Zlín – Sparta 4:6 (kon.) | Liberec – Olomouc 2:1 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 1:2 (po pr.)
K. Vary – Třinec 2:7 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 2:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 2:4 (kon.)
Plzeň – Pardubice 5:2 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:6 (1:0, 3:4, 0:2)
HC Sparta Praha
Pondělí 09.11.2020, 15:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování Tipsport extraligy, ve které se dnes, mimo jiné, odehraje utkání zlínských Beranů proti pražské Spartě, které spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    PSG Berani Zlín

    Domácím Beranům se před další koronavirovou přestávkou zrovna moc nedařilo. Z posledních pěti zápasů vyhráli pouze jeden a to navíc proti předposledním Pardubicím. I díky tomu se momentálně nachází až na prozatímním 11. místě jenom se třemi body. Můžeme tedy jenom hádat jestli navážou na formu ze září nebo dokážou překvapit favority z Prahy.

    Poslední tři utkání:
    Pardubice vs. Zlín – 0:2
    Zlín vs. Mountfield HK – 2:3
    Sparta Praha vs. Zlín – 3:0
     
    HC Sparta Praha

    Hostům z Čech se naopak oproti domácím vydařil vstup do nové sezóny náramně. Od začátku tohoto ročníku se jim nepodařilo bodovat jenom ve třech zápasech a momentálně si drží působivé druhé místo v tabulce. Nutno ale dodat, že Pražané mají odehráno 8 utkání, což je dokonce i dvakrát více jako jejich dnešní soupeř. Je otázkou zda se bruslařům z hlavního města podaří přidat i páté vítězství v řadě.

    Poslední tři utkání:
    Sparta Praha vs. Pardubice – 7:1
    Litvínov vs. Sparta Praha – 1:3
    Karlovy Vary vs. Sparta Praha – 2:3
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), M. Novotný, Suhrada – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Karafiát.

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Rožánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Úvodní buly vyhrál pro domácí Fořt, který hned posílá své spoluhráče do útoku.
     
    01:17
    K první střele zápasu se dostal Ferenc, který zasáhl jednoho z bránících hráčů soupeře, takže bránu Pražanů nějak neohrozil.
     
    02:08
    K prvnímu zákroku se dostal Kašík po střele Neužila. Tu však tečoval Suhrada a tak nenadělala domácímu brankáři nějaké potíže.
     
    03:21
    Do poměrně velké šance se dostal Kudrna! Po neomluvitelné přihrávce Hermanna na soupeře přímo mezi kruhy se ocitl naprosto sám před brankářem. Kašík však pohotovým zákrokem dokázal zlikvidovat jeho pokus o gól a tak se bude vhazovat na levém kruhu.
     
    04:28
    K pěkné střele se dostal Ferenc, jeho střelu však brankář pražských borců zlikvidoval svým betony naprosto s přehledem.
     
    05:41
    Do úniku dva na jednoho se dostal Zikmund s Vitouchem. Střelu na sebe vzal první ze zmíněných hráčů, jelikož Vitouch byl už pokrytý jedním z domácích obránců. Jeho střela mířila velmi dobře, ale bohužel pro sparťany rozezněl pouze tyč zlínské svatyně.
     
    06:35
    Prověřením domácího brankáře se nyní vyznamenal Pavelka. Ten však s jeho pokusem o nebezpečí neměl žádné potíže a kotouč posílá do levého rohu kluziště.
     
    07:40
    Hosté se spíše jak nějakou kombinací snaží dostat do útoku nahazováním. Tato taktika jim dneska už párkrát vyšla, ne však na tolik aby zavařili domácím hráčům v jejich obraném pásmu.
     
    09:03
    U puku jsou momentálně více hosté. Ty ale nepouští do ničeho kvalitní domácí obrana. Nyní přišel jeden pokus ze strany sparťanů. Ten končí jenom zakázaným uvolněním.
     
    10:31
    Beranům se podařilo nyní na chvilku sevřít do Pražany v jejich obraném pásmu. Ti si však přihrávali tak dlouho, až Novotnému sjel puk z hokejky až do středního pásma, takže vystavil své spoluhráče do ofsajdu.
     
    11:43
    Přece jenom se dostali hosté po delší době do útoku. Tam Pech prohrál buly a tak jsou u puku opět hráči z valašská.
     
    12:19
    Gazda se pokusil slibnou střelou skórovat, pomohl mu s tím i Fořt který clonil před Machovským. Jeho střela mířila přímo mezi betony, tu ale instinktivním zákrokem brankář hostů zlikvidoval. U puku právě pražené.
     
    14:18
    Borci z Čech se snaží přece jenom už si trochu víc přihrávat, což jejich hře jenom prospívá. Nyní se dostal ke střele Říčka. Kašík měl výhled naprosto odkrytý a tak si akorát přidal další zákrok do statistik.
     
    15:13
    Po nechtěném střelu s rozhodčím se z ledu jenom obtížně zvedá z ledu Němeček. Ten hned míří na střídačku, kde se asi bude potřebovat trochu vzpamatovat.
     
    16:11
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Jan Piskáček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:01
    Zlín právě vstřelil branku!
    K prudké střele z prostoru přímo mezi kruhy se dostal BEDŘICH KÖHLER po přihrávce Hermana a Řezníčka. Jeho zakončení přímo mezi betony neměl Machovský nejmenší šanci zabránit. Asistence: Jakub Herman a Dalibor Řezníček
    17:01 Bedřich KÖHLER - 1:0
     
    18:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Tomáš Žižka – 2 min., podrážení).
     
    19:00
    Začíná poslední minuta první třetiny a hosté mají jedinečnou a rychlou šanci na odpověď po prvním gólu Zlína. Daří se jim držet domácí pod kvalitním zámkem a jedna střela střídá druhou. Domácí brankář však zatím všechno úspěšně kryje.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V prvním dějství dnešního utkání jsme viděli spoustu střel na obou stranách, téměř žádné z nich nebyli však nějak nebezpečné. To se však po sedmnácti minutách změnilo, kdy se krátce po začátku první přesilovky prosadil Bedřich Köhler, který jeho nekompromisní střelou nedal Matěji Machovskému nejmenší šanci jakkoli zakročit. O pár minut později se dostali do stejné pozice hosté po faulu Žižky. Ve druhé třetině budou mít ještě šestnáct sekund této výhody, kterou se jim zatím proměnit nepodařilo.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:57
    Úvodní buly vyhráli hosté, kteří se hned hrnou do útoku. Moc dlouho se tam ale neudrželi a kvůli tomu se jim tato přesilovka nepodaří využít.
     
    21:11
    Zlín právě vstřelil branku!
    K první střele domácích se po přihrávce od Šlahaře dostal ANTONÍN HONEJSEK, který střelou z pravého kruhu mířil naprosto neomylně a zvyšuje vedení Beranů už o dva góly. Asistence: Jakub Šlahař a Martin Novotný.
    21:11 Antonín HONEJSEK - 2:0
     
    22:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Poté co se hostům podařilo vyhrát buly v jejich vlastním obraném pásmu, se ihned dostali do přečíslení dva na jednoho, kdy se po pěkné kombinaci nemýlil ANDREJ KUDRNA. Asistence: Lukáš Pech.
    22:41 Andrej KUDRNA - 2:1
     
    23:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak nyní se hosté opravdu rozjeli a naprosto si rozebrali zlínskou obranu. Po pěkné přihrávce Horáka zakončoval LUKÁŠ ROUSEK nad Kašíkovi betony, který opět neměl nejmenší šanci. Asistence: Roman Horák.
    23:41 Lukáš ROUSEK - 2:2
     
    24:31
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David Němeček – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Štěpán Fryšara – 2 min., hrubost).
     
    24:36
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak dámy a pánové, toto jsou opravdu hokejové žně. Po vyhraném buly v útočném pásmu domácích se rychlou kombinací přes Ference, který stal na modré čáře, dostal kotouč až na volně stojícího BEDŘICHA KÖHLERA, který střelou z první z bezprostřední blízkostí neměl šanci minout. Asistence: Jakub Ferenc.
    24:36 Bedřich KÖHLER - 3:2
     
    26:17
    Hra čtyři na čtyři očividně svědčí spíše domácím, kteří jsou navíc nabuzeni z gólu, který je opět poslal do vedení. Nepouští Pražany moc z jejich obraného pásma. Navíc se jim daří vytvářet poměrně hodně střel.
     
    27:25
    Piskáček se pokusil v situaci dva na dva opět vyrovnat stav dnešního utkání. Jeho střela skončila díky pozornému Kašíkovi pouze na jeho betonech a tak se můžou aspoň hosté pokusit o další akci.
     
    28:28
    Berani zkouší lehce zklidnit hru a drží puk v jejich vlastním obraném pásmu v bezpečí na jejich holích. Přece jenom nyní přichází nahození přes všechny hráče. Nakonec kotouč přejel až přes všechny čáry bez jakéhokoli doteku nějakého z hokejistů a píská se zakázané uvolnění.
     
    29:59
    Ten, kdo se nyní drží v útočném pásmu, jsou jednoznačně Pražané, kteří po posledním buly naprosto zamkli soupeře v jejich obraném pásmu. Nakonec ale jeden z nich ztratil kotouč.
     
    31:14
    Tak toto byl opravdu nehezký a ostrý střet. Forman si našel na ledě nic netušícího Noska, kterému nadělil opravdu nekompromisní hit. Ten se jenom velmi těžce zvedá z ledu a míří rovnou na ošetření.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, naražení zezadu).
     
    33:11
    Zlín právě vstřelil branku!
    A domácí přidávají už čtvrtou branku dnešního utkání a to sotva probíhá druhá třetina. Tentokrát se po krásné přihrávce od Honejska dostal ke střele z první JAKUB ŠLAHAŘ. Jeho preciznost a přesnost byla při této brance opravdu znát, jelikož po této ráně se musel branka otřást v základech. Asistence: Antonín Honejsek a David Nosek.
    33:11 Jakub ŠLAHAŘ - 4:2
     
    34:18
    Za vyrovnáním se ženou borci z Prahy seč jim síly stačí. Projevuje se to i na hře, kdy drtí domácí mančaft a jedna střela střídá druhou a Kašík má plné ruce práce s likvidováním těchto pokusů.
     
    35:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Toto byla opravdu další ukázková kombinační hra v podání hostující Sparty. Po dalším výjezdu směrem na Kašíkovu branku se jim ve dvou podařilo vymíchat zlínskou obranu a DAVID TOMÁŠEK neměl nejmenší problém s prostřelení Kašíka do naprosto odkryté brány. Asistence: Matúš Sukeľ.
    35:49 David TOMÁŠEK - 4:3
     
    36:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak toto je branka jako přes kopírák. Košťálek vyslal přesnou přihrávku před bránu, kde stál nikým nehlídaný LUKÁŠ ROUSEK, který zakončoval, stejně jako jeho týmový kolega, do naprosto prázdné brány. Asistence: Jan Košťálek.
    36:48 Lukáš ROUSEK - 4:4
     
    38:49
    Blíží se poslední minuta a stav je opět vyrovnaný. Výkonově je však mnohem lepší hostující tým. Tato mašina z hlavního města nedává domácím nejmenší šanci, cokoli udělat se skóre zápasu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně v 16:45.
     
    Ve druhé třetině jsme byli svědky opravdu mnoho akce, což se nemalým počtem projevilo i na skóre. K vidění toho bylo opravdu hodně, padlo až 7 gólů, skvělými výkony se vyznamenal jak domácí brankář Libor Kašík, který zatím pochytal nespočet střel, tak taky útok soupeře, který dneska předvádí zatím opravdu skvělou kombinační hru. Pochvalu si však nezaslouží zlínská obrana, která svou hrou v druhém dějství skvěle hrajícího strážce klece moc nepodržela. Samozřejmě je nutno dodat, že Pražané mají opravdu kvalitní ofenzívu. No, můžeme jenom doufat, že poslední část dnešního utkání bude minimálně stejně napínavá, jako ta druhá.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Úvodní buly poslední třetiny vyhrál pro Pražany Horák, a ti se hned hrnou do útoku. Dokonce už vyslali první střelu na bránu, ta ale trefila pouze bránícího Gazdu. Nyní jsou u puk domácí.
     
    41:28
    Vypadá to, že hosté chtějí pokračovat v nastoleném tempu z minulé třetiny, jelikož domácí se zatím ani nepodívali do útočného pásma.
     
    41:28
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Martin Novotný – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    42:18
    Domácí by se potřebovali za každou cenu osmělit, jestli chtějí z tohoto zápasu aspoň nějaké body. Vyloučení, které je navíc naprosto zbytečné, jim v tom ale určitě nepomůže.
     
    42:57
    Překvapivě se hostům daří mnohem více v plném počtu než v oslabení, minimálně pokud bychom to měli soudit podle momentální přesilovky, jelikož jsme viděli opravdu jenom pár střel.
     
    44:01
    Domácím se podařilo po delší době dostat z obraného pásma a hned toho využil Sedláček, který vyslal pouze takové prověřující nahození na Machovského. Díky tomu získávají domácí buly, což určitě není dobře pro soupeře, nicméně by to mohlo aspoň trochu dodat na atraktivitě hry.
     
    45:21
    A pozor! Před svatyní Pražanů se semlela nepěkná potyčka rovnou několika hráčů. Rukavice ale na zem nepadají a nakonec, trochu překvapivě, to sudí nechají bez jakéhokoli trestu.
     
    46:34
    Máme za sebou prvních sedm minut třetí části dnešního zápasu a stav je stále vyrovnaný. Bylo by překvapivé, kdyby se po tolika gólech prodlužovalo. Pokud by se to však stalo, bylo by opravdu zajímavé, jak by se s tím oba týmy porvali.
     
    47:35
    Tak přece jenom se podařilo domácím trochu vyrovnat výkonově jejich soupeři. Žádná střela z toho zatím ještě nebyla, ale už jenom toto zavání tím, že bychom se mohli dočkat opravdu zajímavého závěru utkání, kde by mohla rozhodovat sebemenší chybka.
     
    48:28
    A máme tu snad první větší útoku Beranů. Těm se podařilo udržet na chvíli v útočném pásmu a díky Ferencovi a Noskovi vyprodukovat i pár střel, nakonec je ale u puku zase Sparta.
     
    50:06
    K nebezpečné teči se dostal Pech, který stál před Kašíkem, jeho teč naštěstí pro domácí skončila těsně na betonech jejich brankáře a hra pokračuje dál.
     
    51:28
    Vypadá to, že by se hra mohla otočit výkonnostně ve prospěch domácích. Sparťanům se nedaří vůbec dostat za modrou čáru a většina jejich pokusů končí zatím zakázaným uvolněním.
     
    52:44
    Hra je nyní opravdu ze strany na stranu a ani jednomu týmu se nedaří moc dlouhodobě udržet kotouč na holi. Hraj se však čistě, jelikož jsme v této třetině byli svědky jenom jediného vyloučení a to navíc za zdržování hry.
     
    54:02
    Tak toto byla snad největší šance třetiny na obou stranách na vstřelení gólu! Po střele Honejska se objevil puk nikým nestřežený přímo před Machovského bránou. Ke koutouči se sjelo mnoho hráčů, první u něho byl však jeden ze zlínských bruslařů, který opravdu o vlásek minul naprosto prázdnou bránu.
     
    55:22
    Tak situace jako přes kopírák, akorát na opačné straně, ale opět bez branky.
     
    56:53
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (David Nosek – 2 min., držení).
     
    57:24
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané přece jenom chtějí jet dneska domů dřív, což vyjadřují zvyšujícím gólem. Po další kombinaci, kdy měl Ferenc po jednom ze střetů navíc zlomenou hůl, neměl Kašík opět šanci, když MICHAL ŘEPÍK vymetl všechny pavučiny v rožku brány.
    57:24 Michal ŘEPÍK - 4:5
     
    58:39
    Zbývá už něco málo přes minutu herní doby a domácí se snaží s výsledkem za každou cenu něco udělat. Berou si oddechový čas.
     
    58:44
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Matúš Sukeľ – 2 min., sekání).
     
    59:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí zkusili hrát bez brankáře, čímž neměli co ztratit, nicméně dneska se jim to nevyplatilo. Jeden ze zlínských bruslařů ztratil ve středním pásmu kotouč, který si pro sebe uzmul DAVID TOMÁŠEK a vyrazil vstříc bráně. Jeho počínání se ale nelíbilo Dufkovi, který ho na jeho cestě za gólem podrazil a fauloval, takže rozhodčí celou situaci vyhodnotili jako technický gól Sparty!
    59:27 David TOMÁŠEK - 4:6
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas zažil doslova hokejovou nadílku, kdy jsme byli svědky dokonce až deseti gólů, z toho sedm padlo ve druhé třetině! Tento velmi napínavý a dlouho vyrovnaný zápas rozhodl až Michal Řepík tři minuty před koncem. Hosté měli dneska velmi šikovnou ofenzivní hru, kterou je určitě nutno vyzdvihnout. Na straně Beranů naopak předvedl opravdu heroický výkon Libor Kašík a dlouho držel naději domácích na zisk bodů. Nakonec se ale nezadařilo.
     
    To je ode mě dneska vše. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového klání nashledanou! (18:03:32)
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 18. Köhler (Herman, Řezníček), 22. Honejsek (Šlahař, M. Novotný), 25. Köhler (Ferenc), 34. Šlahař (Honejsek, Nosek) – 23. Kudrna (Pech), 24. Rousek (Horák), 36. Tomášek (Sukeľ), 37. Rousek (Košťálek), 58. Řepík (T. Pavelka), 60. Tomášek


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Řezníček, Gazda, Ferenc, Nosek (A), Žižka (C), M. Novotný, Suhrada – Herman, Fořt, J. Ondráček – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Dufek – Kubiš (A), P. Sedláček, Karafiát.
    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.

    Rozhodčí: Hradil, Kubičík – Gebauer, Rožánek
    thejrc.org