Real Madrid – Huesca 4:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Atlético 1:3 (kon.)
Alavés – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
Deportivo Alavés
1:1 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 31.10.2020, 21:00 • Estadio de Mendizorroza (Vitoria-Gasteiz) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že slavná Barcelona znovu ztratila a je až dvanáctá, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:56:41)
     
    Ve španělské lize to Barceloně prostě nešlape a znovu tak ztratila! Tentokrát uhrála remízu s Alavésem, který hrál přes půl hodiny bez vyloučeného Joty. Kataláncům se povedlo sice rychle vyrovnat, když se prosadil Antoine Griezmann. Hostující celek tlačil Deportivo dál, ale regulérní gólová radost už nepřišla. Naopak domácí zalezli do hlubokého bloku, z něhož míče jen odkopávali. Hlavním hrdinou zápasu však je Fernando Pacheco, který vytáhl hned několik parádních zákroků a díky němu přišla na řadu dělba bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Další střelou se prezentoval Lionel Messi, který zamířil jen vedle branky. Zaměstnanci Alavésu na tribuně už netrpělivě čekají na konečný hvizd. Výsledek by Deportivo bralo všemi deseti.
     
    90+3
    Barcelona je sice u balonu, ale byla vyhnána až na vlastní polovinu. Do rozehrávky se dokonce musel přidat brankář Neto a Katalánci musejí rychle upalovat před branku Deportiva.
     
    90+2
    Lionel Messi prostrčil míč do šestnáctky, kde se pohyboval Trincão. jeho přihrávka mířila před branku, odkud byla odklizená na rohový kop.
     
    90+1
    Ještě pět minut se bude hrát nad rámec normální hrací doby. Barcelona znovu kombinovala na útočné polovině, kde si vynutila další zákrok za hranicí pravidel.
     
    89
    Z velké dálky se do míče opřel Miralem Pjanić, jehož pokus domácí brankář vyboxoval nad břevno! Následně se k hlavičce dostal Gerard Piqué, jehož pokus byl odhlavičkován z brankové čáry – pokusu chyběla razance.
     
    88
    Z pravé strany šestnáctky zakončoval Sergiño Dest, jehož bomba mířila do zadní části branky. Fernando Pacheco je dnes fantastický a činil se skvělým zákrokem.
     
    87
    Na pravé straně se rozeběhl Trincão, který profrčel kolem soupeře a už zvedla hlavu, kam přihraje. V tom ho ale podrazil Rubén Duarte (Alavés), který vidí žlutou kartu.
     
    86
    Také Lionel Messi se dočkal vstřelené branky, ale hned věděl, že byl v ofsajdu. Zakončení to bylo ale hezké, jelikož od pravé tyče mířilo za brankou čáru. Tohle by bylo rozhodně nechytatelné.
     
    84
    Dalším "sólistou" byl Lionel Messi, který na středu hrací plochy udělal dva soupeře, ovšem třetí argentinskou superstar zastavil. Čas Kataláncům už utíká velmi rychle.
     
    83
    Někteří hostující hráči zapomínají, že fotbal je kolektivní hrou. Individuálně se Barcelona bude k šancím dostávat těžko. Tentokrát Trincão vybojoval rohový kop.
     
    82
    Manuel García zachytil přihrávku soupeře na střed a snažil se balon vyvézt. Jenomže ho nikdo nepodpořil a balon jen odevzdal. Barcelona pak otočila hru, ale její snažení bylo zastavené pro ofsajd.
     
    81
    Už jen pár minut plus nastavení zbývá Barceloně. Hráči ve žlutých dresech jsou ale trpěliví a čekají na své šance. Kvalita je rozhodně na jejich straně.
     
    79
    Na druhou stranu se rozeběhl Rodrigo Battaglia, který měl proti sobě španělského reprezentanta. Gerard Piqué zapracoval na jedničku, soupeře zastavil a Alavés bude pouze vhazovat.
     
    78
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Anssumane Fati, přichází Martin Braithwaite.
     
    78
    Z levé strany se napřáhl Anssumane Fati, jehož pokus mířil pod břevno. Na správném místě ale stál Fernando Pacheco, který balon vyboxoval ke spoluhráči, jenž situaci dořešil.
     
    76
    Barcelona tlačí na soupeře, který je zalezlý až u vlastního pokutového území. Hostující celek už musí vyhlížet závěrečný hvizd, protože je pod obrovským tlakem.

    Michal Luxa

    Branky: 31. Rioja – 64. Griezmann

    Karty:   15. Jota (DAL), 22. Deyverson (DAL), 87. R. Duarte (DAL) – 40. Messi (BAR), 44. Lenglet (BAR), 44. S. Busquets (BAR)   62. Jota (DAL)


    Držení míče: 20 % : 80 %.
    Střely na branku: 3:9. Střely mimo: 1:8. Rohy: 2:14. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:4.
    Deportivo Alavés: F. Pacheco (C) – Navarro (41. Martín), Laguardia, Lejeune – Méndez (57. T. Tavares), Pina (72. Marín), Battaglia, Jota, R. Duarte – Deyverson (57. Joselu), Rioja (72. García).
    Náhradníci: Sivera – Martín, Ely, Burgui, García, Guidetti, Marín, Lucas Pérez, Tachi, Joselu, T. Tavares.

    FC Barcelona: Neto – Roberto, Piqué, Lenglet (46. Trincão), Alba (69. Dest) – S. Busquets (46. Pjanić), F. de Jong – O. Dembèlé (46. Pedri), Messi (C), Fati (78. Braithwaite) – Griezmann.
    Náhradníci: Peña, Tenas – Aleñá, Braithwaite, de la Fuente, Dest, Firpo, Pedri, Trincão, Pjanić.

    Rozhodčí: Hernández – Naranjo, Sánchez
    thejrc.org