Real Madrid – Huesca 4:1 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 2:1 (kon.) | Osasuna – Atlético 1:3 (kon.)
Alavés – Barcelona 1:1 (kon.)
konec
CA Osasuna
1:3 (0:1)
Atlético Madrid
Sobota 31.10.2020, 18:30 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to všechno. Děkujeme vám za pozornost a užijte si, pokud možno, sobotní večer. Na viděnou. (20:41:38)
     
    V příštím kole bude Atlético Madrid hostit za týden na domácím stadionu Cádiz. Osasuna se představí na hřišti Sevilly.
     
    Atlético Madrid je se čtrnácti body na třetím místě tabulky La Ligy za vedoucím duem Realů Madrid (16 bodů) a Sociedad (14). Oproti zmíněným klubům má však skvadra trenéra Simeoneho zápas k dobru. Osasuna se propadla na devátou pozici.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10.
     
    Atlético Madrid neprohrálo ani v šestém letošním duelu La Ligy a připsalo si v domácí soutěži třetí vítězství v řadě! Fotbalisté z hlavního města ukončili třízápasovou šňůru Osasuny bez inkasované branky a zvítězili 3:1. Skóre otevřel krátce před přestávkou ze značky pokutového kopu João Félix. Stejný hráč mohl ihned po změně stran vedení navýšit, druhou penaltu ale napálil do tyče. Jestliže byl první poločas herně vyrovnaný, v tom druhém bylo Atlético jednoznačně lepším týmem. Po sérii několika velkých šancí se přeci jen znovu prosadil Félix, jenž v 69. minutě pálil z hranice vápna k pravé tyči. Domácí zadělali deset minut před koncem řádné hrací doby na drama, po centru z pravé strany usměrnil míč z malého vápna hlavou k levé tyči Ante Budimir. Atlético se ale o tři body připravit už nenechalo. Hosté naopak přidali pojistku, když si kratší centr Trippiera zpracoval na pravé straně velkého čtverce střídající Lucas Torreira a napálil ho do bližší šibenice.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Již se rozeběhla čtvrtá nastavená minuta. Hraje se daleko od branky Jana Oblaka a dá se říci, že je rozhodnuto.
     
    90+3
    Domácí celek se nyní zlobí na rozhodčího. Iñigo Pérez pouštěl po průnikové přihrávce balon do zámezí v domnění, že jeden z hostů míč skluzem tečoval. Rohový kop ale nenásledoval, naopak byl k nelibosti Osasuny nařízen odkop od branky.
     
    90+2
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Vitolo, přichází Manu Sánchez.
     
    90+1
    Marcos Llorente přižduchnul zezadu Nacha Vidala a ten se s křikem poroučel k zemi. Ačkoliv zákroku domácí bek dost přidal, udělil sudí Fernandéz Llorentemu žlutou kartu.
     
    90
    Utkání bude nastaveno o čtyři minuty.
     
    88
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Hosté se uklidňují třetí trefou. Po zisku balonu ve středu hrací plochy mohlo Atlético zaútočit. Po levé straně to nešlo, a tak přišlo přenesení na pravou. Z té odcentroval k přední tyči Kieran Trippier. Střídající LUCAS TORREIRA si na pravé straně šestnáctky zpracoval balon a poslal ho nekompromisně do bližší šibenice.
     
    86
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Ángel Correa, přichází Thomas Lemar.
     
    85
    Domácím vlil vstřelený gól do žil novou krev a Atlético je zatlačeno na vlastní polovině. Rubén García vyslal další ze svých centrů, tentokrát si ale nepočínal tak přesně jako při gólové akci.
     
    85
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází João Félix, přichází Lucas Torreira.
     
    84
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Facundo Roncaglia, přichází Nacho Vidal.
     
    82
    Atléticu se daří držet balon na polovině soupeře. Fotbalisté ve svítivě žlutých dresech budou vhazovat. Zároveň se chystá poslední domácí střídání.
     
    80
    Osasuna právě vstřelila branku!
    No vida, zápletka je na světě! Rubén García odcentroval z pravé strany na malé vápno, kde míč prodloužil hlavou k levé tyči ANTE BUDIMIR! Ten tak dává svůj první gól v dresu Osasuny.

    Filip Lefenda

    Branky: 80. Budimir (R. García) – 43. Félix (pen.), 69. Félix (Á. Correa), 88. Torreira (Trippier)

    Karty:   42. Herrera (OSS) – 72. Koke (ATM), 90+1. M. Llorente (ATM)

    Neproměněná penalta: 48. Félix (ATM), mimo


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:10.
    CA Osasuna: Herrera – Roncaglia (84. Vidal), D. García, U. García, I. Pérez – R. García, Moncayola, Oier (C) (59. Torró), Jony (68. R. Torres) – Adrián López (68. Budimir), Gallego (68. Barja).
    Náhradníci: R. Martínez, Martínez – Barja, Cordoba, Cruz, J. Martínez, Navas, Saverio, R. Torres, Torró, Vidal, Budimir.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, J. Giménez, Hermoso – M. Llorente, Koke (C), H. Herrera, Vitolo (90+2. M. Sánchez) – Á. Correa (86. Lemar), Félix (85. Torreira).
    Náhradníci: Grbić – Camello, Lemar, Lodi, Felipe, M. Sánchez, R. Sánchez, Šaponjić, Torreira, Valera.

    Rozhodčí: J. Fernandéz
    thejrc.org