se povedlo otevřít skóre, čímž do posledního dějství vstoupí s mírným náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Úvodní buly třetí třetiny vybojovali hráči Benátek, kteří se s pukem vydali k vlastní brance. Tam je ale domácí začali velmi rychle napadat, výsledkem čehož je střela na Jaroslava Pavelku.
     
    40:53
    Benátečtí se vydali do přečíslení třech proti dvou. Jejich zakončení ale mířilo dosti vedle Beranovy branky a naopak to byli domácí, kteří se chopili kotouče a vydali se s ním na opačnou stranu.
     
    41:48
    Dominik Soukup ve svém rozjetí přihrál doleva od mantinelu ve snaze najít některého ze svých spoluhráčů. Trefil ale pouze vedle rozjetého benáteckého hráče. Ani tak ale hosté nedokázali zamířit do předbrankového prostoru a Stadion se dostal k Pavelkovi.
     
    43:27
    Kališnická souhra na jeden dotek se příliš nevyvedla. Do brejku totiž z ní vyjeli Benátečtí, kteří ale hledají volnou pozici pro střelu na Adama Berana.
     
    44:24
    Měchurovy nahrávky před branku se chopil Jakub Černohorský. Navrátilec do Litoměřic poté ihned rozehrál další kališnickou útočnou příležitost. Ta ale měla jepičí život a ve střehu musí opět být Beran.
     
    45:41
    Patrik Marcel zachytil na modré čáře kotouč a nasměroval jej k mantinelu, kde stál Ondřej Damašek. Ten sám sice vystřelit nedokázal, přesto se domácí drželi těsně před Jaroslavem Pavelkou.
     
    47:01
    Po zpětné nahrávce vyslal skákavý kotouč na branku Jan Výtisk. Po tomhle kotouči se ale Jaroslav Pavelka pouze ohlédl, neboť mířil vedle jeho levé tyče.
     
    47:38
    Benáteckým se daří kombinovat v útočném pásmu. Nejblíže ke střele byl v mezikruží postavený Jan Šír, ovšem ani jemu se nezadařilo.
     
    47:39
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Josef Jícha – 2 min., hákování).
     
    47:56
    Hosté během přesilovky pokračují ve své útočné hře. Adam Beran se musí ve svém prostoru celkem rychle otáčet, situaci má ale zatím pod kontrolou.
     
    48:57
    Po benátecké střele od modré zvládli kališníci uklidnit hru a přenést ji až k Jaroslavu Pavelkovi.
     
    49:28
    Ani to ale nemělo celkem dlouhého trvání a Stadion musí nadále čelit náporu. Důležitý obranný zákrok předvedla Matěj Beran, který podržel svého bratra a vyšťouchl kotouč do bezpečí proti najíždějícímu hráči Benátek.
     
    49:39
    Domácí v plném počtu.
     
    50:40
    Byť stíhán Sebastianem Čederlem, dokázal Lukáš Stehlík vyjet podél mantinelu až k Jaroslavu Pavelkovi a na něj také vystřelit. Příležitost mu ale nevyšla, benátecký gólman si s kotoučem poradil celkem snadno.
     
    51:19
    Na puku jsou stále hráči hostujícího celku. Tentokrát ale musí zahájit postupný přechod od vlastní branky, což se příliš nedaří.
     
    51:46
    Nahození Jana Holého srazil k ledu Jaroslav Pavelka a přidržel kotouč pro své spoluhráče.
     
    52:21
    Na dvakrát to z mezikruží zkusil Martin Procházka. Proti němu ovšem stály rychlé betony benáteckého gólmana, jimiž zvládl střelu, i následnou dorážku, uklidit do bezpečí.
     
    53:47
    V signalizované výhodě se rozjel Josef Jícha do útočného pásma a Adam Beran na střídačku. Domácí kombinují před Pavelkou a čekají na vhodný moment ke střele.
     
    54:13
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Petr Krejčí – 2 min., sekání).
     
    54:57
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion využívá přesilovku a navyšuje své vedení! Chaosu před benáteckou brankou dokázal využít MATĚJ BERAN, který se nejlépe zorientoval a prostrčil kotouč k Pavelkově pravé tyči. Asistence: Petr Hašek.
    54:57 Matěj BERAN - 2:0
     
    54:57
    Hosté v plném počtu.
     
    55:51
    I přes inkasování druhého gólu přidali Benátečtí na intenzitě a daří se jim držet v útočném pásmu. Adam Beran tak má opět před sebou velké množství práce, se kterým si ale zvládá poradit.
     
    56:22
    Celkem nepříjemnou střelu vyslal od levého mantinelu na Berana Tomáše Hanousek. Litoměřickému gólmanovi se ale zadařilo dělovku udržet u sebe, byť její lapení bylo pro něj trochu náročnější.
     
    57:18
    Středočeši rozjeli další útočnou příležitost. Kolem banky si to obkroužil Petr Wiencek. Těsně před brankou ale narazil na kališnickou obranu, která mu střelu zblokovala.
     
    57:32
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Josef Jícha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:43
    Benátky nadále pokračují v aktivní hře v útočném pásmu. O poslední zakončení se postaral Jan Šír, Beran ale nekompromisně puk lapil.
     
    58:46
    Tvrdě napálil kotouč na Berana od modré Vratislav Kunst. Litoměřický gólman ale ihned vyrazil kotouč nad sebe do ochranné sítě.
     
    59:10
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Hostům se ještě povedlo v závěru využít přesilovku a snížit! Po rychlé kombinaci stála před DANIELEM ŠPAČKEM otevřená skulina u levé tyče Beranovy branky, do které benátecký útočník neomylně umístil kotouč. Asistence: Lukáš Pabiška a Vratislav Kunst.
    59:10 Daniel ŠPAČEK - 2:1
     
    59:34
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Benáteckým se hra bez gólmana napodruhé příliš nevyvedla! Středem pole se prosmýkl až k otevřené brance JOSEF JÍCHA, který tak definitivně stvrdil kališnickou výhru. Asistence: Peter Jánský a Přemysl Svoboda.
    59:34 Josef JÍCHA - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Co chybělo celému utkání, přinesl až závěr třetí třetiny, který se změnil v gólovou přestřelku. I tak se ale domácímu týmu podařilo udržet první domácí vítězství po nucené pauze a připsat si již velmi důležité body.
     
    Já se odsud z Kalich Areny s vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek středečního večera. (18:11:59)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 36. Miškář (M. Beran, Procházka), 55. M. Beran (Hašek), 60. Jícha (Jánský, P. Svoboda) – 60. D. Špaček (Pabiška, Kunst)


    HC Stadion Litoměřice: A. Beran (Sklíba) – Marcel, J. Holý, Výtisk (C), Sedlák, Jebavý (A), Háva, Černohorský – M. Beran (A), Miškář, Procházka – P. Svoboda, Jícha, Jánský – Stehlík, Moravec, Hašek – Damašek, Soukup, Berka.
    HC Benátky nad Jizerou: J. Pavelka (Žajdlík) – Šedivý, Kunst, Aubrecht (A), T. Hanousek, Böhm, P. Krejčí, Kovář – D. Špaček (A), A. Dlouhý, Hujer – Jiruš, Čederle, Pabiška (C) – Wiencek, Měchura, Šír – Putz, Jansa, Gajda.

    Rozhodčí: Zavřel, Petružálek – Flegl, Kotlík
    thejrc.org