Eibar – Cádiz 0:2 (kon.)
konec
SD Eibar
0:2 (0:2)
Cádiz CF
Pátek 30.10.2020, 21:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z duelu Eibaru s Cádizem vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek pátečního večera. (22:56:00)
     
    Nováček La Ligy Cádiz potřetí za sebou neinkasoval jediný gól a po třech bodech z utkání s Eibarem se vyšvihl už na druhou pozici pouze o skóre za vedoucí Real Sociedad. Týmy těsně za Cádizem však mají i dva duely k dobru.

    To Eibar prohrál po třech zápasech a s osmi body je i nadále na jedenácté pozici nyní už s šestibodovým odstupem na čelo tabulky.
     
    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
     
    Tři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Cádiz dvěma rychlými góly v závěru prvního poločasu přehrál Eibar 2:0.

    Ani jeden z týmů se v úvodních minutách nemohl prosadit do souvislejšího tlaku. Postupem čase začalo stoupat tempo domácích fotbalistů. Po půlhodině hry se jako první dostal do brankové příležitosti Bryan Gil, ale hlavičku k tyči dokázal Ladesma zlikvidovat. Následně přišel šok pro domácí. Hlavní rozhodčí pustil tvrdší souboj ve středu pole, na levém kraji poté utekl Alfonso Espino a dokonalým centrem vyzval ke skórování Álvara Negreda. O pár minut později se situace téměř opakovala. Tentokrát na pravém kraji pláchl obraně Salvi a sám prostřelil Dmitroviće.

    Okamžitě po změně stran mohli hosté přidat třetí zásah. Anthony Lozano sice dostal míč do sítě, ale po jednoznačném ofsajdu. Domácí trenér sice začal míchat sestavou, ale ani střídající Enrich, Kadzior nebo Muto obranu Cádizu neprověřili.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Eibar rozehrával v samém závěru rohový kop. Signál s přihrávkou na hranici vápna ale nevyšel podle představ a poté už hlavní sudí ukončil dnešní duel.
     
    90+3
    Přece je to ještě domácí zkusili. Enrichova spolupráce s Mutem však ztroskotala na přesnosti. Poté musel hasit protiútok soupeře faulem Bryan Gil.
     
    90+2
    Domácí už nemají dostatek sil do útoku. Vypadá to, že si nováček La Ligy připíše další důležité body do tabulky nejvyšší španělské soutěže.
     
    90+1
    Cádiz měl k dispozici rohový kop. Překvapivě však nezvolil rozehrávku do kombinace, ale zkusil štěstí centrem do vápna, kde ale balon sebral do rukavic Dmitrović.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Mohlo být sníženo. Prudkou přihrávku do vápna dokázal v prostoru bodu pro penaltu zpracovat Jošinori Muto, ale než stačil vstřelit, tak měl pod nohama hned dva obránce.
     
    89
    Domácí už myslí především na útok a toho mohl využít z kontru Yann Bodiger. Střídající útočník však na Oliveiru nestačil v silovém souboji.
     
    88
    Z levé strany chtěl centrovat do vápna Anaitz Arbilla. Jeho pas však zblokoval hned první bránící hráč Cádizu.
     
    87
    Po zmatcích ve středu pole se balonu zmocnil Sergio Álvarez. Následně přihrával na pravou stranu, kde získal pro Eibar aut střídající Kadzior.
     
    86
    Domácí spěchají co to jen jde. Rozehrávky se ujal Paulo Oliveiro, ale následně ve vápně podklouzl střídající Muto a bylo po akci.
     
    85
    Carlos Akapo byl nastartovaný na pravé straně, kolem Arbilly se sice neprotáhl, ale vybojoval pro hosty autové vhazování na útočné polovině.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Cádiz i nadále vede na trávníku Eibaru o dva zásahy.
     
    83
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Esteban Burgos, přichází Rafa.
     
    82
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Kike García, přichází Jošinori Muto.

    Vít Schück

    Branky: 38. Negredo (Espino), 41. Salvi (Negredo)

    Karty:   71. Burgos (EIB) – 66. Lozano (CAD)


    Držení míče: 73 % : 27 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:10.
    SD Eibar: Dmitrović – Pozo, P. Oliveira, Burgos (83. Rafa), Arbilla – Papakouli Diop (46. Expósito), S. Álvarez – Kévin Rodrígues (76. Kądzior), Gil, Inuj (46. Enrich) – Kike García (C) (82. Muto).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Enrich, Bigas, Olabe, R. Correa, J. A. Martínez, Rafa, Atienza, Muto, Kądzior, Expósito, Quique.

    Cádiz CF: Ledesma – Akapo, Fali, Cala, Espino – Salvi (63. Alejo), Mari (C) (81. Garrido), Jönsson (81. Augusto Fernández), Álex Fernández – Lozano (72. Malbašić), Negredo (81. Bodiger).
    Náhradníci: Gil – Izquierdo, Alejo, Á. Giménez, Garrido, Pombo, Malbašić, Bodiger, Baró, Augusto Fernández, Alcalá, Adekanye.

    Rozhodčí: Lahoz – Sobrino, López
    thejrc.org