Zlín – Sparta 4:6 (kon.) | Liberec – Olomouc 2:1 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.)
K. Vary – Třinec 2:7 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 2:4 (kon.)
Plzeň – Pardubice 5:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:6 (1:0, 3:4, 0:2)
HC Sparta Praha
Pondělí 09.11.2020, 15:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě dneska vše. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání nashledanou! (18:03:32)
     
    Dnešní zápas zažil doslova hokejovou nadílku, kdy jsme byli svědky dokonce až deseti gólů, z toho sedm padlo ve druhé třetině! Tento velmi napínavý a dlouho vyrovnaný zápas rozhodl až Michal Řepík tři minuty před koncem. Hosté měli dneska velmi šikovnou ofenzivní hru, kterou je určitě nutno vyzdvihnout. Na straně Beranů naopak předvedl opravdu heroický výkon Libor Kašík a dlouho držel naději domácích na zisk bodů. Nakonec se ale nezadařilo.
     
    Konec zápasu.
    59:27 David TOMÁŠEK - 4:6
     
    59:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí zkusili hrát bez brankáře, čímž neměli co ztratit, nicméně dneska se jim to nevyplatilo. Jeden ze zlínských bruslařů ztratil ve středním pásmu kotouč, který si pro sebe uzmul DAVID TOMÁŠEK a vyrazil vstříc bráně. Jeho počínání se ale nelíbilo Dufkovi, který ho na jeho cestě za gólem podrazil a fauloval, takže rozhodčí celou situaci vyhodnotili jako technický gól Sparty!
     
    58:44
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matúš Sukeľ – 2 min., sekání).
     
    58:39
    Zbývá už něco málo přes minutu herní doby a domácí se snaží s výsledkem za každou cenu něco udělat. Berou si oddechový čas.
    57:24 Michal ŘEPÍK - 4:5
     
    57:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přece jenom chtějí jet dneska domů dřív, což vyjadřují zvyšujícím gólem. Po další kombinaci, kdy měl Ferenc po jednom ze střetů navíc zlomenou hůl, neměl Kašík opět šanci, když MICHAL ŘEPÍK vymetl všechny pavučiny v rožku brány.
     
    56:53
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., držení).
     
    55:22
    Tak situace jako přes kopírák, akorát na opačné straně, ale opět bez branky.
     
    54:02
    Tak toto byla snad největší šance třetiny na obou stranách na vstřelení gólu! Po střele Honejska se objevil puk nikým nestřežený přímo před Machovského bránou. Ke koutouči se sjelo mnoho hráčů, první u něho byl však jeden ze zlínských bruslařů, který opravdu o vlásek minul naprosto prázdnou bránu.
     
    52:44
    Hra je nyní opravdu ze strany na stranu a ani jednomu týmu se nedaří moc dlouhodobě udržet kotouč na holi. Hraj se však čistě, jelikož jsme v této třetině byli svědky jenom jediného vyloučení a to navíc za zdržování hry.
     
    51:28
    Vypadá to, že by se hra mohla otočit výkonnostně ve prospěch domácích. Sparťanům se nedaří vůbec dostat za modrou čáru a většina jejich pokusů končí zatím zakázaným uvolněním.
     
    50:06
    K nebezpečné teči se dostal Pech, který stál před Kašíkem, jeho teč naštěstí pro domácí skončila těsně na betonech jejich brankáře a hra pokračuje dál.
     
    48:28
    A máme tu snad první větší útoku Beranů. Těm se podařilo udržet na chvíli v útočném pásmu a díky Ferencovi a Noskovi vyprodukovat i pár střel, nakonec je ale u puku zase Sparta.
     
    47:35
    Tak přece jenom se podařilo domácím trochu vyrovnat výkonově jejich soupeři. Žádná střela z toho zatím ještě nebyla, ale už jenom toto zavání tím, že bychom se mohli dočkat opravdu zajímavého závěru utkání, kde by mohla rozhodovat sebemenší chybka.
     
    46:34
    Máme za sebou prvních sedm minut třetí části dnešního zápasu a stav je stále vyrovnaný. Bylo by překvapivé, kdyby se po tolika gólech prodlužovalo. Pokud by se to však stalo, bylo by opravdu zajímavé, jak by se s tím oba týmy porvali.
     
    45:21
    A pozor! Před svatyní Pražanů se semlela nepěkná potyčka rovnou několika hráčů. Rukavice ale na zem nepadají a nakonec, trochu překvapivě, to sudí nechají bez jakéhokoli trestu.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 18. Köhler (Herman, Řezníček), 22. Honejsek (Šlahař, M. Novotný), 25. Köhler (Ferenc), 34. Šlahař (Honejsek, Nosek) – 23. Kudrna (Pech), 24. Rousek (Horák), 36. Tomášek (Sukeľ), 37. Rousek (Košťálek), 58. Řepík (T. Pavelka), 60. Tomášek


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), M. Novotný, Suhrada – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Karafiát.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Rožánek
    thejrc.org