Udinese – AC Milán 1:2 (kon.) | Spezia – Juventus 1:4 (kon.) | Turín – Lazio 3:4 (kon.)
AS Řím – Fiorentina 2:0 (kon.) | Neapol – Sassuolo 0:2 (kon.) | Sampdoria – Janov 1:1 (kon.)
konec
Udinese Calcio
1:2 (0:1)
AC Milán
Neděle 01.11.2020, 12:30 • Dacia Arena, Udine • Italská Serie A • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mne pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a za chvíli se na Vás budu těšit při dalším zápase Serie A, kde se spolu utká Turín a Lazio. Na počtenou! (14:26:50)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:12.
     
    AC Milán nakonec dokázalo potvrdit roli favorita, i když vítězství nemělo dlouho jisté. Udinese si totiž na začátku druhé půle došlo pro penaltu, kterou bez váhání využilo. Vyrovnaný stav následně velmi dlouho bránilo a hodně úspěšně, protože všechny útoky hostů úspěšně rozbíjelo. Zlatan Ibrahimović však poté vytáhl další senzační nůžky, což se prostě bránit nedá. Tím zajistil svému týmu další plný bodový zisk a čtyřbodový náskok na první místě.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Opět to bylo přímé zakončení, které sice tentokrát nezastavila zeď, ale pro změnu bylo moc vysoký a skončilo i nad horní tyčkou.
     
    90+3
    Zlatan Ibrahimović si v souboji s Sebastienem De Maiem došel pro nedovolený zákrok, který znamená ještě jeden nebezpečný přímý kop, který Švéd sám rozehraje.
     
    90+2
    Tentokrát se v bolestech svíjí Simon Kjaer, který také nevstává zrovna nejrychleji. Míče se navíc ujímá Gianluigi Donnarumma, který s rozehrávkou také nikam nespěchá.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Hosté si ještě žádali penaltu, protože Kevin Bonifazi hrál v pokutovém území možná rukou, ale rozhodčí je nevyslyšel a Udinese tak pořád drží naději.
     
    90
    Pro faul si tentokrát došel Diogo Dalot, který s rozehráním přímého kopu samozřejmě nikam nespěchá. Vzápětí navíc končí na trávníku Theo Hernández, který si taky došel pro nedovolený zákrok.
     
    89
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Hakan Çalhanoğlu, přichází Rade Krunić.
     
    88
    Situace se zcela otočila. Aktivně se nyní o skórování pokouší Udinese, ale to zatím marně hledá cestu k soupeřící šestnáctce.
     
    87
    Tentokrát fauloval i jeden z hostujících hráčů, Rodrigo de Paul se tak potom svíjí v nemalých bolestech. Určitě mu to ale stojí za to, že získal míč pro svůj tým.
     
    86
    Domácí stále stojí o bod a tlačí se za dalším vyrovnáním. Útočné snažení však faulem ukončuje Thomas Ouwejan.
    83. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:2
     
    83
    AC Milán právě vstřelil branku!
    AC Milán se díky gólu hrající legendy vrací zpět do vedení a byla to opravdu nádhera! Centrovaný míč srazil Rodrigo Becao jen nad sebe, z čehož vznikla dost těžká pozice pro ZLATANA IBRAHIMOVIĆE. Ten se toho však nezalekl, šel do nůžek, ze kterých vyplynulo zakončení, které mířilo přesně k pravé tyči. Juan Musso se jen ohlížel.
     
    82
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Roberto Pereyra, přichází Fernando Forestieri.
     
    82
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Jens Stryger Larsen, přichází Kevin Bonifazi.

    Lukáš Mihal

    Branky: 48. de Paul (pen.) – 18. Kessié (Ibrahimović), 83. Ibrahimović

    Karty:   24. Becao (UDI), 39. Arslan (UDI) – 13. Hernández (ACM), 49. G. Donnarumma (ACM)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:12.
    Udinese Calcio: Musso – Stryger Larsen (82. Bonifazi), De Maio, Becao, Samir – de Paul (C), Arslan (63. Makengo), Pereyra (82. Forestieri) – Deulofeu (71. Ouwejan), Okaka (71. Lasagna), Pussetto.
    Náhradníci: Gasparini, Scuffet – Molina, Forestieri, Lasagna, Ouwejan, Zeegelaar, Nestorovski, ter Avest, Makengo, Nuytinck, Bonifazi.

    AC Milán: G. Donnarumma – Calabria (71. Dalot), Kjaer, A. Romagnoli (C), Hernández – Binnásir (57. Tonali), Kessié – Saelemaekers (57. B. Díaz), Çalhanoğlu (89. Krunić), Leao (71. Rebić) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Antonio Donnarumma, Tătăruşanu – Duarte, Krunić, Rebić, Kalulu, Hauge, Tonali, Conti, Dalot, B. Díaz, Maldini.

    Rozhodčí: Di Bello – Longo, Cecconi
    thejrc.org