Saint-Étienne – Montpellier 0:1 (kon.) | Angers – Nice 0:3 (kon.) | Dijon – Lorient 0:0 (kon.)
Nîmes – Méty 0:1 (kon.) | Remeš – Štrasburk 2:1 (kon.) | Monaco – Bordeaux 4:0 (kon.)
Lille – Lyon 1:1 (kon.)
konec
Lille OSC
1:1 (1:1)
Olympique Lyon
Neděle 01.11.2020, 21:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:10. (22:53:55)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Lyonu absolutně nevyšel vstup do druhého poločasu, hned v jeho úvodu vyfasoval druhou žlutou kartu obránce Marcelo, pro kterého tak tento duel předčasně skončil. Lille tak téměř celý druhý poločas hrálo proti oslabenému soupeři, nicméně ani velká územní převaha nakonec kýženou vedoucí branku nepřinesla. Lyon se ve druhém dějství prakticky pouze bránil, těžko vůbec říct, zda se dostal k opačnému pokutovému území.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Lille se ani tentokráte nedokázal prosadit, nicméně i nadále kombinuje u pokutového území.
     
    90+2
    Dubois za sebe nepustil Lihadjiho, který pro svůj celek vybojoval dost možná poslední rohový kop. Lille si dá určitě záležet, rozehrávku provede Turek Yazici.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Luiz Araújo, přichází Jonathan David.
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Isaac Lihadji.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Adama Soumaoro (Lille OSC).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, dost možná to vypadá na dělbu bodů. Lille přesto stále kombinuje na útočné polovině.
     
    88
    Yilmaz nabíjel do střelecké pozice Yazicimu, jenomže ani ten neprostřelil hustý blok u pokutového území. Nápor Lille skončil útočným faulem právě Yilmaze.
     
    87
    Už to vypadalo, že se do pokutového území dostane právě Sanches, avšak toho na poslední chvíli dokázal zodpovědně zastavit Bruno, který odpálil míč do autu.
     
    86
    Sanchesovi to dnes prostě nejde, ve druhém dějství přišla snad pátá celkem zbytečná nepřesnost. Zlobí se také Yilmaz, který chtěl po kolegovi přesnější nahrávku.
     
    85
    Lyon se na konečně alespoň na krátký časový úsek dostal na opačnou polovinu, kde moc dlouho nevydržel. Naopak Botman dostal míč zpět na druhou stranu.
     
    82
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka, ještě to bude hodně zajímavé. Lyon se prakticky pouze brání, domácí mají doslova drtivou převahu.
     
    81
    Yazici zahrával hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý zakroutil na hlavu Celika, kterého v tomto případě dokázal předskočit Dembélé.
     
    80
    Duboisovi se povedlo zablokovat i další centr, znovu v něm hrál velkou roli obránce Mandava. Ten posléze obstaral autové vhazování, které poslal na Sanchese.
     
    79
    Hráči v červených dresech se tentokráte vydali středem hrací plochy, kde Sanches zkoušel z jedničky roztáhnout hru na Araúja, který mu po chvíli přesně vrátil.
     
    78
    Lopes ani tentokráte nepospíchal s rozehrávkou od své svatyně. Navíc se vůbec poprvé k míči dostal střídající Dembélé, který prodloužil do země domácích.

    David Suchý

    Branky: 22. Bamba (B. Yılmaz) – 41. Celik (vla.)

    Karty:   28. J. Fonte (LIL), 42. B. Yılmaz (LIL), 89. Soumaoro (LIL) – 3. Marcelo (LYO), 33. Toko Ekambi (LYO)   50. Marcelo (LYO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:4. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:10.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C) (45+3. Soumaoro), Botman, Reinildo – Araújo (89. David), Sanches, André, Bamba (89. Lihadji) – Ikoné (67. Yazıcı), B. Yılmaz.
    Náhradníci: Karnezis – Yazıcı, Soumaré, Soumaoro, Lihadji, Pied, Xeka, David, D. Bradarić.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Dubois, Marcelo, Diomande, Cornet – Paquetá, Mendes, Aouar (52. Binlamrí) – Kadewere, Depay (C) (74. M. Dembélé), Toko Ekambi (74. Bruno).
    Náhradníci: Pollersbeck – Binlamrí, Jean Lucas, Özkacar, Gusto, Cherki, Bruno, M. Dembélé, Caqueret.

    Rozhodčí: Lesage – Ocak, Berthomieu
    thejrc.org